končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 74 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosovo-ananasove muffiny / mafinyPOTREBNÉ PRÍSADY (na 12 kusov): 200g pol. muky, 2 caj. lyzicky prasku do peciva, 50g kokosovej mucky, 250g plechovku ananasu, 1 vajicko, 150 g hnedeho cukru, 100ml oleja, 250g bieleho jogurtu, 1 lyzica Rumu POSTUP PRÍPRAVY Muku zmiesame s praskom do peciva a s kokosovou muckou. Ananasovu stavu zlejeme. Ananas nakrajame na malicke kusocky. Vymiesame vajicko s cukrom, olejom, jogurtom a rumom. Primiesame ananas. Nakoniec primiesame "mucnu zmes". Pripravime si formu, do ktorej dame kosicky, tie naplnime do 2/3 cestom. Pecieme vo vyhriatejrure pri 170°C 20-25 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 23.6.2009, 17:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Sunquickove rezy IIPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 12 vajec, 12 lyzic kryst. cukru, 12 lyzic pol. muky, 1a pol prasku do peciva * Krem: 3 dcl mlieka, 2 zltka, 1 lyzica pol. muky, 1 zlaty klas, 20 dkg kryst. cukru, 250g margarin (Hera alebo iny) * "Puncova" poleva: 2 dcl pomarancoveho sunquicku, 1dcl vody, 1/2 dcl rumu * Poleva: 25 dkg praskoveho cukru, 2 lyzice sunquicku, 2 lyzice vriacej vody, 1 lyzica rumu POSTUP PRÍPRAVY Upecieme si 3 piskotove cesta. Igrediencie na jedno cesto delime tromi takze vsetkeho je 4 a polovicku prasku do peciva...;). Z bielkov vyslahame sneh, vymiesame cukor so zltkami, primiesame muku, 1/2 prasku do peciva a sneh. Cesta nechame oddychnut aspon 3-4 hodinky pred plnenim, pripadne nechame do dalsieho dna... Potom si uvarime krem zo vsetkych igrediencii okrem margarinu... Nechame vychladnut, aby sa nevytvorila supka na povrchu, mozete premiesavat... Potom vymiesame so zmakknutym margarinom na hladky krem... "Puncovu" polevu vymiesame zo vsetkych ingrendiencii... Pripravime si jedno cesto, potrieme ho polovicou kremu. Nan dame druhe cesto, ktore polejeme "puncovou" polevou. Na polevu dame druhu polovicu kremu a navrch dame posledne cesto. Nan si urobime cukrovu polevu z uvedenych prisad, ak by bola husta pridajte viac vody. Hned cesto rovnomerne polejeme... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 26.5.2008, 11:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Parizske rozkyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 4 bielky, 30dkg praskoveho cukru, 3 lyzice hrubej muky, 15 dkg mletych orechov, trocha prasku do peciva (na spic noza) * Krem: 2 vajcia, 2 lyzice kakaa, 4 lyzice praskoveho cukru, 250g hery alebo ineho margarinu * Cokoladova poleva POSTUP PRÍPRAVY Moja prvotina tychto krehkych "cukroviniek"... boli uzasne, len foto nevyslo ,(... Je tu uz par podobnych receptov, ale s mojou plnkou som tu este Parizske rozky nenasla, tak pridavam... Priprava cesta: Bielky s cukrom vyslahame nad parou do tuheho stavu, primiesame muku, pomlete orechy a troska prasku do peciva. Nechame vychladnut. Z vychladnutej masy tvarujeme rozteky, ja som to robila rukou, mierne pomucenou, ale mozete aj cesto striekat na plech. Pecieme kratko v mierne vyhriatej rure (ja som mala trubu vyhriatu asi na 150°C) do svetlohneda - nepripalit :)... Priprava plnky: Cele vajcia, kakao, praskovy cukor vyslahame nad parou. Dame vychladnut a pridame margarin, vymiesame na hladky krem. Na koniec rozky macame v cokoladovej poleve, ktoru nechame stuhnut... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 2.8.2008, 15:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Vynikajuce slivkovo-orieskove muffiny (mafiny)POTREBNÉ PRÍSADY 100g jemnych ovsenych vlociek, 275g cmaru (mozete nahradit smotanou tu som pouzila aj ja, mliekom alebo tiez jogurtom), 150g pol. muky, 50g nasekanych lieskovych orieskov (ja som pouzila mandle ale urcite mozete vyskusat aj s vlaskymi orechmi...), 1caj. lyzicku skorice, 2 a pol caj. lyzicky prasku do peciva, 1/2 caj, lyzicky sody bicarbony, 1 vajce, 130g medu (mozete nahradit cukrom), 80ml oleja, slivkovy lekvar alebo aj odkostkovane slivky z kompotu ;) * na posypku: 2 lyzice kryst. cukru, 1/2 caj. lyzicku skorice, 3 lyzice orieskov (ake ste pouzili do cesta) POSTUP PRÍPRAVY Pripravime si 3 misky. Do jednej si dame vlocky s cmarom resp. mliekom a nechame odstat aby vlocky nasiakli. Do druhej misy si dame vsetky ostatne sypke igrediencie: muku, oriesky, skoricu, prasok do peciva, sodu bicarbonu a premiesame. Do dalsej misky si rozbijeme vajicko a vymiesame ho s medom a olejom. Potom pridame nasiaknute vlocky a nakoniec prisypeme sypke igrediencie... V misticke si zmiesame posypku - cukor, skoricu a nasekane oriesky. Dalej vid. obrazkovy postup ;) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 1.11.2012, 19:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIETY |
Kapustova polievka - chudnutie bez hladovaniaPOTREBNÉ PRÍSADY Prisady na 7 porcii: 1 kg, bielej kapusty, 1 koren fenikla, po2 kusy cervejne a zltej papriky, 2 zelery, 4 paradajky, 1 citron, 2 cibule, 2 caj. lyzicky oleja, 2 PL paradajkoveho pretlaku, 2,5 l zelennoveho vyvaru, sol, cili POSTUP PRÍPRAVY Priprava polievky: Zeleninu nakrajame na male kusky, Citron umyjeme, nakrajame na platky, nasekame na drobno cibulu, Vo velkom hrnci si na oleji udusime cibulu. Pridame pretlak, vybar nakoniec zeleninu a citrony. Varime asi 20-25 min. Dochutime solou a cili korenim. Na 3-4 den si uvarime cerstvu polievku. Jedalnicek pocas diety: 1.DEN : Ranajky: 1 celozrna zemla s nizkotucnym syrom a uhorkou Obed a vecera: Salat z hlavkoveho salatu, paradajok, cibule, redkoviek, octu a oleja. K tomu horuca kapustova polievka. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 17.3.2012, 20:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Pecene kurca na jarnej zeleninePOTREBNÉ PRÍSADY rozporcovane kurca, mrazena zelenina - najlepsie nejaka jarna zmes (mrkva, hrasok, kukurica, fazulka,...), korenie na kurca podla chuti,sol, cca 150 g masla, kuaci vyvar alebo bujon, bylinky POSTUP PRÍPRAVY Umyte a naporciovane kura potrieme zo vsetkych stran korenim a solou (v priapade, ze pouzijete koreninovu zmes na kurca, solit nemusite, lebo aj bujon je slany ). Ak mame cas, nechame ho odlezat v chladnicke cca 2 hod. Potom dame kurca na pekac, podlejeme vyvarom, na jednotlive porcie dame kusky masla. Pecieme asi 3/4 hodiny vo vyhriatej rure pri asi 190°C. Pocas pecenia podlievame vyvarom a polievame stavou... Medzitym si pripravime zeleninu . Vo vode ju povarime cca 5 min, potom ju scedime. Po 3/4 hodinke pridame ku kuratu zeleninovu zmes a pecieme este asi 5 min. Hotove kuriatko podavame so zemiakmi na akykolvek sposob a ozdobime bylinkami... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Azu na tatarsky sposobPOTREBNÉ PRÍSADY 400g zadneho hovadzieho masa, sol, mlete cierne korenie, 40g tuku, mleta cervena paprika - sladka, masovy vyvar alebo bujon, 2 ks sterilizovanych uhoriek - najlepsie sladkokysle, 2 feferonky (nemusi byt- ked nemate radi pikatne), hl. muka na zahustenie,2 lyzice kecupu POSTUP PRÍPRAVY Maso narezeme na rezne, naklepeme a potom pokrajame na hrubsie rezance. Osolime, okorenime a oprazime v rozohriatom tuku zo vsetkych stran, zaprasime paprikou a podlejeme vyvarom. Udusime do polomakka, podla potreby podlievame vyvarom. Potom pridame uhorky nakrajane na male kocky a feferonky nasekane nadrobno, zahustime mukou, povarime. Potom este pridame kecup a dodusime maso kym nie je makke. Podavame so zemiakovou kasou, vhodne podavat s kompotom. Dobru chut! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 15.4.2015, 14:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Mrkvovy nielen velkonocny chlebikPOTREBNÉ PRÍSADY 400g mrkvy, 8 vajec, 200-150g kryst. cukru, 400g mletych mandli, 60g maizeny (skrob. mucky), 1 caj.lyzicka prasku do peciva, 1 caj. lyzicka skorice, 1 bio citron, maslo na vymastenie formy * Na ozdobu: 4 lyzice citronovej stavy, 200g pras. cukru, 1 vacsiu mrkvu, trosku cukru, par mrkvovych listockov (nemusi byt) POSTUP PRÍPRAVY Tento recept este nemam vyskusany, chystam sa ho vyskusat na Velku noc. Mam ho z reklamneho letaku jedneho BIO obchodu. Mrkvu ocistime a nadrobno nastruhame. Vajcka rozdelime na bielka a zltka. Zltka s cukrom vyslahame do peny. Vmiesame nastruhanu mrkvu, pridame mandle, maizenu, prasok do peciva, skoricu a premiesame. Nastruhame citronovu koru z citrona, stavu vytlacime pridame vsetko do masy. Z bielkov vyslahame tuhy sneh a zamiesame opatrne do cesta. Hranatu formu na chlebik, vystelieme papierom na pecenie, okraje namastime maslom a cesto rovnomorene do nej rozotrieme. V predhriatej rure pecieme asi 60 min. pri 170 C. Upeceny chlaebik nechame vychladnut a vyberiem ho v formy. Potrieme citronovou polevou, ktoru urobime z citronovej stavy a pras. cukru. Na ozdobu si pripravime mrkvicky: Mrkvu narezeme na cca 2-3 cm kusky, rozstvrtime a "vytvarujeme" -vyrezeme z nich mrkvicky ;). Tieto mrkvicky vo vriacej vode s trochou cukru povarime, nechame vychladnut a obschnut, pridame mrkvovu vnat na dekoraciu a nazereme trojuholniky vid. obrazok... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 7.3.2010, 17:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Cokoladovo-orechove browniesPOTREBNÉ PRÍSADY 400g jemneho krys. cukru (ja davam menej), 50g kakaa, 200g pol. muky, 1 mala lyzicka prasku do peciva, 1/2 malej lyzicky soli, 150g nasekanych vlasskych orechov (mozu byt aj ine druhy orechov), 175 makkeho masla, 3 vajcia POSTUP PRÍPRAVY Vsetko sa spracuje na cesto... Vyborne ku kave. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 21.1.2011, 9:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Zemiakovo-paradajkova polievka s bazalkouPOTREBNÉ PRÍSADY 300g zemiakov, 400ml zeleninoveho vyvaru (bujonu), nielko cerstvych listkov z bazalky, sol, mlete korenie, 2 male paradajky, 2 lyzice smotany POSTUP PRÍPRAVY Lahka zdrava polievka, na ktorej si pochutia aj deturence. Nakrajane zemiaky uvarime do makka v bujone. Bazalku si nadrobno nakrajame (niekolko celych listkov si odlozime bokom). Uvarene zemiaky rozmixujeme v bujone, cim nam vznikne kremova polievka (ja cast zemiakov nechavam celych, aby tam nieco plavalo ;) ). Rozmixovanu polievku nechame zase trosku varit, pridame smotanu a nakrajanu bazalku. Dochutime solou a korenim. Z paradajok odstranime jadierkovu cast a zvysok nakrajame na male kocky. Paradajky dame do tanierov zalejeme polievkou a ozdobime listkami bazalky... (Moja mala paradajkam este neprisla na chut, tak jej davam polievku bez nich). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 7.2.2008, 10:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 74 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |