. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Mária L. (marylue1) ID 149240
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.4.2010
Naposledy: 19.10.2012 10:27
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 28
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 28 (zobrazuje sa 21-28)<< predošlé 1, 2, 3

CUKROVINKY

Sladučké jabĺčka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2 jablká, 180g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 vajce, 1,5dcl šlahačky, 150g mandlí

POSTUP PRÍPRAVY

Do mixéru dáme 80g kryštálového cukru, 150g očistených mandlí, 1 vajce. Rozmixujeme kým sa nám nevytvorí lepkavé cesto. Potom z cesta spravíme placky o veľkosti priemeru jablka a striedavo ukladáme. Z tohto množstva nám vyjde akurát na dve väčšie jablká, prípadne 4 menšie. Uložíme ich na plech s papierom na pečenie, a zatiaľ odložíme do chladničky. Jablká nakrajame na hrubšie plátky a naplnime. Kým sa nám jabĺčka chladia v chladničke, tak dáme 100g cukru roztopiť na karamel a ked sa všetko rozpustí primiešame smotanu. Jablčka vyberieme z chladničky a dáme na chvílku zapiecť. ked je to hotové, už iba polejeme karamelom. je to sladké ale neskutočne dobré :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Škoricovo - jablkové ružičky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

500 g listkoveho cesta, 4-5 vacsich jablk,Posypka: 4 PL kryst. cukru, 2 KL mletej skorice, 1 KL struhanej citronovej kory, stipka mleteho muskatoveho orecha , Sirup: 750 ml vody, 3 PL cukru, 2PL citronovej stavy

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté jablčka neošúpané nakrájame na mesiačiky. Tie uvaríme v sirupe, cca 2 min. a potom jabĺčka vyberieme a necháme odkvapkať a mierne mierne usušiť. Lístkové cesto si vyvalkáme na odĺžnik, na ktorý nasypeme zmes ( cukor, škorica, kôra z citróna, muškátový ochrech ) na šírku palca nakrájame pásiky a na tie ukladáme jabĺžka z hora nadol. A naopak stáčame tento pásik - z dola nahor. Pritlačíme a dáme na plech vyložený mastným papierom. Po upečení poprášime práškovým cukrom :)

Neviem, či tu takýto recept je, ak áno, tak sa ospravedlňujem, len mne sa veľmi páčil a je aj veľmi chutný :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (24) posledné: 18.11.2010, 15:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Jogurtové tyčinky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Ingrediencie 200 g hladkej múky, 100 g Hery, 150 g bieleho jogurtu, 2 lyžice mlieka, soľ, vajce na potretie, 50 g postrúhaného tvrdého syra na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Z múky, Hery, jogurtu, mlieka a soli vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka a dáme do chladničky na hodiny odpočinúť. Potom ho na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 4 mm, radielkom pokrájame na tyčinky, uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vyšľahaným vajíčkom, posypeme strúhaným syrom a pečieme pri teplote 190 stupňov asi 15 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 9.3.2016, 8:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Klobásové kvetinky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

350 g hladkej múky, 1 hera, 250 g kyslej smotany, soľ, 1 vajíčko na potretie, klobása

POSTUP PRÍPRAVY

Z múky, hery, smotany a soli vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme aspoň 2 hodiny postáť v chlade. Potom cesto rozvaľkáme, vykrojíme kolieska, potrieme rozšľahaným vajíčkom a do stredu každého kolieska položíme nakrájané koliesko klobásy. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 14.12.2010, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie mäso na ihle


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

400g kuracích prs, ihly, 1 strúčik cesnaku, 7 PL oleja, 3 PL citrónovej šťavy, 1 KL karí korenia, 1 veľká mrkva, 1 červená, 1 zelená paprika, 2 malé cibule, 12 tenkých plátkov prerastenej slaniny.\\r\\n\\r\\nOMÁČKA: 1 jablko, 1 PL citrónovej šťavy, 1 KL karí korenia, 125 ml mäsového vývaru, 1 KL medu, 2 PL sladkej smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na 12 kociek. Cesnak prelisujeme do misy pridáme 4 PL oleja, citrónovú šťavu, karí korenie a dobre premiešame. Mäso vložíme do marinády a necháme stáť asi hodinu. Očistenú mrkvu nakrájame na šikmé plátky, ktoré povaríme v slanej vode asi 3 minútky. Papriku nakrájame na kúsky, cibuľu olúpme a rozkrájame na 8 dielov. Kuracie mäso vyberieme z marinády a necháme odkvapkať. Každý kus mäsa zabalíme do plátka slaniny. Na ihly napichneme 3 závitky, striedavo ich prekladáme zeleninou tak, aby bola na začiatku i na konci ihly. Osolíme , okoreníme a opekáme 8-10 min. za občasného obracania. Počas opekania potierame marinádou.\\r\\n\\r\\nOMÁČKA:\\r\\n do výpeku z mäsa pridáme citrónovú šťavu, 125 ml vývaru, nakrájame alebo nastrúhané jablko, ktoré rozvaríme v omáčke. Ochutíme medom a karí korením. Zjemníme 2 PL smotany.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Vajcová nátierka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajec, 1 nátierkové maslo, 1-2 PL plnotučnej horčice, strúčik cesnaku, 1 PL kečupu, petržlenová vňať na ozdobenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme nátierkové maslo a vymiešame do peny. Dochutíme horčicou, prelisovaným cesnakom soľou a kečupom. Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 1.3.2011, 18:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Medové závitky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

400g kuracích pŕs, 1 PL medu, 3 PL plnotučnej horčice, 200 ml šľahačkovej smotany, mleté biele korenie, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia si očistíme a nakrájame na rezne, ktoré zľahka naklepeme, okoreníme korením a zvinieme. Závitky spevníme špáradlom na na rozpálenom oleji z oboch strán do zlatista opečieme. Potom prikryjeme a krátko dusíme. Hotové závitky vyberieme a uložíme na teplé miesto. Do výpeku pridáme lyžičku medu a 3 PL plnotučnej horčice ( ja dávam 1,5 plnotučnej a 1,5 kremžskej ). Dobre vymiešame aby sa suroviny spojili. Pomaly primiešame smotanu a omáčku privedieme do varu. Do hotovej omáčky vložíme závitky a ešte prehrejme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Mkrvová nátierka- rýchla a ľahká :)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 nátierkové maslo bez príchute, 1-2 strúčiky cesnaku, 3 vajíčka na tvrdo uvarené, 1PL kyslej smotany, 1-2 stredne veľké surové mrkvy.

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo vymiešame s pretlačeným cesnakom, pridáme na jemno nastrúhané uvarené vajíčka, smotanu a na jemno nastrúhanú mrkvu. A už len papáme :) Kto chce, tak si to môže ešte trošku dosoliť:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.4.2010, 19:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 28 (zobrazuje sa 21-28)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu