. .. .. .. .. .. .
. .

Brioškove kroasanty plnene vanilkovym kremom - RECEPT 18637

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 53992 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)


Brioškove kroasanty plnene vanilkovym kremom


[ recept č. 18637 zo dňa  ]


Brioškove kroasanty plnene vanilkovym kremom


POTREBNÉ PRÍSADY

KROASANTY:1 pohar mlieka,1/4 pohara cukru,4 vajcia,3 1/2 pohara hl.muky,1 čl drozdia,1/2 čl soli,1/2 pohara makkeho masla.VANILKOVY KREM: 1 1/4 pohara mlieka,trosku citronovej kory,2 sačky vanilk.cukru,štipka soli,2 PL cukru,2 žltky,2 1/2 PL kukuričneho škrobu

POSTUP PRÍPRAVY

Kroasanty:ja som cesto robila v pekarničke,kto nema vymiesi si pekne krasne ručne..cesto je trošku redšie tak sa toho nebojte,potom si pomučite dosku..cesto treba nechat 4 hodiny v chladničke alebo aj cez noc.Ja som si ho urobila večer a rano som z neho robila.Cesto rozdelte na dva kusy,a vyvalajte kruh,rozdelte na trojuholniky a mozete lubovolne naplnit.Naplnene ešte nechame prikryte na plechu kysnut 30 min.Pečieme na 180 asi 20 min.Upečene pocukrujeme alebo polejeme čokoladou.VANILKOVY KREM si urobime takto:Do hrnca v ktorom budeme varit si dame 1 pohar mlieka,všetok cukor a zohrievame.V miske si vymiešame žltky,zvyšne mlieko ,škrob a citr.koru.Potom nalejte trošku tepleho mlieka do misy so žltkami ,dobre premiešajte a pridajte do hrnca s mliekom,na miernom ohni varime a miešame kym zmes nestuhne.Nechame vychladnut.Kroasanty su super,makkučke,hebučke..
<< Jablkový (hruškový) koláč | Brioškove kroasanty plnene vanilkovym kremom | Torta "tiramisu" >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Mária Š. (marika) ID 48948 (27.8.2011, 15:04)
Moze mi cesto ostat v chladnicke aj dlhsie. Dnes by som urobila cesto ale piect chcem az pozajtra .Teda nejakych 36 hodin. Zajtra sa mi nebude chciet robit cesto je nedela a mame nejaky program ale na pondelok by som chcela upiect.Co myslite? Neskusali ste? Dakujem
ODPOVEDAŤnahlásiť
Mária Š. (marika) ID 48948 (31.8.2011, 20:21)
tak upiekla som ale cesto som mala veeeeelmi riedke, nedalo sa ani valkat, ani nijako formovat.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anka D. (fabianka) ID 53068 (1.7.2011, 12:54)
myslim ze komentar mojej 4-rocnej dcery uplne staci: "mamka taketo vankusiky este budeme robit" co k tomu dodat, uz neviem kolkokrat som tlacila tento recept pre kolegyne, dakujem aj za nich (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (1.7.2011, 15:46)
tak to je najväčšia pochvala pre mna (L) (L) (L) tešíím sa ,že maju uspech (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.3.2010, 14:19)
neviem ako mi takáto dobrôtka mohla ujsť, takéto receptíky milujem (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (15.3.2010, 14:21)
joooooooooj Ivetka ,to už bolo dávno ,-) ani ja v poslednom čase nestíham sledovat :-o :-o :-o
ODPOVEDAŤnahlásiť
alena t. (ajat) ID 26909 (1.12.2009, 20:20)
Martuška, tvoje kroasanty sú F*A*N*T*A*S*T*I*C*K*É* !!!!!! Práve som ich dorobila, ledva stihli vychladnúť, už sme sa do nich pustili :-) :-) :-) Naozaj božské, ďakujem za recept, určite ich budem robiť častejšie... (L) (L) (L) (L) (L)Takto sa mi vydarili : http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=628630
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (15.3.2010, 14:03)
Alenka neskoro ale predsa, ďakujem za komentarik (L) (L) (L) maš ich naozaj pekne a som rada ze vam tak chutili. (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana Š. (chustecka) ID 116382 (2.11.2009, 17:42)
mozem namiesto kukuricneho skrobu dat zlaty klas do pudingu? Alebo mi to nebude drzat?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana Š. (chustecka) ID 116382 (3.11.2009, 10:48)
Ďakujem,.... A ešte: koľko kusov cca vyjde? Ak dobre počítam, tak 16??
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (2.11.2009, 17:54)
Janka,určite mozeš,nič tym nepokaziš,ved je to v podstate to iste..nech vam chutia (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (14.10.2009, 20:01)
nádherne sa vám vydarili!!! (Y) (Y) (Y)
tak už aj mám cesto v chladničke :-)
1 pohár masla je 250g masla. presne tak mi to vyšlo.
chcem sa ešte opýtať na droždie. to je isté, že ide o čerstvé droždie? nie sušené?
má byť cesto také redšie? som zvedavá, aké bude, ked tam ide toľko veľa masla na menej múky... :-p
napíšem, ked ich zajtra ráno upečiem! polievali ste roztopenou čokoládou s Cerou?
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (14.10.2009, 20:09)
Minka,dakujem..čl drozdia je myslene instantne drozdie ale nič sa nestane ked daš aj čerstve (asi 1/3 z kocky).No vlastne tam ide 1 cele maslo,však? No ja niekedy presnu gramaz nedodrzujem,vačsinou robim odoka.. ;-)to je uz praxou,viem asi ake ma byt cesto,a uberam aj cukor..ale pre začiatočničky udavam presne čisla..a čokoladu robim s cerou..tak dufam ze vam budu chutit.. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (upravené 15.10.2009, 18:12)
tak som hned ráno napiekla, plnila som nutelou. aj som pofotila, pridám potom foto. Nutela však trocha skaramelizovala, nabudúce budem robiť radšej s pudingom. tiež dám nabudúce len 1/2 masla, to celé maslo je veľmi ťažké v tých kroasantoch... to si tam napísala "odo oka"? inak sa mi robilo dobre, cesto bolo do rána pekne "dozreté" :-)
(hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (15.10.2009, 19:05)
Minka,tak ja tam napišem 1/2 masla a hotovo..aj mne sa to zda moc ..ale tak bolo v povodnom recepte.A nutela aj mne vzdy vytečie a skaramelizuje ale aj tak nam chutí.. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (20.10.2009, 9:58)
ahoj! tu je link na moje kroasanty podľa receptíka!

http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=607974

(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana Š. (ivusik) ID 886, mimibazar.sk/ivusik (7.10.2009, 15:15)
Jéj, tie vyzerajú ozaj super (zajic), ale moji maškrtníci majú radi okrem vanilkového aj taký ten nugátový krém. Myslíte, že keby som tam dala nutelu, tak sa to nejako neroztečie? Či ju treba s niečím zmiešať?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (7.10.2009, 15:21)
Ivanka ,netreba ju miešat s ničim,len treba rožtek dobre zalepit..uz som robila aj nutelove,tiez su dobre,ved s nutelou je všetko dobre (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
katarína k. (kubkova) ID 31831, mimibazar.sk/kubkova (7.10.2009, 14:48)
ahoj, prosím ťa, čo to je pohár, a ako narvem maslo do pohára? A keď to je bezlepkový recept, tak by tam hádam nemala byť hladká múka. Prepáč rýpem, ale fakt nerozumiem. Veľa receptov som našla bezlepkových, že hladká múka, polohrubá múka a neviem čo. Ale práve to je podstatné, akú bezlepkovú múku tam dať, teda či forte, uni, pk alebo neviem. Toie rožteky vyzerajú úplne skvele, už dva a pol roka som nič podobné nejedla, tak prosím, objasni mi to! Ďakujem, ďakujem! (jidlo)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (7.10.2009, 15:00)
Katka,tento recept nie je bezlepkovy,neviem kde si k tomu prišla..pohar znamena klasicka čajova šalka t.j.asi 2,5 dcl. A to maslo tak ako napisala Janik..treba sa trošku posnazit ked uz chceme maškrtit.. (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (7.10.2009, 14:50)
*-) prehlidla som alebo iba ja nevidim zmienku o bezlepkovom pecive? a zmaknute maslo narves do pohara velmi jednoducho - lyzicou
ODPOVEDAŤnahlásiť
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (8.10.2009, 8:09)
ani ja tam nikde nevidim zmienku o bezlepkovom pecive... ja len k tomu maslu v pohari... tu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3000 som sa pytala autorky receptu kolko je to na gramy (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabriela H. (megy1978) ID 115865 (6.10.2009, 11:37)
(zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (6.10.2009, 8:51)
Dakujem pekne za komentariky..som rada ze sa vam pačia,uz ich treba len urobit a ochutnat..take teplučke su najlepšie... (L) (L) (L) všetkym
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.10.2009, 8:41)
ozaj vyzerajú úžasne (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (6.10.2009, 8:34)
(clamp) (clamp) (clamp) Jéj, tie sú ako maľované :-) Martuška, krásne a určite veľmi chutné. Odkladáme si receptík, ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana P. (Zuzana18) ID 612, mimibazar.sk/zuzana18 (6.10.2009, 8:12)
Tie teda ale súúú (Y). Mňamky.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.10.2009, 21:59)
vyzorovo mi pripominaju 7days a tie ja milujem. ale myslim,ze tieto su ovela,ovela,ovela lepsie,ba priam najlepsie :-p
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (5.10.2009, 21:59)
Vyzeraju uzasne (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (5.10.2009, 21:53)
jeeeeeeeeej to vyzera dobreeeeeee (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (5.10.2009, 20:53)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (5.10.2009, 20:51)
Vyzerajú skutočne nádherne (clamp) a s tým vanilkovým krémom to musí byť maškrtka :-p, keď už priberať, tak z takejto mňaminy ;-) Zaraďujem si medzi svojich favoritov a urobím (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu