končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 152 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 ďalšie >> |
OMÁČKY |
výborná tatarská od maminky z varených vajec....POTREBNÉ PRÍSADY mlieko, olej, kyslé uhorky, horčica, cibuľa , cesnak, soľ, cukor, mleté korenie, ocot, varené vajcia POSTUP PRÍPRAVY do mixéra si dáme varené vajcia dve, zalejeme asi 2 dc mlieka, dve kyslé uhorky, poln cibule, lyžička horčice, pol stručika cesnaku trošku soli, trošku cukru, štipka ml. korenia , od oka na konci sa dochucuje a dolievame olej, ak robíte zemiakový šalát a máte varené zemiaky dajte jeden , zahustí to a nebude treba tak veľa oleja, miešame kým nezhustne, ak robím tatarsku robím hustejšiu a na konci pridávam na jemno nakrájanú uhorku pre chuť, a ak robím majonézu do šalátu tak robím riedšiu.....na konci dochutíme octom, cukrom a solou...doporučujem vyskúšať, je výborná a nejdu tam surové vajcia... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) nikoleta m. (nikišta) ID 30062 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 12.11.2015, 11:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Omáčka zo zaváranej zelenej fazuľky, tzv. lúsková:-)))), alebo obed za 30 minút........POTREBNÉ PRÍSADY 1 stredne veľká cibuľa, 7dcl pohár sterilizovanej zel. fazuľky, 3-4 väčšie zemiaky, 1 bobkový list, soľ, vegeta, štipka rasce, 2 kyslé smotany, 2-3 lyžice hladkej múky, 2 dcl mlieka, cukor, ocot, kôpor, 4 natvrdo uvarené vajíčka ....................a kto chce klobásku, alebo inú prílohu k tomu POSTUP PRÍPRAVY .... na oleji orestujeme cibuľu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, a zelenú fazuľku, posolíme, pridáme 1 bobkový list, rascu, zalejeme vodou a uvaríme domäkka. Medzitým si rozmiešame múku so smotanou, zriedime mliekom, pridáme kôpor. Keď sú zemiaky mäkké, zahustíme polievku smotanovou zátrepkou, necháme prebublať a odstavíme. Dochutíme vegetou, cukrom a octom a nakoniec pridáme na kolieska nakrájané vajíčka (ako keď robíte chlebíčky) a kôpor. My sme si k tomu dali opečené kolieska klobásky ale dá sa čokoľvek iné alebo aj nič, chutí to výborne aj samotné. Papáme s čerstvým chlebíkom alebo rožtekom. Takto to varieva moja mamina, a takto to varievala aj jej mamina:-))) a teraz aj ja :-))))) Dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Katarína P. (catherine23) ID 27491 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 23.2.2023, 11:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Talianska rajčinová omáčka (salsa di pomodori)POTREBNÉ PRÍSADY 1 veľká cibuľa, 500g rajčín z konzervy (ja som okrem konzervy pridala aj čerstvé rajčiny a omáčky tak bolo viac), 3 vetvičky čerstvej bazalky alebo 1čl sušenej, 5PL olivového oleja, 5PL rajč.pretlaku, 2čl kr.curku, 1čl soli, na hrot noža čierne korenie mleté POSTUP PRÍPRAVY Jednoduchá omáčka má miernu chuť a je základom zapekaných cestovín cannelloni. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 13.9.2013, 0:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Čučoriedková omáčka na lievancePOTREBNÉ PRÍSADY 1 pohár zaváraných čučoriedok (ja kupujem tie v Lidli), šľahačková smotana alebo smotana na varenie 250ml, maizena alebo hl.múka POSTUP PRÍPRAVY Cucoriedkovy kompot (cely aj so stavou) vylejeme do kastrola a privedieme k varu, do smotany zamiesame jednu zarovnanú lyzicu maizeny a poriadne rozmiesame, aby neboli hrudky a vlejeme za staleho miesania do vriaceho cucoriedkoveho kompotu, ak nam moc zhustne pridame trosku mlieka, ak je riedka, tak si rozmiesame do trochy vody este lyzicku maizeny a pomaly prilievame, kym nedosiahneme pozadovanu hustotu omacky, ked treba este mozme dosladit. Je vyborna na LIEVANCE: do pol litra mlieka dam tri vajicka,cukor, trosku soli, muku aby vzniklo hustejsie cesto ako na palacinky a pridam pol kocky drozdia a necham nakysnut. Potom robim lievance na zazracnej panvici...to je ta, co ma taky poklop co sa otoci:)lievance su vacsie.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 11.1.2011, 21:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Výborná OMÁČKA NA ŠPAGETY s kuracím mäskom a sušenými paradajkamiPOTREBNÉ PRÍSADY Kuracie prsia, mleté čierne korenie, soľ, sójová omáčka, mletá červená paprika, sušený cesnak, olivový olej, 4 – 5ks sušené paradajky, 2 – 3 veľké paradajky, 3 strúčiky cesnaku, oregano, bazalka, veľký syr v črievku POSTUP PRÍPRAVY Vynikajúci rýchly recept, a hlavne skvelá zmena, ak sa aj vám už zunovali klasické špagety s kečupom :) Ingrediencie uvádzam len orientačne, od oka uvidíte, čo tomu ešte chýba. Ak práve nemáte v chladničke kuracie prsia, omáčku som už pripravovala aj so šunkou, nakrájanou na malé kocky a bola výborná :P Tiež môžete mäsko vymeniť za tuniaka v oleji, alebo k receptu pridať olivy, jednoducho si omáčku dotvoríte podľa vašej chuti :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) Marlenka M. (Marlenkaa) ID 186058 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 18.2.2012, 13:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Kôprová omáčka s kuracinkou- nieco pre fajnšmekrov :o)POTREBNÉ PRÍSADY 1 kuracie prsia ( cize 2 prsia-aj prave,aj lave), cibula, solcanka(vegeta), olej, cela rasca, ml.korenie, ml. paprika OMACKA: 500ml vody, 60g hladkej muky, 40g masla, vela cerstveho kôpru, 2dl mlieka, 1 kysla smotana, sol, cukor, vegeta, ocot POSTUP PRÍPRAVY Pre vacsinu z vas je asi koprova omacka klasika, ale ja som ju dnes varila 1.krat, a kedze Ivo povedal- TO JE NIECO tak som si povedala, ze budem kámoška, a ze vam prezradim svoju verziu omacky.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Klaudia R. (kladika) ID 65067 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 30.9.2010, 22:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Talianska rajčinová omáčka na cestoviny - véééľmi jednoduchá :-)))POTREBNÉ PRÍSADY 5 stručkov cesnaku, 5 väčších čerstvých rajčín, soľ, bazalka alebo oregano, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Na panvici rozpálime olivový olej, pridáme na plátky pokrájaný cesnak, orestujeme pol minútky. Potom pridáme umyté a pokrájané rajčiny (na tvare nezáleží), prikryjeme pokrievkou a necháme podusiť. Nakoniec pridáme bazalku alebo oregano. Dosolíme podľa chuti. Podávame posypané nastúhaným syrom. Výborná rýchlovka :-) Dobrú chuť... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Ivana E. (I*C*E) ID 182562 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 25.11.2014, 16:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
tekvicový prívarokPOTREBNÉ PRÍSADY olej, cibuľa, tekvica, rasca, cesnak, bobkový list, soľ, korenie, červená sladká paprika, smotana na varenie, mlieko, múka, ocot POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speníme cibuľu s rascou a krátko orestujeme, potom pridáme postrúhanú tekvicu spolu s červenou mletou sladkou paprikou, soľou, korením, bobkovým listom, nakrájaným cesnakom (nie prelisovaným), podlejeme trochou vody (len tak, aby bola tekvica ponorená) a varíme domäka. Keď je tekvica mäkká, zahustíme ju trochou múky rozmiešanej v smotane na varenie a prípadne dorobíme mliekom. Nakoniec dochutíme octom podľa chuti. My sme si ju urobili s novými zemiakmi s maslom a pažítkou a mäsovou sekanou. DOBRÚ CHUŤ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Katarína P. (catherine23) ID 27491 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 18.8.2011, 10:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Rajčinova najlepšia omačka!!!!POTREBNÉ PRÍSADY 3x140g pretlaku v konzerve(alebo jeden väčší),2litre vody,2dcl oleja ,1cela menšia cibula,6polievkovych lyžic hladkej muky,sol,cukor POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca dame olej, v ktorom poopekame cibulku,,doda omačke perfektnu vonu(vobec to nesmrdí),tolko aby nam ovšem neprihorela.Vyberieme cibulku,ked je už z prudka orestovana a dame muku,miešame a zalejeme studenou vodou.Chvilku povarime a pridame pretlak,musime stale miešať až pokial nieje omačka husta,ak prestanete miešať,može vam zhrčkavieť.Po zhustnutí ,chvilku nechať prajsť varom,odstavime a ochutíme,ak je treba ešte octom,cukrom a solou.Neskutočne dobra omačka-recept od mojej svokri.Najlepšia aku som jedla:-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Helena Š. (kvetinocka) ID 145542 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 30.11.2011, 15:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Tekvicový prívarokPOTREBNÉ PRÍSADY Tekvica, olej, sladká smotana 12%, hladká múka, kôpor, soľ, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Obrázkový postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Zdena K. (zdena169) ID 29601 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 12.7.2011, 8:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 152 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 ďalšie >> |