končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15) | << predošlé 1, 2 |
POLIEVKY |
Falošná držková polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 2-3 PL ovsených vločiek, hladká múka, olej alebo masť, zemiaky, zeleninový bujón (kocka), soľ, mletá červená paprika, mletá rasca, mleté čierne korenie, cibuľa, majoránka, voda POSTUP PRÍPRAVY Stredne veľkú cibuľu očistíme, pokrájame a na oleji opražíme do sklovita. Pridáme 2-3 PL suchých ovsených vločiek, tiež popražíme, poprášime hladkou múkou, zamiešame a odstavíme. Pridáme mletú červenú papriku a zamiešame. Pridávaním vody vymiešame zápražku, pridáme vodu a dáme variť. Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a dáme spolu s bujónovou kockou do vriacej polievky, dochutíme rascou,korením a soľou. Varíme do zmäknutia zemiakov. Odstavíme a pridáme majoránku. Podávame s grahamovým pečivom alebo len tak :) Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Múčnik pre lenivé ženyPOTREBNÉ PRÍSADY 2 šálky hrubej múky, 1 šálka kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva, 1 balíček vanilkového cukru, jablká, mletá škorica, hrozienka, poprípade mak, 2/3 hery alebo iného tuku na pečenie POSTUP PRÍPRAVY Na tento recept môžeme použiť aj popadané jabĺčka, je pomerne rýchly a nenáročný na prípravu a chuť je výborná. Do misy si nastrúhame jablká, pridáme podľa chuti cukor, mletú škoricu, hrozienka a kto má chuť za hrsť nemletého maku (ale ten som si pridala ja, v pôvodnom recepte nie je). Do druhej misy si zmiešame všetky sypké suroviny: hrubú múku, kryštálový cukor, prášok do pečiva a vanilkový cukor, dobre premiešame. Zmes rozdelíme na 3 rovnaké časti. Jablká si rozdelíme na 2 časti.Hlbší plech pomastíme a vysypeme múkou. Na plech dáme 1/3 múčnej zmesi, na túto zmes navrstvíme j1/2 jabĺk, opäť múčnu zmes, jablká a posledná je múčna zmes. Na poslednú múčnu vrstvu podávame tenké plátky Hery. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri 180°C asi 30-40 minút dozlata. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 9.8.2010, 8:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nepečené letné osvieženiePOTREBNÉ PRÍSADY 500 g jemného tvarohu\r\n1 ks želatína v sáčku\r\nkryštálový cukor\r\novocie alebo kompót\r\n250 ml voda alebo kompótová šťava\r\n2 ks tortové oblátky\r\n6 ks dlhých piškót\r\npotravinárska fólia POSTUP PRÍPRAVY Práškovú želatínu si necháme napučať buď v kompótovej šťave alebo vo vode. Zatiaľ si vymiešame jemný tvaroh (ja som použila Milblu z Kauflandu) s kryštálovým cukrom podľa chuti, pridáme ovocie, buď pokrájané, pretlačené (môžme rozmixovať) alebo celé. Formu na srnčí chrbát si vystelieme potravinárskou fóliou tak, aby sme mohli zakryť aj vrch formy. Dáme pomaličky tortové oblátky, samozrejme, že mne sa polámali,ale ak niekto vie trik, ako stočiť tortové oblátky napr. do kornútika alebo oblúčika, nech mi poradí ...:) Napučanú želatínu zohrejeme za stáleho miešania maximálne na 60°C a zmiešame s tvarohom. Začíname liať tvarohovo-želatínovú hmotu na oblátky asi do polovice, poukladáme dlhé piškóty a opäť vylejeme tvarohovú hmotu. Vrch preložíme oblátkou a prekryjeme fóliou. Zaťažíme, ja som použila 100g tavené syry...a odložíme do chladu na 2-3 hodinky. Podávame vychladené!!! Dobrú chuť PS: ak tu niečo podobné je,tak sa ospravedlňujem, ale mne zvýšila plnka do torty,tak som musela "konať" a napadlo ma toto... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 7.8.2010, 21:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Šumivý bazový nápojPOTREBNÉ PRÍSADY 3 ks stredne veľkých kvetov bazy, 1 ks citrón alebo pomaranč, 60 Dg kr. cukru, 4- 4,5 l vody POSTUP PRÍPRAVY Vo vode rozpustíme kryštálový cukor, prelejeme do 5 litrovej fľaše, pridáme opláchnuté kvety bazy, na kolieska nakrájaný citrón alebo pomaranč. Fľašu uzavrieme a necháme stáť na parapete (slnečnom mieste) 8- 10 dní. Potom scedíme a podávame najlepšie vychladené. Pozor nápoj skladovať v chlade, aby sa nepokazil. Ja sa pamätám,že nám tento nápoj robievali rodičia a veľmi bol chutný. Kto má chuť vyskúšajte, len neviem, či to stihnete. U nás na Liptove baze ešte kvitne.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 22.5.2011, 17:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
na 1.sv.prijímanie pre krsniatkoPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY svetlá a kakaová piškóta,vanilkový krém, ozdoba varená poťahovacia hmota POSTUP PRÍPRAVY inšpirácia, za ktorú veľmi krásne ďakujem http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14436&user=5741 a postup je myslím známy... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 29.7.2010, 21:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15) | << predošlé 1, 2 |