. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Eva V. (vinka) ID 5640
.
mimibazar.sk/vinka
Oblasť: NĚMECKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 22.8.2006
Naposledy: 19.1.2023 11:37
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 90
RODINNÉ FOTOGRAFIE 30
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 74
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 74 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Kokosovo-ananasove muffiny / mafiny



POTREBNÉ PRÍSADY

(na 12 kusov): 200g pol. muky, 2 caj. lyzicky prasku do peciva, 50g kokosovej mucky, 250g plechovku ananasu, 1 vajicko, 150 g hnedeho cukru, 100ml oleja, 250g bieleho jogurtu, 1 lyzica Rumu

POSTUP PRÍPRAVY

Muku zmiesame s praskom do peciva a s kokosovou muckou. Ananasovu stavu zlejeme. Ananas nakrajame na malicke kusocky.
Vymiesame vajicko s cukrom, olejom, jogurtom a rumom. Primiesame ananas.
Nakoniec primiesame "mucnu zmes".
Pripravime si formu, do ktorej dame kosicky, tie naplnime do 2/3 cestom. Pecieme vo vyhriatejrure pri 170°C 20-25 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 23.6.2009, 17:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Sunquickove rezy II



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 12 vajec, 12 lyzic kryst. cukru, 12 lyzic pol. muky, 1a pol prasku do peciva *
Krem: 3 dcl mlieka, 2 zltka, 1 lyzica pol. muky, 1 zlaty klas, 20 dkg kryst. cukru, 250g margarin (Hera alebo iny) *
"Puncova" poleva: 2 dcl pomarancoveho sunquicku, 1dcl vody, 1/2 dcl rumu *
Poleva: 25 dkg praskoveho cukru, 2 lyzice sunquicku, 2 lyzice vriacej vody, 1 lyzica rumu

POSTUP PRÍPRAVY

Upecieme si 3 piskotove cesta. Igrediencie na jedno cesto delime tromi takze vsetkeho je 4 a polovicku prasku do peciva...;). Z bielkov vyslahame sneh, vymiesame cukor so zltkami, primiesame muku, 1/2 prasku do peciva a sneh. Cesta nechame oddychnut aspon 3-4 hodinky pred plnenim, pripadne nechame do dalsieho dna...

Potom si uvarime krem zo vsetkych igrediencii okrem margarinu... Nechame vychladnut, aby sa nevytvorila supka na povrchu, mozete premiesavat... Potom vymiesame so zmakknutym margarinom na hladky krem...

"Puncovu" polevu vymiesame zo vsetkych ingrendiencii...

Pripravime si jedno cesto, potrieme ho polovicou kremu. Nan dame druhe cesto, ktore polejeme "puncovou" polevou. Na polevu dame druhu polovicu kremu a navrch dame posledne cesto. Nan si urobime cukrovu polevu z uvedenych prisad, ak by bola husta pridajte viac vody. Hned cesto rovnomerne polejeme...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 26.5.2008, 11:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Parizske rozky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 4 bielky, 30dkg praskoveho cukru, 3 lyzice hrubej muky, 15 dkg mletych orechov, trocha prasku do peciva (na spic noza) * Krem: 2 vajcia, 2 lyzice kakaa, 4 lyzice praskoveho cukru, 250g hery alebo ineho margarinu * Cokoladova poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Moja prvotina tychto krehkych "cukroviniek"... boli uzasne, len foto nevyslo ,(... Je tu uz par podobnych receptov, ale s mojou plnkou som tu este Parizske rozky nenasla, tak pridavam...

Priprava cesta: Bielky s cukrom vyslahame nad parou do tuheho stavu, primiesame muku, pomlete orechy a troska prasku do peciva. Nechame vychladnut. Z vychladnutej masy tvarujeme rozteky, ja som to robila rukou, mierne pomucenou, ale mozete aj cesto striekat na plech. Pecieme kratko v mierne vyhriatej rure (ja som mala trubu vyhriatu asi na 150°C) do svetlohneda - nepripalit :)...

Priprava plnky: Cele vajcia, kakao, praskovy cukor vyslahame nad parou. Dame vychladnut a pridame margarin, vymiesame na hladky krem.

Na koniec rozky macame v cokoladovej poleve, ktoru nechame stuhnut...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 2.8.2008, 15:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vynikajuce slivkovo-orieskove muffiny (mafiny)



POTREBNÉ PRÍSADY

100g jemnych ovsenych vlociek, 275g cmaru (mozete nahradit smotanou tu som pouzila aj ja, mliekom alebo tiez jogurtom), 150g pol. muky, 50g nasekanych lieskovych orieskov (ja som pouzila mandle ale urcite mozete vyskusat aj s vlaskymi orechmi...), 1caj. lyzicku skorice, 2 a pol caj. lyzicky prasku do peciva, 1/2 caj, lyzicky sody bicarbony, 1 vajce, 130g medu (mozete nahradit cukrom), 80ml oleja, slivkovy lekvar alebo aj odkostkovane slivky z kompotu ;)
* na posypku: 2 lyzice kryst. cukru, 1/2 caj. lyzicku skorice, 3 lyzice orieskov (ake ste pouzili do cesta)

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravime si 3 misky. Do jednej si dame vlocky s cmarom resp. mliekom a nechame odstat aby vlocky nasiakli. Do druhej misy si dame vsetky ostatne sypke igrediencie: muku, oriesky, skoricu, prasok do peciva, sodu bicarbonu a premiesame. Do dalsej misky si rozbijeme vajicko a vymiesame ho s medom a olejom. Potom pridame nasiaknute vlocky a nakoniec prisypeme sypke igrediencie...
V misticke si zmiesame posypku - cukor, skoricu a nasekane oriesky.
Dalej vid. obrazkovy postup ;)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 1.11.2012, 19:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIETY

Kapustova polievka - chudnutie bez hladovania



POTREBNÉ PRÍSADY

Prisady na 7 porcii: 1 kg, bielej kapusty, 1 koren fenikla, po2 kusy cervejne a zltej papriky, 2 zelery, 4 paradajky, 1 citron, 2 cibule, 2 caj. lyzicky oleja, 2 PL paradajkoveho pretlaku, 2,5 l zelennoveho vyvaru, sol, cili

POSTUP PRÍPRAVY

Priprava polievky:
Zeleninu nakrajame na male kusky, Citron umyjeme, nakrajame na platky, nasekame na drobno cibulu, Vo velkom hrnci si na oleji udusime cibulu. Pridame pretlak, vybar nakoniec zeleninu a citrony. Varime asi 20-25 min. Dochutime solou a cili korenim. Na 3-4 den si uvarime cerstvu polievku.

Jedalnicek pocas diety:
1.DEN :
Ranajky: 1 celozrna zemla s nizkotucnym syrom a uhorkou
Obed a vecera: Salat z hlavkoveho salatu, paradajok, cibule, redkoviek, octu a oleja. K tomu horuca kapustova polievka.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 17.3.2012, 20:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Pecene kurca na jarnej zelenine



POTREBNÉ PRÍSADY

rozporcovane kurca, mrazena zelenina - najlepsie nejaka jarna zmes (mrkva, hrasok, kukurica, fazulka,...), korenie na kurca podla chuti,sol, cca 150 g masla, kuaci vyvar alebo bujon, bylinky

POSTUP PRÍPRAVY

Umyte a naporciovane kura potrieme zo vsetkych stran korenim a solou (v priapade, ze pouzijete koreninovu zmes na kurca, solit nemusite, lebo aj bujon je slany ). Ak mame cas, nechame ho odlezat v chladnicke cca 2 hod. Potom dame kurca na pekac, podlejeme vyvarom, na jednotlive porcie dame kusky masla. Pecieme asi 3/4 hodiny vo vyhriatej rure pri asi 190°C. Pocas pecenia podlievame vyvarom a polievame stavou...
Medzitym si pripravime zeleninu . Vo vode ju povarime cca 5 min, potom ju scedime.
Po 3/4 hodinke pridame ku kuratu zeleninovu zmes a pecieme este asi 5 min.
Hotove kuriatko podavame so zemiakmi na akykolvek sposob a ozdobime bylinkami...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Azu na tatarsky sposob



POTREBNÉ PRÍSADY

400g zadneho hovadzieho masa, sol, mlete cierne korenie, 40g tuku, mleta cervena paprika - sladka, masovy vyvar alebo bujon, 2 ks sterilizovanych uhoriek - najlepsie sladkokysle, 2 feferonky (nemusi byt- ked nemate radi pikatne), hl. muka na zahustenie,2 lyzice kecupu

POSTUP PRÍPRAVY

Maso narezeme na rezne, naklepeme a potom pokrajame na hrubsie rezance. Osolime, okorenime a oprazime v rozohriatom tuku zo vsetkych stran, zaprasime paprikou a podlejeme vyvarom. Udusime do polomakka, podla potreby podlievame vyvarom. Potom pridame uhorky nakrajane na male kocky a feferonky nasekane nadrobno, zahustime mukou, povarime. Potom este pridame kecup a dodusime maso kym nie je makke.
Podavame so zemiakovou kasou, vhodne podavat s kompotom. Dobru chut!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 15.4.2015, 14:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Mrkvovy nielen velkonocny chlebik



POTREBNÉ PRÍSADY

400g mrkvy, 8 vajec, 200-150g kryst. cukru, 400g mletych mandli, 60g maizeny (skrob. mucky), 1 caj.lyzicka prasku do peciva, 1 caj. lyzicka skorice, 1 bio citron, maslo na vymastenie formy * Na ozdobu: 4 lyzice citronovej stavy, 200g pras. cukru, 1 vacsiu mrkvu, trosku cukru, par mrkvovych listockov (nemusi byt)

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept este nemam vyskusany, chystam sa ho vyskusat na Velku noc. Mam ho z reklamneho letaku jedneho BIO obchodu.

Mrkvu ocistime a nadrobno nastruhame. Vajcka rozdelime na bielka a zltka. Zltka s cukrom vyslahame do peny. Vmiesame nastruhanu mrkvu, pridame mandle, maizenu, prasok do peciva, skoricu a premiesame.
Nastruhame citronovu koru z citrona, stavu vytlacime pridame vsetko do masy. Z bielkov vyslahame tuhy sneh a zamiesame opatrne do cesta.
Hranatu formu na chlebik, vystelieme papierom na pecenie, okraje namastime maslom a cesto rovnomorene do nej rozotrieme. V predhriatej rure pecieme asi 60 min. pri 170 C. Upeceny chlaebik nechame vychladnut a vyberiem ho v formy.
Potrieme citronovou polevou, ktoru urobime z citronovej stavy a pras. cukru.

Na ozdobu si pripravime mrkvicky: Mrkvu narezeme na cca 2-3 cm kusky, rozstvrtime a "vytvarujeme" -vyrezeme z nich mrkvicky ;). Tieto mrkvicky vo vriacej vode s trochou cukru povarime, nechame vychladnut a obschnut, pridame mrkvovu vnat na dekoraciu a nazereme trojuholniky vid. obrazok...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.3.2010, 17:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Cokoladovo-orechove brownies



POTREBNÉ PRÍSADY

400g jemneho krys. cukru (ja davam menej), 50g kakaa, 200g pol. muky, 1 mala lyzicka prasku do peciva, 1/2 malej lyzicky soli, 150g nasekanych vlasskych orechov (mozu byt aj ine druhy orechov), 175 makkeho masla, 3 vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetko sa spracuje na cesto...

Vyborne ku kave.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 21.1.2011, 9:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Zemiakovo-paradajkova polievka s bazalkou



POTREBNÉ PRÍSADY

300g zemiakov, 400ml zeleninoveho vyvaru (bujonu), nielko cerstvych listkov z bazalky, sol, mlete korenie, 2 male paradajky, 2 lyzice smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Lahka zdrava polievka, na ktorej si pochutia aj deturence.

Nakrajane zemiaky uvarime do makka v bujone. Bazalku si nadrobno nakrajame (niekolko celych listkov si odlozime bokom). Uvarene zemiaky rozmixujeme v bujone, cim nam vznikne kremova polievka (ja cast zemiakov nechavam celych, aby tam nieco plavalo ;) ). Rozmixovanu polievku nechame zase trosku varit, pridame smotanu a nakrajanu bazalku. Dochutime solou a korenim. Z paradajok odstranime jadierkovu cast a zvysok nakrajame na male kocky. Paradajky dame do tanierov zalejeme polievkou a ozdobime listkami bazalky... (Moja mala paradajkam este neprisla na chut, tak jej davam polievku bez nich).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.2.2008, 10:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 74 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu