končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 159 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Plnené zemiakyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, kyslá smotana, syr, maslo, soľ, čierne korenie, a kto chce aj kocky slaniny POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky rozrežeme na polovičky a dáme upiecť. Pečieme ich so šupkou. Po upečení vydlabeme vnútro, bez šupky by sa zemiaky pri dlabaní mohli veľmi ľahko rozpadnúť. Vnútro v mištičke zmiešame s maslom, kyslou smotanou a nastrúhaným syrom, jemne posolíme a popepríme. Zmes vložíme späť do zemiakov a ešte jemne posypeme na vrchu syrom. Vložíme späť do rúry a necháme ich tam tak dlho, aby sa všetko prehrialo a syr roztopil. Podávame s jarnou cibulkou.Kto chce, tak veľmi chutné je to aj ked do zmesi primiešame zopár malých kociek slaniny. Odporúčam nepridávať zbytočne viac vecí do plnky, zbytočne by sa tam stretlo veľa chutí a takto je to aj tak dokonalé :)...pri servírovaní posypať jarnou cibulkou ,) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) Nela B. (Vetrovka) ID 121914 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 25.6.2011, 23:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
SUPER BRYNDZOVE PIROHY OD MOJEJ MAMICKYPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 400g bryndze, 8-9 stredne velkych zemiakov, polohr. muka, sol, trosku mlieka, suseny kôpor, maslo POSTUP PRÍPRAVY Jedla somu uz rozne bryndzove pirozky, ale tieto mam zo vsetkych najradsej. Robievala ich kedysi moja mamina a teraz ich robievam ja svojim detvakom :) 1. V supke si uvarime asi tak 8-9 stredne velkych zemiakov. Po uvareni a osupani ich pohachlujeme najemno (take tie malilinke dierocky, ako sa struha aj syr). Potom masu rukou trosku premiesime a vznikne nam krasna hladucka kasa. Tuto kasu osolime cca 1/2 pol. lyzicou soli a premiesame. 2. Odoberieme si do druhej misky polovicu kase a prisypeme polohrubu muku a rukou miesime. Muku davam odhadom, tak aby bolo cesto pevne a nelepilo sa (je trosku elasticke). Rozdelime si ho na niekolko casti (podla velkosti dosky na valkanie) a na pomucenej doske si rozvalkame cesto na hrubku cca 1mm. 3. Pripravime si plnku. K druhej polovici zemiakovej kase pridame bryndzu a dobre vymiesame. Ak je plnka hrudkovita alebo velmi husta (sypka), prilejeme trosku mlieka, to plnku zvlacni a zjemni. Potom prisypeme este suseny kopor, cca 2 cajove lyzicky a vymiesame. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) Jana Snopková (j@nula) ID 1067 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 9.12.2011, 22:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Pečené voňavé zemiakyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky, nastrúhaný tvrdý syr-gouda, tehla, šľahačka, párky, cibuľka, gyros korenie, grilovacie korenie, rasca, soľ POSTUP PRÍPRAVY Ďalší náš spôsob, ako si urobiť chutné zemiačiky... Očistené zemiaky nakrájame na koliečka, dáme na plech, posypeme nakrájanou cibuľkou a párkami-tie sa môžu ale i nemusia dať. Osolíme, ochutíme rascou, koreniami-ja som dala gyros a grilovacie, ale jasné, že sa môže dať i iné, nalejeme olej, nie veľa, len aby sa zemiaky nepripálili, premiešame, zakryjeme alobalom a dáme piecť asi tak na pol hodinu. Rozmiešame si nastrúhaný syr so šľahačkou a rovnomerne nalejeme na zemiaky a necháme zapiecť, asi tak 15-20minút, pokým sa urobí pekná jemná kôročka. Zemiačiky sú voňavé a šťavnaté. Chutia nám so zaváranou cviklou s kapustou... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Monika Š. (moniqueR) ID 105322 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 15.1.2010, 9:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Dedko-babkovské zemiakové placky (diétnejšie)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, vajicko, hladka muka, cesnak, majoran, sol, mlete cierne korenie - proste klasika POSTUP PRÍPRAVY PRE INSPIRACIU - ked je vam po klasickych smazenych zemiakovych plackach tazko, mozete si ich upiect na platni ako lokse. nezlaknite sa, ono sa to tam trosku prilepi, ale dlhym nozom to pekne "odrezete" - odlepite. opecene placky sa potieraju cerstvym maslom a zapijaju mliekom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 12.5.2012, 10:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Rýchle falošné bryndzové haluškyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Keď máte málo času, veľký hlad a veľkú nechuť pol dňa po varení origoš haluškách umývať hrnce, tak toto je ten pravý recept!!! Upozorňujem, že je veľmi sýty.........na 4 porcie: 3 väčšie zemiaky, 500 g cestovín (špirálky, príp. väčšie fliačky či široké rezance), 250 g bryndze, 200 g údenej slaniny (nie oravská ani anglická), 200 g kyslej smotany (ak nemáte smotanu, postačí aj trocha plnotuč. mlieka, ale smotana je smotana :-)))) ) POSTUP PRÍPRAVY 1. Očistené zemiaky pokrájame na kocky o hrane cca 1cm a dáme do väčšieho množstva studenej osolenej vody. Keď voda začne vrieť, pridáme cestoviny a varíme. Zemiaky sú hotové spolu s cestovinou. 2. Slaninu pokrájame na kocky , vyškvaríme. 3. Cestoviny so zemiakmi precedíme, nepremývame vodou. Cestoviny nasiaknu chuťou zemiakov a v tom je tá finta. 4. Bryndzu zmiešame so smotanou a pridáme k zemiakovým cestovinám. Premiešame a pridáme oškvarky aj s masťou. Cestovina celkom nahradí halušky. 5. Ak niečo zostane od obeda, tak falošné halušky na teflonovej panvici opečieme dochrumkava. Najlepšie sú asi v hrúbke cestoviny a takáto placka je naozaj pochúťkou. Tento recept nie je môj, len som ho kdesi na nete objavila, vyskúšala a patrí k mojim obľúbeným. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) Monika S. (monita.g) ID 25160 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 30.7.2009, 10:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zapečené špenátové halušky s nivovo-šampiňónovou omáčkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Inšpirovala som sa receptom od alena c(alustek - ID39585). Ja som si recept ešte trošku upravila. Alenka ďakujem za tip. POSTUP PRÍPRAVY Takže halušky som urobila z: 1 balíček špenátu, 2 vajíčka, polohrubá múka, 3 strúčky cesnaku, soľ a mlieko. A omáčku som urobila zo šampiónov a nivy. Takže na oleji som si osmažila cibuľku, pridala čerstvé nakrájané šampióny, zaliala mliekom a pridala nivu. Nakoniec som to ešte trošku zahustila hl. múkou a mliekom. Ochutila som len troškou provensalského korenia (oregano, rozmarin,..) Halušky som zaliala omáčkou, navrch pokrájala rajčiny, na to ešte zbytok nivy a navrch som ešte postrúhala parmezán a dala zapiecť na 25 min. na 220´C. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) Miriam Š. (happyMia) ID 26271 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 7.4.2015, 11:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zimné raňajky z ovsených vločiekPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY rastlinný olej a trochu bravčovej masti ovsené vločky ľanové semienko - na 1 porciu aspoň 2 lyžičky kečup POSTUP PRÍPRAVY Pozor, je to bez mäsa! Zástancom tradičnej stravy ako aj fanatikom zdravej výživy vstup zakázaný!!! Na panvicu alebo do inej vhodnej nádoby nalejeme cca 1 dl oleja na osobu. Ak to chceme mať sýtejšie alebo Vám ostala na panvici masť zo včerajších hrianok, nebojíme sa trocha masti. Do teplého oleja nasypeme 2 - 3 PL ovsených vločiek a necháme ich kúpať. Miešame, o minútku vypneme plyn (odstavíme z ohňa). Nie je cieľom vločky upražiť. Majú byť len poriadne zohriate a nasiaknuté tukom. Na zlepšenie výživovej hodnoty (nenasýtené mastné kyseliny) a zlepšenie vylučovania pridáme už na tanieri čerstvo namleté ľanové senienka. Kto sa bojí, že to bude zle chutiť, príde o pôžitok a mastné kyseliny. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Alena T. (činčila) ID 205017 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 22.2.2012, 12:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Halušky so syrovou omáčkouPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Ivana N. (ivuskaaN) ID 95397 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 5.8.2009, 14:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Suchopecene zemiaky s tvarohovym dipomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, sol, suseny tymian dip: termizovany tvaroh+kysla smotana+zelena cibulka+sol POSTUP PRÍPRAVY Inspiracia na postny obed alebo lahku veceru :o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 26.7.2009, 12:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Lángoš ( vynikajúci lepší som ešte nejedla :-)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1kg polohrubej múky, 0,5l mlieka, 250g kyslej smotany, 1 kocka droždia, štipka cukru, 1KL sóda bikarbóna, 1PL (zarovnaná) soľ, 1KL mletej rasce, olej, cesnak. ( kto nemá rád rascu, tak si ju do cesta nepridá) POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka, štipky cukru a droždia pripravíme kvások. Keď napučí zmiesime ho s múkou, soľou, rascou, sódou bikarbonou, kyslou smotanou a zvyšným mliekom. Vymiesime cesto a odložíme na 1 hodinu do chladničky. Potom z cesta vyformujeme toľko bochníčkou, koľko potrebujeme, zvyšok môžeme dať do mikroténových sáčkou do chladničky. Bochníčky necháme kysnúť ešte 20 minút v teple. Vykysnuté bochníčky roztiahneme a vytvarujeme do lángoša a v dostatočnom množstve oleja vyprážame. Hotové lángoše potierame kečupom alebo rozotretým cesnakom, a posypeme postrúhaným syrom. Sú ozaj vynikajúce, vrelo odporúčam, mäkučké sú aj na druhý deň ak zostanú :-) My si ich zvykneme máličko ohriať v mikrovlnke a chutia ako čerstvé. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) Sára777 T. (Sára777) ID 89069 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 21.2.2017, 14:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 159 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 ďalšie >> |