. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 373 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,38 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Zamatový džem z lesného ovocia



POTREBNÉ PRÍSADY

• 1 kg prepasírovanej, rozmixovanej zmesi z lesného ovocia (z asi 1 600 g čerstvej alebo mrazenej zmesi ovocia) • 1 balíček Gelfixu Klasik 1:1 Dr.Oetker • 1 150 g cukru

POSTUP PRÍPRAVY

1. Rozmixované a cez sitko prepasírované ovocie nalejeme do hrnca. Obsah balíčka Gelfix Klasik zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania povaríme asi 1 minútu. 2. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. 3. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker. 4. Prípadnú penu odstránime a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkami, obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Eva V. (EvaVA) ID 281431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 10.8.2013, 22:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Lečo ako polotovar do jedál



POTREBNÉ PRÍSADY

paprika, rajčiny, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Ponúkam vám recept na lečo ako ho robím už roky ja, nšla som ho v starej kuchárskej knihe. Nepoužívam ani olej ani cibuľu.

Postup v obrázkoch...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 28.12.2013, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Čatní...na rôzne spôsoby.



POTREBNÉ PRÍSADY

sladkokyslá pikantná omáčka k pečenému, grilovanému mäsku alebo k čomukoľvek, kde nám bude chutiť...

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 8.8.2013, 17:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Citróny nakladané v soli ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

citróny * morská soľ * celé korenie * pár bobkových listov *

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko v obrázkovom postupe........ Citróny naložené v soli a vo vlastnej šťave sa používajú na ochutenie kuskusu, alebo sa pridávajú do jedál z kuraciny .Používa sa iba kôra, ktorá sa pred použitím musí zbaviť soli. pod studenou vodou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 8.10.2013, 22:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

BROSKYŇOVÝ DŽEM



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg broskýň, 500 g cukru, Gelfix Klasik 1:1, kyselina citrónová, konzervačná pomôcka

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté, odkôstkované broskyne pomelieme na ovocnom mlynčeku a dáme do hrnca. Obsah vrecka Gelfix Klasik zmiešame s dvoma lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, jednu nadrobno nasekanú broskyňu, lyžičku kyseliny citrónovej a povaríme 10-15 minút. Pridáme konzervačnú pomôcku a ešte horúce naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

MALINOVÝ DŽEM



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg malín, 500 g cukru, Gelfix Klasik 1:1, kyselina citrónová, konzervačná pomôcka

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté maliny pomelieme na ovocnom mlynčeku a dáme do hrnca. Obsah vrecka Gelfix Klasik zmiešame s dvoma lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, hrsť popučených malín, lyžičku kyseliny citrónovej a povaríme 10-15 minút. Pridáme konzervačnú pomôcku a ešte horúce naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

EGREŠOVÝ DŽEM



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg egrešov, 500 g cukru, kyselina citrónová, konzervačná pomôcka

POSTUP PRÍPRAVY

900 gramov egrešov umyjeme, pomelieme na ovocnom mlynčeku a dáme do hrnca. Pridáme cukor, pol lyžičky kyseliny citrónovej, 100 gramov egrešov posekaných nadrobno a povaríme 10-15 minút. Pridáme konzervačnú pomôcku a ešte horúce naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

ČERNICOVÝ DŽEM



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg černíc, 500 g cukru, Gelfix Klasik 1:1, kyselina citrónová, konzervačná pomôcka

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté černice pomelieme na ovocnom mlynčeku a dáme do hrnca. Obsah vrecka Gelfix Klasik zmiešame s dvoma lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, hrsť popučených černíc, lyžičku kyseliny citrónovej a povaríme 10-15 minút. Pridáme konzervačnú pomôcku a ešte horúce naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 7.8.2013, 22:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

RÍBEZĽOVÝ DŽEM



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg ríbezlí, 500 g cukru, Gelfix Klasik 1:1, Konzervačná pomôcka Dr.Oetker

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté a odstopkované ríbezle pomelieme na ovocnom mlynčeku a dáme do hrnca. Obsah vrecka Gelfix Klasik zmiešame s dvoma lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru a povaríme 10-15 minút. Pridáme konzervačnú pomôcku a ešte horúce naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 7.7.2014, 12:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

slivková nutela



POTREBNÉ PRÍSADY

na kilo zrelých ,sladkých sliviek 350gramov cukru ,60gramov kakao,1čokoláda na varenie,štipka škorice,1 hrnček lieskových orieškov ,alebo iné oriešky ,vanilín.cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Slivky umyjeme,vykôstkujeme, dáme do hrnca a varíme asi 15 min, kým nezmäknú.
rozmixujeme na hladkú masu, pridáme cukor, kakao ,roztopenú čokoládu, vanilínový cukor a oriešky ,štipku škorice ,kto má može pridať aj trocha rumu-umu .
Zmes necháme na noc odležať.Krásne sa spoja chute ,je to užasná vona ,sliviek,škorice,čokády ,mnam. Potom slivkovú nutelu ešte raz premiešame
,ochutnáme ,či je dosť sladká,kakaová,oriešková ,..dochutíme a naplníme do pohárov a sterilizujeme 15 min pri 80 stupňoch.
Na slivkovu nutelu je receptov veľmi veľa ,aj jablčková a kakaová nutela ,kakao,oriešky.
.naša známa namiesto cukru používa domáci med,tam treba dokladne ochutnávať aby ste to s medom neprehnali:)
ale toto sme si podľa seba doladili ,je to náš domáci recept,oriešky sekáme na drobnučko a jemne ešte opražíme ,ale ak nemáte stačí použiť kľudne aj vlašské orechy či iné a možete aj pomlieť
niekde bolo veľa kakaa,inde cukru..ono aj slivky su predsa sladšie,zrelšie,treba tomu prisposobiť cukor

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Petra S. (message) ID 78158 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 19.9.2015, 19:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 373 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,38 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu