končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 28 (zobrazuje sa 21-28) | << predošlé 1, 2, 3 |
CUKROVINKY |
Sladučké jabĺčkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 jablká, 180g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 vajce, 1,5dcl šlahačky, 150g mandlí POSTUP PRÍPRAVY Do mixéru dáme 80g kryštálového cukru, 150g očistených mandlí, 1 vajce. Rozmixujeme kým sa nám nevytvorí lepkavé cesto. Potom z cesta spravíme placky o veľkosti priemeru jablka a striedavo ukladáme. Z tohto množstva nám vyjde akurát na dve väčšie jablká, prípadne 4 menšie. Uložíme ich na plech s papierom na pečenie, a zatiaľ odložíme do chladničky. Jablká nakrajame na hrubšie plátky a naplnime. Kým sa nám jabĺčka chladia v chladničke, tak dáme 100g cukru roztopiť na karamel a ked sa všetko rozpustí primiešame smotanu. Jablčka vyberieme z chladničky a dáme na chvílku zapiecť. ked je to hotové, už iba polejeme karamelom. je to sladké ale neskutočne dobré :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Škoricovo - jablkové ružičkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500 g listkoveho cesta, 4-5 vacsich jablk,Posypka: 4 PL kryst. cukru, 2 KL mletej skorice, 1 KL struhanej citronovej kory, stipka mleteho muskatoveho orecha , Sirup: 750 ml vody, 3 PL cukru, 2PL citronovej stavy POSTUP PRÍPRAVY Umyté jablčka neošúpané nakrájame na mesiačiky. Tie uvaríme v sirupe, cca 2 min. a potom jabĺčka vyberieme a necháme odkvapkať a mierne mierne usušiť. Lístkové cesto si vyvalkáme na odĺžnik, na ktorý nasypeme zmes ( cukor, škorica, kôra z citróna, muškátový ochrech ) na šírku palca nakrájame pásiky a na tie ukladáme jabĺžka z hora nadol. A naopak stáčame tento pásik - z dola nahor. Pritlačíme a dáme na plech vyložený mastným papierom. Po upečení poprášime práškovým cukrom :) Neviem, či tu takýto recept je, ak áno, tak sa ospravedlňujem, len mne sa veľmi páčil a je aj veľmi chutný :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (24) posledné: 18.11.2010, 15:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Jogurtové tyčinkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Ingrediencie 200 g hladkej múky, 100 g Hery, 150 g bieleho jogurtu, 2 lyžice mlieka, soľ, vajce na potretie, 50 g postrúhaného tvrdého syra na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Z múky, Hery, jogurtu, mlieka a soli vypracujeme cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecka a dáme do chladničky na hodiny odpočinúť. Potom ho na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 4 mm, radielkom pokrájame na tyčinky, uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vyšľahaným vajíčkom, posypeme strúhaným syrom a pečieme pri teplote 190 stupňov asi 15 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 9.3.2016, 8:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Klobásové kvetinkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 350 g hladkej múky, 1 hera, 250 g kyslej smotany, soľ, 1 vajíčko na potretie, klobása POSTUP PRÍPRAVY Z múky, hery, smotany a soli vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme aspoň 2 hodiny postáť v chlade. Potom cesto rozvaľkáme, vykrojíme kolieska, potrieme rozšľahaným vajíčkom a do stredu každého kolieska položíme nakrájané koliesko klobásy. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 14.12.2010, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie mäso na ihlePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 400g kuracích prs, ihly, 1 strúčik cesnaku, 7 PL oleja, 3 PL citrónovej šťavy, 1 KL karí korenia, 1 veľká mrkva, 1 červená, 1 zelená paprika, 2 malé cibule, 12 tenkých plátkov prerastenej slaniny.\\r\\n\\r\\nOMÁČKA: 1 jablko, 1 PL citrónovej šťavy, 1 KL karí korenia, 125 ml mäsového vývaru, 1 KL medu, 2 PL sladkej smotany POSTUP PRÍPRAVY Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na 12 kociek. Cesnak prelisujeme do misy pridáme 4 PL oleja, citrónovú šťavu, karí korenie a dobre premiešame. Mäso vložíme do marinády a necháme stáť asi hodinu. Očistenú mrkvu nakrájame na šikmé plátky, ktoré povaríme v slanej vode asi 3 minútky. Papriku nakrájame na kúsky, cibuľu olúpme a rozkrájame na 8 dielov. Kuracie mäso vyberieme z marinády a necháme odkvapkať. Každý kus mäsa zabalíme do plátka slaniny. Na ihly napichneme 3 závitky, striedavo ich prekladáme zeleninou tak, aby bola na začiatku i na konci ihly. Osolíme , okoreníme a opekáme 8-10 min. za občasného obracania. Počas opekania potierame marinádou.\\r\\n\\r\\nOMÁČKA:\\r\\n do výpeku z mäsa pridáme citrónovú šťavu, 125 ml vývaru, nakrájame alebo nastrúhané jablko, ktoré rozvaríme v omáčke. Ochutíme medom a karí korením. Zjemníme 2 PL smotany. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Vajcová nátierkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 5 vajec, 1 nátierkové maslo, 1-2 PL plnotučnej horčice, strúčik cesnaku, 1 PL kečupu, petržlenová vňať na ozdobenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme nátierkové maslo a vymiešame do peny. Dochutíme horčicou, prelisovaným cesnakom soľou a kečupom. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 1.3.2011, 18:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Medové závitkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 400g kuracích pŕs, 1 PL medu, 3 PL plnotučnej horčice, 200 ml šľahačkovej smotany, mleté biele korenie, olej POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia si očistíme a nakrájame na rezne, ktoré zľahka naklepeme, okoreníme korením a zvinieme. Závitky spevníme špáradlom na na rozpálenom oleji z oboch strán do zlatista opečieme. Potom prikryjeme a krátko dusíme. Hotové závitky vyberieme a uložíme na teplé miesto. Do výpeku pridáme lyžičku medu a 3 PL plnotučnej horčice ( ja dávam 1,5 plnotučnej a 1,5 kremžskej ). Dobre vymiešame aby sa suroviny spojili. Pomaly primiešame smotanu a omáčku privedieme do varu. Do hotovej omáčky vložíme závitky a ešte prehrejme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Mkrvová nátierka- rýchla a ľahká :)POTREBNÉ PRÍSADY 1 nátierkové maslo bez príchute, 1-2 strúčiky cesnaku, 3 vajíčka na tvrdo uvarené, 1PL kyslej smotany, 1-2 stredne veľké surové mrkvy. POSTUP PRÍPRAVY Maslo vymiešame s pretlačeným cesnakom, pridáme na jemno nastrúhané uvarené vajíčka, smotanu a na jemno nastrúhanú mrkvu. A už len papáme :) Kto chce, tak si to môže ešte trošku dosoliť:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 28.4.2010, 19:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 28 (zobrazuje sa 21-28) | << predošlé 1, 2, 3 |