končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 231-240) | << predošlé 1,.,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29,.,190 ďalšie >> |
TORTY |
Kolková dráhaPOTREBNÉ PRÍSADY Váha 6,5 kg POSTUP PRÍPRAVY - OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Eva M. (evita76) ID 15730 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 18.10.2011, 9:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Prvá futbalka - s celozrnným korpusomPOTREBNÉ PRÍSADY Na popud viacerých dievčat z tejto stránky vkladám zdravú verziu korpusu. Na chuť si treba zvyknúť, ale je vláčny. Futbalka mala v priemere 16 cm - piekla som v nerezovej miske. Prekrojila som 1x, ale kľudne sa dal aj 2x. Prísady: 4 bielky, 1/2 žĺtka, 1 ČL cukru Muscovado (trstinového cukru), umelé sladidlo podľa potreby, 2 PL špaldovej múky, 1 PL ovsených otrúb s klíčkami (majú v DM také jemno mleté), 1 PL Zlatého klasu (al. pudingový prášok), 1/2 ČL prášku do pečiva, na špičku noža sódu bikarbónu. Ak by bolo husté, pridať trochu mlieka (ja som nemusela). POSTUP PRÍPRAVY Vyšľahať bielky, žĺtko a cukor (aj sladidlo) a jemne vmiešať ostatné prísady (ja som všľahala na najnižších otáčkach). Upiecť pri 180 stupňoch / plynová rúra st. 3. Naplnila som rozmiešaným tvarohom v črievku SABI s trochou nízkokalorického džemu a 1 ČL kávy Velvet. Ním som aj potrela korpus a priamo naň som lepila poťahové hmoty (nedávala som maslový krém, lebo to bolo pre mňa a na rýchlu konzumáciu - preto som vaľkala len na 1 mm). Použila som PDT a 5-uholníky boli z čokohmoty, do ktorej som pridala aj čiernu gélovku. Poťah pekne držal, len PDT sa na druhý deň trošku rozpúšťal, ale to je samozrejmé (nebol maslový krém a poťah bol tenký). Čokohmota držala dobre. Verím, že tie, ktoré sa chcú zdravšie stravovať, nebudú mať problém si zvyknúť na trošku menej obvyklú chuť:) Dobrú chuť:))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Beáta P. (Bejulík) ID 171264 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 25.7.2011, 13:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Psychedelická tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 5 vajec, 180 g práškového cukru, 250 g masla, 2 PL jemného tvarohu (ja som dala celý kelímok a neuškodilo to ,) ), 250 ml mlieka, 500 g hladkej múky, 1 a 1/2 prášku do pečiva, štipka soli, potravinárske farbivo (stačia základné farby - červená, žltá, modrá, poprípade môže byť už rovno aj zelená, fialová, oranžová aby sa nemuseli miešať) poťahovacia hmota - ja používam marshmallow POSTUP PRÍPRAVY Vymiešame vajcia s cukrom, pridáme maslo a tvaroh. Múku zmiešame s práškom do pečiva a soľou a pridávame do zmesi striedavo s mliekom. Keď je cesto vymiešané, rozdelíme ho do 6 misiek. Každé cesto zafarbíme inou farbou. Ak máme len základné farby, ostatné si vytvoríme ich zmiešaním: oranžová = žltá + červená zelená = modrá + žltá fialová = modrá + červená Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Lucia H. (Lucc88) ID 208382 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 13.9.2011, 11:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Dvoubarevný -pro návštěvuPOTREBNÉ PRÍSADY Kávovo-ořechový korpus,vanilkový krém meruňkový džem,proloženo mandarinkami. Kávo-ořechový korpus.: 5 vajec,20 dkg pískového cukru,4 pol.lžíce uvařené silné kávy,10 dkg ml.ořechů,12 dkg polohrubé mouky,malou lžičku sody.(nebo 1/4prášku do pečiva) Krém:1/4 l mléka,1vanilkový pudink .11/2 másla,vanilkový cukr ,ml.cukr lžíci rumu,vanilkový cukr. POSTUP PRÍPRAVY XX Ušleháme si sníh s třetinou cukru ,potom vyšleháme žloutky s cukrem a s uvařenou kávou do husté pěny.Přidáme oříšky a střídavě mouku s vyšlehaným sněhem a zlehka zamícháme.Dáme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě 30 až 40 min.Zkusíme špejlí.Tento korpus je lehounký a není vůbec suchý. Je to starý recept mé maminky,nedávno o něm mluvila jak ji vždycky chutnal tak jsem jí ho upekla. Korpus jsem upekla den dopředu.Placky pokapala rumem OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Tana L. (backa11) ID 28088 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 29.7.2011, 17:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Charlotte RoyalPOTREBNÉ PRÍSADY Vanilková roláda - klasické piškótové cesto 4 vajcia, 4PL cukru, 0,5 dcl oleja, 0,5 dcl vody, 1/2 bal PDP, 6PL polohrumej múky Jahodový džem Ľubovoľný krém - ja som dala vanilkový o 4dcl mlieka, 1 kyslá smotana, lesné ovocie POSTUP PRÍPRAVY Upiecť piškót, zatociť do rolády s vlhkou utierkou, po vychladnutí potrieť džemom, potom pokrájať na 1cm kúsky, do misky dať fóliu, poukladať kúsky rolády do stredu krém a nechať si ešte roládové kúsky na vrch. Nechať poriadne stuhnúť, pretočiť na tanier, stiahnuť fóliu a s chuťou spapať :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 3.7.2011, 18:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Motýliková tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 3 vajcia, 150g práškového cukru, 1 bal vanilínového cukru, 140g polohrubej múky, 1 ČL pr.do peč., 1 PL kakaa, 1/2 ČL škorice, 3 PL horúcej vody, marhuľový džem Krém: 250 ml kyslej smotany, 1 bal práškovej šľahačky, 150 ml mlieka, 2 bal vanilínového cukru, kôra z 1 stredne veľkého citróna (alebo sušená), 1 bal. práškovej želatíny, 50 ml pomarančovej šťavy Na dokončenie: šľahačka v spreji, farebný kokos alebo granko, ovocné želé , 2 trubičky, na pokropenie trochu rumu POSTUP PRÍPRAVY Moja prvotina! Keďže ma dcéra stále otravovala, aby som jej upiekla tortičku k narodkám, tak som sa odhodlala na tohto motýlika. Recept som našla v časopise Nový čas pre ženy Extra - špeciál k Veľkej noci. A tu je postup: Celé vajcia vyšlahať s cukrom a vodou do hustej peny (ja som však šľahala len žĺtka a z bielok som si spravila sneh), potom vmiešame múku zmiešanú s kakaom, škoricou a pr. do pečiva. Pečieme v tortovej forme pri teplote 180 °C cca 20-25 min. Po vychladnutí korpus prekrojíme, spodný plát cesta pokropíme rumom, natrieme džemom-nešetriť, aby to nebolo suché a spojíme. Korpus vložíme naspäť do obruče, do ktorej som po obvode vložila papier na pečenie- zvýšený okraj kvôli plnke. Želatínu zalejeme pomarančovou šťavou, necháme ju napučať a potom pomaly roztopíme. Šľahačku vyšľaháme s mliekom, pridáme kyslú smotanu, van.cukor, citrónovú kôru a dôkladne premiešame. Nakoniec zašľaháme roztopenú želatínu- nesmie byť teplá a nalejeme na korpus, ktorý si tiež z vrchu pokropíme rumom. Necháme tuhnúť v chladničke 8 hodín. Po stuhnutí odstránime obruč, rozkrojíme na polovicu a uložíme na tácku oblými stranami k sebe. Vrch posypeme farebným kokosom, alebo v mojom prípade grankom, šľahačkou nastriekame telo, okraje krídiel a dozdobíme ovocným želé. Ako tykadlá použijeme trubičky. A môžte hneď podávať. Pozor!!! - šľahačka sa topí, takže dozdobovala som to až tesne pred odovzdaním oslávenkyne. Prajem dobrú chuť!!!!!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Miroslava P. (mimina323) ID 99185 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 6.7.2011, 10:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta pre dcérku k 2. narodeninámPOTREBNÉ PRÍSADY Ahojte dievčatá, viete mi poradiť dobrý recept na čokoládovú tortičku, ktorú zvládne aj začiatočník? Videla som tu aj hmotu z JOJO cukríkov - myslíte, že by som to zvládla? Dcérka bude mať dva rôčky a chcela by som prekvapiť rodinu. Pošlite mi recept, prípadne link na recept na sandruska81@azet.sk Ďakujem Vám. POSTUP PRÍPRAVY x ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Martina S. (bapi1) ID 55767 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 2.7.2011, 20:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Malinová šťavnatá tortaPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 70g studeného masla, 60g práškového cukru, 220g polohrubej múky, 1 lyžičku kypr. prášku, 1 vajce, nastrúhanú citrónovú kôru... NA MALINOVÚ PLNKU: 150g malinovej šťavy (150ml), 50ml vody, 2 a pol lyžičky kukuričného škrobu (ja som dávala gustin ale nestuhlo mi to, preto nabudúce dám 4-5 lyžičiek), 400g malín... NA SMOTANOVÚ PLNKU: 300ml šlah. smotany, 250g mascarpone, 200g práš. cukru, 180g bieleho jogurtu, šťavu z polovice citróna, 6 plátkov želatíny... NA OZDOBENIE: 30g mandľových lupienkov, 40g malín, lístky mäty... POSTUP PRÍPRAVY Torta je z júlového dobrého jedla a je super... ja som nemala toľko malín, preto som do plnky miešala červené maliny, čierne maliny, jahody a šťava bola z čerstvo natrhaných čerešní, všetko zo záhradky mojich rodičov... Na ozdobu drvené mandle opražené (nemala som lupienky). V časopise nebola uvedená veľkosť tortovej formy, ja mám 26cm a zdalo sa, že vrstvy budú tenké, ale nakoniec sa ukázalo, že ok... cesto: z masla, pr. cukru, preosiatej múky a kypr. prášku, vajca a nastrúhanej citr. kôry vypracujeme cesto, formu vymastíme, vysypeme múkou, naplníme cestom, dáme do rúry vyhriatej na 180°C a upečieme, potom necháme vychladnúť vo forme. malinová plnka: malinovú šťavu vlejeme do malého kastrólika, prilejeme vodu s rozšľahaným škrobom a krátko povaríme... odstavíme a vmiešame maliny, zľahka premiešame, rozotrieme na vychladnutý korpus a odložíme do chladu. smotanová plnka: šľah. smotanu vyšľaháme dotuha, mascarpone vymiešame s pr. cukrom, jogurtom a citrónovou šťavou, vmiešame šľahačku a primiešame rozpustenú želatínu pripravenú podľa návodu... smotanovú plnku natrieme na stuhnutú malinovú plnku a tortu odložíme do chladu stuhnúť (ja som nechala do ďalšieho dňa). Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Soňa K. (sonaZV) ID 77970 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 15.7.2011, 13:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
JOGURTOVO-TVAROHOVO OŘÍŠKOVÝ DORTPOTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnek polohrubé mouky, 3 vejce, 1/2 hrnku pískového cukru, 6 lžic oleje, šťáva z 1/2 citronu,1 kelímek bílého jogurtu, 1/2 hrnku nastrouhaných ořechových jader, 1/2 balíčku prášku do pečiva... TVAROHOVÝ KRÉM : 1/2 kg nízkotučný tvaroh, 200g změklé stolní máslo, 1 lžíce citronová šťáva, 3 lžíce rumu, 5 - 6 lžic moučkového cukru... KAKAOVÝ TVAROH NA PLOCHU A BOKY : 250g měkkého tvarohu, granko, citronová šťáva... GRILIÁŠ : 100g cukru, oříšky, voda... KANDOVANÉ VIŠNĚ NA OZDOBU POSTUP PRÍPRAVY Z mouky smíchané s práškem do pečiva, cukru, oříšků, jogurtu, oleje, šťávy z citronu a vajec umícháme těsto, které nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a upečeme. Vychladlý korpus prořízneme, promažeme TVAROHOVÝM KRÉMEM. Povrch dortu ozdobíme i s boky KAKAOVÝM KRÉMEM. Na bocích a na povrchu prosypeme GRILIÁŠEM a na závěr dozdobíme KANDOVANÝMI VIŠNĚMI. PŘÍPRAVA NÁPLNĚ : Ve šlehači ušleháme tvaroh, změklé máslo, citronovou šťávu, rum, moučkový cukr a hned zpracujeme do korpusu. PŘÍPRAVA GRILIÁŠE : Cukr s vodou necháme zkaramelizovat, přidáme nasekané oříšky, nalijeme na tukem vymaštěný plech a nechame ztuhnout. Po ztuhnutí griliáš nalámeme či nasekáme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Helena Z. (ZVK) ID 49606 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 3.7.2011, 20:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Ovocná tortaPOTREBNÉ PRÍSADY korpus, 1 smotana na slahanie, 1 makky tvaroh, krys.cukor, stuzovac do slahacky, ovocie, zelatina... POSTUP PRÍPRAVY smotanu na slahanie vyslahat, pridat tvaroh, krys.cukor, vymiesat. \r\nnatriet na korpus a ozdobit lubovolnym ovocim, ja som pouzila kiwi, banan, cernice... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Vladka S. (lesoleil) ID 32302 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 231-240) | << predošlé 1,.,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29,.,190 ďalšie >> |