. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Monika Š. (monini) ID 245452
Oblasť: Skalica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.6.2012
Naposledy: 12.11.2020 15:59
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 34
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 34 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

TIRAMISU z pomazánkového masla



POTREBNÉ PRÍSADY

4 žĺtka, 150g mletého cukru, 600g pomazánkového masla klasik (z Lídla), 600 - 800g kyslej smotany, 250ml šľahačkovej smotany, 1 vanilkový cukor, dlhé piškóty, kávu, likér amaretto (ja som použila rum a mandľovú príchuť), kakaový prášok

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si uvaríme silnú kávu, po vychladnutí pridáme amaretto. Žĺtky vymiešame s mletým cukrom nad parou, necháme vychladnúť. Pomazánkové maslo zmiešame s kyslou smotanou, vyšľahanou šľahačkou do ktorej sme pridali vanilkový cukor a nakoniec pridáme vychladnuté vymiešané žĺtky. Piškóty veľmi rýchlo namáčame do kávy. Dno nádoby (toto množstvo postači na veľkosť asi tak 35 krát 25cm) si vyložíme piškótami tesne vedľa seba ( ja som si na dno nádoby upiekla korpus z klasického piškótového cesta, lepšie sa mi to z nádoby vyberalo a poliala som ho kávou ). Natrieme krém dáme opäť namočené piškóty a opakujeme pokiaľ máme krém. Dáme do chladničky stuhnúť minimálne na 12hod. Po stuhnutí pokrájeme a posypeme kakaovým práškom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 20.6.2013, 17:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

KOKOSKY


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

130g kokosu, 100g mletých vlašských orechov, 250g mletého cukru, 2 vajcia, strúhanku, čokoládovú polevu, linecké kolieska, džem, klasický pudingový krém s kakaom

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme kokos, orechy všetko premiešame. Rukami ktoré si namáčame do strúhanky tvarujeme guľky (väčšie ako orech), ukladáme na plech vyložený pečiacim papierom. Pečieme pri 190°C. Doporučujem vyskúšať asi 2-3 kusy dať upiecť či sa kokosky nerozlievajú, ak áno tak treba pridať kokos.
Po upečení necháme vychladnúť, na linecké koliesko striekame kakaový krém do stredu dáme trocha džemu a priložíme kokosku. Dáme do chladu a potom zo spodu namáčame do čokoládovej polevy.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.6.2013, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

VANILKOVÉ ROHLÍČKY bez vajec



POTREBNÉ PRÍSADY

250g hladkej múky, 200g masla alebo palmarínu, 120g vlašských orechov pomletých, 80g mletého cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu zmiesime na cesto ktoré necháme odstáť aspoň 20-30minút, tvarujeme rohlíčky, ukladáme na suchý plech alebo na papier na pečenie. Pečieme pri teplote 220°C. Teplé obalujeme v mletom cukre s vanilkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

MAROKÁNKY



POTREBNÉ PRÍSADY

1/4 mlieka, 60g masla, 2PL vanilkového pudingu, 120g mletého cukru, 30g hladkej múky == všetko uvaríme na hustú kašu, necháme mierne vychladnúť za občasného premiešania aby sa nám neurobila kôrka a potom pridáme: 150g sekaných vlašských orechov, 100g hrozienok, 100g kandizovaného ovocia (používam pomarančovú alebo citrónovú kôru). Hrozienka a kandované ovocie si tiež pokrájeme na drobnejšie kúsky.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu vymiešame a robíme placky na pečiacom papieri. Pečieme pri teplote 150-170°C. po vychladnutí polejeme z rúbnej strany čokoládou a dozdobíme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 4.1.2013, 20:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

PERNÍKY



POTREBNÉ PRÍSADY

600g hladkej múky, 300g mletého cukru, 150g palmarínu, 3 vajcia, 2PL roztopeného medu, 1 a štvrť ČL sódy bikarbóny, 1/2 bal. perníkového korenia

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny spolu zmiesime na cesto, hneď vyvaľkáme na hrúbku asi 3mm (ako linecké pečivo), vykrajujeme formičkamy, poukladáme na jemne vymazaný plech alebo na papier na pečenie kto je ako zvyknutý. Pečieme pri teplote 250°C. POZOR pečú sa veľmi rýchlo tak treba dávať pozor aby sa nezpálili. Po upečení necháme vychladnúť, zlepujeme marmeládou alebo lekvárom podľa vlastnej chuti ale najlepšie sú z ríbezlovou marmeládou( marmeládou nešetriť ). Nakoniec namáčame do čokolády a zdobíme podľa vlastnej fantázie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ÚĽKY



POTREBNÉ PRÍSADY

160g detských piškót, 70g masla, 90g mletého cukru, 80g mletých vlašských orechov, 2PL kakaa, rum detské okrúhle piškóty Krém: karamelové salko

POSTUP PRÍPRAVY

Piškóty pomelieme najemno a všetko spolu zmiesime z rumom podľa potreby, plníme do formičiek uprostred si urobíme jamku do ktorej dáme krém ( ja používam len samotné karamelové salko bez masla, salko v konzerve varíme vo vode dve hodiny alebo môžeme použiť hotové karamelové z obchodu) a uzatvoríme okrúhlim detským piškótom. Na záver polejeme čokoládou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 5.11.2013, 21:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Kokosové tyčinky - nepečené



POTREBNÉ PRÍSADY

5 bal. marína keksov, 230g mletého cukru, 4PL kakaa, 1dcl rumu, mlieko Plnka: 230g mletého cukru, 200g kokosu, 250g masla, červené potravinárske farbivo

POSTUP PRÍPRAVY

Marína keksy pomelieme najemno, pridáme všetky ostatné prísady a zmiesime mliekom ktoré dáme podľa potreby. Hmotu rozdelíme na dva rovnaké diely ktoré vyvaľkáme na veľkosť asi 30 krát 30 cm. (vaľkáme na mletom cukri alebo medzi fóliou)
Plnka: maslo vymiešame s mletým cukrom do peny a na záver primiešame kokos. Rozdelíme na dve časti, do jednej dáme pár zrniek potravinárskej farby ktorú si rozrobíme v troške vody a zafarbíme na ružovo ( s tou farbou veľmi opatrne, stačí len pár zrniek aby ste docielili ružovú farbu, kľudne ju môžete aj vynechať nič sa nestane). Ružovú plnku natrieme na vyvaľkaný plát a dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky a to preto aby sa vám zvyšná biela plnka lepšie rozotierala na ružovú vrstvu. Po stuhnutí nanesieme spomínanú bielu plnku na ružovú vrstvu, prikryjeme druhým vyvaľkaným plátom a veľmi dobre zaťažíme a dáme do chladničky stuhnúť. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou a nakrájame na tyčinky. ( na tom zaťažení si dajte záležať pretože sa vám môže ten vrchný plát odlepovať)
Tieto kokosové tyčinky chutia ako tyčinka ARTEMIS ak si niekto ešte pamätáte za dávnych čias

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 19.3.2013, 22:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

medovníky na vianočný stromček 1


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

...

POSTUP PRÍPRAVY

...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 24.12.2012, 19:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Linecké pečivo



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hladkej múky, 200g mletého cukru, 300g palmarínu, 4 žĺtky, na špicu noža prášku do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

Viem, že receptov na linecké tu je nespočetne veľa ale chcem aj ja pridať jeden veľmi dobrý receptík, ktorý mám od mojej veľmi dobrej známej pani. Vyskúšala som už mnoho receptov na lin. peč. a tento sa osvedčil na jednotku. Pečivo je hneď ako sa pozliepa marmeládou alebo krémom mäkučké. Foto ktoré som použila tak tieto srdiečka som robila na svadbu. A teraz už konečne POSTUP: Všetky suroviny zmiesime spolu na hladkú hmotu, môžeme hneď vyvaľkať asi na 3mm, povykrajovať formičkami, poukladať na suchý plech a pečieme v el.rúre na 250°C. Po upečení a vychladnutí pozliepame marmeládou podľa chuti alebo krémom. Ak chceme mať kakaové pečivo tak si do cesta pridáme kakao.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Svieži pudingový rez


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Originál recept aj s postupom nájdete na mimibazar.cz pod názvom SVĚŽÍ PUDINKOVÝ ŘEZ S POSTUPEM. Inšpirovala ma Radka B.(mnamnulka) ID 1482 začo jej veľmi pekne ďakujem. Troška som si ho upravila, korpus som nerobila z troch vajec ako sa uvádza v recepte ale zo štyroch a po upečení pred nanášaním krému som si korpus natrela jahodovým lekvárom. SUROVINY: 4 vajcia 200g cukru, 4 PL teplej vody, 4 PL oleja, 200g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, jahodovú marmeládu na potretie korpusu Pudingový krém: 900 ml mlieka, 3 pudingové prášky jahodové alebo malinové, 6-8 PL cukru kryštál prípadne podľa vlastnej chuti, 150g masla, 1 tvaroh. Ďalej potrebujeme 1,5 balíčku BEBE keksov kakaových, 2 šľahačkové smotany, stužovač do šľahačky,

POSTUP PRÍPRAVY

Z bielok si ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky s cukrom vyšľaháme. Potom pridáme vodu, olej, múku a prášok do pečiva. Všetko zmiešame a nakoniec pridáme sneh z bielok. Plech si vyložíme papierom na pečenie a cesto rovnomerne rozotrieme. Dáme piecť pri 200°C.
KRÉM: Uvaríme klasický puding, necháme vychladnúť, maslo vyšľaháme spolu z tvarohom a pridáme vychladnutý puding.
Vychladnutý korpus natrieme jahodovou marmeládou natrieme polovicu krému a po celej ploche poukladáme BeBe keksy. Opäť natrieme zvyšok krému. Na krém ušľahanú šľahačku a dáme stuhnúť do chladu najlepšie do chladničky. Koláč je vynikajúci, svieži a v našej rodine sa stal veľmi obľúbeným. Je fakt výýýýýýborný.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 29.6.2015, 16:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 34 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu