končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 41 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
sovaPOTREBNÉ PRÍSADY Na korpus potrebujeme: 6 vajíčok, 6 PL kr. cukru, 6 PL vlažnej vody, 6 PL polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva. Vajíčka spolu s kr. cukrom vyšľaháme do peny. Do vyšľahaných vajec s cukrom pridávame múku, vlažnú vodu a prášok do pečiva. Hmotu vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného okrúhleho plechu, ktorú pečieme pri 180 stupňoch približne 15-20 minút. POSTUP PRÍPRAVY Populárna sovia torta sa hodí na každú príležitosť, či ide o oslavu narodenín alebo obyčajnú oddychovú nedeľu. Neudávame tu, akou plnkou plniť a zdobiť, pretože každý má rád niečo iné. Je možné použiť rôzne príchute, či už čokoládovú, karamelovú, ovocnú,... 1. Upečieme si 4 okrúhle korpusy - 2 okrúhle korpusy s priemerom 22 cm a 2 okrúhle korpusy s priemerom 33 cm. Z jedného 33 cm okrúhleho korpusu sa posnažíme vyrezať si časti sovy - nohy, hlavu a krídla podľa obrázka. 2. Vychladnuté korpusy si poukladáme do tvaru sovy. Prípadne nezrovnalosti orežeme nožom. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 2.10.2014, 11:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
bingo rezPOTREBNÉ PRÍSADY Na prípravu budeme potrebovať: Cesto: Sušienkový krém: Puding. plnka: ⇒ 4 vajcia ⇒ 100 g kr. cukru ⇒ 100 g polohrubej múky ⇒ 30 g kakaa ⇒ 0,05 l oleja ⇒ 150 g maslových sušienok ⇒ 0,2 l džúsu ⇒ 50 g pr. cukru ⇒ 125 g masla ⇒ 3 ks zlatého klasu ⇒ 1 l mlieka ⇒ 70 g pr. cukru ⇒ 250g masla ⇒ 30 g kakaa ⇒ 1 ks vanilka Šľahačkový krém: a Ďalšie ingrediencie: ⇒ 3 ks šľahačka v prášku ⇒ 2 ks stužovač šľahačky ⇒ 0,75 l mlieka ⇒ 2 ks vanilky ⇒ 1,5 dcl kávy ⇒ 4 dcl džúsu ⇒ 2 ks dlhé piškóty ⇒ 4 ks piškóty so želatínou POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: Zo surovín na cesto upečieme piškótový plát, necháme vychladnúť. Maslové sušienky pomrvíme, zalejeme džúsom. Necháme chvíľu postáť, aby sušienky vpili všetok džús. Potom vmiešame maslo a cukor, vznikne kaša, ktorú necháme bokom postáť. Z mlieka, cukru a zlatého klasu uvaríme puding, za občasného miešania ho necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do penista a postupne k nemu pridávame vychladený puding. Hotový krém rozdelíme na dve polovice. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
žerboPOTREBNÉ PRÍSADY ⇒ 750 g polohrubej múky, ⇒ 1 a 1/2 palmarinu (250 g + 125 g), ⇒ 1 a 1/2 balenia vanilkového cukru, ⇒ 1 a 1/2 PL práškového cukru, ⇒ 3 žĺtka, ⇒ 3 g čerstvého droždia, ⇒ troška mlieka na rozrobenie kvásku. Na prípravu orechovej náplne budeme potrebovať: ⇒ 320 g pomletých vlašských orechov, ⇒ 250 g práškového cukru, ⇒ olej na poliatie pomletých orechov, ⇒ marmeláda (najlepšie pokvaskovitá - napr. josta, viničky, ...) Na prípravu polevy budeme potrebovať: ⇒ čokolády (2x hnedá 74 %, 1x biela) ⇒ 150 g stuženého tuku (najlepšie cera). POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: Najskôr si zmiešame orechy, práškový cukor (ja som nemala dostatok práškového cukru, preto som pridala aj kr. cukor). Dobre premiešame, aby sme nemali hrudky z cukru. Touto plnkou, budeme posypovať jednotlivé pláty. Môžeme sa pustiť do prípravy cesta. V troške mlieka si rozdrvíme čerstvé droždie. Mlieko musí byť teplé, aby nám kvások vykysol. Po vykysnutí kvásku pridávame do pripravených surovín - múka, palmarin, vanilkový cukor, práškový cukor, žĺtka. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
veterníkyPOTREBNÉ PRÍSADY Na prípravu odpaľovaného cesta budeme potrebovať: 250 ml vody, štipka soli, 100 g masla alebo rastlinného tuku, 150 g hladkej múky, 4 vajíčka. Na prípravu vanilkového krému budeme potrebovať: 1 zlatý klas, 300 ml plnotučného mlieka, 1 balíček vanilkového cukru, 3 PL kr. cukru. Ďalej budeme potrebovať: šľahačku, svetlú polevu od Dr. Oetker. POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: Do hrnca odmeriame vodu, pridáme soľ, maslo alebo rastlinný tuk a necháme zovrieť. Len čo voda začne vrieť, vsypeme hladkú múku, ihneď zmiernime oheň a dôkladne miešame, aby sa nevytvorili hrčky. Na veľmi miernom ohni a za stáleho miešania cesto krátko paríme. Správne sparené cesto poznáme podľa toho, že sa začne oddeľovať od dna a stien nádoby, je pevné a lesklé. Opaľované cesto preložíme do studenej misy, miešame a spracúvame, kým čiastočne nevychladne. Do cesta postupne zapracujeme jedno vajce po druhom a každé s cestom dôkladne spojíme, kým pridáme ďalšie. Hotové odpaľované cesto musí byť husté, hladké a lesklé. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
medové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Na prípravu cesta budeme potrebovať: 1 celé vajíčko, 150 g kr. cukru, 1 ČL jedlej sódy (sóda bikarbóna), 50 g palmarinu, 2 PL plnotučného mlieka, 2 PL medu, 450 g hladkej múky, 1 PL kakaa. Na prípravu krému budeme potrebovať: 400 ml plnotučného mlieka, 2 a 1/2 PL (kopcovité) hladkej múky, 2 PL kr. cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2 PL pr. cukru, 150 g palmarinu alebo masla. Na prípravu polevy budeme potrebovať: 100 g tmavej čokolády, 3 PL oleja. POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: Všetky prísady na cesto okrem múky zamiesime lopatkou v miske na miernom ohni, pretože musíme cesto najskôr ohriať. Za stáleho miešania, až pokiaľ neprestane sóda peniť, si vytvoríme hustú hmotu, ktorú odstavíme a pridáme múku. Vymiesime hladké cesto. Cesto si rozdelíme na 4 časti a vaľkáme si pláty v rovnakej veľkosti. Vaľkáme ho teplé, pretože studené sa nám bude lámať. Pomocou valčeka si opatrne prenesieme cesto na plech (na opačnú stranu plechu, aby sa jednoduchšie oddelilo po upečení). Cesto na plechu si môžeme orezať, aby sme nemali prebytočné časti. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
jablkové rezy so šlahačkouPOTREBNÉ PRÍSADY Na prípravu cesta budeme potrebovať: 5 vajíčok, 250 g cukru, 250 g polohrubej múky, 2 PL oleja, 1/2 balenie prášku do pečiva. Na prípravu krému budeme potrebovať: 5 väčších jabĺk, 800 ml vody, 2 vanilkové pudingy, 8 PL kr. cukru. Na dekoráciu budeme potrebovať: 500 ml smotany na šľahanie. POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: Vajíčka s cukrom si vyšľaháme do peny, pridáme múku, prášok do pečiva a olej a jemne premiešame. Cesto vylejeme do vopred tukom vymasteného a múkou vysypaného plechu (alebo vystlaného papierom na pečenie) a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 25-30 minút. Upečené cesto vyberieme a necháme vychladnúť. Vodu a cukor si dáme zovrieť. Pridáme do nej nastrúhané jablká (jablká strúhame na hrubšom strúhadle) a pudingy. Poriadne miešame, aby sa nám nevytvorili hrudky a uvaríme tuhú kašu. Hustú hmotu necháme mierne vychladnúť a nalejeme ju na upečený korpus. Pekne uhladíme. Necháme úplne vychladnúť, poprípade vložíme do chladničky na niekoľko hodín. Vyšľaháme si šľahačku a navrstvíme ju na jablkovo-vanilkový krém.Vrch posypeme grankom alebo strúhanou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
kremove-makovéPOTREBNÉ PRÍSADY a prípravu cesta budeme potrebovať: 12 bielkov, 200 g kr. cukru, 200 g mletého maku, 3 PL polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva. Na prípravu krému budeme potrebovať: 12 žĺtkov, 200 g kr. cukru, 5 PL gustinu - kukuričný škrob, 500 ml mlieka, 1 maslo alebo palmarin. Na prípravu polevy budeme potrebovať: 200 g čokolády. POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: Vajíčka spolu s cukrom vymiešame do peny, postupne pridáme mletý mak, múku a prášok do pečiva. Jemne premiešame a pripravené cesto si rozdelíme na tri časti. Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu na pečenie pri teplote 180 stupňov cca 25-30 minút. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
3far.cestoPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g hladkej múky, 400 g kr. cukru, 4 vajíčka. 180 ml rastlinného oleja, 5 ml vanilkovej esencie, 2 ČL prášku do pečiva, 1/2 ČL soli, 240 ml mlieka, farebné jedlé pasty alebo potravinárske farbivá (ružová, biela, čierna). Na prípravu krému budeme potrebovať: 1 balíček vanilkového pudingu, 300 ml mlieka, 1 maslo alebo palmarin, 6 PL pr. cukru, ružové farbivo, marcipán. POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: Trúbu si predhrejeme na 180 stupňov. Pomocou mixéra si v miske rozšľaháme olej, vanilku, prášok do pečiva, cukor a múku so soľou. Pridávame po jednom vajíčku a dôkladne mixujeme. Pomaly pridávame mlieko a stále mixujeme na nízkych otáčkach, až do chvíle, kým sa nám hmota pekne nespojí. Cesto si rozdelíme na 3 časti. Do jednej si pridáme bielu farbu, do druhej ružovú a do tretej čiernu. Pripravíme si formu na pečenie, do ktorej sme si vložili papier na pečenie a začíname vrstviť farebné cestá. Priamo do stredu formy, pomocou lyžice, vložíme biele cesto, naň do stredu dáme lyžicu čierneho cesta a do čierneho cesta vložíme lyžicu ružového cesta. Opakujeme postup až dovtedy, kým sa nám cesto neminie. Dáme piecť do trúby cca 35-40 minút. Pomocou špáradla otestujeme, či máme korpus upečený. Spoznáme to vtedy, keď na špáradle neostane žiadny kúsok cesta. Upečené cesto vyberieme a necháme vychladnúť. Pripravíme si krém. Puding si uvaríme a necháme vychladnúť. Maslo s cukrom si vymiešame do krémovej hmoty a postupne doň pridávame vychladnutý puding. Vychladnutý korpus si rozdelíme priečne na polovicu a naplníme krémom. Prikryjeme druhou polovicou a vrch tiež natrieme krémom. Trochu krému zafarbíme pomocou ružového farbiva a vytvoríme si ozdobné guličky pomocou cukrárskeho vrecka na spodnú časť torty. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
strúhaný s tvarohomPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g masla,\r\n350 g kr. cukru,\r\n500 g jemného tvarohu,\r\n1 balíček vanilkového cukru,\r\n400 g hladkej múky,\r\n4 vajíčka,\r\n100 g kyslej smotany,\r\n4 PL kakaa. POSTUP PRÍPRAVY POSTUP:\r\n\r\nMaslo v izbovej teplote zmiešame so 150 g kr. cukrom a poriadne rozšľaháme.\r\n\r\nDo vyšľahaného masla pridáme múku, kakao a dôkladne premiešame. Hmotu si rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu navrstvíme na papierom vystlanú formu na pečenie.\r\n\r\nV miske si rozmiešame tvaroh so zvyšným cukrom, vajíčkami a kyslou smotanou. Pridáme vanilkový cukor a 3 PL hladkej múky.\r\n\r\nPripravenú tvarohovú plnku navrstvíme na čokoládový korpus.\r\n\r\nRovnomerne si navrstvíme druhú polovicu pripraveného cesta.\r\n\r\nTvarohovú tortu pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 stupňov približne 45 minút. Upečenú tortu necháme vychladnúť, nakájame na rezy a podávame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
PUDINGOVý POHáR S DAžDOVKAMIPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto:\\r\\n- 220 g hladkej múky\\r\\n- 130 g rastlinného tuku Hera\\r\\n- 80 g práškového cukru\\r\\n- 1 lž. kakaa\\r\\n- 2 žĺtky\\r\\n\\r\\nPuding:\\r\\n- 5 dl mlieka\\r\\n- 1 balenie čokoládového pudingu\\r\\n- 80 g cukru\\r\\n- 40 g tmavej čokolády\\r\\n- 20 g rastlinného tuku Hera\\r\\n\\r\\nPudingový karamel:\\r\\n- 100 g cukru\\r\\n- 1 balenie vanilkového pudingu\\r\\n- 4 dl mlieka\\r\\n- 20 g rastlinného tuku Hera\\r\\n\\r\\n POSTUP PRÍPRAVY Leto sa nesie v znamení detských osláv a party. Najlepšie je pre tieto príležitosti pripraviť veľa malých porcií všetkých možných dobrôt. Krtkov pohár deti milujú, tak sa do neho hneď pustite!\\r\\n\\r\\n. Všetky suroviny okrem žĺtkov zmiešajte v mise. Následne vmiešajte žĺtky a vypracujte cesto.\\r\\nTo vyvaľkajte na múkou poprášenej doske a pečte ho na 180 °C cca 25-30 minút. Akonáhle cesto vychladne, rozdrobte ho na kúsky. Pripravte čokoládový puding tradičným spôsobom. Heru a kúsky čokolády vmiešajte až nakoniec. V kastróliku roztavte cukor, zrieďte 1,5 dl vody a vytvorte karamel.\\r\\nZmiešajte dohromady vanilkový pudingový prášok a mlieko a pridajte ho do teplého karamelu. Nakoniec opäť vmiešajte Heru. Vrstvite do sklenených nádob a navrch oba pudingy a navrch dajte rozlámané cesto. Môžete ozdobiť gumovými dážďovkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 41 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |