končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 223 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,23 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
Pečené buchtyPOTREBNÉ PRÍSADY Tieto buchty som odskúšala podľa receptu na stránke http://receptyakeber.blogspot.sk, na ktorej nájdete dalšie vynikajúce inšpirácie a postupy. Recept uvadzam v dvojitej dávke, upravený, kedže z množstva 80 dk múky mi vyšli buchty na 1 celý väčší plech. 80 dk polohrubej múky 3 žĺtky 1 vajce 10 dk práškového cukru 12 dk maslo spustené nie horúce 4 dl mlieko letné 1 KL soli 10 g sušené droždie olej na potretie buchiet POSTUP PRÍPRAVY Do preosiatej múky pridáme droždie , premiešame . Pridáme žĺtka, vajce, mlieko, cukor, maslo a soľ . Vypracujeme cesto a dáme ho kysnúť na teplé miesto. Cesto je najprv redšie, miesením nadobudne správnu konzistenciu. Plech maslom dobre vymastíme. Cesto rozvaľkáme na dobre pomúčenej doske. Pokrájame na štvorce a bohato plníme slivkovým lekvárom. Vypracujeme guličky, ktoré poukladáme vedľa seba a potierame olejom aj po bokoch. Ponecháme chvíľku ešte pokysnúť. Dáme do vyhriatej rúry piecť na 180 C. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 29.10.2017, 17:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Zapekané špagety s orechmi a pudingovou zálievkouPOTREBNÉ PRÍSADY Jedlo, ktoré každý pozná :) Toto je malá chutná obmena s pudingovou zálievkou. 300 g špagiet, soľ, olej, 80 g hrozienok, 150 g orechov, 2 dl šľahačkovej smotany, 2 dl mlieka, 1/2 balíčka vanilkového pudingového prášku, 80 g kryšt. cukru, 2 vajíčka, maslo a vločky/strúhanka na formu POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme si špagety v osolenej vode (prepolila som ich). Scedíme ich a necháme odkvapkať. Dáme ich do nádoby, pridáme olej, premiešame. Orechy postrúhame, hrozienka umyjeme. Orechy aj hrozienka zmiešame so špagetami. Pripravíme si vaječno-mliečnu zmes: vajíčka vyšľaháme v mixéri s cukrom. Potom už len ručne metličkou primiešavame mlieko a šľahačku. Necháme si trochu mlieka a rozmiešame v nom puding. Aj to potom prilejeme do zmesi. Formu vymastíme maslom a vysypeme vločkami. Orechové špagety rozložíme do formy a prejeme ich pripravenou zmesou. Pečieme asi 40 min. pri 180 C v predhriatej rúre. Nákyp môžeme posypať prášk. cukrom a podávať s kompotom alebo čerstvým ovocím, či džemom. Ja som spravila dvojitú dávku - ale pozor! do veľkého pekáča. Do malého by sa vám síce špagety pomestili, ale všetka zálievka z dvojitej dávky nie. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 10.8.2012, 12:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Marhuľová bublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY Recept som vyskúšala podľa tanikinerecepty.webnode.sk a namiesto broskyňového kompotu som použila marhule. • asi 1/2 kg marhúľ • 2 hrnčeky polohrubej múky, • 1 hrnček práškového cukru, • 1/2 hrnčeka oleja, • 1 prášok do pečiva, • 3 vajíčka • soľ • 2,5 dl ovocného džúsu, ja som mala tropické ovocie alebo aj sýtený sladený nápoj (ja som mala hroznový) POSTUP PRÍPRAVY Marhule umyjeme, vykôstkujeme a a ak sú tvrdšie, môžeme dať povariť, necháme vrieť asi 3 minútky, scedíme. Celé vajíčka chvíľu (minútku) šľaháme samostatne, potom vypneme mixér a metličkou primiešame práškový cukor. Potom znovu mixérom šľaháme, a ked vznikne svetlá pena, cícerkom prilievame olej. Mixér vypneme. Ovocný džús metličkou zamiešavame do cesta striedavo s múkou s práškom do pečiva a soľou. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Pokladieme polkami marhúľ. Pečieme cca 30-40 minút pri 180 C. Po vychladnutí pocukrujeme. Použiť môžete ľubovoľné ovocie. Naposledy som z cesta spravila mafiny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 11.9.2016, 12:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablčník - mrežovníkPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY aj takéto šaty môže dostať klasický jablčník...\r\n40 dk PH múky, 2 vajíčka, 15 dk Hery, 12 dk prášk. cukru, 1 bal. vanilkového cukru, 1 prášok do pečiva. \r\nNáplň: asi 8 väčších jablk, 2 hrste strúhanky, kryšt. cukor podla chuti, škorica, môžu byť posekané orechy, hrozienka, vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín na cesto vypracujeme cesto a dáme ho do chladničky, kým si pripravíme jablkovú plnku. Jablká postrúhame, pridáme strúhanku, cukor, škoricu, orechy, hrozienka, vanilku a dobre premiešame. Potom cesto rozdelíme, asi 1/3 dáme nabok. Ostatnú časť rozvaľkáme, uložíme na plech. Na cesto dáme jablkovú plnku. zvyšnú časť cesta rozvaľkáme na tenší plát, dobre múčime, aby sa nelepilo. potom radielkom krájame tenké prúžky, ktoré ukladáme na koláč. Dáme do vyhriatej rúry a pri 180 C pečieme asi 40 minút. Po vychladnutí pokrájame. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 23.10.2014, 9:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Lekvárové závinčekyPOTREBNÉ PRÍSADY 25 dk PH múky, 4 ČL prášku do pečiva, 1 žltok, 25 dk jemného tvarohu, 4 PL oleja, 8 dk cukru, štipka soli, 45 dk slivkového lekváru, 5 dk mandlí/orechov, košíčky na pečenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Rúru si predhrejeme. Papierové kočíky poukladáme do formy na mafiny. 2. Múku zmiešame s práškom do pečiva. 3. žltok zmiešame s tvarohom, cukrom, olejom a soľou. Pridáme k múke a vypracujeme cesto. 4. Cesto rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme na pracovnej doske na rozmer asi 20 x 30 cm. 5. Na cesto rozotrieme lekvár a posypeme posekanými mandľami alebo orechmi. 6. Potom ho z užšej strany stočíme a pokrájame na 6 častí (z celého cesta nám teda vyjde 12 ks). Položíme do košíčkov vo forme rozkrojenou časťou nahor a dolu, nie do bokov. Potrieme ich vodou. 7. Upečieme pri teplote 180 C. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 24.1.2012, 22:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Plnený hermelínPOTREBNÉ PRÍSADY 1 ks hermelín, 2 PL kravského masla, 2 strúčiky cesnaku, 1 hrsť orechov POSTUP PRÍPRAVY Hermelín aj maslo si pred prípravou vyberiem z chladničky skôr, nech trocha zmäknú. Potom ostrým nožom s dlhšou čepeľou rozkrojím hermelín pozdlžne na 2 rovnaké časti. čajovou lyžičkou potom opatrne vydlabem obe polky až ku kôre. Získané vnútro ukladám do menšej mištičky. Pridám do nej aj maslo a pretlačený cesnak. vidličkou masu dobre rozotriem, ak sa mi zdá nepoddajná, dám ju na cca 3 sekundy do mikrovlnky a ešte premiešam. Pridám posekané orechy. potom naplním obe vydlabané časti, spojím, zabalím do alobalu a dám stuhnúť do chladničky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 27.12.2012, 10:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Medové koláče s makomPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 300 g prášk. cukru, 4 rovné ČL sody bikarbony, 1 rovná PL perníkového korenia, 1 rovná PL mletej škorice, 4 vajíčka, 4 rovné PL medu, 250 g mletého maku, 200 g prášk. cukru, 50 ml vriaceho mlieka, citronová kôra, na potretie 1 vajce, na zdobenie mandle POSTUP PRÍPRAVY Recept som našla na stranke varecha.sk, autorka tohto skvelého receptku sovka62. Pripravíme si suroviny. Múku a sodu bikarbonu dáme do misy a pridáme ostatné suché prísady. dobre premiešame. Pridáme vajíčka a med a zmiesime. Potom si pripravíme makovú, hustejšiu plnku. Cesto preložíme na dosku, ktorú si pomúčime, ale poriadne, lebo cesto je mäkké a dosť lepivé. Preto ho nebudeme vaľkať v celku, ale rozdelíme si ho aspoň na tri časti, aby sa nám neprilepilo na dosku. Takže posýpať, posýpať... Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 2 mm. Formičkou s priemerom 7 cm vykrajujeme kolieska a kladieme ich na plech dalej od seba, lebo narastú nielen do výšky, ale aj šírky. Vínový decáčik obalíme vreckovkou (textilnou), vtlačíme do múky, prebytočnú múku oklepneme a do stredu každého kolieska vytlačíme jamku. Jamku naplníme makovou plnkou a každý koláčik ozdobíme mandľami. Pečieme pri teplote 170 stupnov (teplovzdušná rúra), v elektrickej pridajte 20 stupnov po dobu 15-20 minút. Upečené horúce koláčiky natrieme vajcom, teda tie cestové okraje, plnku nie. z dávky vyšlo 30 koláčikov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 15.12.2012, 19:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohový koláč s bielkovou penouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY x POSTUP PRÍPRAVY x ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 23.1.2012, 13:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Tvarohový nákyp s jablkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g očistených jablk, 1/2 citrona, 250 g jemného tvarohu, 100 g prášk. cukru, 4 vajíčka, 60 g detskej krupice, 60 g pomletých orechov, maslo POSTUP PRÍPRAVY Jablká nastrúhame, pridáme citr. šťavu a kôru a zamiešame. Žltky vymiešame s prášk. cukrom, pridáme tvaroh a premiešame. Potom pridáme jablká, pomleté orechy, krupicu a ešte premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Naplníme do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej formy, pokvapkáme maslom a vo vyhriatej rúre (cca 170C) pomaly pečieme. Upečený nákyp posypeme prášk. cukrom. Môžeme podávať aj s vyšľahanou šľahačkou a postrúhanou čokoládou OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 16.3.2018, 15:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Opekané kuracie kúsky v SKVELEJ marináde a s arašidovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY asi pol kg kuracích pŕs, olej, sezam na posypanie, kápia na zdobenie. Marináda: 6 PL rastlinného oleja, 4 PL sójovej omáčky, 4 PL limetkovej/citronovej šťavy, asi 2,5 cm kúsok čerstvého, očisteného a nakrájaného zázvora, 3-4 strúčiky cesnaku, 2 PL hnedého cukru, 1 ČL čili omáčky, 1 malá červená čili paprička, očistená, zbavená semien, 2 PL nakrájaného čerstvého koriandra. Na arašidovú omáčku: 2 PL arašidového krému, 2 PL sojovej omáčky, 1 PL sezamového alebo rastlinného oleja, 2 mladé nakrájané cibuľky/por, 2 strúčiky cesnaku, 1-2 PL limetkovej/citronovej šťavy, 1PL hnedého cukru POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si marinádu. Všetky suroviny na marinádu dáme do mixéra alebo menšej nádobky (ak používate ponorný mixér) a mixujeme až do hladka. Vylejte do plytnej nádobky a zatiaľ odložte. Potom si pripravíme arašidovú omáčku: Postupujeme podobne: do mixéra dáme všetky suroviny na arašidovú omáčku a mixujeme až do hladka. Ak je omáčka hustá, pridajte vodu a znovu mixujte (ja som pridala). Dajte do malej nádobky a odložte do chladničky. Kuracie maso nakrájajte na tenké prúžky, potom na asi 2 cm kúsky. Vložte ich do misy s marinádou, prikryte a nechajte marinovať asi 3-4 hodiny alebo cez noc. Potom na grilovacie špajdle napichnite zo tri kúsky mäska, posypte sezamom a opekajte na troche oleja na panvici asi 4-5 minút až do zlatohneda, pootáčajte. Servírujeme s arašidovou omáčkou a červenou kápiou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 19.9.2011, 15:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 223 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,23 ďalšie >> |