končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 28 (zobrazuje sa 21-28) | << predošlé 1, 2, 3 |
CUKROVINKY |
Gaštanové guľkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500g gaštanového pyré,150g detských piškót,2 balíčky van.cukru,150g prášk.cukru,125g masla,1 balíček olúp.mandlí,pár kvapiek rumu/umu/.Poleva:100g čokolády,40g stuž.tuku,1 PL oleja POSTUP PRÍPRAVY gaš.pyré zmiešame s pomletými piškótami a maslom,pridáme trošku rumu,práškový a vanilkový cukor,poriadne vymiešame a hmotu odložíme asi na 2 hodinky do chladu.potom tvarujeme guľky a ukladáme na papier na pečenie.pripravenou polevou oblievame každú guľku tak,aby poleva nerovnomerne stekala.do guliek potom ostrou hranou vtláčame mandľu alebo kand.ovocie.nakoniec poukladáme do košíčkov.mne ich vyšlo asi 70ks ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Andrea K. (ajakom) ID 99908 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 22.4.2010, 1:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Gaštanové pyré - po domáckyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg jedlých gaštanov, 6 dl mlieka, 2 dl vody, 30 dg cukor - polovicu dávam vanilkový, polovicu práškový, 0,5 dl rum. Ťažko napísať presné množstvá, pretože je viac odrôd gaštanov a každé z nich si vyžaduje "iný" prístup, tak berte tieto množstvá ako cca odhad, prilievajte opatrne, hmota musí byť kompaktná, vláčna, ale nie riedka. POSTUP PRÍPRAVY Gaštany si poriadne umyjeme. Na každý jeden - na tej plochej strane spravíme rez ostrým nožíkom - cca 1 cm, zalejeme horúcou vodou a dáme variť na 45-60 min (záleží od druhu gaštanov) - jednoducho varíme, kým nebudú gaštany mäkké. Potom z nich zlejeme vodu, na 15 min zalej vlažným mliekom (tak aby boli všetky zaliate) - mlieko zjemní ich chuť. Potom gaštany zlejeme z mlieka, očistíme a prepasírujeme. Uvaríme si sirup z vody a cukru - tzv "na nitku"". Necháme vychladnúť a spolu z cca 0,5 dl rumu pridáme do prepasírovanej zmesi. Všetko spolu zmiešame - najlepšie rukami - aby vznikla jemná kompaktná masa...a gaštanové pyré je hotové (roboty síce ako na kostole, ale stojí to za to). Ak ho chceme konzumovať hneď - tak ho môžeme pretlačiť cez lis na cesnak, alebo zemiakový "pučič". To, čo hneď nezjeme, z toho si vytvarujeme tehličky, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme zmraziť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Eva A. (Eviana) ID 114156 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 10.8.2010, 21:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Likér z ľadových gaštanov podľa Lubica L. (lubica007) ID 19881PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY super ,no do vianoc bol fuč....hihi ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Antonia G. (antoniagburova) ID 59220 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 1.4.2010, 22:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
gaštanové ježe a guľkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY recept je od Lucky....máš super recepty,díky za inšpirácie ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Eva K. (Kukina69) ID 92534 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 4.9.2010, 16:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
gaštanový ježkovia - nepečenýPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY inšpirácia od Ildikó B. (b.ildi) ID 1375 a recept je od Lucie H. (Luc2) ID 5741-Nepečené guličky z gaštanového pyré POSTUP PRÍPRAVY ježkovia mali u nás obrovský úspech, skoro nič z nich neostalo :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Zuzana N. (zuzanaTT) ID 14989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 14.12.2013, 23:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Gaštanové ježko - nepečenéPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Ďakujem za inšpiráciu a Lucií (ID 5741) za skvelý recept. Zákusky som robila manželovi do roboty-mali veľký úspech. Ď. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Alžbeta K. (Alžbeta.k) ID 26057 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 4.12.2015, 12:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Gaštanovo-čučoriedková gitaraPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY pre môjho jediného brata, vášnivého gitaristu POSTUP PRÍPRAVY :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Denisa Z. (NIKUSCHKA) ID 53560 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 31.1.2010, 22:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Kakaová torta s gaštanovou plnkou a marcipánomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Korpus kakaový: 7 vajec, 150g cukru krupica, 200 g polohrubej múky, 3 lyžice kakaa, 1/2 prášku do pečiva a 7 lyžíc vriacej vody******marhuľový džem, rum****** plnka: 500g mrazeného gaštanového pyré, 2 polievkové lyžice citronovej šťavy, práškový cukor podľa chuti a ak máte doma smotanu, môžete pridať zo 6-7 lyžíc na zjemnenie, ja som nedávala, dala som rum******na potiahnutie: 200g pravého marcipánu z obchodu, 100g práškového cukru*******čoko poleva: 100g várovej čokolády, 70 g Cery*******na kvety, hmota od Arielll z 200g cukru a 200g suš. mlieka POSTUP PRÍPRAVY v obr.postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (36) posledné: 20.12.2009, 23:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 28 (zobrazuje sa 21-28) | << predošlé 1, 2, 3 |