. .. .. .. .. .. .
. .

PRČVAJZY ( s voňou Vianoc) - RECEPT 18738

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 53992 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


PRČVAJZY ( s voňou Vianoc)


[ recept č. 18738 zo dňa  ]


PRČVAJZY  ( s voňou Vianoc)


POTREBNÉ PRÍSADY

370 g hl.muky,400g liesk.orieškov,250 g pr.cukru,2 PL medu,2 vajička,50 g rastl.tuku,štipka pr.do pečiva,štipka ml.škorice,štipka citr.kory

POSTUP PRÍPRAVY

Tento receptik ma zaujal v kucharke P.Novotneho,tak som ho chcela vyskušat..toto mnozstvo mi vyšlo z polovičnej davky a vyzera ,ze do večera to cele schrumam..No ale k receptu: polovicu orieškov si nechame v celku a polovicu pomelieme najemno.A potom uz len zo všetkeho vymiesime rukami cesto a nechame cez noc v chladničke.Na druhy den z cesta trhame kusky a tvarujeme tyčinky hrube asi ako prst.Pečieme vo vyhriatej rure na 180 st asi 15 min.Po vytiahnuti su makke a ked vychladnu, su chrumkave.Ozdobit si mozete podla seba.
<< balíček k 30-tinám | PRČVAJZY ( s voňou Vianoc) | KABELKA >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (9.10.2009, 19:53)
Asi zaleží aj na orieškoch ake su stare,lebo my mame vlastnoručne nazbierane len nedavno v lese a nie su tvrde,ale ak mate z obchodu tak tie by mohli byt..ak by vam to vadilo tak ich radšej nasekaj na vačšie kusky,nemusiš davat cele..urob ako ti vyhovuje,my sme uz tuto tacku celu zlupli,su vyborne na chrumkanie.. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Helena K. (helka333) ID 78665 (9.10.2009, 19:42)
Pomaly sa blížia Vianoce, tak sa začínam pozerať po receptoch vianočného typu. Tento ma celkom zaujal, ale by som chcela vedieť, či tie celé oriešky nie sú po upečení veľmi tvrdé. Asi tiež z polovičnej dávky vyskúšam. (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu