končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 373 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,38 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
SUGO ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY paradajky * mrkva * cibuľa * soľ * olej * POSTUP PRÍPRAVY Sugo je výborná omáčka na špagety. Je robená podľa talianskeho receptu. Suroviny pridávam od oka. Kuk na obrázkový postup. :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (36) posledné: 31.10.2014, 21:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Čerešňový džemPOTREBNÉ PRÍSADY čerešne, kryštálový cukor, želírovací prostriedok POSTUP PRÍPRAVY ...nuž, ani toto nie je recept na klasický, pravý a nefalšovaný džemík ako od mamicky alebo babicky........no možno pomôže aj iným nebáť sa urobiť si vlastný džem....nieje to vôbec také ťažké... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (32) posledné: 22.6.2015, 23:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Nakladaná zelenina - bez sterilizáciePOTREBNÉ PRÍSADY 12 l vody, 3 l octu, 2 kg cukru, 40 dkg soli, ½ balíčku čierneho korenia, 1 PL horčičného semena- zrná, 3čl BORKÉN – (dostať v záhradkárskych potrebách), 15 -20 ks bobkového listu. POSTUP PRÍPRAVY Takto pripravený nálev necháme stáť 24 hodín. 4-5 krát premiešame (nevaríme). Naložíme akúkoľvek zeleninu okrem červenej kapusty, paradajok, cvikli. Ja som robila nálev z polovičnej dávky. Je to kyslá zeleninka. Keď odjeme môžeme pridať zeleninu znovu. Táto zeleninka vydrží do jari. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (44) posledné: 24.9.2011, 16:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Paradajkový lekvár-delikatesaPOTREBNÉ PRÍSADY 2kg rajčín, 1čl mletého zázvoru, 1,2kg kryšt.cukru, 4čl kyseliny citrónovej, 2 balíčky vanilkového cukru POSTUP PRÍPRAVY Klasický ostup je zdĺhavý, varí sa dlho, ale kto chce, môže si pomôcť želírovačom......je výborný, pikantný, chuťou pripomína šípkový.....a takýto veru v obchode nekúpite... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (39) posledné: 13.8.2016, 13:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Náš domáci kečup- výbornýPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg rajčín, 500g jabĺk, 1 stredne veľká až väčšia cvikla, 250 g cibule, 5 strúčikov cesnaku, 4 bobkové listy, 5 guliek čierneho korenia, 6 guliek nového korenie, 200 g kryštálového cukru, 3 čajové lyžičky soli, 50-100 ml octu, 1 feferónka, 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia, 1 polievková lyžica červenej papriky POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny pokrájame na menšie kúsky a dáme variť za stáleho miešania, aby nám hmota neprihorela... na miernom plameni varíme asi cca pol hodinku, kým nám všetko pekne nezmäkne, potom rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme, potom ochutnajte či nechcete ešte dokoreniť a nechajte ešte raz prejsť varom. Nakoniec nalejeme do pohárov a sterilizujeme. Kečup ma fakt výbornú chuť a krásnu farbu vďaka cvikle, sme sa ho tohto roku nevedeli dojesť :-))) Snáď ešte, že suroviny sú také orientačné, ak dáte trošku viac jabĺk nič sa nestane, ak máte radi pikantnejšie, dajte viac feferóniek (alebo chilli papričiek). akurát cukru dajte zo začiatku menej, aby ste potom nemali veľmi sladké (neviem aké sladké jablká dávate, tak preto). dúfam, že aj vám bude chutiť ,) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 2.9.2016, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Bazový sirup od mamyPOTREBNÉ PRÍSADY 18 - 24 kvetov bazy čiernej (podľa veľkosti), 2 kg cukru, 100 g kyseliny citrónovej, 1 sáčok kyseliny sorbovej (alebo pomôcka na konzervovanie od Dr.Oetker), 2,25 l vody POSTUP PRÍPRAVY Kyselinu citrónovú povaríme vo vode (aby sa rozpustila), necháme vychladnúť. Potom do tejto citrónovej vody vložíme kvety a necháme ich tam 24 hodín. Potom ich vyberieme, pridáme kyselinu sorbovú, cukor a chvíľu povaríme kým sa cukor rozpustí. Precedíme a nalejeme do fliaš. Netreba zavárať. Minulý rok som sirup naliala horúci do pohárov, zavrela a dala dolu hlavou kým vychladne. Pili sme ho potom aj cez zimu a nepokazil sa. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) Renáta C. (gucz) ID 51988 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 23.5.2014, 22:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
SLIVKOVY LIKER Z KÔSTOKPOTREBNÉ PRÍSADY 500ml kôstok 200g krystaloveho cukru, 700ml alkoholu najmenej 30% POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som pôvodne chcela dat az bude liker vyzrety, ale to by bolo az o 3 mesiace a tak by to uz pre mnohe zaujemkyne nebolo aktualne,tak pridavam teraz a vysledne foto po 3 mesiacoch dolozim.Takze takto zuzitkujete aj kôstky zo sliviek ked budete robit lekvar alebo dzem.Do nejakej sirsej uzatvaracej sklenenej nadoby nahadzte kôstky.Pridajte cukor a alkohol,premiesajte a dobre uzavrite.Nechajte dozrievat 3-4mesiace na teplom mieste.Potom liker cez sitko predsedite do likerovych fias.Chuti nieco ako amaretto. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (64) posledné: 23.11.2018, 9:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Čalamáda - nesterilizovanáPOTREBNÉ PRÍSADY 7 kg rezanej kapusty, 1 kg cibule, 4 ks jemne nastrúhanej mrkvy, 1,5 kg papriky - najlepšie zelenú aj červenú,2 ks deko, 1 lyžička pyrosiričitanu draselného ( borken - dostať kúpiť v záhradníckych potrebách),0,5 kg kryštálového cukru, 1 l octu POSTUP PRÍPRAVY Všetky nastrúhané suroviny zalejeme nálevom - ocot, cukor,deko - prevarené a vychladnuté + borken a poriadne premiešame. Po pol hodine premiešame znova a necháme stáť do druhého dňa. Na druhý deň preložiť do fliaš alebo do súdka na kapustu. Potom už môžeme konzumovať. Tento šalát chutí stále ako keby bol čerstvo urobený. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) Ivana Š. (ivusik) ID 886 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 12.11.2023, 20:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zaváraná kapia- recept na nálev v olejiPOTREBNÉ PRÍSADY na 3kg kapie (červenej papriky) potrebujeme: 1 a 1/2l vody, 350ml octu, 1 a 1/2 PL soli, 50g cukru, 10 zŕn čierneho korenia, 2-3 bobkové listy, 150-200ml oleja POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny prevaríme a necháme ochladiť. Zatiaľ si umyjeme zaváracie poháre, kapiu nakrájame na hrubšie alebo tenšie pásiky(ako máte radi) a nakoniec ju zalejeme. Sterilizujeme 5min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 17.9.2013, 14:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Banánový džemPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg banánov to jest 9-10 ks,podľa toho aké sú veľké*750 g - 1 kg kryšt.cukru*1/2 lyžičky tlčených klinčekov*šťava z jedného citrónu POSTUP PRÍPRAVY v obrázkoch OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 9.8.2012, 23:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 373 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,38 ďalšie >> |