končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 152 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 ďalšie >> |
OMÁČKY |
Kôprová omáčka :-)POTREBNÉ PRÍSADY 2 PL masla, 1 PL oleja, 3 PL hladkej múky, 200 ml šľahačkovej smotany, asi 700 ml hovädzieho vývaru, 1 PL octu, asi 1 PL čerstvého alebo sušeného kôpru - podľa chuti, 1 KL cukru POSTUP PRÍPRAVY Táto omáčka sa Vám určite podarí a určite sa nezrazí - teda mne sa zatiaľ vždy podarila.Do zohriateho oleja a masla pridáme múku a urobíme zápražku.Miešame,aby náhodou neprihorela.Zalejeme vývarom,poriadne rozmiešame,stlmím plameň a za občasného miešania povaríme asi 15-20 min.V druhom hrnčeku zmiešam 1 PL octu a 1PL vody,nechám prejsť varom a odstavím.Pridám do toho asi 1 PL z omáčky,rozmiešam a až potom vlejem do hrnca k ostatnej omáčke.Ja tak robím všetky mliečne a kyslé omáčky,že si ten ocot prehrejem a až potom vlejem k ostatnému,pre istotu,aby sa omáčka nezrazila.Prilejem smotanu,pridám kôpor,cukor,soľ - všetko podľa chuti.Celú omáčku len prehrejeme - nevaríme.Ak by bola omáčka veľmi hustá,tak ešte rozriedim vývarom.Omáčka je výborná k varenému,alebo pečenému mäsku. Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 5.6.2012, 9:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Krémová hríbová omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny 250 g šampiňónov, 250 g kuriatok, 2 cibule, 2 polievkové lyžice oleja, 20 g ovsených vločiek, 500 ml mlieka, 375 ml zeleninového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, tymian POSTUP PRÍPRAVY Postup Šampiňóny a kuriatka očistite a pokrájajte. Cibuľu očistite a pokrájajte na drobné kocky. V hrnci rozpáľte olej (pozor, aby sa neprepálil) a pridajte cibuľu. Opražte ju do sklovita a pridajte hríby. Opražte cca 5 minút, potom polovicu hríbov vyberte a odložte bokom. Zmes v hrnci zalejte zeleninovým vývarom a mliekom a pridajte ovsené vločky. Stiahnite plyn a pomaly pri občasnom miešaní varte. Hríbový krém zmixujte alebo prepasírujte cez sito. Osoľte a dochuťte mletým korením. Pred podávaním pridajte hríby, ktoré ste si odložili a tymian ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Katarína V. (DomiTer) ID 235924 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Výborná OMÁČKA NA ŠPAGETY s kuracím mäskom a sušenými paradajkamiPOTREBNÉ PRÍSADY Kuracie prsia, mleté čierne korenie, soľ, sójová omáčka, mletá červená paprika, sušený cesnak, olivový olej, 4 – 5ks sušené paradajky, 2 – 3 veľké paradajky, 3 strúčiky cesnaku, oregano, bazalka, veľký syr v črievku POSTUP PRÍPRAVY Vynikajúci rýchly recept, a hlavne skvelá zmena, ak sa aj vám už zunovali klasické špagety s kečupom :) Ingrediencie uvádzam len orientačne, od oka uvidíte, čo tomu ešte chýba. Ak práve nemáte v chladničke kuracie prsia, omáčku som už pripravovala aj so šunkou, nakrájanou na malé kocky a bola výborná :P Tiež môžete mäsko vymeniť za tuniaka v oleji, alebo k receptu pridať olivy, jednoducho si omáčku dotvoríte podľa vašej chuti :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) Marlenka M. (Marlenkaa) ID 186058 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 18.2.2012, 13:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Zelená bylinková omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY 350 g zmesi ľubovoľných čerstvých jarných byliniek ( napr. petržlenová vňať, pažítka, trebuľka, žerucha, šťavel, mäta, oregano atď.), 4 vajcia, 1 veľký citrón, 4 lyžice oleja, 2 lyžice horčice, 250 ml bieleho jogurtu, 250 ml kyslej smotany, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY Bylinky prepláchneme a nakrájame nadrobno. Vajcia uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť. Do misky dáme šťavu z jedného citróna, pridáme olej horčicu, jogurt a kyslú smotanu. Zmes vymiešame a ochutíme soľou a korením. Do omáčky zľhaka zamiešame nasekané bylinky a na hrubšie kúsky nakrájané vajcia. Omáčku odložíme asi na 2 hodiny do chladu. Potom ju podľa potreby znovu dosolíme a dokoreníme. Môžme podávať s varenými zemiakmi v šupke. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jarka Š. (hope26) ID 234033 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Mäsko s horčicovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY hľadala som tu v omáčkach nejakú dobrú inšpiráciu, ale okrem stále opakujúcich sa (kôprová, chrenová, sviečková, paradajková a ešte zopár) som nenašla nič.. Tak vám ponúkam tú moju. Moji synovia povedali : "Mami toto je báječný obed" :) POSTUP PRÍPRAVY Výber mäska nechám na vás . Môžete si zvoliť kuracie, bravčové, alebo hovädzie. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov) Zuzana S. (zhraskova) ID 149855 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 30.4.2014, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Provensálsky dressingPOTREBNÉ PRÍSADY Majonéza, provensalske bylinky, mlieko, cukor, ocot POSTUP PRÍPRAVY Majonézu si dáme do nejakej väčšej fľaše alebo shejku pridáme trošku mlieka (na rozriedenie tej majonézy čiže dať najprv menej ako veľ a mať ju potom moc riedku), bylinky cca2KL (na jednu malú fľašu majonézy), cukor, a ocot podla chuti......(ma to byť také sladšie čiže nie veľa octu).Zavrieme fľašu alebo shejk a chvíľu miešame, aby sa nám rozpustil dobre cukor. Ak sa vám zdá príliš hustý prilejte ešte trošku mlieka, po vymiešaní ochutnať a dochutiť podľa vlastnej chuti. Nechajte odstáť aspoň hodinku nech to prejde tými bylinkami. Vynikajúci na šaláty:)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Ivana F. (seppi) ID 77209 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 13.11.2011, 22:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
lososova omackaPOTREBNÉ PRÍSADY losos v akejkovek podobe najlepsie pasta alebo nepravy slany losos v krabicke, smotana sladka-malinko bujon muka olej,sol,korenie ci vegeta POSTUP PRÍPRAVY urobite si slaby besamel pridate losos rozmixovany alebo podrteny-aky kupite, pomiesat pridat bujonovy vyvar, aby ste mali s toho mali hustejsiu polievku a ked prevrie pridat smotanu s troskou muky rozmiesanu podla toho ako ju potrebujete zahustit nemala by byt velmi husta skor redsia .aby ste ju mohli krasne poliat na cestoviny , jedla som ju s kuskami kuracieho mesa a cestovinami,nenormalna vec ak mate radi losos. a dochutite podla potreby vdaka lososu netreba vela ,tusim som nic nedala ani sol ani vegetu,losos s smotanou-sladkou to krasne zjemni. dobru chut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Klaudia Š. (bohyna) ID 15794 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Tuniaková omáčka (k cestovinám) podľa Martina :-)POTREBNÉ PRÍSADY 3 konzervy tuniaka v oleji, 1 veľká konzerva kukurice, 1 stredná cibuľa, 250 ml smotany na šľahanie, 2 tavené syry Bambino, vegeta, čierne korenie, soľ, olej POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu pokrájame na drobno a na oleji do zlatista opražíme. Pridáme všetky konzervy tuniaka a konzervu kukurice. Chvíľu opečieme a pridáme smotanu, počkáme kým sa zohreje aby sa syr dobre roztopil. Pridáme oba tavené syry a dobre zamiešame. Dochutíme čiernym korením, vegetou a soľou. Dobrú chuť. :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Katarinka B. (Katarinka Brnka) ID 210373 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 11.8.2011, 15:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
ČÍNAPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia,mrazená zelenina,pór,soľ,vegeta,sójová omáčka,korenie na čínu,kari korenie POSTUP PRÍPRAVY na horúci olej hodíme mäso pokrájané na kocky soľ,vegeta,4 lyžičky sójovej omáčky,2 lyžičky korenia na čínu,1lyžičku kari korenia-orestujeme pridáme trošička vody-nezalejeme keď bude mäso mäkké pridáme mrazenú zeleninu-dusíme cca 10min keď bude aj zelenina mäkká pridáme nakrájaný pór-podusíme asi 3min dochutiť-soľ,vegeta podľa potreby ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Alexandra K. (sasa12alexandra) ID 32541 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 25.2.2012, 18:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Naša domáca majonézaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 celé vajce, 1 žĺtok, 2 ML plnotučnej horčíce, na špic noža čierneho mletého korenia, 6 kvapiek citróna, medzi prsti soli, olej asi 3 dcl POSTUP PRÍPRAVY Príprava je veľmi jednoduchá a zvládne ju naozaj každý. Do mixéra si najprv rozbijeme jedno celé vajce, potom pridáme žĺtok, horčicu, korenie, citrónovú šťavu, osolíme, zapneme mixér a pridávame do zhustnutia olej. Majonéza je naozaj výborná. Vhodná do akýchkoľvek šalátov... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Aďka B. (PnAdka1) ID 203399 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 152 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 ďalšie >> |