končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 339 (zobrazuje sa 231-240) | << predošlé 1,.,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29,.,34 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
Duchovia na helloweenPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Kusok masla,pukance (neochutene),marshmallows,čokolada...mozete pouzit čokolvek čo vas napadne.. POSTUP PRÍPRAVY My sme si najprv vypukali v mikrovlnke pukance.Penove cukriky som mala tie bielo-ružove tak som ich poprestrihala aby som mala bielu hmotu na obalovanie.V miske som si rozpustila kusok masla s ružovymi cukrikmi(v mikrovlnke),kym sa to neroztopilo,primiešame pukance a patláma patláma nejaky tvar ducha..Detičky su ešte male takze nejake dokonale tvary nemozeme čakat..Lahšie sa im robili gulky..Je to na vas ...Potom som si rozpustila aj bielu čast cukrikov,zmiešala s pr.cukroma vyvalkala na potah ducha,nejako sme ho nahodili,rozpustenou čokoladou nakreslili oči a usta a hotovo..Boli by sme obliekli aj ostatnych ale mali sme len jeden balik cukrikov a bolo to malo,tak zostali nahí :-)) Dalo by sa ešte obalit ich v bielej čokolade ale ani tu sme nemali...Tak len pre inšpiraciu.. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (6) posledné: 13.10.2009, 12:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
GRECKY VIDIECKY CHLIEBPOTREBNÉ PRÍSADY KVASOK:1 PL inst.droždia (rovnu) ,1/4 šalky teplej vody,1/4 šalky hl.muky CESTO:500 g chlebovej muky (ja som miešala 100 g celozrnnej špecial-strednej,100 g pšenično-žitnej,300 g hl.muky),1 1/2 čl soli,2 šalky teplej vody,1 PL mlieka,1 PL oliv.oleja,1PL medu,rasca,lanove semiačka POSTUP PRÍPRAVY Najprv si v miske vymiešame všetko na kvasok a nechame 15-20 min odpočivat.Ostatne dame všetko do pekarne a zalejeme odstatym kvaskom.Vymiesime nelepive cesto ,ak je tuhe pridajte trošku vody.Olejom si vymazeme vačšiu misu a cesto preklopime,zatvorime a nechame na linke kysnut 2 hodiny.(Malo by sa zakryt len utierkami,najprv suchou na to vlhkou a navrch zase suchou,ale ja som to tak nerobila.)Potom cesto 2-3 krat premiesime a vytvarujeme do tvaru chleba,polozime na pekač a vyhrejeme si ruru na 220 st.Pečieme 30 min.Je to asi moj najlepši chlebik,chutí fantasticky,chrumkava vypečena korka a stred makkučký.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 7.2.2011, 16:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
"Rychly " chlieb bez mieseniaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 1/2 pohara teplej vody,3 pohare chlebovej muky, 1/2 drozdia,1 1/2 čl soli,rasca,trosku oleja POSTUP PRÍPRAVY Všetko zmiešajte vo velkej mise varechou,stačí chvilu,kym sa všetko nespoji.Cesto bude redšie,a lepkave ale tak to ma byt.Misu zatvorte a nechajte 4 hodiny kysnut na kuchynskej linke.Typ takehoto chleba zvyčajne kysne aj 18 hodin,tak preto ten nazov "rychly". Potom cesto preklopime do formy a nechame ešte 30 min odpočivat.Povrch poprašime troškou muky.Ruru predhrejte na 220 st a pečieme asi 30 min. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 18.11.2010, 7:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
PRČVAJZY ( s voňou Vianoc)POTREBNÉ PRÍSADY 370 g hl.muky,400g liesk.orieškov,250 g pr.cukru,2 PL medu,2 vajička,50 g rastl.tuku,štipka pr.do pečiva,štipka ml.škorice,štipka citr.kory POSTUP PRÍPRAVY Tento receptik ma zaujal v kucharke P.Novotneho,tak som ho chcela vyskušat..toto mnozstvo mi vyšlo z polovičnej davky a vyzera ,ze do večera to cele schrumam..No ale k receptu: polovicu orieškov si nechame v celku a polovicu pomelieme najemno.A potom uz len zo všetkeho vymiesime rukami cesto a nechame cez noc v chladničke.Na druhy den z cesta trhame kusky a tvarujeme tyčinky hrube asi ako prst.Pečieme vo vyhriatej rure na 180 st asi 15 min.Po vytiahnuti su makke a ked vychladnu, su chrumkave.Ozdobit si mozete podla seba. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 9.10.2009, 19:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia v smotanovej omačke s jablkamiPOTREBNÉ PRÍSADY Kuracie prsia,1 šlahačkova smotana,1 Maggi omačka ,cibula,slaninka,jablko POSTUP PRÍPRAVY Receptik je jednoduchy a velmi dobry,takze prsička si naklepeme na tenko,nakrajame na pasiky a orestujeme na cibulke a slaninke.Pridame nakrajane jablčko(poprašene kari korenim) a zalejeme smotanovou omačkou,ak treba podlejte ešte vriacou vodou.Ozdobime petrz.vnatou.Podavame s ryžou alebo zemiačkami podla vašej chuti. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
ČERVENÉ RIZOTOPOTREBNÉ PRÍSADY Gulata ryza,1 plechovica krajanych paradajok,olivy,kuracie prsia,šampiony,cibula,cesnak,syr POSTUP PRÍPRAVY Ryžu si umyjeme ,zlejeme a orestujeme na oleji.Zalejeme plechovkou paradajok,pridame vegetu,pizzove korenie (sol az na konci),zakryjeme a dusime.Davame pozor a podlievame vodou.Kuracie prsia si orestujeme na cibulke a cesnaku,pridame šampiony,všetko si ochutime podla chuti.Ked je ryza al dente,pridame masko,olivy,petrž.vnat a všetko dobre premiešame,Ak mate radi polouvarenu ryžu uz mate hotovo,ak nie tak ešte doduste.Ak treba ,ešte to dochutte.Podavame posypane tvrdym syrom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 4.11.2009, 10:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Vypražaný syr inakPOTREBNÉ PRÍSADY Tvrdy syr,vajičko,struhanka POSTUP PRÍPRAVY Syr si nastruhame na malych slzičkach,pridame vajičko a rukami premiešame aby sa to pekne cele spojilo.Tvorime gulky alebo placky a obalujeme v struhanke.Je to super zmena,je to raz -dva hotove a nevyteka !!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 27.10.2009, 9:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Brioškove kroasanty plnene vanilkovym kremomPOTREBNÉ PRÍSADY KROASANTY:1 pohar mlieka,1/4 pohara cukru,4 vajcia,3 1/2 pohara hl.muky,1 čl drozdia,1/2 čl soli,1/2 pohara makkeho masla.VANILKOVY KREM: 1 1/4 pohara mlieka,trosku citronovej kory,2 sačky vanilk.cukru,štipka soli,2 PL cukru,2 žltky,2 1/2 PL kukuričneho škrobu POSTUP PRÍPRAVY Kroasanty:ja som cesto robila v pekarničke,kto nema vymiesi si pekne krasne ručne..cesto je trošku redšie tak sa toho nebojte,potom si pomučite dosku..cesto treba nechat 4 hodiny v chladničke alebo aj cez noc.Ja som si ho urobila večer a rano som z neho robila.Cesto rozdelte na dva kusy,a vyvalajte kruh,rozdelte na trojuholniky a mozete lubovolne naplnit.Naplnene ešte nechame prikryte na plechu kysnut 30 min.Pečieme na 180 asi 20 min.Upečene pocukrujeme alebo polejeme čokoladou.VANILKOVY KREM si urobime takto:Do hrnca v ktorom budeme varit si dame 1 pohar mlieka,všetok cukor a zohrievame.V miske si vymiešame žltky,zvyšne mlieko ,škrob a citr.koru.Potom nalejte trošku tepleho mlieka do misy so žltkami ,dobre premiešajte a pridajte do hrnca s mliekom,na miernom ohni varime a miešame kym zmes nestuhne.Nechame vychladnut.Kroasanty su super,makkučke,hebučke.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (32) posledné: 31.8.2011, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Medova zmrzlina s kuskami browniesPOTREBNÉ PRÍSADY Zmrzlina:1 šlahačku ,1 dcl mlieka,3 žltka,2PL cukru,2 PL medu POSTUP PRÍPRAVY V miske si vyšlahame cukor so zltkami do peny.Do hrnca si nalejeme slahacku a mlieko,zohrejeme ale nesmie vriet!! Trošku smotany vlejeme do misy so zltkami,dobre premiešame a vlejeme naspat do hrnca,stale zahrievame na nizkom plameni a miešame kym zmes trošku nezhustne .Dajte pozor aby to nevrelo.Odtiahnite z plamena a vmiešajte med.Treba to ochutnat a popripade dosladit. Nechajte vychladnut,prelejte do nejakej misky s vrchnakom a odložte do mrazničky,treba to asi kazdu polhodinku premiešat,alebo aspon ked si na to spomeniete..mne sa to podobalo na zmrzlinu az za take tri hodinky.Brownies si upečieme podla oblubeneho receptu,kusok si nakrajame na kocočky a zamiešame do hotovej zmrzliny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 3.10.2009, 18:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Zelerovy šalatPOTREBNÉ PRÍSADY 1 maly zeler (koren),1 mrkva,cibula,stručik cesnaku,1 jablko,petrz.vnat,vlašske orechy. Dresing:majolka,kysla smotana alebo biely jogurt,sol,korenie,med,horčica,trocha oliv.oleja POSTUP PRÍPRAVY Zeler si ošupeme a postruhame na hrubom struhadle, taktiez jablko.mrkvu postruhame na jemnom,cesnak tiež a cibulku nakrajame na jemne kocky.Všetko v miske polejeme citronovou štavou aby nam to nezhnedlo.Oriešky si nasucho poprazime a nasekame..Dresing si vymiešame zo všetkych ingrdiencii,neviem presne mnozstva,orientujte sa podla vasej chuti..Salat zmiesame aj s dresingom a nechame v chladničke odstat...je naozaj vyborny.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 25.10.2009, 14:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 339 (zobrazuje sa 231-240) | << predošlé 1,.,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29,.,34 ďalšie >> |