končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 19 (zobrazuje sa 11-19) | << predošlé 1, 2 |
SLADKÉ JEDLÁ |
LIEVANCE Z KYSLÉHO MLIEKAPOTREBNÉ PRÍSADY 1 zakysanka /500ml/, 1/2 l mlieka, 25 dkg hrubej múky, 2-3 PL cukru, 2 vajcia, soľ, stužený tuk na pečenie, džem. POSTUP PRÍPRAVY Zmiešať zakysanku s mliekom, cukrom, 2 žltkami, Pridať štipku soli a preosiatu múku. Z 2 bielkov vyšľahať tuhý sneh a zľahka zamiešať do cesta. Piecť lievance, ktoré potierame džemom alebo inou plnkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
RÝCHLA CESNAČKAPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, 5-6 strúčikov cesnaku, soľ, vegeta, olej, maslo, hl. múka, starý chlieb alebo pečivo. POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kocky a dáme variť v slanej vode. Pridáme roztlačený cesnak, vegetu a dolejeme vriacu vodu. Varíme do mäkka. Z oleja, masla a hl. múky si urobíme svetlú redšiu zásmažku, ktorú riedime studenou vodou. Miešame, aby nezhrčkavela. Pridáme ju do polievky a ešte povaríme. Ja zvyknem ešte nejaký ten uvarený zemiačik v polievke roztlačiť vidličkou, čím sa polievka ešte viac zahustí. Starší chlieb alebo pečivo nakrájame na malé kocky a na suchom plechu upečieme v rúre-podávame k polievke. Máme ju veľmi radi, všetci sme takí "cesnakoví"... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 26.10.2010, 23:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
PLNENÉ KELOVÉ LISTYPOTREBNÉ PRÍSADY kelové listy /dľa potreby i ružičkový kel/, soľ, mleté mäso/polotovar z marketu asi 500g/, ryža vo varných sáčkoch /asi 1 sáčok/, hubový bujon, fašírkové korenie, cesnak /asi 3 strúčiky/, múka, vajce, strúhanka. POSTUP PRÍPRAVY Kelové listy umyjeme a prevaríme v osolenej vode. Vyberieme a necháme vychladnúť. Tie najväčšie a najpeknejšie odložíme na plnenie a ostatné použijeme do plnky /keď nemám dosť listov, zvyknem uvariť ružičkový kel spolu s listami/. Mleté mäso zmiešame s ryžou, ktrorú sme vopred uvarili vo vode s hubovým bujonom, mierne osolíme, dochutíme fašírkovým korením. Pridáme roztlačený cesnak, časť uvarených kelových listov /alebo uvarený ružičkový kel/, ktoré sme nadrobno nakrájali. Vymiešame masu, ktorou plníme listy. Najskôr si z plnky vyformujem valček, ktorý zabalím do listu a potom celý naplnený list obalím v trojobale. Smažíme na oleji. Robievam ich veľa do zásoby, takže potom ich skladujem neobalené v trjobale v marzníku. Dľa potreby vyberiem, obalím a vysmažím Zvyknem k tomu urobiť na kocky uvarené zemiačky poliaté roztopeným maslom....no fakt mňamka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 1.5.2011, 19:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
FAZUĽKOVÝ PRÍVAROK S PÁRKOMPOTREBNÉ PRÍSADY fazuľkové struky /čerstvé alebo mrazené/, bobkový list, celé korenie, soľ, vegeta dľa chuti, zemiaky, cibuľa, olej, hladká múka, mlieko, smotana na varenie alebo šľahačka, ocot alebo citronová šťava na okyslenie, párky, vajcia na volské oká. POSTUP PRÍPRAVY fazuľkové struky nakrájame na asi 1,5cm kúsky, zalejeme vodou, osolíme, pridáme 3-4 bobkové listy, 5-6 guľočok čieneho celého korenia a varíme do polomäkka. 3-4 zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a pridáme k polomäkkej fazuľke. Varíme, kým zemiaky nezmäknú. V menšom kastroliku si na oleji speníme na drobnučko nakrájanú cibuľu, pridáme hladkú múku a urobíme zásmažku. Zalejeme ju studeným mliekom zmiešaným so smotanou. Miešame, aby sa nezhrčkavela. Nakoniec zásmažku pridáme k fazuľke so zemiakmi a ešte chvíľu povaríme. Podľa potreby dochutíme vegetou. Odstavíme z ohňa a po miernom vychladnutí dochutíme octom alebo citronovou šťavou. Párky nakrájame na tenké kolieska a opečieme na panvici dochrumkava. Takto opečené ich spolu s volským okom navrsvíme na fazuľku priamo na tanieri. Môžme podávať s pečivom alebo chlebíkom. Je to mňamka a strašne rýchlo pripravená. Môj chlap má vždy buľvy za ušami... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
PLNKA DO GRILÁŽOVPOTREBNÉ PRÍSADY 25 dkg kryšt. cukru, 25 dkg masla, 1 Salko, 2 žĺtky, 25 dkg posekaných orehov. POSTUP PRÍPRAVY Z cukru upáliť karamel. Zalejeme Salkom, v ktorom sme rozhabarkovali 2 žĺtky. Karamel sa najskôr zrazí, stvrdne ale pri miešaní sa pekne spojí so Salkom a vznikne liata hmota. Pracujeme na miernom ohni. Keď je karamel úplne rozpustený, odstavíme z ohňa a necháme úplne vychladnúť.Maslo vymiešame do peny a postupne ho pridávame do vychladnutého karamelu. Nakoniec primiešame posekané orechy. Plníme oblátky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 19.9.2010, 19:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
RÝCHLA PARADAJKOVÁ POLIEVKAPOTREBNÉ PRÍSADY 2 veľké paradajkové pretlaky, kečup, cukor, soľ, ml. škorica, korenie, hl.múka, olej, tarhoňa-ako závarka, strúhaný syr. POSTUP PRÍPRAVY V hrnci si z oleja a múky spravíme svetlú zásmažku, ktorú zalejeme studenou vodou a miešame, aby nezhrčkavela.Pridáme soľ, cukor, ml. škoricu, korenie-všetko podľa chuti-ja to stále ochutnávam. Robievam ju viac nasladko. Privedieme k varu. Pridáme pretlaky a dochutíme kečupom. Vedľa v hrnci uvaríme v slanej vode tarhoňu, ktorú po scedení pridáme do hotovej polievky. Pri podávaní posypať strúhaným syrom. Naša malá sa jej nevie dojesť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 29.4.2012, 22:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
RÝCHLY ŠĽAHAČKOVÝ KOLÁČPOTREBNÉ PRÍSADY 1 smotana na šľahanie 33%, 30 dkg polohr. múky, 20 dkg pr.cukru, 3 celé vajcia, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, sezónne ovocie prípadne kompót. POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny spolu vymiešať a vyliať na vymastený, múkou vysypaný plech. Navrh poukladať husto ovocie a piecť v stredne horúcej rúre. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
PLNKA DO MEDOVÝCH PLÁTOVPOTREBNÉ PRÍSADY 2 dcl mlieka, 2 PL hrubej múky, 12 dkg masla, 12 dkg pr.cukru, 1 žĺtok, 1/2 vanilkového cukru. POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom, vanilkou a žĺtkom a pridáme do vychladnutej kaše. Vymiešame do peny. Natrieme na hotové medové pláty, ktoré polejeme čokoládovou polevou. Pôsobením krému pláty zmäknú, preto je najlepšie naplniť pláty deň vopred. V čase podávania už budú super vláčne a lepšie sa krájajú. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 7.5.2011, 16:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
BUCHTY NA PARE PLNENÉ SLIVKOVÝM LEKVÁROMPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g polohrubej múky, 1 vajce, 1 dcl oleja, 2 KL kryštálového cukru, soľ, 30 g droždia, 2 dcl mlieka POSTUP PRÍPRAVY Z droždia, mlieka /vlažné/ a cukru si pripravíme kvások. Múku preosejeme, troška posolíme a zamiešame. V oleji rozhabarlujeme vajce. Z múky kvásku a oleja s vajcom vypracujeme vláčne cesto /musí sa odlepovať od misy/. V prípade riedkého cesta pridať za hrsť múky, ak sa bude zdať moc hutné, priliať troška mlieka. Cesto nechať kysnúť asi 1/2 hodiny. Teda až kým nezdvojnásobí svoj objem. Vykysnuté cesto vyklopiť na pomúčenú dosku, vyvaľkať asi na 1 - 1,5 cm hrúbku, pokrájať na štvorce. Na každý štvorec dať kopcovitú KL slivkového lekváru a zabaliť. Nechať chvíľu odpočinúť. Zatiaľ si pripravíme hrniec s vriacou vodou a parník, na ktorý uložíme vždy 4 buchty. Pred uložením buchiet parník zakaždým naolejovať. Voda by mala siahať 1 cm pod parník. Buchty paríme 10 min. /skúsime špáradlom/. Buchty vyberieme a popicháme špáradlom. Podávame s rôznymi posýpkami a poliate roztopeným maslom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 28.3.2013, 2:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 19 (zobrazuje sa 11-19) | << predošlé 1, 2 |