. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 28 (zobrazuje sa 21-28)<< predošlé 1, 2, 3

CUKROVINKY

Gaštanové guľky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

500g gaštanového pyré,150g detských piškót,2 balíčky van.cukru,150g prášk.cukru,125g masla,1 balíček olúp.mandlí,pár kvapiek rumu/umu/.Poleva:100g čokolády,40g stuž.tuku,1 PL oleja

POSTUP PRÍPRAVY

gaš.pyré zmiešame s pomletými piškótami a maslom,pridáme trošku rumu,práškový a vanilkový cukor,poriadne vymiešame a hmotu odložíme asi na 2 hodinky do chladu.potom tvarujeme guľky a ukladáme na papier na pečenie.pripravenou polevou oblievame každú guľku tak,aby poleva nerovnomerne stekala.do guliek potom ostrou hranou vtláčame mandľu alebo kand.ovocie.nakoniec poukladáme do košíčkov.mne ich vyšlo asi 70ks

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Andrea K. (ajakom) ID 99908 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 22.4.2010, 1:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Gaštanové pyré - po domácky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg jedlých gaštanov, 6 dl mlieka, 2 dl vody, 30 dg cukor - polovicu dávam vanilkový, polovicu práškový, 0,5 dl rum. Ťažko napísať presné množstvá, pretože je viac odrôd gaštanov a každé z nich si vyžaduje "iný" prístup, tak berte tieto množstvá ako cca odhad, prilievajte opatrne, hmota musí byť kompaktná, vláčna, ale nie riedka.

POSTUP PRÍPRAVY

Gaštany si poriadne umyjeme. Na každý jeden - na tej plochej strane spravíme rez ostrým nožíkom - cca 1 cm, zalejeme horúcou vodou a dáme variť na 45-60 min (záleží od druhu gaštanov) - jednoducho varíme, kým nebudú gaštany mäkké. Potom z nich zlejeme vodu, na 15 min zalej vlažným mliekom (tak aby boli všetky zaliate) - mlieko zjemní ich chuť. Potom gaštany zlejeme z mlieka, očistíme a prepasírujeme. Uvaríme si sirup z vody a cukru - tzv "na nitku"". Necháme vychladnúť a spolu z cca 0,5 dl rumu pridáme do prepasírovanej zmesi. Všetko spolu zmiešame - najlepšie rukami - aby vznikla jemná kompaktná masa...a gaštanové pyré je hotové (roboty síce ako na kostole, ale stojí to za to).
Ak ho chceme konzumovať hneď - tak ho môžeme pretlačiť cez lis na cesnak, alebo zemiakový "pučič". To, čo hneď nezjeme, z toho si vytvarujeme tehličky, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme zmraziť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Eva A. (Eviana) ID 114156 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 10.8.2010, 21:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Likér z ľadových gaštanov podľa Lubica L. (lubica007) ID 19881


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

super ,no do vianoc bol fuč....hihi

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Antonia G. (antoniagburova) ID 59220 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 1.4.2010, 22:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

gaštanové ježe a guľky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

recept je od Lucky....máš super recepty,díky za inšpirácie

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Eva K. (Kukina69) ID 92534 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.9.2010, 16:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

gaštanový ježkovia - nepečený


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

inšpirácia od Ildikó B. (b.ildi) ID 1375 a recept je od Lucie H. (Luc2) ID 5741-Nepečené guličky z gaštanového pyré

POSTUP PRÍPRAVY

ježkovia mali u nás obrovský úspech, skoro nič z nich neostalo :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Zuzana N. (zuzanaTT) ID 14989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 14.12.2013, 23:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Gaštanové ježko - nepečené


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Ďakujem za inšpiráciu a Lucií (ID 5741) za skvelý recept. Zákusky som robila manželovi do roboty-mali veľký úspech. Ď.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Alžbeta K. (Alžbeta.k) ID 26057 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 4.12.2015, 12:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Gaštanovo-čučoriedková gitara


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

pre môjho jediného brata, vášnivého gitaristu

POSTUP PRÍPRAVY

:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa Z. (NIKUSCHKA) ID 53560 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 31.1.2010, 22:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Kakaová torta s gaštanovou plnkou a marcipánom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus kakaový: 7 vajec, 150g cukru krupica, 200 g polohrubej múky, 3 lyžice kakaa, 1/2 prášku do pečiva a 7 lyžíc vriacej vody******marhuľový džem, rum****** plnka: 500g mrazeného gaštanového pyré, 2 polievkové lyžice citronovej šťavy, práškový cukor podľa chuti a ak máte doma smotanu, môžete pridať zo 6-7 lyžíc na zjemnenie, ja som nedávala, dala som rum******na potiahnutie: 200g pravého marcipánu z obchodu, 100g práškového cukru*******čoko poleva: 100g várovej čokolády, 70 g Cery*******na kvety, hmota od Arielll z 200g cukru a 200g suš. mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

v obr.postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (36) posledné: 20.12.2009, 23:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 28 (zobrazuje sa 21-28)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu