končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.734 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,174 ďalšie >> |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Chrumkavé kačacie prsia s batátovo-parmezánovou kašou a jablkovým chutney (čatní)POTREBNÉ PRÍSADY kačacie prsia (1 kus na osobu), soľ, čerstvo mleté čierne korenie, čerstvý rozmarín, batáty (sladké zemiaky) cca 1/2 až 1 kus na osobu (podľa veľkosti), 1 dl plnotučného mlieka, 40g na jemno strúhaného parmezánu (alebo syra Grana Padano), štipka muškátového orieška (strúhaného alebo celý oriešok), kúsok masla, menšia cibuľa (ideálne šalotka alebo červená cibuľa), jablká, balzamiková redukcia, 0,5 dl bieleho vína, štipka hnedého alebo kryštálového cukru, štipka chilli korenia, 1 ČL jablkový ocot alebo citrónová šťava POSTUP PRÍPRAVY Už dlho som sa chystala vyskúšať sladké zemiaky, ktoré patria medzi najzdravšiu zeleninu vôbec a obsahujú látky veľmi prospešné pre náš organizmus, ale obávala som sa sladkej chuti - keďže sa u nás označujú ako "sladké" zemiaky .... zistila som však, že obavy boli zbytočné - sú veľmi chutné, rýchlo hotové a dajú sa použiť na mnoho spôsobov ... zvolila som kombináciu s kačacími prsíčkami a jablkovým chutney, ktorý bol veľmi chutný, preto ho posúvam ďalej, možno niekoho osloví ... taaakže ideme na to : prsíčka umyjeme, osušíme, kožu narežeme, aby sa vypiekol tuk, osolíme, okoreníme, do zárezov pod kožu vtlačíme rozmarínové lístky a dáme kožou nadol piecť na suchú rozpálenú panvicu - pečieme až pokiaľ nie je tuk vypečený a koža chrumkavá (cca 4 minúty), otočíme a cca 3 minúty pečieme z druhej strany ... preložíme do pekáčika a vložíme do rúry vyhriatej na 190°C cca na 4-5 minút (prsíčka majú byť vo vnútri ružové a šťavnaté) ... batátové pyré pripravíme obdobne ako z klasických zemiakov, teda bataty očistíme, umyjeme a pokrájame na kusy, varíme v osolenej vode - pozor varia sa o dosť kratšie ako naše zemiaky - cca za 5-6 minút sú hotové ... roztlačíme s kúskom masla, pridáme horúce mlieko, vymiešame, pridáme strúhaný parmezán alebo Granu, premiešame, dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom .... čatní pripravíme tak, že nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na kúsku masla, pridáme očistené a na menšie kúsky nakrájané jablká a restujeme do polomäkka, pridáme vínko, chvíľku podusíme aby sa vyparil alkohol z vína, jemne roztlačíme tak, aby zostali aj kúsky, dochutíme, korením, štipkou soli, chilli, cukrom, octom a balzamikom podľa chuti a podávame a vychutnávame túto skvelú kombináciu chutí ... napriek tomu, že postup sa zdá zložitý, do pol hodinky je všetko hotové ... je to výborné jedlo, ktoré vrelo odporúčam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia s hruškami, rukolou a červenou repouPOTREBNÉ PRÍSADY 2 ks kuracie prsia, olivový olej, grilovacie korenie, 200 g červená repa (možno aj viac aj menej, podľa chuti), cibuľa, vinný ocot, soľ, čierne korenie, med, 1-2 hrušky, kešu oriešky, kryštálový cukor, štava z citróna, rukola POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia si nakrájame na väčsie kúsky a v miske jemne polejeme olejom a okoreníme grilovacím korením. Potom ich do zlatista opečieme na panvici. Červenú repu uvarenú domäka (varíme podľa veľkosti cca 2 hodiny), nakrájame na kocky alebo mesiačiky. Na panvici orestujeme cibuľu (stačí aj pol cibule), pridáme k nej nakrájanú uvarenú repu, prilejeme kúsok vinného octu, osolíme a okoreníme, pridáme med (asi 1 lyžica) a len krátko povaríme. Ošúpané a nakrájané hrušky spolu s kešu orieškami orestujeme na panvici, pridáme asi pol lyžičky kryštálového cukru a jemne pokvapkáme šťavou z citróna. Nakoniec si na tanier položíme červenú repu, na ňu hrušky s kešu orieškami, rukolu a na vrch dáme opečené kuracie mäsko. Je to výborné, spojenie veľmi dobrých chutí. Všetky ingrediencie si môžete upraviť podľa vlastnej chuti. Ja si dávam viac hrušiek a rukoly a menej repy ;) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Renáta S. (cleo33) ID 160021 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Stará dobrá klasika - Pečené plnené kuriatko podľa mňaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kuriatko (cca 1,5 kg), 3 rožky z minulého dňa, 3 vajíčka, soľ, korenie, štipka vegety, cca 3/4 dl mlieka, 80-100g sušenej šunky (môžeme nahradiť pražskou dusenou šunkou, ale nie je to úplne ono), cca 30g kvalitného voňavého syra (parmezán, ementál, ...), 50g masla, petržlenová vňať, korenie Gyros POSTUP PRÍPRAVY ... postup je každému asi známy - kuriatko umyjeme, osolíme a okoreníme zvnútra aj zvonku ... rožky pokrájame, polejeme mliekom, jemne osolíme, okoreníme, ovegetujeme, pridáme vajcia, pokrájanú sušenú šunku, nadrobno nasekaný syr, polovicu masla pokrájaného na kúsky a posekanú petržlenovú vňať, premiešame, naplníme do kuriatka, kurča posypeme Gyros korením, dáme na pekáč, podlejeme cca 1 - 1,5 dl vody, na kuriatko poukladáme zvyšné maslo nakrájané na kúsky - prikryjeme napr. alobalom a pečieme cca 1,5 - 2 hodinky na 180°C, potom odkryjeme a chvíľku zapečieme pod grilom aby bola koža chrumkavá ... potom už len vychutnávame túto mňamku ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 4.5.2016, 22:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Jemná kuracinka na pivePOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, prípadne vykostené kuracie stehienka bez kože, soľ, čerstvé mleté čierne korenie, olej, maslo, 20g oravskej slaniny, 1,5 - 2 dl svetlého piva, 1 PL paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 1 menší pór, 1 KL sójová omáčka POSTUP PRÍPRAVY ... slaninu (stačia 2 pásiky) pokrájame na malé kocky a opražíme na kvapke oleja aby pustila šťavu, vyberieme von ... vo výpeku opečieme kuracie mäsko pokrájané na pásiky alebo menšie kocky, osolíme, okoreníme ... osobitne opražíme na 1 PL oleja a 1 PL masla pokrájanú cibuľu a pór ... do orestovanej zmesi cibule a póru pridáme pivo a zredukujeme, pridáme orestované mäso a opraženú slaninu, zmiešame, postupne sochutíme paradajkovým pretlakom a sójovou omáčkou ... dochutíme soľou a korením podľa chuti ... dozdobíme petržlenovej vňate ... ako príloha sa hodia opečené zemiaky, ryža alebo čerstvý chlebík ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 8.11.2015, 20:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Chrumkave pecene kacacie stehna so zemiakmiPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/10/chrumkave-pecene-kacacie-stehna-so.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:2 kacacie stehna 500g nakrajanych zemiakov par stoniek cerstveho tymianu sol a cierne korenie Postup:Ruru si predhrejeme na 200C.Stehna si prudko opecieme zo strany s kozou v hrnci v ktorom ich chceme piect. Odstavime z ohna ,pridame zemiaky a tymian.Osolime a okorenime.Dame piect na 2 hodiny(obcas premiesame zemiaky). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 6.10.2015, 21:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Lahodné kuracie stehienka na rasciPOTREBNÉ PRÍSADY horné kuracie stehná, soľ, drvená rasca, papier na pečenie POSTUP PRÍPRAVY ... minimum surovín - maximálny efekt ... chuť tohto jednoduchého jedla milujem a robím ho vždy, keď sa mi nechce dlho stáť pri sporáku - stehná umyjeme, osušíme, z oboch strán osolíme a posypeme rascou a uložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie kožou hore, nemusíme ničím mastiť, mäsko si pustí šťavu ... šupneme do rúry vyhriatej na 190 °C a pečieme cca 45 minút, po 30 minútach počas pečenia otočíme a namočíme kožu do šťavy, ktorú pustilo mäsko a dopečieme zasa kožou navrch ... ako príloha sa najviac hodí zemiaková kaša alebo tlačené zemiaky s maslom a napríklad uhorkový šalát .... mňaaaam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Biele mäso čierna perla...POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg kuracích pŕs, 300 g sušených sliviek, soľ, 1 cibuľa, 1/2 ČL mletého čierneho korenia, 2 ČL mletej červenej papriky sladkej, 1 ČL mletej škorice, 1 ČL kryštálového cukru, štipka čili /nemusí byť/, trocha oleja POSTUP PRÍPRAVY Tento receptík mám vo svojej zbierke už dlho a aj keď sa k nemu vraciam len občas, milujem to spojenie netypických chutí: slanej - sladkej - pikantnej... Mäso umyjeme, nakrájame na kocky, nasolíme, pridáme papriku, mleté čierne korenie a odložíme bokom. Slivky zalejeme vriacou vodou a necháme cca 1/2 hodinku odpočívať. Olej rozohrejeme, pridáme okorenené mäso, sprudka orestujeme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a odkôstkované napoly prekrojené slivky. Pridáme škoricu, cukor, prípadne čili... prikryjeme a dusíme cca 20 minút na miernom ohni. Nepodlievame, pretože mäsko a slivky si pustia šťavu a vznikne akurát hustá omáčka, ktorá obalí mäsko. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 13.9.2015, 23:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie mäso s plnkou z cuketyPOTREBNÉ PRÍSADY Kuracie mäso-vykostené stehná alebo prsia, rožky 3-4ks, cuketa, 3 vajíčka, cibula, cesnak, mlieko, soľ, koreniny a bylinky podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Keďže je sezona cukiet - cukin, pridala som ju do klasickej plnky a poprekrývala mäsko v pekáči, ktoré vďaka cukete zostalo super šťavnaté... Takže receptík poslúži skôr na inšpiráciu, lebo inak je to stará dobrá klasika :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Monika Š. (moniqueR) ID 105322 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 22.7.2015, 16:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Čína, naša obľúbená od detstva :)POTREBNÉ PRÍSADY kuracie mäso, vajíčka, soľ, hladká múka, olej cibuľa, pór, farebná paprika, šampiňóny, kurací bujón maggi, ryža, korenie cina vitana POSTUP PRÍPRAVY Urobíme si cestíčko z múky, vajíčok, trošku soli. Mäso nakrájané na kocky obaľujeme v cestíčku a vyprážame na rozpálenom oleji. Po vysmažení vyberieme do misky oprážené kúsky mäsa. Do použitého oleja hodíme nakrájanú cibuľu, spražíme do zlata. Pridáme potom pór, ešte pár minút spražíme a pridám ostatné prísady; papriku nakrájanú na pásiky, trojfarebnú, šampiňóny, a opražné kúsky mäsa. Zalejeme to kuracím vývarom (použ. kurací bujón magi). Dochutíme korením "čína". Necháme prevariť, kým mäso zmäkne a zelenina tiež. Podávame s ryžou. Varím pre dvoch, toto vyšlo zhruba na 4 menšie porcie. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Jana M. (janie-ly) ID 38949 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Špenátové palacinkyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 2 vajcia, 500 ml mlieka,220 g hladkej múky, štipka soli,1 PL posekane petržlenovej vňate ,olej na opekanie,maslo na vymazanie zapekacej misky.\r\nPLNKA: 150 g kuracích prs / ja som dala 2 prsička/ , 2 PL oleja,200 g mrazeného listového špenátu , \r\n 150 g čerstvého syra typu cottage, 3 PL kyslej smotany,150 g nastruháneho stvrdého syra,soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY V miske vymiešame vajcia s mliekom a so štipkou soli.Postupne primiešavame múku a petržlenovú vňať a pripravíme hladké cesto bez hrudiek.V panvici na malom množstve upečieme palacinky, ja som ich mala 5 \r\n/ panvicu mam priemer 25 cm/ .\r\n PLNKA : Osušené kuracie prsia nakrájame na pásiky, pokvapkáme olejom, ochutíme soľou a čierným \r\n korením.Dobre premiešame a nechame odstáť 15 min. Potom mäso prudko opečieme na \r\n rozpálenom oleji ,podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka. Mrazený špenát dáme do hrnca\r\n podlejeme troškou vody a asi 12 min dusíme.Ak pustí veľa vody ,vytlačíme ju. Primiešame syr \r\n cottage, kyslú smotanu a nakoniec prsíčka. Dochutíme a naplníme palacinky ,stočíme ich a dáme \r\n na pekáč ,posýpeme struhaným syrom a dáme asi na 5 až 10 min zapiecť. Sú výborné. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Lubica S. (Friduška) ID 146033 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 31.1.2017, 11:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.734 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,174 ďalšie >> |