končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 107 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Novinky v našich stánkoch - časopisy Dortománie a Knihovnička receptyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Dievčence neukameňujte ma, ale čo ak ste si ešte v stánkoch nevšimli, že od nového roku si máme možnosť aj u nás kúpiť perfektné časopisy, ktoré doteraz boli dostupné len v Čechách. Je to časopis Dortománie - venovaný príprave tôrt od výmyslu sveta a časopis Knihovnička Recepty, z ktorého každé číslo je venované nejakej téme. Ja som z nich už skúšala viacero receptov a som z nich nadšená. Plno skvelých receptov s vyobrazenými postupmi. POSTUP PRÍPRAVY xx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (11) posledné: 15.1.2011, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Broskyňovo šľahačkový zákusok s mascarponePOTREBNÉ PRÍSADY Piškót: 3 vajcia, koľko vážia vajcia, toľko práškového cukru a polohrubej múky, 6 PL horúcej vody. Krém: 250 g kyslej smotany, 500 g Mascarpone, 2 x šľahačka Rama Cremefine, práškový cukor podľa chuti. Okrem toho potrebujeme rozpustnú kávu, likér Amaretto, piškóty, broskyňový kompót, strúhanú čokoládu na posyp, broskyňový džem. POSTUP PRÍPRAVY Žĺtka šľaháme s cukrom a vodou. Až pena zhustne a cukor sa rozpustí, tak striedavo pridávame múku a sneh z vyšľahaných bielkov . Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 180 C. Alebo upečieme piškót podľa vlastného osvedčeného receptu. Krém pripravíme tak, že mascarpone vyšľaháme s kyslou smotanou a cukrom. Šľahačky vyšľaháme do tuha, ak použijeme klasickú šľahačku, tak pridáme stužovače šľahačky. Cca tretinu šľahačky vmiešame do mascarponovej hmoty a túto hmotu potom pridáme k ostatnej vyšľahanej šľahačke a chvíľku ešte šľaháme, až máme krásny nadýchaný krém. Piškótu potrieme broskyňovým džemom, naukladáme piškóty, ktoré sme vykúpali v káve s likérom Amaretto a natrieme polovicou krému. Znovu naukladáme namočené piškóty, necháme si medzi nimi medzery a do nich vkladáme nakrájané zavárané broskyne. Zalejeme zvyšným krémom, uhladíme povrch a posypeme strúhanou čokoládou. Dáme stuhnúť do chladničky. Nechala som sa inšpirovať u www.raduzyrecepty.com, ale jej pôvodný recept som upravila. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 9.5.2014, 21:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Banánový koláč s dvomi druhmi čokoládyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 50 g masla, 150 g práškového cukru, 4 vajcia, 20 g tmavej strúhanej čokolády, 2 PL mlieka, 1-2 PL kakaa, 80 g preosiatej strúhanky, 130 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, marhuľový džem na potretie. Na plnku: 400 ml mlieka, 70 g hladkej múky, 100 g masla, 100 g práškového cukru, 30 g tmavej strúhanej čokolády, 30 g bielej strúhanej čokolády, 3 banány, 3 plátky želatíny. Okrem toho 500 ml šľahačkovej smotany, 2 balíčky stužovača šľahačky, strúhanú čokoládu. POSTUP PRÍPRAVY Vidď obrázkový postup. Zdroj: časopis Dobré jedlo OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 12.2.2013, 19:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Okaté taveňáčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 30 dkg hladkej múky Špeciál, 250 g tuku - po správnosti by to mal byť tuk typu Cera, ale môže byť aj Palmarín, 3 ks taveného syra - moje mali cca 140 g spolu. Okrem toho práškový cukor a vanilkový cukor na obaľovanie a ríbezľový džem na plnenie. POSTUP PRÍPRAVY viď obrázkový postup. Zdroj: Marienka Holubová OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (27) posledné: 20.12.2010, 11:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Koláčiky z univerzálneho cesta, ktoré veľmi pripomína lístkovéPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 500 g Hery, 200 g kyslej smotany. Okrem toho orechy, mlieko, práškový cukor, vanilkový cukor, džem podľa výberu - v mojom prípade jahodový, jahodový perník, vajíčko na potretie. POSTUP PRÍPRAVY Viď obrázkový postup. Inšpiráciu na cesto som objavila na www.mamincinyrecepty.cz. S cestom sa výborne pracuje a koláčiky sú veľmi jemné, krehké a nie sú ani presladené. Výborné je aj to, že sa dá toto cesto urobiť do zásoby a uskladniť v mrazničke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 100 návštěvníkov) KOMENTÁRE (86) posledné: 22.8.2019, 15:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jabĺčkové koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 150 ml vlažnej vody, 3 PL kyslej smotany, 50 g masla, 2 PL oleja, 1 PL citrónovej šťavy, 500 g hladkej múky, 1 vanilkový cukor, 5 PL kryštálového cukru, 25 g droždia, 1/2 ČL soli. Okrem toho vajíčko na potretie a cca 5 väčších jabĺk na plnku. POSTUP PRÍPRAVY Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme rozmrvené droždie, vlažnú vodu a necháme vzísť kvások. Potom pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké, nelepivé cesto, ktoré necháme cca 1 hodinu kysnúť. Jabĺčka očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Ja som ich už nesladila, len som pridala škoricu a troška citrónovej šťavy, aby nezhnedli. Z vykysnutého cesta robíme buď rohlíčky, buchtičky, alebo mriežkové koláčiky, ktoré plníme strúhanými jabĺčkami. Necháme ešte cca 30 minút kysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť. Ja som piekla na 200 C. Po upečení som ich potrela maslom. Zdroj: www.dama.cz - recept 1480 - užívateľ Želka (Sladké rohlíčky) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 6.11.2010, 12:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Citrónové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia, 200 g práškového cukru, 100 g povoleného masla, 200 ml vlažného mlieka, 1 prášok do pečiva, 280 g polohrubej múky, šťava a kôra z jedného citróna POSTUP PRÍPRAVY Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, primiešame šťavu a kôru z citróna, maslo, mlieko a znovu vyšľaháme. Múku zmiešame s práškom do pečiva a postupne pridávame do vaječnej zmesy. Pečieme v plechu na muffinky na 180 C. Môžeme ľubovoľne zdobiť. Recept som objavila na www.kvetka-tp.estranky.cz ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 13.11.2011, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Chodské strihané koláčePOTREBNÉ PRÍSADY 250 g polohrubej múky, 250 g hladkej múky, 100 g cukru, 1 vanilkový cukor, 125 g masla, 1/2 lyžice oleja, 1 kocka droždia (napr. Vivo), 2 žĺtky, štipka soli, citrónová kôra, 2,5 dcl mlieka. Tvarohová náplň: 250 g tvarohu v alobale, 1 vajce, kryštálový cukor podľa chuti, citrónovú kôru, 1 PL solamylu. Maková plnka: 150 ml mlieka, 100 g mletého maku, 60 g strúhaného perníka, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice rumu, škorica. POSTUP PRÍPRAVY Do misy nasypeme obe múky, vyhĺbime jamku, dáme cukor, rozdrobené droždie a necháme v teple vzísť kvások. Potom pridáme ostatné suroviny a dôkladne vypracujeme. Cesto je mastnejšie a dobre sa s ním pracuje. Necháme ho dôkladne vykysnúť. Počas kysnutia cesta si pripravíme obe plnky. Tvaroh dáme do pláteného obrúska a dobre z neho vyžmýkame vodu. Potom pridáme ostatné suroviny a dôkladne vymiešame, alebo vyšľaháme. Ja som do tejto plnky pridala aj lyžicu tvarohu Kapucín - to je roztierateľný tvaroh. Makovú plnku pripravíme tak, že dáme variť mlieko, prisypeme mak, pridáme cukor, vanilku a strúhaný perník - ja som použila nastrúhané sušené medové pláty. Necháme cca 2 minúty prevariť, odstavíme, pridáme um, dôkladne vymiešame a necháme vychladnúť. Ja som pridala aj cca 2 lyžice hustého slivkového lekváru. Recept som objavila na www.novinky.cz OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (29) posledné: 17.1.2021, 13:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkové bochníčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g polohrubej múky, 40 g cukru, 20 g droždia, 60 g masla, 250 ml vlažného mlieka, štipku soli. Na plnku: 4 väčšie jablká, škoricový cukor. Na potretie 1 žĺtok a 1 lyžica sladkej smotany. POSTUP PRÍPRAVY Do misy dáme múku, urobíme jamku, pridáme cukor, rozdrobené droždie a vlažné mlieko. Necháme vzísť kvások, potom pridáme soľ, maslo, zvyšné mlieko a cesto dobre vypracujeme. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Jablká ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a posypeme škoricovým cukrom. Vykysnuté cesto rozdelíme na 16 rovnakých kúskov. Poroztláčame ich na placky a do stredu každej dáme jabĺčka posypané škoricovým cukrom. Sformujeme bochníčky, dáme ich na plech, na ktorý sme dali papier na pečenie. Necháme ešte asi 30 minút pokysnúť, potrieme ich rozšľahaným žĺtkom s lyžicou sladkej smotany, môžeme posypať makom a dáme piecť pri teplote 200 C. Ak je tento recept niekomu známy, tak pred rokmi mi ho uverejnili v knihe Recepty zo života č. 7. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 30.5.2011, 11:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Farebný jabĺčkovo slivkový koláč s kokosovou posýpkouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 cesto (tmavé, tuhé): 100 g masla, 100 g cukru, 1 vajce, 7 lyžíc vody, 2 lyžice kakaa, 1 prášok do pečiva, 300 g polohrubej múky. 2 cesto (riedke, svetlé): 3 vajcia, 150 g práškového cukru, 8 lyžíc vody (v prípade potreby i viac), 150 ml oleja, 1 prášok do pečiva, 300 g polohrubej múky, 2 PL umu. Náplň: strúhané jabĺčka, slivky, škoricový cukor, mleté orechy. Okrem toho čokoláda na varenie, čokoláda Ľadové gaštany, Cera, kokos, strúhaná čokoláda Margot a mleté orechy. POSTUP PRÍPRAVY Samostatne spracujeme zvlášť prvé a druhé cesto a to tak, že všetky suroviny zmiešame. Plech vystelieme papierom na pečenie. Naň roztiahneme prstami prvé tuhé hnedé cesto, naň rozložíme strúhané jablká a polovičky sliviek, ktoré posypeme škoricovým cukrom a mletými orechami. Všetko zalejeme druhým svetlým riedkym cestom. Dáme upiecť na 180 C. Po upečení roztopíme 100 g čokolády na varenie, 1 čokoládu Ľadové gaštany a 50 g Cery. Touto čokoládou polejeme upečený koláč. Posypeme mletými orechami zmiešanými s kokosom a strúhanou čokoládou Margot. Koláčik som objavila na www.dama.cz - užívateľka itula ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 24.10.2010, 22:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 107 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >> |