končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
TORTY |
Lucia G. (Luliky) ID 9334 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Moja prvotinka - Tortička pre Nellinku[ recept č. 6377 zo dňa 18.7.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Nechala som sa inšpirovať Martinkinou tortičkou (od Iva B. (Iffko) ID 3392). POSTUP PRÍPRAVY KORPUS: 250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4 vajcia, 240 g práškového cukru, 150 ml oleja, 100 ml vriacej vody, kakao Nechala som sa inspirovať Dadkou, podrobný postup nájdete u nej http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2904. Tento korpus je vážne vynikajúci. Tortička je poschodová, na mešiu som použila polovičnú dávku z mramorového korpusu. *** KRÉM: V dolnej tortičke je čokoládový - parížsky krém, taktiež inšpirácia z MBB, bohužiaľ si ale nespomínam, kde som ho našla, takže nevkladám odkaz. Ak viete, napíšte. Rada by som ho vložila. Krém bol vynikajúci!!! 300 g čokoládky na varenie, 5 dcl smotany na šľahanie, 125 g práškového cukru, 125 g masla - všetko spolu uvaríme na parou deň vopred, dáme do chladničky a na druhý deň vyšľaháme V hornej tortičke je pudingový krémik - taktiež vynikajúci. Inšpirácia od Ivky a Mišky. 1 l mlieka, 3 Zlaté klasy (ja som použila aj pudingy, kokosový a mandlový), 1 vanilkový cukor, 3 PL cukru, 250 g masla - uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť, maslo vyšľaháme, postupne pridávame uvarený puding (mali by mať rovnakú teplotu) Jednotlivé pláty sú potreté pikantným višňovo-ríbezľovým džemom. Obe tortičky som ešte potrela pudingovým krémom, čo my zostal, aby na ňom lepšie držali ozdoby. Teda kontrétne piškótkový plot a kokosová trávička (nafarbená potravinárskym farbivom). Ozdôbky som si robila podľa rady vopred. Sú vyrobené z cukrovej hmoty - falošného marcipánu. *** FALOŠNÝ MARCIPÁN: 6 PL práškového cukru, 1 PL medu, 4 PL sušeného mlieka, 1 PL oleja, 1 ČL mandlovej arómy - základná hmota, z nej si odoberieme potrebné množstvo a zafarbíme potravinárskym farbivom. Hmotu som si rozdelila a potrebné množstvo, zafarbila a dala chladničky. Keď som chcela tvarovať, dala som na pár sekúnd do mikrovlnky ohriať. Pracovalo sa ňou super. Ďakujem veľmi pekne za cenné rady Miške a Ivke. Tortička bola vynikajúca, myslela som, že odložím aj do mrazničky, no nezostalo ;o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Monika B. (Monullik) ID 170902 (24.2.2012, 11:53) |
kráása, Ďakujem za recept na falošný marcipán |
ODPOVEDAŤ |
Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (16.3.2012, 9:02) | |
Ahoj Monika, som rada, ze som pomohla | |
ODPOVEDAŤ |
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (25.1.2009, 20:08) | |
Nádherná! | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (26.1.2009, 20:45) | |
Ďakujem veľmi pekne | |
ODPOVEDAŤ |
Katarína K. (katana) ID 41442 (28.7.2008, 18:23) | |
Krásna tortička malý dotaz: z týnto fal.marcipánom sa dá aj dobre poťahovať tortička? dakujem |
|
ODPOVEDAŤ |
Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (28.7.2008, 21:23) | |
Ahoj Katarínka, poťahovať sa dá. Ja som to ešte nerobila. Túto nebolo teba a moju druhú tortičku som poťahovala kupovanou hmotou K2, lebo som nestíhala. A poťahovalo sa super. Ale s tým marcipánom sa oveľa lepšie modeluje. Takže nabudúce budem poťahovať K2 a ozdôbky marcipánik. Veľa úspechov a ďakujem. |
|
ODPOVEDAŤ |
Olga C. (Init) ID 46563 (19.7.2008, 11:20) | |
Krásný dortík | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (19.7.2008, 19:53) | |
Ďakujeme. Tortička bola i veľmi chutná. A zožala všeobecný úspech. |
|
ODPOVEDAŤ |
Gabriela S. (Ribana) ID 23260, mimibazar.sk/ribana (18.7.2008, 22:33) | |
ešte stále sa mi zbiehajú slinky ked na nu pomyslím | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (18.7.2008, 22:36) | |
v pondelok Vás čakáme cicušky , z tej Nicolkinej Vám kúsoček určite odložím |
|
ODPOVEDAŤ |