končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 223 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,23 ďalšie >> |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Rybacie salonky v lístkovom ceste a medovo-horčicovým dresingomPOTREBNÉ PRÍSADY rybie filé (4 ks) (ja som použila filé z morskej šťuky), 1 balík lístkového cesta, soľ, mleté čierne korenie (MČK), citron, maslo, vajíčko, sezam. Dresing: 2 dl sladkej smotany, 2 PL medu, 1 PL horčice, MČK, 1 dl kyslej smotany, 3 strúčiky cesnaku, maslo, škrob/hladká múka POSTUP PRÍPRAVY Maslo si roztopíme, pridáme soľ, trochu MČK, a nastrúhanú kôru z polky citrona. Na pomúčenej doske rozvaľkáme polku lístkového cesta a rozkrojíme na 4 obdlžniky (ako na foto). Každý kus filé rozkrojíme na polku, čiže dostaneme 8 ks podlhovastých kúskov filé. Ponatierame alebo ponamáčame v pripravenej marináde a dávame na obdlžniky lístkového cesta. Zabalíme do tvaru saloniek (deti vám veľmi šikovne pomôžu) a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Takto postupujeme aj s druhou polkou líst. cesta a filé. Potrieme rozšľahaným vajíčkom (pridajte trochu soli), popicháme vidličkou a posypeme sezamom. Upečieme pri 180 C asi 20 min. Medzitým si pripravte dresing. Na troche masla chvíľočku opražíme pretlačený cesnak, podlejeme sladkou smotanou, a potom pridáme všetky ostatné suroviny. Zahustíme škrobovou múčkou/alebo hladkou múkou rozmiešanou v troške mlieka, prevaríme a hotovo. Pri podávaní prelejeme dresingom rybku. Navzdory možno netypickej chuti deťom dresing s rybkou veľmi chutil a rybky v tvare saloniek zožali náramný úspech, verím že aj preto, že sa podieľali na príprave :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 27.9.2011, 13:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Banánovo-šľahačkový koláč zo sušienkového cestaPOTREBNÉ PRÍSADY cca 250 g balík sušienok (resp. 2 malé) - bud maslové, alebo celozrnné, alebo aké práve máte doma, 100 g roztopeného masla, 1/2 KL škorice, štipka soli, 2 PL vody, Plnka: 6 dl mlieka, asi 7 PL kryšt. cukru (alebo podľa toho, ako radi sladíte), 2 ks vanilkové pudingy, 2 žltka, vanilkový extrakt, ak máte, alebo 2 ks vanilkového cukru, 100 g masla asi 2 nie prezreté banány, 3 dl šľahačky (ja som použila Rajo profi šľahačku, v 1-litrovom, zelenom tetrapacku), čokoláda na postrúhanie POSTUP PRÍPRAVY Keksíky rozmrvíme, pridáme roztopené maslo, škoricu, soľ, vodu a vymiesime cesto. Formu 24-25 cm priemer vyložíme papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 160 C. Na boky a spodok navrstvíme sušienkovú masu, najlepšie je najrpv začať bokmi a potom spodok. Cestíčko pečieme 8 minút, kým trošku nezhnedne/schrumkavie. Z mlieka, cukru, pudingov, žltok si uvaríme puding, do horúceho zamiešame na kúsky pokrájané maslo, pridáme extrakt alebo vanilkový cukor, metličkou dobre viackrát premiešame a vylejeme do formy s cestom. Prikryjeme potravin. foliou alebo igelit. sáčkom (nemajte strach, neprilepí sa). Dáme na niekoľko hodín, kým nevychladne, do chladničky. Potom vyšľaháme šľahačku, pridáme prášk. cukor, stužovač... kto ako zvykne. Polku natrieme na stuhnutý, vychladnutý pudingový krém, na to dáme banány, ktoré sme pozdlžne nakrájali a potom na krúžky(mesiačiky), a na to ešte šľahačku. Vrch posypeme strúhanou čokoládou. Dobre si je pripraviť tortu ešte večer, a na druhý den na nu dať šľahačku s banánmi. Bude tuhšia. Výborné, naozaj odporúčam :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov) KOMENTÁRE (25) posledné: 14.4.2018, 17:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Párky v tvarohovo-kysnutom rožkuPOTREBNÉ PRÍSADY asi 10 ks párkov, 40 dk PH múky, 25 dk jemného tvarohu, 30 g droždia, 70 g roztopeného tuku, 2 PL cukru, 1/2 KL soli, 1 dl mlieka, 2+1 vajíčka, sezamové alebo ľanové semienka, alebo strúhaný syr POSTUP PRÍPRAVY Párky prekrojíme na polovicu (použila som dlhšie párky), aby sme dostali asi 8-10 cm kúsky. Chvíľku ich opečieme na troške oleja na panvici. V asi polovičke teplého mlieka rozmiešame cukor a asi 1 PL múky z odváženého množstva, do toho primiešame droždie a necháme nakysnúť. Do väčšej misy dáme múku, soľ, tvaroh, potom kvások, zvyšok mlieka, do ktorého sme vidličkou vytrepali 2 vajíčka a pri miesení napokon roztopené maslo. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. Medzitým pripravíme plech, ktorý potrieme tukom alebo vyložíme papierom na pečenie. Vykysnuté cesto ešte raz premiesime a vyvaľkáme na doske asi na hrúbku 1 cm. Vyvaľkané cesto prekrojíme pozdlžne a dalej podľa spôsobu, ako vidíte na foto. Jednotlivé trojuholníčky jemne natiahneme (ako na foto), na širší koniec položíme párok (najlepšie, ak je už vychladnutý), zatočíme a uložíme na plech. Takto spravíme všetky kusy. Potrieme 1 vajíčkom, posypeme semienkami alebo strúhaným syrom a necháme ešte vykysnúť 20-30 minút. Pečieme pri 200C do zlatohneda. Deťom rožky náramne chutili. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 20.9.2011, 9:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Zapekaný plnený pórPOTREBNÉ PRÍSADY 1-2 veľké póry, asi 500 g mletého mäsa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 1 vajce, 2 PL strúhanky, 1 PL mlieka. na preliatie: 1 kelímok smotany, asi 100 g eidamu POSTUP PRÍPRAVY Pór očistíme a nakrájame na 10 cm dlhé valčeky. Vrstvy vysunutím oddelíme tak, aby nám vznikli duté komíny (1 komín má mať 2 vrstvy). Takto pripravené komíny naplníme zmesou mletého mäsa. Na zmes budeme potrebovať mleté mäso, pretlačený cesnak, vajíčko, strúhanku, mlieko, soľ, korenie. Všetko dôkladne premiešame a naplníme lyžičkou alebo prstami do pórkov. Naplnené pórky uložíme do zapekacej misky a zalejeme rozšľahanou smotanou, v ktorej sme rozmiešali jednu lyžicu hladkej múky. Vložíme do rúry a na 180-200 C zapekáme asi 25 min. Potom navrstvíme nastrúhaný syr a ešte chvíľočku zapekáme, kým sa syr nerozpustí. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 17.4.2012, 16:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Dve svadobné srdciaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Jedno srdce dobošové, druhé marlenkové. K2 + WI. váha cca 6 kg POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 6.6.2011, 17:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Marlenkové srdcePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 12 ks marlenkových plátov. zdobené K2 + WI POSTUP PRÍPRAVY xxx ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 6.6.2011, 17:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Plnený makový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 30 dk HL múky, 10 dk Palmarínu, 10 dk prášk. cukru, 1/2 kypr. prášku, 3 žĺtka, 100 g kyslej smotany **** Plnka: 14 dk PH múky, 20 dk mletého maku, 15 dk prášk. cukru, 2 bal. vanilk. cukru, 1/2 kypr. prášku, 2 dl vlažného mlieka, 10 dk Palmarínu, štipka soli, sneh z 3 bielkov POSTUP PRÍPRAVY Príprava: cesto 1: V mise zmiesime múku, tuk, prášk. cukor, kypr. prášok a kyslú smotanu, do ktorej sme zamiešali žltka. Dobre premiesime a cesto dáme do chladničky. *** potom si pripravíme "plnku": Do nádoby mixéra dáme múku, kypr. prášok, soľ, mak, prášk. aj vanilk. cukor, roztopený tuk, mlieko a na vysokej rýchlosti rovnomerne vymiešame. V dalšej nádobe vyšľaháme sneh z bielkov a opatrne zamiešame do makovej zmesi. Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme na veľkosť plechu - odporúčam 30 x 25 cm. Plech vymastíme a uložíme doň prvé rozvaľkané cesto. Na to rozotrieme makovú piškotu. Rozvaľkáme druhú časť cesta a opatrne preložíme na makovú piškotu, snažte sa čo najpresnejšie, pretože sa už uloženie plátu nedá upraviť, kedže ho ukladáte na piškotové cesto. Plát popicháme vidličkou a koláč vložíme do rúry vyhriatej na 200 C - teplovzdušná - na prvých 10 minút, potom teplotu znížte na 170 C a pečte dalších asi 15 minút. treba odsledovať. Upečte do zlatohneda. Koláč vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a posypeme prášk. cukrom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov) KOMENTÁRE (26) posledné: 30.11.2016, 12:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracia roláda so špenátom a nivou v prosciuttePOTREBNÉ PRÍSADY množstvo surovín podľa počtu osôb: napr. 4 polovičky kuracích prs, asi 8 plátkov šunky, asi 100 g nivy, 1 sáčok baby špenátu/mrazený špenát (listový), olej, asi 10 dk sušenej šunky (napr. proscuitto alebo serrano) POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia očistíme, rozkrojíme na polku a opatrne cez sáčok rozklepeme na rezne. Môžeme dať deň predtým / niekoľko hodín pred pečením do marinády. ak nedáte, rezníky okoreňte ako zvyčajne. Naukladáme ich na alobal tak, aby sa trochu prekrývali. Naukladáme plátky šunky. Baby špenát vhodíme do vriacej osolenej vody a asi po 2 min. scedíme. potom poukladáme na šunku a posypeme rozmrvenou nivou. pokvapkáme (olivovým) olejom a opatrne za pomoci alobalu zvinieme do rolády. Roládu zabalenú do alobalu preložíme na plech (piekla som na folii na pečenie). Dáme do vyhriatej rúry na 200 C na asi 30-40 minút. nožom vyskúšame, či je mäsko prepečené, ale po tejto dobe by malo byť. foliu odhrnieme a roládu pokryjeme sušenou šunkou. potom znovu vložíme do rúry, najlepšie funkcia grill, až kým sa šunka pekne neopečie. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 29.7.2013, 8:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracia pečienka v lístkovom ceste „bourekas“POTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie líst. cesta (napr. 450 g), cca 500 g kuracej pečienky (alebo 250 g list. cesta a 250-300 g pečienky), 1 vačšia cibuľa, 2 PL kačacej alebo husacej masti, 2 KL koňaku, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL plnotučnej horčice, 1 vajíčko na potieranie POSTUP PRÍPRAVY Pečienku rozmrazíme, umyjeme a očistíme. Pokrájame na menšie kocočky. Na masti opečieme do sklovita nadrobno nakrájanú cibuľu, potom pridáme koňak (môžete vynechať :-) a necháme, nech sa pomaly odparí. Potom pridáme pečienku a popražíme ju 2-3 minúty, kým nezbelie. Netreba dlho, aby veľmi nevyschla, bude sa piecť aj v rúre, tak nech zostane šťavnatá. Odstavíme a ked vychladne, pridáme horčicu, soľ, korenie. Lístkové cesto rozvaľkáme asi na 2 mm hrúbky. Radielkom pokrájame na 8 častí. Na každú časť dáme (po dlžke) pečienku, zabalíme do "batôžka", pričom cesto potierame vajíčkom, aby sa na seba prilepilo. Šikovné mamky môžu vyzdobiť napr. lístkami z kúska cesta a podobne. Takto zabalíme všetky časti, dáme na plech (vyložený papierom na pečenie). Vrch a boky kapsičiek tiež dobre potrieme vajíčkom, posolíme a môžeme posypať sezamom, ľanovými semienkami alebo rascou. Dáme do vyhriatej rúry na 200 C a pečieme do zlata. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 19.5.2014, 13:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Francúzske medové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY *** Na medové pláty: 30 dk HL múky, 10 dk prášk. cukru, 1 PL medu, 7,5 dk masla (Palmarínu), štipka soli, 2 celé vajíčka, 1 KL sódy bikarbóny *** Na makovú piškótu: 150 g kryšt. cukru, 120 g PH múky, 5 vajíčok, 3 PL vody, 0,5 dl oleja, štipka soli, 1 KL prášku do pečiva, 95 g nemletého maku *** Na krém: 80 g kryšt. cukru, 2 balíčky vanilkového pudingu, 7 dl mlieka, (prípadne 2 žĺtky - krém je s nimi fajnovejší), 35 dk masla (alebo Hélia), 70 g prášk. cukru Na vrch: asi 10 dk orechov, čok. poleva (čok. na varenie + cera) POSTUP PRÍPRAVY *** Medové pláty: suroviny spolu zmiešame (vajíčka si zvyknem vytrepať vidličkou a až potom pridať medzi ostatné suroviny). Cesto môžeme dať na pol hodinku do chladu alebo aj hned rozdeliť na dve rovnaké časti, vyvaľkať a upiecť na opaku plechu vyloženom papierom na pečenie (rozmer plechu cca 20x30 cm - taký istý ako plech, v ktorom upečieme piskotu). Plát pred vložením do rúry popicháme vidličkou. Pečieme pri 180 C asi 8 minút, treba sledovať. Farba plátu má byť svetlohnedá. Upečené cesto je krehké, opatrne ho po upečení preložte. *** Maková piškóta: Celé vajíčka v mixéri vymiešame do peny s cukrom, postupne pridávame vodu a na záver olej a múku so soľou a práškom do pečiva. Varechou primiešame celý, nezomletý mak. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie (20x30 cm) a pečieme pri teplote 180 C asi 20 minút. Keď vychladne, stiahnite z nej vrchnú "kožu". *** Krém: Uvaríme puding z mlieka, puding. práškov a 80 g kryšt. cukru (prípadne do mlieka rozhabarkujeme 2 žltka, ale možeme vynechať). Necháme vychladnúť. potom z pudingu dáme dole kožu a ponorným mixérom prešľaháme, krém bude jemnejší. V mixéri vyšľaháme maslo s práškovým cukrom, potom doň po lyžiciach pridávame našľahaný puding. Prešľaháme. *** Spájanie: Najprv si z krému odoberte 5 väčších lyžíc krému, ktorý dáme na vrch zákuska. Do vyššieho plechu si uložíme medový plát + naň rozotrite polovicu krému + nasleduje maková piškóta + druhá polka krému + medový plát + tých 5 PL krému. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov) KOMENTÁRE (24) posledné: 27.3.2011, 14:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 223 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,23 ďalšie >> |