. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Renata T. (Rencsa) ID 4948
.
mimibazar.sk/rencsa
Oblasť: Štúrovo
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 13.7.2006
Naposledy: 30.8.2021 11:36
Aktualizácia: 27.10.2009 10:18
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 42
RODINNÉ FOTOGRAFIE 39
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 16
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 16 (zobrazuje sa 11-16)<< predošlé 1, 2

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové stehno s mrkvovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

6 rezňov z bravčového stehna, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 zeler, 300 ml bieleho jogurtu, 1/2 citrónu, korenie, soľ, 6 PL dijónskej horčice, olej, čučoriedkový kompót

POSTUP PRÍPRAVY

Rezne vyklepeme, osolíme a potrieme horčicou.
Sprudka ich orestujeme z oboch strán na oleji, podlejeme vodou a necháne dusiť do mäkka. Po 15 min. pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu a varíme, kým nezmäkne.
Mäso vyberieme a rozvarenú zeleninu rozmixujeme na hladké pyré.Pridáme biely jogurt, prevaríme a dochutíme citrónovou šťavou, poprípade korením. Podávame s knedlou, dodekorované čučoriedkovým kompótom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Živánska "Koliba"



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g údenej krkovičky bez kosti, 100 g slaniny, 100 g čerstvých šampiňónov, 50 ml svetlého piva, 5 PL oleja, 1 PL kremžskej horčice, 1 KL grilovacieho korenia, 3 cibule, 3 rôznofarebné papriky

POSTUP PRÍPRAVY

Z oleja, piva, horčice a korenia vytvoríme marinádu, v ktorej 6 hod. necháme odstáť na kocky nakrájanú krkovičku.
Cibuľu nakrájame na kolieska, slaninu a papriku na kocky a všetko spolu s mäsom striedavo napichujeme na ihly.
Každú ihlu potrieme marinádou a zabalíme do alobalu.
Pečieme v pahrebe alebo v rúre približne 35 min.
Servírujeme s čerstvou zeleninou a chlebom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Mäsovo-ananásové ihly



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hovädzieho alebo bravčového mäsa, 1 konzerva ananásu, 1 strúčik cesnaku, 50 ml sójovej omáčky, nastrúhaný čerstvý zázvor, olej a soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na menšie kocky, prelejeme marinádou z cesnaku, oleja, nastrúhaného zázvoru, sójovej omáčky a soli a necháme odstáť v chlade asi 1 hod.
Jednotlivé kocky mäsa napichujeme na ihly striedavo s kúskami ananásu a vyprážame na oleji, kým sa mäso neprepečie.
Servírujeme s plátkom ananásu a zajedáme čerstvým chlebom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

BÁBOVKA



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 10 Dg vody, 10 Dg oleja, 25 Dg kryšt. cukru, 25 Dg múky (1/2 hladká, 1/2 hrubá, resp. polohrubá),
1 bal. prášok do pečiva,,šťava a kôra z 1/2 citróna, kakao, hrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

Vyšľahať sneh zo 4 bielkov a odložiť.
V šľahači šľahať cca 1 min. žĺtka, cukor, vlažnú vodu a olej. Primiešame múku,
prášok do pečiva, šťavu a kôru z citróna, hrozienka. Pridáme sneh a zľahka
zamiešame.

Formu vymažeme maslom,vysypeme múkou a dáme do nej polku zmesi. Do druhej polky zmesi primiešame kakao a doplníme do formy.
Pečieme 5 minút na väčšom stupni a 55 min. na slabšom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny so zeleninovým ragu



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g cestovín, 2 šampiňóny, 2 paradajky, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 paprika, parmezán, olivový olej, soľ, biele korenie, bazalka petržlenová vňať, 2 PL paradajkového pretlaku

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájané šampiňóny vložíme do vody s citrónovou šťavou, aby nesčerneli.
Na oleji opražíme nadrobno nasekaný cesnak a po chvíli pridáme na kocky nakrájanú cibuľu. Medzitým si dáme variť cestoviny. Papriku rozkrojíme na polovicu a nasucho ugrilujeme. Paradajky nakrájame na štvrtiny a pridáme k cesnaku a cibuli.
Chvíľu povaríme a podlejeme paradajkovým pretlakom.
Ugrilovanú papriku nakrájame na kocky a pridáme k omáčke.
Do omáčky pridáme šampiňóny, dochutíme soľou, korením a necháme dusiť 5 – 10 min. Potom pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, premiešame a pridáme k cestovinám. Servírujeme posypané parmezánom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny so špenátovo-syrovo-mäsovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g bravčového stehna, 120 g čerstvých šampiňónov, 120 g syra s modrou plesňou, 300 g mrazeného špenátu, 2 dl šľahačkovej smotany, 1 cibuľa cestoviny, soľ, mleté čierne korenie,
sušená koreňová zelenina

POSTUP PRÍPRAVY

K uvareným cestovinám pridáme olivový olej a prikryjeme tanierom.
Mäso pokrájame na drobné kúsky, opražíme a okoreníme.
Zalejeme ho vodou tak, aby bolo celé ponorené, pridáme sušenú koreňovú zeleninu a približne po 30 min. pridáme mrazený špenát.
Všetko dobre prehrejeme, pridáme na kocky nakrájaný syr s modrou plesňou, smotanu a necháme zovrieť.
Na masle speníme cibuľku, orestujeme šampiňóny a posolíme.
Zmiešame s omáčkou, ktorou prelejeme cestoviny.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.9.2006, 11:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 16 (zobrazuje sa 11-16)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu