. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 720 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,72 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčová panenka so slaninovo-cibuľovými zemiakmi a šampiňónovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 2 osoby: Cca 400g bravčovej panenky vcelku, olivový olej, soľ, čierne korenie Zemiaky: 3 veľké zemiaky (poprípade viac menších), za hrsť slaniny nakrájanej na kocky, väčšia cibuľa, 30g masla, soľ, mleté čierne korenie Omáčka: cca 7-8 väčších šampiňónov, väčšia cibuľa, šľahačková smotana 38%, trochu hladkej múky, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Zapnite si rúru na 180 stupňov, celá príprava je pomerne rýchla.
Mäso umyjeme, odblaníme a osušíme. Potrieme olivovým olejom a okoreníme z každej strany a odložíme bokom.
Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na kocky (aby sa uvarili čo najrýchlejšie) a dáme variť. Medzitým hodíme na panvicu slaninu. Po chvíli keď slanina pustí masť prihodíme na plátky nakrájanú cibuľu a na miernom ohni smažíme pokiaľ cibuľa nie je mäkká. V momente keď budú zemiaky uvarené, zlejeme ich, pridáme maslo, popučíme a primiešame zmes slaniny a cibule. Okoreníme podľa potreby.
Na prípravu omáčky si nakrájame cibuľu na drobno, šampiňóny na kúsky podľa uváženia (ja sa snažím prekrojiť každý šampiňón na cca 8 kúskov).
Rozpálime si panvicu z lyžicou oleja. Panenku osmažíme z každej strany cca jednu minútu a dáme dopiecť do rúry na cca 8 minút (platí pre panenku s priemerom 7 cm).
Na výpeku po panenke osmažíme cibuľu do sklovita (pridáme olej ak je to potrebné). Pridáme nakrájané šampiňóny, ktoré dusíme do mäkka. Okoreníme soľou a mletým čiernym korením. V prípade, že sú šampiňóny mäkké poprášime ich múkou a prilejeme smotanu (cca toľko, aby zakryla huby) a necháme prevrieť do zhustnutia.
Medzitým by mala byť panenka hotová. Vyberieme ju z rúry, zabalíme do alobalu a necháme odpočívať na teplom tanieri cca 10-15 min. Nekrájať a nepichať do nej!
Odporúčam konzumovať keď je to čerstvo uvarené, nie je to jedlo, ktoré sa dá navariť na tri dni vopred. Zdravíčko!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Dominika D. (DomiD) ID 304824 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.10.2014, 21:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Čína domaca



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg bravcoveho stehna, 1 ML cervenej papriky, 1ML cierneho korenia, 1ML vegety, 1VL worcestrovej omacky, 1VL kecupu, 3VL oleja, 1 paprika, 1 cibula, 1ML cukru, 1ML soli

POSTUP PRÍPRAVY

Masko nakrajame na rezance, urobime pac a nechame v nom, najlepsie cez noc. Vysmazime na oleji. Cina je velmi dobra s ryzou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Janka K. (walky) ID 58982 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 11.9.2014, 12:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

**Liptovské rezne - zapekané bravčové karé**



POTREBNÉ PRÍSADY

800g bravčové karé, 125g údený syr, 125g neúdený syr, 1 šľahačková smotana, 2 vajcia, masť, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové káre nakrájame na rezne, narežeme a vyklepeme. Každý rezeň osolíme a okoreníme z oboch strán. Na rozohriatej masti rezne prudko opečieme a ukladáme na plech. V miske si rozšľaháme vajcia so šľahačkovou smotanou, ochutíme vegetou a soľou. Nastrúhame oba druhy syra, ktoré zmiešame do jednej syrovej zmesi. Rezne podlejeme výpekom, na každý z nich vrstvíme kôpku syrovej zmesi a na záver zalejeme smotanou. Vrch poprášime červenou paprikou. Pečieme v rúre neprikryté až dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov)

Marlenka M. (Marlenkaa) ID 186058 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 28.1.2015, 20:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Pecene vajicka s kukuricou a chorizom



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/06/pecene-vajicka-s-kukuricou-chorizom.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:360ml smotany na slahanie
125g konzerva sladkej kukurice (zbavime sa nalevu)
60g choriza
4 vajicka
mleta paprika
toast
sol
cierne korenie

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 1.7.2014, 10:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravcove kotlety s cidrom,horcicou a gnocchi podla Nigelly Lawson



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/05/bravcove-kotlety-s-cidromhorcicou.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:2 bravcove kotlety (450g)
olivovy olej
125ml cidru
1PL celozrnnej horcice
75 ml smotany
Postup:Kotlety zbavime kosti a ocistime,ulozime medzi foliu a vyklepeme na tensie platky.V panvici rozohrejeme olej a osmazime(na vysokom plameni)kotlety z kadzej strany min.5 alebo az pokial nie su makke.Pridame cider a nechame vybublat cca 1 minutku.Napokon pridame horcicu a smotanu,premiesame a nechame bublat niekolko minut.Napokon omacku prelejeme cez kotlety a v tej co nam este zostala si obalime gnocchi.Rozdelime na taniere a mozme papat.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 20.5.2014, 10:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Údené v lístkovom ceste s babyšpenátom



POTREBNÉ PRÍSADY

údené mäso, lístkové cesto, baby špenát, maslo, 1 vajíčko\r\n+ príloha my sme mali zeleninový šalát

POSTUP PRÍPRAVY

Už ma omrzelo na Veľkú noc klasické údené a majonézový šalát, tak som sa tento rok inšpirovala kuchármi z Lidlu .. údené som si predvarila, rozvaľkala lístkové cesto ( to bolo kupované) natrela ho maslom, na to poukladala lístky baby špenátu, zrolovala, potrela vajíčkom a nechala zapiecť\r\nK tomu sme mali náš obľúbený zeleninový šalát\r\n3 paradajky, 2 papriky, 1 uhorka, 20 dkg tvrdého syra + 1 biely jogurt\r\nVšetko nakrájať na kocky, premiešať, prípadne trocha dochutiť soľou či korením, ale nemusí byť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Miriama L. (miracko) ID 11257 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Zapečená krkovička v rúre



POTREBNÉ PRÍSADY

Zemiaky, krkovička, plátkový syr, smotana na šľahanie a korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky narežeme na kolieska okoreníme s peprom, soľou a paprikou. Poriadne ich premiešame aby korenie bolo rovnomerne rozložené po všetkých zemiakoch. Na zemiaky poukladáme krkovičku narezanú na plátky a a prikryté zapečieme v rúre na cca 1 : 30 hod. Po hodine a pol vytiahneme pekáč z rúry na krkovičku vyukladáme plátkový syr a zalejeme to smotanou na šľahanie a dáme ešte zapiecť do rúry.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Paulína S. (paulinkarose) ID 218322 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.3.2014, 15:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

FRANCÚZSKE ZEMIAKY



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, vajcia, klobása, smotana, paprika, olej, soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme 1 kg uvarených zemiakov, 6 natvrdo uvarených vajec, 4 surové vajcia, 2 klobásy, červenú papriku, olej, soľ, mleté čierne korenie. Klobásu nakrájame na kolieska a varíme 10 minút až kým sa nevyplaví masť, ktorú vylejeme. Na vyšší plech alebo pekáč nahrubo nastrúhame uvarené zemiaky, pridáme nakrájané uvarené vajíčka, klobásu a červenú papriku a všetko zľahka premiešame. Do misky dáme 2 kyslé smotany, 4 surové vajcia, 2 lyžice oleja, soľ a korenie, všetko metličkou riadne vyšľaháme a rozlejeme na zemiaky rovnomerne po celej ploche. Pekáč zakryjeme alobalom, do ktorého spravíme zopár dierok nožíkom na únik pary a dáme na hodinku piecť do rúry pri teplote 180 stupňov. Pred dopečením odstránime alobal a pečieme ešte 5 minút. Energetická hodnota jednej 250 g porcie je 2100 kJ (502 kcal). Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.2.2014, 14:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Pochúťkové rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

750 karé, 2 vajcia, 2 PL maizény, kúsok masla, 3 strúčiky cesnaku, 1 PL sójovej omáčky, 1 PL horčice 3 PL oleja, 1 ČL worchestrovej omáčky, 1 ČL vegety, mleté čierne korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso umyte, osušte a nakrájajte na rezne. Jemne naklepte. Trochu osoľte, okoreňte, potrite roztlačeným cesnakom a naukladajte zatiaľ na tanier. V mise vymiešajte marinádu zo žĺtku, oleja, horčice, maizeny a ostatných prísad, a namočte do nej rezne. Zakryte a dajte na chladné miesto aspoň na 12 hodín.
Rezne potom poukladajte do pekáča, ktorý ste potreli olejom a dajte piecť do vyhriatej rúry. Keď začnú rezne chytať zlatistú kôrku, opatrne ich nadvihnite, aby sa nepripálili. Podlievajte po troške horúcou vodou. Keď je mäso mäkké, šťavu dochuťte ešte kúskom masla.
Podávajte s ryžou alebo zemiakmi so zeleninou podľa sezóny

Foto priložím zajtra, dnes som len namarinovala a odložila do chladničky

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Zuzana A. (dina02) ID 52407 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 27.10.2014, 11:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

GULÁŠ



POTREBNÉ PRÍSADY

mäso, cibuľa, zemiaky, paprika, soľ, korenie, majoránka

POSTUP PRÍPRAVY

Kilo bravčového pliecka nakrájame na centimetrové kocky, pol kila cibule nakrájame nadrobno. Pridáme deci oleja a dusíme pod pokrievkou 5 minút. Zalejeme litrom vody, pridáme lyžicu soli, lyžičku mletého čierneho korenia, 2 lyžice mletej červenej papriky a varíme až do zmäknutia mäsa. Medzitým očistíme a nakrájame kilo zemiakov a pol kila červenej mäsitej papriky. Keď je mäso mäkké, pridáme zemiaky, papriku, podľa potreby prilejeme vodu a varíme 10-15 minút do zmäknutia zemiakov. Po uvarení pridáme lyžicu majoránky rozmrvenej na prášok, prípadne lyžicu sušeného cesnaku a trochu čili. Energetická hodnota jednej porcie je 2300 kJ. Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.5.2014, 18:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 720 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,72 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu