. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZLEPKOVÁ DIETA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 270 (zobrazuje sa 251-260)<< predošlé 1,.,21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ďalšie >>

BEZLEPKOVÁ DIETA

Bezlepkové žemle



POTREBNÉ PRÍSADY

2 poháre Promix UNI *** 1/2 pohára kukurične múky *** 1/2 pohára ryžovej múky *** 1 lyžica ararantovej múky *** 4 ČL sušeného droždia /dr.Oetker/ *** 2 ČL cukru *** 3 ČL xantanovej gumy *** 2 ČL neochutenej potravinárskej želatiny *** 1 1/2 ČL soli ****Všetko poriadne premiešame a ešte pridáme 4PL oleja *** 4 celé vajíčka *** 1 ČL jablčného octu *** 2 poháre teplej vody , príp. viac podľa potreby

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto najlepšie vypracujeme ručným mixérom, potom môžeme dať do vymastených muffinových formičiek alebo srn.chrbáta a pod. foriem, necháme ešte podkysnúť. Cesto má byť ťahavé, trochu redšie
Pečieme v horúcej rúre.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Mira G. (Mira.G) ID 799 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Bezlepkové rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

300-400 g múky Promix-UNI *** 1 balíček sušeného droždia *** 1 lyžička soli *** 1 lyžička cukru *** 2 vacia *** 3 lyžice oleja *** cca 2.5 dl mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

V malom množstve vody necháme nakysnúť droždie s trochou cukru a múky. Potom všetky prísady poriadne premiešane aj s kváskom a mokrými rukami tvarujeme rožteky /alebo bosniaky/ Dáme na papier na pečenie, potrieme vajíčkom a posypeme rôznymi semienkami. Necháme kysnúť 15 minút. Trúbu rozohrejeme na najvyší stupeň a do spodnej časti dáme nádobu s vodou. Po vykysnutí dáme do rúry a po 10 minútach skontrolujeme. Ak chceme rožky sladké ešte posypeme cukrom a podľa potreby dopekáme ešte 5-10 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Mira G. (Mira.G) ID 799 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 15.2.2009, 11:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Krehké bezlepkové sušienky



POTREBNÉ PRÍSADY

250g bezlepkovej múky *** 110g práškového cukru *** 200 g Hery *** 1 vanilkový puding *** 2 vajcia *** trošička soli

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny dobre premiešame a necháme cca 3 hodiny odpočívať v chlade. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme, pečieme na papieri na pečenie

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Mira G. (Mira.G) ID 799 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Balkánsky bezlepkový chlebík /do pekárničky/



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g kukuričnej polohr.múky *** 150 g rozdrobeného balkánskeho syra *** 2 vajcia *** 1 šálka perlivej minerálky *** 3/4 šálky oleja

POSTUP PRÍPRAVY

* pre pekárničky

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Mira G. (Mira.G) ID 799 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.5.2011, 17:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Bezlepkový chlebík zemiakovo-syrový /do pekárničky/



POTREBNÉ PRÍSADY

4 dl múky Promix-UNI, Promix- T *** 3 najemno postrúhané varené zemiaky *** 4 lyžice tvrdého syra *** 2,5 dl vlažnej vody *** 1/2 sáčku sušeného droždia *** 2 lyžice oleja *** 2 lyžice octu *** 1 lyžica soli *** chlebové korenie *** rasca

POSTUP PRÍPRAVY

*pre pekárničky

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Mira G. (Mira.G) ID 799 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Základný recept na chlebík /do pekárničky/



POTREBNÉ PRÍSADY

400g bezlepkovej múky *** 1 sáčok sušeného droždia *** 4 dl vlažnej vody *** 2 PL oleja *** 1 KL octu *** 1 KL cukru *** môžeme podľa chuti pridávať: rasca, chlebové korenie, sezam., slnečnicové, dyňové semienka, uvarený najemno postrúhaný zemiak

POSTUP PRÍPRAVY

*pre pekárničky

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Mira G. (Mira.G) ID 799 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 22.6.2013, 21:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Bezlepkove medovniky



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g Muky Mix B 75 g rozpustenej Hery 160 G práskoveho cukru 1/2 lyzicky sody bikarbony lyzicku medovnikoveho korenia 3 vajcia 3 Pl medu

POSTUP PRÍPRAVY

Z prisad urobime cesto, zabalime do folie a nechame odlezat v chladnicke aspon 24 hodin, ale moze byt aj dlhsie. Pred pouzitim je dobre nechat ho par hodin pri izbovej teplote. Vykrojene medovniky potrieme vajickom a pecieme pri 200 stupnoch. Medovniky su po upecenie hned makke. Su velmi chutne, urcite vyskusajte.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Andrea M. (andy29) ID 44947 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 15.4.2014, 20:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Jáhelník s marhuľami



POTREBNÉ PRÍSADY

kompotované alebo čerstvé marhule*10 dkg jáhel.......neviem slovenský názov,dostať v DM drogerie alebo v hypermarketoch v oddeleniach so zdravou výživou*2 PL hnedého cukru*2 vajíčka-možme nahradiť1 PL solamylu*2 dl vody*20 g hery*1 Čl prášku do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

v obr.Jáhle neosahujú lepok,majú veľa vitamínov vrátane železa.Zlepšujú stav pokožky.Rozmixované jáhle možeme použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok.


Jahle=proso=pšeno

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 26.1.2010, 20:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Cesnakovo-zemiakový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

200g Novalim-chlebová múka, 1 sušené droždie, 100g Promix-forte, 100g pohánkovej múky, štipka xantanovej gumy (aby sa chlieb tak nedrobil), 1 ČL cukru, 2 ČL soli, mletý kmín, 3 hrste obyčajných burizónov, 2-3 uvarené zemiaky (nastrúhané), 2 strúčiky cesnaku (rozpučené), 1 vajce, 250 ml vlažného mlieka alebo acidka (ja som zvykla trošku mlieka nahradiť tmavým pivom) , 3 PL oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept nie je môj, ale jeden z mnoha dostupných na internete. Keď som zistila, že máme v rodine celiatika, stiahla som si z netu množstvo receptov. Skutočne neviem odkiaľ bol tento. Ale zo všetkých vyskúšaných, skutočne najchutnejší. Preto ho posúvam ďalej.

Pečiem ho v Pekárni Panasonic, kde sa prísady dávajú poradí ako uvádzam v recepte. Najprv suché, potom mokré. Ostatné pekárne to majú tuším naopak.


Pečenie: GLUTEN FREE ( 2 hod) , kôrka stredná

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

zuzana v. (tokaji) ID 16570 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Jednoduchý a rýchly čokoládový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Tortová forma s priemerom 24 cm alebo malý plech.
- 170 g kvalitnej horkej čokolády s obsahom kakaa najmenej 70%
- 80 g masla
- 4 vajicia
- 100 g cukru
- štipka soli
- 30 g múky (použila som UNI bezlepkovú, pre ostatných polohrubá múka)
- maslo na vymastenie formy
Na ozdobenie - práškový cukor, kakaový prášok podľa chuti.
Príprava: 20 minúť
Čas pečenia: 15 - 20 minút

POSTUP PRÍPRAVY

Postup v obrázkoch.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)

Edita D. (Edulka) ID 10965 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (28) posledné: 7.5.2014, 18:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 270 (zobrazuje sa 251-260)<< predošlé 1,.,21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu