končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 720 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,72 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčová panenka so slaninovo-cibuľovými zemiakmi a šampiňónovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY Pre 2 osoby: Cca 400g bravčovej panenky vcelku, olivový olej, soľ, čierne korenie Zemiaky: 3 veľké zemiaky (poprípade viac menších), za hrsť slaniny nakrájanej na kocky, väčšia cibuľa, 30g masla, soľ, mleté čierne korenie Omáčka: cca 7-8 väčších šampiňónov, väčšia cibuľa, šľahačková smotana 38%, trochu hladkej múky, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Zapnite si rúru na 180 stupňov, celá príprava je pomerne rýchla. Mäso umyjeme, odblaníme a osušíme. Potrieme olivovým olejom a okoreníme z každej strany a odložíme bokom. Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na kocky (aby sa uvarili čo najrýchlejšie) a dáme variť. Medzitým hodíme na panvicu slaninu. Po chvíli keď slanina pustí masť prihodíme na plátky nakrájanú cibuľu a na miernom ohni smažíme pokiaľ cibuľa nie je mäkká. V momente keď budú zemiaky uvarené, zlejeme ich, pridáme maslo, popučíme a primiešame zmes slaniny a cibule. Okoreníme podľa potreby. Na prípravu omáčky si nakrájame cibuľu na drobno, šampiňóny na kúsky podľa uváženia (ja sa snažím prekrojiť každý šampiňón na cca 8 kúskov). Rozpálime si panvicu z lyžicou oleja. Panenku osmažíme z každej strany cca jednu minútu a dáme dopiecť do rúry na cca 8 minút (platí pre panenku s priemerom 7 cm). Na výpeku po panenke osmažíme cibuľu do sklovita (pridáme olej ak je to potrebné). Pridáme nakrájané šampiňóny, ktoré dusíme do mäkka. Okoreníme soľou a mletým čiernym korením. V prípade, že sú šampiňóny mäkké poprášime ich múkou a prilejeme smotanu (cca toľko, aby zakryla huby) a necháme prevrieť do zhustnutia. Medzitým by mala byť panenka hotová. Vyberieme ju z rúry, zabalíme do alobalu a necháme odpočívať na teplom tanieri cca 10-15 min. Nekrájať a nepichať do nej! Odporúčam konzumovať keď je to čerstvo uvarené, nie je to jedlo, ktoré sa dá navariť na tri dni vopred. Zdravíčko! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Dominika D. (DomiD) ID 304824 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 1.10.2014, 21:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Čína domacaPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg bravcoveho stehna, 1 ML cervenej papriky, 1ML cierneho korenia, 1ML vegety, 1VL worcestrovej omacky, 1VL kecupu, 3VL oleja, 1 paprika, 1 cibula, 1ML cukru, 1ML soli POSTUP PRÍPRAVY Masko nakrajame na rezance, urobime pac a nechame v nom, najlepsie cez noc. Vysmazime na oleji. Cina je velmi dobra s ryzou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Janka K. (walky) ID 58982 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 11.9.2014, 12:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
**Liptovské rezne - zapekané bravčové karé**POTREBNÉ PRÍSADY 800g bravčové karé, 125g údený syr, 125g neúdený syr, 1 šľahačková smotana, 2 vajcia, masť, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Bravčové káre nakrájame na rezne, narežeme a vyklepeme. Každý rezeň osolíme a okoreníme z oboch strán. Na rozohriatej masti rezne prudko opečieme a ukladáme na plech. V miske si rozšľaháme vajcia so šľahačkovou smotanou, ochutíme vegetou a soľou. Nastrúhame oba druhy syra, ktoré zmiešame do jednej syrovej zmesi. Rezne podlejeme výpekom, na každý z nich vrstvíme kôpku syrovej zmesi a na záver zalejeme smotanou. Vrch poprášime červenou paprikou. Pečieme v rúre neprikryté až dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov) Marlenka M. (Marlenkaa) ID 186058 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 28.1.2015, 20:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pecene vajicka s kukuricou a chorizomPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/06/pecene-vajicka-s-kukuricou-chorizom.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:360ml smotany na slahanie 125g konzerva sladkej kukurice (zbavime sa nalevu) 60g choriza 4 vajicka mleta paprika toast sol cierne korenie Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 1.7.2014, 10:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravcove kotlety s cidrom,horcicou a gnocchi podla Nigelly LawsonPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/05/bravcove-kotlety-s-cidromhorcicou.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:2 bravcove kotlety (450g) olivovy olej 125ml cidru 1PL celozrnnej horcice 75 ml smotany Postup:Kotlety zbavime kosti a ocistime,ulozime medzi foliu a vyklepeme na tensie platky.V panvici rozohrejeme olej a osmazime(na vysokom plameni)kotlety z kadzej strany min.5 alebo az pokial nie su makke.Pridame cider a nechame vybublat cca 1 minutku.Napokon pridame horcicu a smotanu,premiesame a nechame bublat niekolko minut.Napokon omacku prelejeme cez kotlety a v tej co nam este zostala si obalime gnocchi.Rozdelime na taniere a mozme papat. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 20.5.2014, 10:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Údené v lístkovom ceste s babyšpenátomPOTREBNÉ PRÍSADY údené mäso, lístkové cesto, baby špenát, maslo, 1 vajíčko\r\n+ príloha my sme mali zeleninový šalát POSTUP PRÍPRAVY Už ma omrzelo na Veľkú noc klasické údené a majonézový šalát, tak som sa tento rok inšpirovala kuchármi z Lidlu .. údené som si predvarila, rozvaľkala lístkové cesto ( to bolo kupované) natrela ho maslom, na to poukladala lístky baby špenátu, zrolovala, potrela vajíčkom a nechala zapiecť\r\nK tomu sme mali náš obľúbený zeleninový šalát\r\n3 paradajky, 2 papriky, 1 uhorka, 20 dkg tvrdého syra + 1 biely jogurt\r\nVšetko nakrájať na kocky, premiešať, prípadne trocha dochutiť soľou či korením, ale nemusí byť OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Miriama L. (miracko) ID 11257 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Zapečená krkovička v rúrePOTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky, krkovička, plátkový syr, smotana na šľahanie a korenie. POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky narežeme na kolieska okoreníme s peprom, soľou a paprikou. Poriadne ich premiešame aby korenie bolo rovnomerne rozložené po všetkých zemiakoch. Na zemiaky poukladáme krkovičku narezanú na plátky a a prikryté zapečieme v rúre na cca 1 : 30 hod. Po hodine a pol vytiahneme pekáč z rúry na krkovičku vyukladáme plátkový syr a zalejeme to smotanou na šľahanie a dáme ešte zapiecť do rúry. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Paulína S. (paulinkarose) ID 218322 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 12.3.2014, 15:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
FRANCÚZSKE ZEMIAKYPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, vajcia, klobása, smotana, paprika, olej, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme 1 kg uvarených zemiakov, 6 natvrdo uvarených vajec, 4 surové vajcia, 2 klobásy, červenú papriku, olej, soľ, mleté čierne korenie. Klobásu nakrájame na kolieska a varíme 10 minút až kým sa nevyplaví masť, ktorú vylejeme. Na vyšší plech alebo pekáč nahrubo nastrúhame uvarené zemiaky, pridáme nakrájané uvarené vajíčka, klobásu a červenú papriku a všetko zľahka premiešame. Do misky dáme 2 kyslé smotany, 4 surové vajcia, 2 lyžice oleja, soľ a korenie, všetko metličkou riadne vyšľaháme a rozlejeme na zemiaky rovnomerne po celej ploche. Pekáč zakryjeme alobalom, do ktorého spravíme zopár dierok nožíkom na únik pary a dáme na hodinku piecť do rúry pri teplote 180 stupňov. Pred dopečením odstránime alobal a pečieme ešte 5 minút. Energetická hodnota jednej 250 g porcie je 2100 kJ (502 kcal). Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 15.2.2014, 14:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pochúťkové reznePOTREBNÉ PRÍSADY 750 karé, 2 vajcia, 2 PL maizény, kúsok masla, 3 strúčiky cesnaku, 1 PL sójovej omáčky, 1 PL horčice 3 PL oleja, 1 ČL worchestrovej omáčky, 1 ČL vegety, mleté čierne korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Mäso umyte, osušte a nakrájajte na rezne. Jemne naklepte. Trochu osoľte, okoreňte, potrite roztlačeným cesnakom a naukladajte zatiaľ na tanier. V mise vymiešajte marinádu zo žĺtku, oleja, horčice, maizeny a ostatných prísad, a namočte do nej rezne. Zakryte a dajte na chladné miesto aspoň na 12 hodín. Rezne potom poukladajte do pekáča, ktorý ste potreli olejom a dajte piecť do vyhriatej rúry. Keď začnú rezne chytať zlatistú kôrku, opatrne ich nadvihnite, aby sa nepripálili. Podlievajte po troške horúcou vodou. Keď je mäso mäkké, šťavu dochuťte ešte kúskom masla. Podávajte s ryžou alebo zemiakmi so zeleninou podľa sezóny Foto priložím zajtra, dnes som len namarinovala a odložila do chladničky OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Zuzana A. (dina02) ID 52407 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 27.10.2014, 11:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
GULÁŠPOTREBNÉ PRÍSADY mäso, cibuľa, zemiaky, paprika, soľ, korenie, majoránka POSTUP PRÍPRAVY Kilo bravčového pliecka nakrájame na centimetrové kocky, pol kila cibule nakrájame nadrobno. Pridáme deci oleja a dusíme pod pokrievkou 5 minút. Zalejeme litrom vody, pridáme lyžicu soli, lyžičku mletého čierneho korenia, 2 lyžice mletej červenej papriky a varíme až do zmäknutia mäsa. Medzitým očistíme a nakrájame kilo zemiakov a pol kila červenej mäsitej papriky. Keď je mäso mäkké, pridáme zemiaky, papriku, podľa potreby prilejeme vodu a varíme 10-15 minút do zmäknutia zemiakov. Po uvarení pridáme lyžicu majoránky rozmrvenej na prášok, prípadne lyžicu sušeného cesnaku a trochu čili. Energetická hodnota jednej porcie je 2300 kJ. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 26.5.2014, 18:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 720 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,72 ďalšie >> |