končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 270 (zobrazuje sa 251-260) | << predošlé 1,.,21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ďalšie >> |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepkové žemlePOTREBNÉ PRÍSADY 2 poháre Promix UNI *** 1/2 pohára kukurične múky *** 1/2 pohára ryžovej múky *** 1 lyžica ararantovej múky *** 4 ČL sušeného droždia /dr.Oetker/ *** 2 ČL cukru *** 3 ČL xantanovej gumy *** 2 ČL neochutenej potravinárskej želatiny *** 1 1/2 ČL soli ****Všetko poriadne premiešame a ešte pridáme 4PL oleja *** 4 celé vajíčka *** 1 ČL jablčného octu *** 2 poháre teplej vody , príp. viac podľa potreby POSTUP PRÍPRAVY Cesto najlepšie vypracujeme ručným mixérom, potom môžeme dať do vymastených muffinových formičiek alebo srn.chrbáta a pod. foriem, necháme ešte podkysnúť. Cesto má byť ťahavé, trochu redšie Pečieme v horúcej rúre. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Mira G. (Mira.G) ID 799 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepkové rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 300-400 g múky Promix-UNI *** 1 balíček sušeného droždia *** 1 lyžička soli *** 1 lyžička cukru *** 2 vacia *** 3 lyžice oleja *** cca 2.5 dl mlieka POSTUP PRÍPRAVY V malom množstve vody necháme nakysnúť droždie s trochou cukru a múky. Potom všetky prísady poriadne premiešane aj s kváskom a mokrými rukami tvarujeme rožteky /alebo bosniaky/ Dáme na papier na pečenie, potrieme vajíčkom a posypeme rôznymi semienkami. Necháme kysnúť 15 minút. Trúbu rozohrejeme na najvyší stupeň a do spodnej časti dáme nádobu s vodou. Po vykysnutí dáme do rúry a po 10 minútach skontrolujeme. Ak chceme rožky sladké ešte posypeme cukrom a podľa potreby dopekáme ešte 5-10 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Mira G. (Mira.G) ID 799 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 15.2.2009, 11:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Krehké bezlepkové sušienkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250g bezlepkovej múky *** 110g práškového cukru *** 200 g Hery *** 1 vanilkový puding *** 2 vajcia *** trošička soli POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny dobre premiešame a necháme cca 3 hodiny odpočívať v chlade. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme, pečieme na papieri na pečenie ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Mira G. (Mira.G) ID 799 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Balkánsky bezlepkový chlebík /do pekárničky/POTREBNÉ PRÍSADY 200 g kukuričnej polohr.múky *** 150 g rozdrobeného balkánskeho syra *** 2 vajcia *** 1 šálka perlivej minerálky *** 3/4 šálky oleja POSTUP PRÍPRAVY * pre pekárničky ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Mira G. (Mira.G) ID 799 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 15.5.2011, 17:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepkový chlebík zemiakovo-syrový /do pekárničky/POTREBNÉ PRÍSADY 4 dl múky Promix-UNI, Promix- T *** 3 najemno postrúhané varené zemiaky *** 4 lyžice tvrdého syra *** 2,5 dl vlažnej vody *** 1/2 sáčku sušeného droždia *** 2 lyžice oleja *** 2 lyžice octu *** 1 lyžica soli *** chlebové korenie *** rasca POSTUP PRÍPRAVY *pre pekárničky ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Mira G. (Mira.G) ID 799 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Základný recept na chlebík /do pekárničky/POTREBNÉ PRÍSADY 400g bezlepkovej múky *** 1 sáčok sušeného droždia *** 4 dl vlažnej vody *** 2 PL oleja *** 1 KL octu *** 1 KL cukru *** môžeme podľa chuti pridávať: rasca, chlebové korenie, sezam., slnečnicové, dyňové semienka, uvarený najemno postrúhaný zemiak POSTUP PRÍPRAVY *pre pekárničky ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Mira G. (Mira.G) ID 799 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 22.6.2013, 21:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepkove medovnikyPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g Muky Mix B 75 g rozpustenej Hery 160 G práskoveho cukru 1/2 lyzicky sody bikarbony lyzicku medovnikoveho korenia 3 vajcia 3 Pl medu POSTUP PRÍPRAVY Z prisad urobime cesto, zabalime do folie a nechame odlezat v chladnicke aspon 24 hodin, ale moze byt aj dlhsie. Pred pouzitim je dobre nechat ho par hodin pri izbovej teplote. Vykrojene medovniky potrieme vajickom a pecieme pri 200 stupnoch. Medovniky su po upecenie hned makke. Su velmi chutne, urcite vyskusajte. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Andrea M. (andy29) ID 44947 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 15.4.2014, 20:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Jáhelník s marhuľamiPOTREBNÉ PRÍSADY kompotované alebo čerstvé marhule*10 dkg jáhel.......neviem slovenský názov,dostať v DM drogerie alebo v hypermarketoch v oddeleniach so zdravou výživou*2 PL hnedého cukru*2 vajíčka-možme nahradiť1 PL solamylu*2 dl vody*20 g hery*1 Čl prášku do pečiva POSTUP PRÍPRAVY v obr.Jáhle neosahujú lepok,majú veľa vitamínov vrátane železa.Zlepšujú stav pokožky.Rozmixované jáhle možeme použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok. Jahle=proso=pšeno OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 26.1.2010, 20:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Cesnakovo-zemiakový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 200g Novalim-chlebová múka, 1 sušené droždie, 100g Promix-forte, 100g pohánkovej múky, štipka xantanovej gumy (aby sa chlieb tak nedrobil), 1 ČL cukru, 2 ČL soli, mletý kmín, 3 hrste obyčajných burizónov, 2-3 uvarené zemiaky (nastrúhané), 2 strúčiky cesnaku (rozpučené), 1 vajce, 250 ml vlažného mlieka alebo acidka (ja som zvykla trošku mlieka nahradiť tmavým pivom) , 3 PL oleja POSTUP PRÍPRAVY Tento recept nie je môj, ale jeden z mnoha dostupných na internete. Keď som zistila, že máme v rodine celiatika, stiahla som si z netu množstvo receptov. Skutočne neviem odkiaľ bol tento. Ale zo všetkých vyskúšaných, skutočne najchutnejší. Preto ho posúvam ďalej. Pečiem ho v Pekárni Panasonic, kde sa prísady dávajú poradí ako uvádzam v recepte. Najprv suché, potom mokré. Ostatné pekárne to majú tuším naopak. Pečenie: GLUTEN FREE ( 2 hod) , kôrka stredná ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) zuzana v. (tokaji) ID 16570 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Jednoduchý a rýchly čokoládový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Tortová forma s priemerom 24 cm alebo malý plech. - 170 g kvalitnej horkej čokolády s obsahom kakaa najmenej 70% - 80 g masla - 4 vajicia - 100 g cukru - štipka soli - 30 g múky (použila som UNI bezlepkovú, pre ostatných polohrubá múka) - maslo na vymastenie formy Na ozdobenie - práškový cukor, kakaový prášok podľa chuti. Príprava: 20 minúť Čas pečenia: 15 - 20 minút POSTUP PRÍPRAVY Postup v obrázkoch. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov) Edita D. (Edulka) ID 10965 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (28) posledné: 7.5.2014, 18:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 270 (zobrazuje sa 251-260) | << predošlé 1,.,21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ďalšie >> |