končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 16 (zobrazuje sa 11-16) | << predošlé 1, 2 |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Obrátené rezne zapekané so zemiakmiPOTREBNÉ PRÍSADY Kuracie alebo morčacie prsia, strúhanka, vajce, zemiaky, cibuľa, olej, soľ, eidam. Na zálievku: 3 dcl vody, 0,5 dcl oleja, kečup, horčicu, vegetu, soľ, worchestrovú omáčku. POSTUP PRÍPRAVY Mäsko naklepeme ( ja som použila morčacie prsia), posolíme, obalíme v strúhanke, potom hneď vo vajíčku a opečieme prudko na oleji. Odkladáme nabok. Medzitým si pripravíme z uvedených surovín zálievku. Nakrájeme zemiaky na krúžky, cibuľu tiež. Do vymasteného pekáča uložíme nakrájané zemiaky, opečené mäsko, znovu zemiaky, cibuľu a zvyšné mäsko. Zemiaky v pekáči zakaždým posolíme. Polejeme zálievkou a dáme piecť na 180 stupňov 45 - 60 minút. Asi 20 min. pred dopečením som vrchné rezne aj zemiaky posypala nastrúhaným syrom. Boli veľmi chutné. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 71 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 2.5.2016, 15:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Cícerová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY cícer, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, mlieko, kyslá smotaná, hladká múka, soľ, kôpor POSTUP PRÍPRAVY Cícer deň vopred namočím. Na druhý deň vodu z namočeného cíceru zlejem, dám novú. Pridám bobkový list, korenie a varím do mäkka. Pretlačím cesnak, posolím. Pridám mlieko. V miske si vymiešam kyslú smotanu (podľa chuti, ja som dala 3 PL), hladkú múku a trochu mlieka. Pridám k polievke, premiešam a dovarím. Na záver posypem kôprom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Cukinový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cukina ( ja mám tento koláč rada, keď je cukiny viac, tak cca 2), hrnček celozrnnej múky, 1/2 hrnčeka oleja, hrnček strúhaného syra, 2 vajcia , 1/2 prášku do pečiva, 2 strúčiky cesnaku, soľ, ml. čierne korenie, petrž. vňať POSTUP PRÍPRAVY Cukinu nahrubo nastrúhame. Všetky ingrediencie zmiešame. ( skúšala som ho robiť aj s hladkou múkou a tiež je super). Ak je cesto veľmi riedke, pridáme múku. Mám tento koláč rada výrazne cukinový, preto cukiny dávam viac. Vyliať na vymastený a vysypaný plech a dať piecť pri 180 °C. Pečieme asi hodinu. Teplý je výborný. No ale na druhý deň, keď je dobre stuhnutý, je vynikajúci. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 29.7.2014, 21:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny s bazalkovým pesto a rajčinamiPOTREBNÉ PRÍSADY mladá cibuľka, cesnak, sušené rajčiny, 1 rajčina, bazalkové pesto, cestoviny (ja som dala farfalle), nastrúhaný syr POSTUP PRÍPRAVY Na troške oleja (použila som zo sušených rajčín) opečieme nakrájanú cibuľku, pridáme cesnak. Nakrájame sušené rajčinky ( použila som na jednu porciu dva kúsky). Ďalej pridáme nakrájanú rajčinu a pesto ( cca 1 PL). Množstvo surovín bolo odoka, koľko čoho chcete :) .Toto všetko už len prehriať, primiešať cestoviny a môžeme servírovať na tanier. Na záver môžeme posypať parmezánom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Polievka z reďkovkových listovPOTREBNÉ PRÍSADY reďkovkové listy z 2 zväzkov červených reďkoviek, olej, 1 cibuľa, 200 g zemiakov, zeleninový alebo slepačí vývar, soľ, kyslá smotana, reďkovka na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Na počudovanie fakt dobrá polievka. Na oleji speníme cibuľku, pridáme umyté listy, podusíme. Pridáme nakrájené zemiaky, zalejeme vývyrom a varíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Rozmixujeme. Podľa hustoty môžeme pridať ešte vývar. Dochutíme soľou. Servírujeme s lyžicou kyslej smotany a nastrúhanou reďkovkou. (ja som si smotany dala aj viac, je to výborné!!) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 15.8.2013, 21:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Smotanová zeleninová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme zeleninu, akú nájdeme doma. Ja som použila pór, cesnak, mrkvu, šampiňóny, zemiaky, strukovú fazuľku a hrášok ( dobrá je aj kukurica). Do zeleninky celé č.korenie, nové korenie, červ.papriku a bobkový list. Potom ešte smotanu na varenie, črievkový syr, zeleninový bujón, soľ podľa potreby a múku na zahustenie. POSTUP PRÍPRAVY U nás sú najviac obľúbené smotanové polievky a najmenej majú deti rady zeleninové. A tak som skĺbila zeleninu so smotanou a syrom. Veľmi im chutila. Neexistuje presné množstvo koľko čoho potrebujeme, všetko som dávala odoka a primerane.Na začiatku som podusila na oleji na krúžky nakrájaný pór. Pridala som k nemu nadrobno nakrájanú jednu mrkvu (nadrobno preto, lebo práve mrkva je u nás najmenej chutná, takto deťom nevadila, keď bola na drobné kúsky). Zaliala troškou vody a asi 15 min. dusila. Potom som pridala cesnak, nakrájané hríbiky a zemiačky, mrazenú strukovú fazuľku, mrazený hrášok, bujón a koreniny. Zaliala vodou a varila, cca 30 min. V miske som rozmiešala syr so smotanou na varenie a múkou a vyliala do polievky. Už len prevrieť a ak nie je dosť hustá, stačí ešte trošku múky. My máme radi hustejšiu polievočku, nie veľmi vodovú. Dosoliť podľa chuti. Deti ju majú veľmi radi. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 22.11.2011, 14:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 16 (zobrazuje sa 11-16) | << predošlé 1, 2 |