končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 231-240) | << predošlé 1,.,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29,.,2566 ďalšie >> |
TORTY |
Moja prvotinka - Tortička pre NellinkuPOTREBNÉ PRÍSADY Nechala som sa inšpirovať Martinkinou tortičkou (od Iva B. (Iffko) ID 3392). POSTUP PRÍPRAVY KORPUS: 250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4 vajcia, 240 g práškového cukru, 150 ml oleja, 100 ml vriacej vody, kakao Nechala som sa inspirovať Dadkou, podrobný postup nájdete u nej http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2904. Tento korpus je vážne vynikajúci. Tortička je poschodová, na mešiu som použila polovičnú dávku z mramorového korpusu. *** KRÉM: V dolnej tortičke je čokoládový - parížsky krém, taktiež inšpirácia z MBB, bohužiaľ si ale nespomínam, kde som ho našla, takže nevkladám odkaz. Ak viete, napíšte. Rada by som ho vložila. Krém bol vynikajúci!!! Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Lucia G. (Luliky) ID 9334 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 16.3.2012, 9:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
RYBA - Slaná torta pre kamaráta rybáraPOTREBNÉ PRÍSADY prísady i postup sú ako pri mojej prvej slanej torte, len tu je ešte pridaný ku kruhovej torte - "chvost" ryby - vykrojené (vystrihnuté) do tohto tvaru všetky prísady POSTUP PRÍPRAVY prísady i postup sú ako pri mojej prvej slanej torte, len tu je ešte pridaný ku kruhovej torte - "chvost" ryby - vykrojené (vystrihnuté) do tohto tvaru všetky prísady rajčiny i paprikové plutvy sú pripevnené (napichnuté) zospodu špáratkami OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Soňa L. (sonalove) ID 79253 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 28.4.2009, 11:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Oranžová tortička pre babku k 80. - s postupom ako pracovať s varnou hmotou a MMF cukríkovPOTREBNÉ PRÍSADY Mramorový korpus: 4 vajíčka, 200 g práškový cukor, 250 g hladká múka, 150 ml oleja, 100 ml horúcej vody, 1 PDP a 4 ČL /kopcovité/ kakaa....Krém z ľadových gašťanov: na 1 250 ml/ šľahačku 33ˇ% sa dáva 1 čokoládu gaštany a 1 smetafix /ja som dala..2násobnú dávku...použila som červené tekuté potravinárske farbivo, použila som 2 veľké banány, 1 plechovka broskýň, Poťah - varná hmota: 150 ml vody, 70 g masla, 150 g hladká múka a 500 g práškový cukor, pár kvapiek mandľovej arómy, - tu som použila práškové potravinarské farbivo Poťah na ozdoby /mašle a hviezdičky /: 7 jojo cukríkov , 2 PL vody, šťava z 1/2 citróna, tuk na vymastenie, potravinárske farbivo - oranžové, práškový cukor cca 100 g a potom 150 až 200 g, škrobová múčka na pomúčenie aby sa cesto nelepilo...taktiež som použila práškové oranžové farbivo ..válať medzi fóliami ako aj varnú hmotu POSTUP PRÍPRAVY ...tak tentokrát som sa rozhodla použiť varnú hmotu, použila som receptík od Slávky K. /slavenka/, lebo som čitala o nej kopec kladných komentárov, a s ňou som ešte nepracovala, tak to bola akási výzva pre mňa aby som vedela o čom to je a ako vlastne chutí, popíšem vo fotopostupe moje postrehy a možno niektorým maminám opäť poradím ako na to, tože po prečínaní množstva komentárov som zistila že nie všetkým mamičkám sa podarila, snaď nejaký návod ako bližšie na to...tak už len vyhrnúť si rukávy, a s úsmevom do pečenia :o)))...verím, že to tentokrát niektorým maminkám pomôže a zaručene im to vinde ...pri tejto tortičke som kombinovala dve modelovacie hmoty nakoľko som potrebovala aj pevnejšiu a tuhšiu hmotu...pretože varná hmota je fakt super na modelovanie a obťahovanie ale pri tvorení mašle to vôbec nefungovalo, stále to padalo, a hmota z cukríkov v tomto prípade splnila svôj účel...pri tvorbe mašle som sa nechala inšpirovať Klaudia Z. (Dia76) ID 48843...dievčatám za foto a komentáre ďakujem, samozrejme som sa nechala uniesť vlasnou víziou a predstavami, a ono sa to počas práce samo od seba nejako menilo...ešte raz dakujem za krásne inšpirácie OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Anna L. (anka29) ID 111855 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 1.12.2010, 13:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Jednorozec s postupom alebo aj My little pony, pokial mu nedate rohPOTREBNÉ PRÍSADY Upeceny korpus na torticku zo 6 vajec "L" o priemere 28cm, ovocie, lekvar xxxxPlnka: 2 slahackove smotany, 3 stuzovace, 1 vanilkovy cukor, 2 zelatiny Galaretka(Lidl)/jahodova, 8dcl vody. xxxxplnka na domodelovanie: 1/2l mlieka, 2 ovocne pudingy, cukor podla chuti, ja som dala cca 90g, 1 maslo, 1/2 hery. POSTUP PRÍPRAVY Na upeceny prekrojeny korpus rozotrieme lekvar, na ktory poukladame ovocie podla toho ake mame doma a zalejeme to zmesou, ktoru si pripravime nasledovne: Prevarime si 8dcl vody, odstavime.... do toho zamiesame 2 zelatiny, kym sa nerozpustia a dame vychladit. Vyslahame si 2 slahacky s 3 stuzovacmi a 1 vanilkovym cukrom a pockame, kym sa nam nevychladi zelatina, nemusime sa bat, ze nam rychlo sadne zelatina. Ked je vychladena zelatina, vmiesame ju do slahacky a vylejeme na tortu.Tortu dame do chladnicky a za takych cca 60minut ju vyberieme, druhu polovicu korpusu potrieme lekvarom a tou stranou prilozime na tortu a dame naspat do chladnicky. Najlepsie je tortu robit pred vecerom a nechat ju potom do rana v chladnicke poriadne stuhnut. Na druhy den tortu dokoncime podla obrazkoveho postupu. ZELATINA GALARETKA JE DOSTAT V 3 PRICHUTIACH: EGRESOVA, JAHODOVA A CITRONOVA OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Magdalena L. (meggienka) ID 798 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (26) posledné: 21.5.2010, 18:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta vláčikPOTREBNÉ PRÍSADY BB keksy- 5-6 ks- aby bolo dosť 2x Tvaroh v črievku- najlepšie Agromilk 250g 1x hera( palmarin- čokoľvek) najchutnejšie je s Herou 2ks vanilkovy cukor Milka tender- na trup vláčika Komíny : Obyčajná trubička plnená čokoladou (hadam za 6,-Sk) Kolesa: Biskito tmavé Veľke koleso : akakoľvek sušienka vo väčšom tvare - my sme dali Opavia BB Čokolada na varenie a stuženy tuk - na polevu Ak máš viacej peňazi: kúp Kinder čokolada na koľajnice POSTUP PRÍPRAVY Ahoj, nižšie je recept a nech sa vydari ! Vymiešaj maslo, tvaroh a cukor spolu do jednej masy, daj do chladničky na max 1 hod. aby stuhol. Lepšie sa s tym robi. Postav z Kinder čokolady koľajnice na to postaviš vláčik Rušeň: Kabina - Kladieš BB keks a spájaš ho s dalším keksom do želanej výšky Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Jana J. (JanaJa) ID 4469 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (32) posledné: 12.5.2010, 7:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Odlitek, obličejik, postavička, panenka, marcipánová figurka za pár korunPOTREBNÉ PRÍSADY Potřebujeme alobal, sádru, trochu vody a dětem ukradneme nějakou panenku která není moc složitá no a nějakou misečku, nebo třeba menší hrníček. Jak psaly některé maminky na českém MMB tak se dá použít i jiná samotvrdnoucí hmota Těžko říct, jestli to zařadit do receptů nebo do návodů. Tak si samy řekněte kam to chcete. Myslím že se to hodí do obou rubrik. Zdravím všechny tvořilky POSTUP PRÍPRAVY viz fotečky OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Markéta Z. (marketam) ID 101749 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 8.4.2011, 9:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Inšpirácie na figúrky z marcipánu.....PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY a rôzne torty... POSTUP PRÍPRAVY http://picasaweb.google.com/ALBUMSTRAWBERRY/SupeRrevistaTortas1 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Andrea H. (jessie.31) ID 18276 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 28.1.2010, 8:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Dvojfarebná tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny na 1 korpus: 5 vajíčok (veľkosti L), 170 g kryštálového cukru, 0,5 dl oleja, 0,5 dl teplej vody, 120 g polohrubej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 2 mierne navŕšené lyžice kakaa a 0,5 dl teplej vody k snehu ***Plnka: 1,5 l mlieka, 3 Zlaté klasy, 200 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 g hladkej múky, 375 g obyčajného masla*** pikantný džem na potieranie – použila som ríbezľový, na obsypanie korpusu strúhaný kokos, ozdoby. ***Poleva: 200 g bielej polevy, 50 g tuku Cera POSTUP PRÍPRAVY Torta je z dvoch korpusov (korpus, aj plnku si robím podľa seba - cesto je vláčne, po natretí džemom šťavnaté a plnka je jemná, z nadstavovaného krému) – prekrojené priečne na polovicu, každý plát potretý hrubšou vrstvou ríbezľového džemu a plnkou, na krém som natrela bielu polevu, boky sú obsypané strúhaným kokosom a kraje prizdobené krémom. Pôvodne som chcela použiť na ozdobu kvietky a lístky z bielej čokolády, ale dcérka si želala, aby sme ju ozdobili snehovými kvietkami, /ktoré sme kúpili pre istotu, ak by nám niečo nevyšlo/, vyberala si ich sama a tak mala z ozdobovania a samotnej torty o to väčšiu radosť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 7.7.2013, 21:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta šarkanPOTREBNÉ PRÍSADY PIŠKÓTOVÝ KORPUS 3x: 5 vajec, 2 PL polohr. múky, 2 PL hladkej múky, 1PL kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 5 PL kryštálového cukru PLNKA KARAMELOVÁ: 6 dcl vody, 10 PL kryštálového cukru, 1 vanilka, 2 karamelové pudingy, 1 maslo a 1 HERA. PLNKA ĆOKOLÁDOVÁ:10 vajec, 20 PL kryštálového cukru, 1 vanilka, 1 kakao,1/2 čokolády ,1 maslo a 1 HERA. POSTUP PRÍPRAVY Piškótový korpus: Vyšľaháme bielka najskôr samostatne, potom pridáme cukor a znovu šľaháme až do peny, pridáme žĺtka, potom múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom./Keď pridávame múku, miešame vareškou, nešľaháme/ Dáme upiecť. Plnka karamelová: Cukor skaramelizujeme, pridáme 4 dcl vody, vanilku , necháme úplne rozpustiť. Potom pridáme puding rozmiešaný v 2 dcl vody a uvaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť a potom postupne pridávame do rozmiešaného masla s HEROU. Kaša a maslo musia mať rovnakú teplotu, aby sa plnka nezrazila. Plnka čokoládová: Vajcia, cukor, vanilku, kakao a postrúhanú čokoládu poriadne premiešame a dáme variť nad paru /približne 20 minút/ - stále miešame alebo šľaháme. Po vychladnutí postupne pridávame do vymiešaného masla s HEROU./taktiež musia mať rovnakú teplotu/ 1 balík detských piškót kakaových a 1 bielych pospájame pokrájanými banánmi /potrebujeme 5 veľkých banánov/ Postup ukladania je vidno z fotografie. Ozdobiť podľa fantázie. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) alena k. (ala75) ID 80836 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 19.10.2011, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
recept na tortyPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 200g polohrubej múky, 200g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 8 lyžíc vody, 0,5 dcl oleja krém: 1 l mlieka, 1 vanilkový cukor, 250g kryštálového cukru, 4 ks pudingy - zlatý klas, alebo karamelový, alebo čokoládový, alebo zlatý klas s instantnou kávou, 1 maslo, 1 hera POSTUP PRÍPRAVY žltky vyšľahám s práškovým, vanilkovým cukrom a 4 lyžicami vody dopenista, neskôr pridám 0,5 dcl oleja a 4 lyžice vody, ak robím kávový korpus, tak pridám lyžičku instantnej kávy do žltkov. zo 4 bielkov spravím sneh. do žltkovej zmesi pridám múku s práškom do pečiva a sneh. upečiem na plechu vystlanom papierom na pečenie pri 200 stup. korpusy sú jemné a vláčne, hlavne ak jeden deň postoja. krém: uvarím 3/4 l mlieka s cukrom a vanilkovým cukrom, vo zvyšnom si vymiešam 4 pudingy a keď začne vrieť, vmiešam a uvarím hustú kašu. za horúca vmiešam trošku masla a potom mieša môj manžel, aby to vychladlo. potom si vyšľahám maslo, s herou a postupne pridávam uvarený puding. dobre našľaháme. poťahujem teraz už s kupovaným white icingom, ktorý si kupujem u pana stanu, ktorý mi to dovezie až domov, aj rôzne pomôcky, má ich plné auto a je aj lacnejší.predtým som robila marcipán zo salka, je vynikajúci, ale prestalo sa mi dariť a tým, čím mám viac tort som nevládala toľko miesiť, tak som si prácu uľahčila a tento je fakt skvelý. tak toto je môj postup na torty, osvedčený, vláčne korpusy, všetko som si dala dokopy vdaka tejto stránke, ale postupy hlavne na stránke www.artmama.sk. takže vám to postupujem, aby ste sa mohli so mnou podeliť o zážitok z pečenia. dúfam, že som vám aspoň trošku pomohla a ďakujem za nakopnutie k napísaniu receptu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Zuzana S. (simaxi) ID 107428 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 29.3.2010, 16:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 231-240) | << predošlé 1,.,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29,.,2566 ďalšie >> |