. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Iveta S. (yvett) ID 11052
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2007
Naposledy: 22.6.2021 16:37
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 69
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 146
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 107 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Novinky v našich stánkoch - časopisy Dortománie a Knihovnička recepty


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Dievčence neukameňujte ma, ale čo ak ste si ešte v stánkoch nevšimli, že od nového roku si máme možnosť aj u nás kúpiť perfektné časopisy, ktoré doteraz boli dostupné len v Čechách. Je to časopis Dortománie - venovaný príprave tôrt od výmyslu sveta a časopis Knihovnička Recepty, z ktorého každé číslo je venované nejakej téme. Ja som z nich už skúšala viacero receptov a som z nich nadšená. Plno skvelých receptov s vyobrazenými postupmi.

POSTUP PRÍPRAVY

xx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (11) posledné: 15.1.2011, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Broskyňovo šľahačkový zákusok s mascarpone



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškót: 3 vajcia, koľko vážia vajcia, toľko práškového cukru a polohrubej múky, 6 PL horúcej vody. Krém: 250 g kyslej smotany, 500 g Mascarpone, 2 x šľahačka Rama Cremefine, práškový cukor podľa chuti. Okrem toho potrebujeme rozpustnú kávu, likér Amaretto, piškóty, broskyňový kompót, strúhanú čokoládu na posyp, broskyňový džem.

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtka šľaháme s cukrom a vodou. Až pena zhustne a cukor sa rozpustí, tak striedavo pridávame múku a sneh z vyšľahaných bielkov . Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 180 C. Alebo upečieme piškót podľa vlastného osvedčeného receptu.
Krém pripravíme tak, že mascarpone vyšľaháme s kyslou smotanou a cukrom. Šľahačky vyšľaháme do tuha, ak použijeme klasickú šľahačku, tak pridáme stužovače šľahačky. Cca tretinu šľahačky vmiešame do mascarponovej hmoty a túto hmotu potom pridáme k ostatnej vyšľahanej šľahačke a chvíľku ešte šľaháme, až máme krásny nadýchaný krém. Piškótu potrieme broskyňovým džemom, naukladáme piškóty, ktoré sme vykúpali v káve s likérom Amaretto a natrieme polovicou krému. Znovu naukladáme namočené piškóty, necháme si medzi nimi medzery a do nich vkladáme nakrájané zavárané broskyne. Zalejeme zvyšným krémom, uhladíme povrch a posypeme strúhanou čokoládou. Dáme stuhnúť do chladničky.

Nechala som sa inšpirovať u www.raduzyrecepty.com, ale jej pôvodný recept som upravila.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 9.5.2014, 21:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Banánový koláč s dvomi druhmi čokolády



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 50 g masla, 150 g práškového cukru, 4 vajcia, 20 g tmavej strúhanej čokolády, 2 PL mlieka, 1-2 PL kakaa, 80 g preosiatej strúhanky, 130 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, marhuľový džem na potretie. Na plnku: 400 ml mlieka, 70 g hladkej múky, 100 g masla, 100 g práškového cukru, 30 g tmavej strúhanej čokolády, 30 g bielej strúhanej čokolády, 3 banány, 3 plátky želatíny. Okrem toho 500 ml šľahačkovej smotany, 2 balíčky stužovača šľahačky, strúhanú čokoládu.

POSTUP PRÍPRAVY

Vidď obrázkový postup.

Zdroj: časopis Dobré jedlo

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 12.2.2013, 19:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Okaté taveňáčky



POTREBNÉ PRÍSADY

30 dkg hladkej múky Špeciál, 250 g tuku - po správnosti by to mal byť tuk typu Cera, ale môže byť aj Palmarín, 3 ks taveného syra - moje mali cca 140 g spolu. Okrem toho práškový cukor a vanilkový cukor na obaľovanie a ríbezľový džem na plnenie.

POSTUP PRÍPRAVY

viď obrázkový postup.

Zdroj: Marienka Holubová

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (27) posledné: 20.12.2010, 11:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Koláčiky z univerzálneho cesta, ktoré veľmi pripomína lístkové



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 500 g Hery, 200 g kyslej smotany. Okrem toho orechy, mlieko, práškový cukor, vanilkový cukor, džem podľa výberu - v mojom prípade jahodový, jahodový perník, vajíčko na potretie.

POSTUP PRÍPRAVY

Viď obrázkový postup.

Inšpiráciu na cesto som objavila na www.mamincinyrecepty.cz.

S cestom sa výborne pracuje a koláčiky sú veľmi jemné, krehké a nie sú ani presladené.
Výborné je aj to, že sa dá toto cesto urobiť do zásoby a uskladniť v mrazničke.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 100 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (86) posledné: 22.8.2019, 15:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jabĺčkové koláčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

150 ml vlažnej vody, 3 PL kyslej smotany, 50 g masla, 2 PL oleja, 1 PL citrónovej šťavy, 500 g hladkej múky, 1 vanilkový cukor, 5 PL kryštálového cukru, 25 g droždia, 1/2 ČL soli. Okrem toho vajíčko na potretie a cca 5 väčších jabĺk na plnku.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme rozmrvené droždie, vlažnú vodu a necháme vzísť kvások. Potom pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké, nelepivé cesto, ktoré necháme cca 1 hodinu kysnúť. Jabĺčka očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Ja som ich už nesladila, len som pridala škoricu a troška citrónovej šťavy, aby nezhnedli. Z vykysnutého cesta robíme buď rohlíčky, buchtičky, alebo mriežkové koláčiky, ktoré plníme strúhanými jabĺčkami. Necháme ešte cca 30 minút kysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť. Ja som piekla na 200 C. Po upečení som ich potrela maslom.

Zdroj: www.dama.cz - recept 1480 - užívateľ Želka (Sladké rohlíčky)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 6.11.2010, 12:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Citrónové muffiny



POTREBNÉ PRÍSADY

3 vajcia, 200 g práškového cukru, 100 g povoleného masla, 200 ml vlažného mlieka, 1 prášok do pečiva, 280 g polohrubej múky, šťava a kôra z jedného citróna

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, primiešame šťavu a kôru z citróna, maslo, mlieko a znovu vyšľaháme. Múku zmiešame s práškom do pečiva a postupne pridávame do vaječnej zmesy. Pečieme v plechu na muffinky na 180 C. Môžeme ľubovoľne zdobiť.

Recept som objavila na www.kvetka-tp.estranky.cz

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 13.11.2011, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Chodské strihané koláče



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g polohrubej múky, 250 g hladkej múky, 100 g cukru, 1 vanilkový cukor, 125 g masla, 1/2 lyžice oleja, 1 kocka droždia (napr. Vivo), 2 žĺtky, štipka soli, citrónová kôra, 2,5 dcl mlieka. Tvarohová náplň: 250 g tvarohu v alobale, 1 vajce, kryštálový cukor podľa chuti, citrónovú kôru, 1 PL solamylu. Maková plnka: 150 ml mlieka, 100 g mletého maku, 60 g strúhaného perníka, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice rumu, škorica.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy nasypeme obe múky, vyhĺbime jamku, dáme cukor, rozdrobené droždie a necháme v teple vzísť kvások. Potom pridáme ostatné suroviny a dôkladne vypracujeme. Cesto je mastnejšie a dobre sa s ním pracuje. Necháme ho dôkladne vykysnúť. Počas kysnutia cesta si pripravíme obe plnky.
Tvaroh dáme do pláteného obrúska a dobre z neho vyžmýkame vodu. Potom pridáme ostatné suroviny a dôkladne vymiešame, alebo vyšľaháme. Ja som do tejto plnky pridala aj lyžicu tvarohu Kapucín - to je roztierateľný tvaroh. Makovú plnku pripravíme tak, že dáme variť mlieko, prisypeme mak, pridáme cukor, vanilku a strúhaný perník - ja som použila nastrúhané sušené medové pláty. Necháme cca 2 minúty prevariť, odstavíme, pridáme um, dôkladne vymiešame a necháme vychladnúť. Ja som pridala aj cca 2 lyžice hustého slivkového lekváru.

Recept som objavila na www.novinky.cz

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (29) posledné: 17.1.2021, 13:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkové bochníčky



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g polohrubej múky, 40 g cukru, 20 g droždia, 60 g masla, 250 ml vlažného mlieka, štipku soli. Na plnku: 4 väčšie jablká, škoricový cukor. Na potretie 1 žĺtok a 1 lyžica sladkej smotany.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme múku, urobíme jamku, pridáme cukor, rozdrobené droždie a vlažné mlieko. Necháme vzísť kvások, potom pridáme soľ, maslo, zvyšné mlieko a cesto dobre vypracujeme. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Jablká ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a posypeme škoricovým cukrom. Vykysnuté cesto rozdelíme na 16 rovnakých kúskov. Poroztláčame ich na placky a do stredu každej dáme jabĺčka posypané škoricovým cukrom. Sformujeme bochníčky, dáme ich na plech, na ktorý sme dali papier na pečenie. Necháme ešte asi 30 minút pokysnúť, potrieme ich rozšľahaným žĺtkom s lyžicou sladkej smotany, môžeme posypať makom a dáme piecť pri teplote 200 C.


Ak je tento recept niekomu známy, tak pred rokmi mi ho uverejnili v knihe Recepty zo života č. 7.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (22) posledné: 30.5.2011, 11:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Farebný jabĺčkovo slivkový koláč s kokosovou posýpkou



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cesto (tmavé, tuhé): 100 g masla, 100 g cukru, 1 vajce, 7 lyžíc vody, 2 lyžice kakaa, 1 prášok do pečiva, 300 g polohrubej múky. 2 cesto (riedke, svetlé): 3 vajcia, 150 g práškového cukru, 8 lyžíc vody (v prípade potreby i viac), 150 ml oleja, 1 prášok do pečiva, 300 g polohrubej múky, 2 PL umu. Náplň: strúhané jabĺčka, slivky, škoricový cukor, mleté orechy. Okrem toho čokoláda na varenie, čokoláda Ľadové gaštany, Cera, kokos, strúhaná čokoláda Margot a mleté orechy.

POSTUP PRÍPRAVY

Samostatne spracujeme zvlášť prvé a druhé cesto a to tak, že všetky suroviny zmiešame. Plech vystelieme papierom na pečenie. Naň roztiahneme prstami prvé tuhé hnedé cesto, naň rozložíme strúhané jablká a polovičky sliviek, ktoré posypeme škoricovým cukrom a mletými orechami. Všetko zalejeme druhým svetlým riedkym cestom. Dáme upiecť na 180 C. Po upečení roztopíme 100 g čokolády na varenie, 1 čokoládu Ľadové gaštany a 50 g Cery. Touto čokoládou polejeme upečený koláč. Posypeme mletými orechami zmiešanými s kokosom a strúhanou čokoládou Margot.
Koláčik som objavila na www.dama.cz - užívateľka itula

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (18) posledné: 24.10.2010, 22:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 107 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu