. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Lívia Č. (cicka76) ID 56030
.
mimibazar.sk/cicka76
Oblasť: Považská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 19.8.2008
Naposledy: 8.9.2019 21:02
Aktualizácia: 6.5.2018 23:24
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 978
RODINNÉ FOTOGRAFIE 77
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 34
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 34 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Tradičné vianočné orechové rožteky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 20dkg meltých vlašských orechov, 20dkg práškového cukru, 2 bielka. Na obaľovanie nadrobno sekané oriešky tak aby bolo dosť cca 15dkg možno trošku menej, čokoláda na ozdobu.

POSTUP PRÍPRAVY

Pomleté oriešky na sucho opražíme. Doporučujem stále miešať až sa nepripália, naozaj z ľahka opražiť. Takto opražené oriešky dáme úplne schládnuť. Z dvoch bielkov si ušľaháme tuhý sneh. Do ušľahaného snehu primiešame 20 dkg práškového cukru a už ochladené, opražené oriešky. Všetko vareškou dôkladne premiešame, až nám vznikne masa, nezľaknite sa je to také hutné lepivé cestíčko. Rožteky robím tak, že kávovou lyžičkou si zoberiem z cesta a v dlaniach sformujem rožtek. Hneď keď vznikne válček šupnem ho do sekaných orieškov, trošku povaľkám, obalím v orieškoch a ukladám na plech, kde vytvarujem rožtek. Upozorňujem že rožteky počas pečenia narastú, tak doporučujem z vlasntej skúsenosti tvarovať rožteky menšie a užšie, lebo idú aj do šírky. Upozorňujem, že cesto je lepivé a každú chvíľku si treba umyť ruky. Rožteky nepečieme, len sušíme, čo som si teraz odsledovala tak som ich nechávala na 150 cca 15min, nemusia byť ružové. Treba dávať pozor, lebo môžu rýchlo zhnednúť až ich nepresušíme a nezhoria nám. Upečené necháme na plechu schládnuť, chládnutím tvrdnú, má to tak byť. Takto upečené namáčame v čokoláde a hotovo :o)Chce to trošku praxe a prvý krát budete možno nadávať, ale vianoce bez nich by v našej rodine nemohli začať. Na pečenie používam papier. Sú fajnové, chrumkavé, ozaj orechové.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 54 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 21.12.2012, 23:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Lahodný jablčník starej mamy


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 50 dkg hladkej múky, 25dkg masla /čerstvé/, 25 dkg práš. cukru, 2 celé vajíčka, 1 prášok do pečiva, citrónova kôra, vlažné mlieko (na miesenie, dolievame podľa potreby, aby sa cesto pekne spojilo a zabralo do seba) Plnka: nastrúhané udusené jablká /pridávam vanilínový cukor, škorica, hrozienka, nastrúhané oriešky, cukor - ako má kto rád /

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny dáme do misy a začne miesiť. Prilievame vlažné mlieko až vymiesime hladké cesto, ale nie moc, len tak aby sa všetko pekne spojilo a cesto nebolo lepivé. Je dobré dať na chvíľu do chladničky, ale nemusíte. Cesto rozdelíme na dve polovice. Na vymastený a múkov vysypaný plech prenesieme rozvaľkanú jednu polovicu cesta. Na ňu rovnomerne rozotrieme udusenú jablkovú plnku a znova rozvaľkáme druhú polovicu cesta a túto prenesieme na jablkovú plnku.
Pekne obrežem kraje, cesto popichám pred pečením vidličkou a šup do rúry. Piekla som cca na 180 si 30-35 min, až začne pekne ružovieť vrch. Upečený pocukrujeme, je to taká klasika, ale naozaj výborný. Robievam aj s tvarohovou plnkou. Cesto je naozaj chutné a lahodné. Skúste:o)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 78 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (29) posledné: 25.10.2020, 7:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ORECHOVÉ KATARÍNKY, keksíky



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 50g práškového cukru, 90g čerstvého masla, 135g hladkej múky, 1/2 vajíčka, 1/4 lyžičky vanílkovej esencie PLNKA: 70g vlašských orechov, 45g medu, 1/2 lyžičky pomarančovej kôry, mletá škorica, 40g rozpusteného masla, (ja ešte pridám 1 vanilkový cukor a 1 škoricový cukor). ODPORÚČAM CESTO aj PLNKU pripravovať z celej dávky, nakoľko tento recept je na pol dávky. Z celej dávky upečiete tak cca 85 keksíkov.

POSTUP PRÍPRAVY

Z cukru, masla /mierne rozpusteného/, hl. múky, vajíčka, vanilkovej esencie spracujeme hladké cesto ktoré dáme na hodinku odpočinúť do chladničky. Za ten čas si pripavíme plnku, teda všetky prísady zmiešame spolu, plnka je taká hutnejšia. Cesto rozdelíme na dve polovice, každú rozvaľkáme na práškovom cukre a na ňu následne rozotrieme plnku. Plnka sa bude strašne ťažko roztierať je naozaj hutná, ale treba trošku trpezlivosti je to najhošia fáza :o( Keď je plnka rozotrená stočíme roládku, to isté aj s druhou plovicou cesta. Roládky dáme zase do chladničky na hodinku riadne stuhnúť. Potom krájame na kolieska a ukladáme na plech, pečieme na 180 stupňov, cca 10-15min. Ešte horúce skladáme dole z plechu a ukladáme na seba. Je to taká sladká maškrtka na chrumkanie:o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 25.9.2016, 6:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vynikajúci tvarohový mrežovník ♥♥♥



POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladkej múky, 100g práškového cukru, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 2 lyžice mlieka, 1 lyžica rumu, čajová lyžička škorice, 200g tuku - HERA, 1 vajíčko, 1/2 balíčka vanilínového cukru PLNKA: 500ml mlieka, 2 lyžice cukru, 1 vanilkový puding, 250g tvarohu, slivkový lekvár, škoricový cukor, rum

POSTUP PRÍPRAVY

Múku, zmäknutý tuk, práškový cukor a vanilínový cukor zmiešame, pridáme vajíčko, mlieko a rum. Vypracujem hladké cesto, rozdelíme ho na 3 časti a dáme do chladu odpočinúť tak na 15 minút.
Pripravíme si PLNKU: Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding, do vychladnutého vmiešame tvaroh a ešte spolu dobre vyšľaháme. Jeden diel cesta rozvaľkáme a prenesieme na plech, naň rozotrieme rovnomerne tvarohovú plnku. Rozvaľkáme druhý diel cesta, pložíme ho na plnku, popicháme vidličkou a natrieme slivkovým lekvárom (do lekváru som pridala 1 škoricový cukor a 3 lyžice rumu). Tretí diel rozvaľkáme a radielkom - vlnovkou pokrájame na pásiky. Urobíme z nich mriežku a dáme upiecť. Piekla som na 180 stupňov cca 35-40min.
Je úžasný:o)
Doplním rozmer použitého plechu, je to klasika Tescoma: 26 x 38cm, hĺbka plechu cca 2,5cm a cesta je tak akurát, povedala by som že presne, lebo ak chcete na väčší z tejto dávky by to bolo málo. Pa-pa:o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 119 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (47) posledné: 24.9.2016, 21:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Sekaná



POTREBNÉ PRÍSADY

500g mletého mäsa (bravčové), 2 celé vajíčka, 4 strúčiky cesnaku, 2 cibule, 3 rožky, trošku mlieka, čierne korenie, rasca, majoránka, soľ, kápia, strúhanka, horčica,

POSTUP PRÍPRAVY

K zomletému mäsku pridáme dve vajíčka, prelisované 4 strúčiky cesnaku, na drobno nakrájanú cibuľu (tú som pomlela naraz s mäsom), 3 rožky vopred namočené v mlieku, čierne korenie, rascu, majoránku, soľ, všetko podľa chuti kto má ako rád, 2 lyžice strúhanky, 1 lyžicu horčice, nadrobno nakrájanú kápiu. Všetko dôkladne premiesime, na fólii mokrou rukou tvarujeme šišky, urobila som dve menšie, prenesieme na pekáč, podlejeme vodou, vrch sekanej ľahko potrieme Dijon horčicou a pečieme. Tieto som piekla na 180 stupňov cca- 1,5 hodinku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 12.1.2012, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Marhuľový kompót ♥♥♥


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Umyté, odkôstkované marhule natlačíme do porhárov, dobre natrasieme aby sa vyplnili prázdne miesta, zalejeme horúcim sirupom, okraje pohárov dobre poutierame do sucha a poriadne uzavrieme viečkami a strerilizujeme 20-25 minút pri teplote 85 stupňov. Príprava sirupu: na 1l vody 700g cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

NA ZÁKLADE DOTAZOV dopĺňam a upravujem, lebo asi sme sa nepochopili, alebo som zle napísala, preto chcem dodať že pekáč vkladám už do predhriatej rúry napísala som cca 180 stupňov, vložím a potom odsledujem perlenie v pohároch, teda retiazku z buliniek ktoré stúpajú zo dna na hor, teda keď bublinky začnú naskakovať znížim teplotu na 85 stupňov a potom pri tejto teplote by mala byť doba sterilizácie 20-25 minút. Asi som sa zle vyjadrila s tým začiatkom perlenia a celkovou dobou sterilizácie keď som si to teraz po roku čítala, preto upresňujem. Nič nie rozvarené, ani na blato, sú výborné, na fotke sú zavarené z minulého roka, sladkosť teda pomer cukru na 1l vody je naozaj dobrá. Takto som zavarála prvý krát minulý rok, lebo vždy som robila na sporáku a dlho to trvalo keď je veľa pohárov, ale bola som spokojná. Asi som sa zle vyjadrila v súvislosti s dobou sterilizácie a tým perlením. Teraz budem znova takto zavárať a ešte raz si to premerim, asi toľko.

Sterilizácia v elektrickej rúre: Na dno rúry alebo na mriežku v najnižšej polohe položíme pekáč, prípadne plech a naplníme ho do výšky 1-2cm horúcou vodou. Na dno pekáča dáme utierku aby poháre neboli priamo na plechu. Poháre, bezpodmienečne rovnakej veľkosti a obsahu postavíme do vody. Poháre sa nesmú dotýkať. Teplotu nastavíme na 180 stupňov. Doba sterilizácie začne bežať v okamihu "perlenia", teda vtedy, keď v malých intervaloch po sebe začnú stúpať blublinky (treba odsledovať). Po dosiahnutí okamihu perlenia znížime teplotu na sterilizačnú teplotu pri marhuľkách 20-25 minút na 85 stupňov.
Po uplynutí doby sterilizácie poháre ihneď vyberieme z vody, ja ich ešte pootáčam, zakryjem uterákom a nechám do druhého dňa úplne schládnuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 3.7.2012, 13:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jahodovo - karamelový zákusok ♥♥♥



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 180gr práš.cukru, 100g hladkej múky, 4lyž. vlažnej vody, 25g solamylu, 5 vajec, 1 lyžička prášku do pečiva, štipka soli, 25g kakaa Krém: 1 SALKO (uvarené), 250g masla, 2x šľahačka, 2x vanilkový cukor, 1stužovač, jahody, čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajíčka poriadne ušľaháme s práškovým cukrom, po lyžiciach pridávame vlažnú vodu, hladkú múku, solamyl, prášok do pečiva, štipku soli a kakao. Všetko dobre ušľaháme, cesto rozotrieme na plech (na pečenie používam papier) a upečieme piškót. Po upečení piškót otočím a stiahnem dole papier.
Krém: uvarené salko (varím 3 hodiny) postupne po lyžiciach zašľahám k maslu. Na upečený piškót rovnomerne rozotriem karamelový krém, naň následne poukladám nakrájané jahody a následne rozotriem ušľahanú šľahačku. Nastrúham čokoládu a hotovo. Dáme do chladničky, potom nakrájame na kocky a môžeme servírovať. Koláčik je ozaj rýchlo a hlavne super svieža chuť. Skúste.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.4.2011, 21:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Krémeš z lístkového cesta


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Lístkové cesto - 1balík (500g) Krém: 100g práš. cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 800 ml mlieka, 2 žĺtky, 2 zlaté klasy, 250g masla, 2 sladké smotany na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozdeľ na dve časti, rozvaľkaj natenko. Poprepichuj a prenes na plech a pomaly upeč v mierne horúcej rúre. Príprava krému - je to krém čo ide originál do francúzskeho krémeša. V mlieku rozmiešaj práš. cukor a vanilkový cukor, zlatý klas a žĺtky. Zmes priveď do varu a miešaj do zhustnutia. Nechaj ju celkom vychladnúť. Zmäknuté maslo rozšľahaj a postupne k nemu pridaj vychladnutý krém.
Na upečený plát natri krém a následne naň šľahačku. Druhý plát polejeme čokoládou, necháme stuhnúť a nakrájame na štvorce. Ja najskôr nakrájam a každý štvorec natriem čokoládou, teda zvlášť. Opatrne ich poprenášame na plát so šľahačkovou vrstvou. Zákusok dáme stuhnúť do chladničky a potom až celý pokrájame na štvorce. Mňam.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 97 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (21) posledné: 8.11.2018, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Šampiónovo, kuracia plnka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2ks kuracích pŕs, 2 párky, 5 rožkov, 3 vajíčka, hrášok, svieže šampióny 8ks, mladá jarná cibuľka 2ks, veľká cibuľa, cca 150ml mlieka, rasca, čierne korenie, soľ, petržlenová vňať, 1 strúčik cesnaku, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Rožky pokrájame na kocky a zalejeme vlažným mliekom, ale nie moc. Kuracie prsia a párky si nakrájame na kúsky a orestujeme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, šapióny, hrášok a spolu podusíme. Takto hotovú zmes pridáme k rožkom, následne 3 žĺtky, nakrájanú mladú jarnú cibuľku, osolíme, okoreníme, pridáme trošku rasce, petržlenovú vňať a prelisovaný cesnak, môžete aj trošku majoránu a nakoniec z troch bielkov tuhý sneh. Takto hotovú plnku si preložíme do maslom vymastenej ohňovzdornej misy a dáme už len zapiecť cca na 170 stupňov asi 40 minút. Super príloha k pečenému kuriatku, alebo aj na studeno.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 20.3.2011, 21:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Bielkový chlebíček


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 6 bielkov, 160g práškového cukru, trocha postrúhanej kôry z citróna, šipka mletej škorica, štipka potlčených klinčekov (originál v recepte, ale nedávam), 60g posekanej čokolády, 50g posekaného kandizovaného ovocia, 50g posekaných orechov, 90g hrubej múky, 60g roztopeného mala, dobrá lyžica pomarančovej kôry naloženej v cukre (môžete a nemusíte pridať), tak isto aj hrozienka. POLEVA: 260g práškového cukru,1lyžica citrónovej šťavy, 2 lyžice vriacej vody, 1 lyžička oleja, ozdobná farebná zmes na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Z bielkov vyšľaháme sneh, do ktorého zľahka vmiešame práškový cukor a šľaháme nad parou do zhustnutia. Nádobu odstavíme a za stáleho šľahania necháme vychladnúť. Primiešame citrónovú kôru, škoricu, klinčeky, kandizované ovocie čokoládu, orechy a hrubú múku /pomarančovú kôru, hrozienka, alebo iné/. Nakoniec po kvapkách vmiešame roztopené maslo - ochladnuté. Cesto rozotrieme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej chlebíkovej formy a dáme piecť do mierne vyhriatej rúry. Upečený chlebík polejeme polevou a necháme na chladnom mieste zatuhnúť. Krájame až na druhý deň. Poleva nie je nutná stačí len pocukrovať. Super vec keď máte nazberané bielka a je to raz-dva :o)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.3.2011, 10:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 34 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu