. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Jana C. (Naja) ID 3566
.
mimibazar.sk/najaa
Oblasť: Martin
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 21.4.2006
Naposledy: 18.2.2020 17:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 268
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 30
NÁVODY 1
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 30 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Mätový sirup alebo šťava.



POTREBNÉ PRÍSADY

20 výhonkov asi 15cm,10g kyseliny citrónovej,1 vrecko 10gramové konzervačného prípravku s kyselinou sorbovou,2 litre vody,2kg cukru (mne stačilo aj 1,5 kg)

POSTUP PRÍPRAVY

Bazový sirup je naozaj fantastický,ale vyskúšali ste už mätový.Ten je tiež vynikajúci a osviežujúci.

Mätu vložíme do 5 litrového pohára,pridáme kyselinu citrónovú a konzervačný prípravok.Zalejeme vodou ( 2 l ).Fľašu zavrieme a necháme odstáť 24 hod.na chladnom mieste.Potom scedíme a pridáme 2kg cukru.Riadne pemiešame a plníme do fliaš.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (32) posledné: 25.5.2012, 9:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Domáca knedla bez parného hrnca.



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept som okopírovala niekde z netu bol dosť vychválený.Keď vyskúšam pridám aj foto.*********************Vyskúšané,nafotené a fantastické!!!!!!!!!!!!!!!1 kg polohrubej múky soľ 1 kvasnica /nakvasená v 1,5 dc vlažného mlieka a malá lyžička cukru/ Mlieko - vlažné pridávať podľa potreby. /cca 4-5 dc/

POSTUP PRÍPRAVY

Radšej cesto urobte mierne redšie ako tvrdú guču.
Miesiť rukou, kým sa začne oddelovať od misy a ruky /ja to nedodržiavam vždy, lebo mi už často ide ruka odpadnúť/
Potom nechať nakvasiť asi hodinku +,-, podľa čerstvosti kvasnice.

Dať na šporák vodu do vysokého hrnca asi do polovice. Na hrniec si "namontujte" obyčajnú utierku v jednej, alebo dvoch vrstvách.
Netreba žiadny špeciálny parák. Môžete ju tam prichytiť gumou alebo špagátom. Hrniec musí byť vysoký, aby vám plameň nechytil utierku.

Takže predtým ako vám zovrie voda, oddeľte z cesta kus na jednu knedľu, podľa veľkosti hrnca a nechajte 5 minúť ešte sa nakvasiť. Potom, ten kus cesta položte na utierku namontovanú na hrniec. Prikryte misou/obyčajnou plastovou/, tak aby priemer misy presne priliehal na priemer hrnca, aby neunikala para. Nech je tá misa dosť hlboká, aby knedľa mala miesto napučať. Plameň trocha stiahnite, aby voda v hrnci len mierne vrela. Takto parte knedľu 20 minút. Potom si tam dajte druhú. Z kila múky vám vyjdú asi 4 knedle.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 127 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (96) posledné: 10.3.2013, 7:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie v omelete.



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie mäsko(ja som dala jedni prsia a dve vykostené stehná),pór,olej,kukurica,huby,1ČL horčice,vegeta,červená paprika,slepačí bujón.
Na omeletu:vajcia a detskú krupicu.

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes sme mali toto na obed a celá rodinka sme si na tom riadne pochutili.No a hlavne príprava tohto jedla je úplne nenáročna a rýchla.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 28.8.2009, 22:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Perníkový koláčik-fantastikuš!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

2vajcia,300g práškového cukru,2PL lekváru,1PL mletej škorice,2PL kakaa,1ČL sódy bikarbóny,1 prášok do pečiva,1 perníkový prášok,400g hladkej múky,150ml oleja,0,5l mlieka.

POSTUP PRÍPRAVY

Koláčik je úplne jednoduchý a fantastický.
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom,pridáme lekvár a vmiešame všetky ostatné suroviny.Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.Pečieme pri 175°C tak 45minút.Upečený koláč môžme poliať čokoládou,alebo len posypať kokosom či cukrom.Ja som poliala čokoládou a posypala farebnou ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 5.5.2008, 13:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Zemiakový chlebík.



POTREBNÉ PRÍSADY

400ml vody alebo mlieka,2PL oleja,5 PL sušenej zemiakovej kaše,500g múky T650,2 ČL soli,1ČL cukru,1/2 čerstveho droždia ,220g žitne múky.

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny dáme do pekárničky v takom poradí ako sú napísané.Soľ do jeného rožku do stredu múky spravíme jamku dáme cukor,na to rozmrvíme droždie a zahrabkáme.Zasypeme žitnou múkou.
ETA SIESTA program klasik,farba stredná,veľkosť II.Chlebík po upečení má veľkosť 1300g.
Myslím že niektoré pekárničky sú menšie tak si prispôsobte aj množstvo aby Vám cesto nepretieklo von.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 13.8.2011, 11:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracina ktorá chutí ako mučkalica.



POTREBNÉ PRÍSADY

Všetko je v obrázkovom postupe.

POSTUP PRÍPRAVY

Recept mám stiahnuti z
http://bucifousek.webgarden.cz/drubez-kureci-maso
len som ho premenovala.Myslím že tento názov je presnejší.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 16.6.2009, 11:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Zapekané cestoviny s tofu.



POTREBNÉ PRÍSADY

Cestoviny,tofu,šampiňony,mrazený hrášok,brokolica čerstvá alebo zamrazená,saláma /ja som použila dietnu/,cibuľa,syrokrém 2 črievka,slepačí bujón,tvrdý syr na strúhanie,sójová omáčka,olej.......................................................................
Tento receptík som si práve dnes vymyslela a veľká škoda že som ho aj nenafotila./keď budem ešte robiť nafotím/ Veľká fotka vznikla až po degustácii.Kedže nám cestovinky veľmi chutili tak ich pridávam sem, možno aj Vám zachutí.

POSTUP PRÍPRAVY

Cestoviny uvaríme klasickým spôsobom ale nie úplne,tak do trištvrte.Dovaria sa v rúre.Syr tofu si nákrajeme na malé kocky a pofŕkame sójovou omáčkou.Necháme asi 10 minút odstáť.Na oleji si speníme na drobno pokrájanú cibuľu,pridáme pokrájanú salámu a šampiňóny.Chvíľu podusíme a pridáme už odstáte tofu.Znovu chvíľu podusíme a odstavíme.Mrazený hrášok sparíme vriacou vodou,ak máme aj brokolicu zamrazenú tak ju pridáme pod vriacu vodu ku hrášku.
V hrnci si pripravíme syrovú zálievku.Do 500ml vody dáme kocku slepačieho bujónu necháme zovrieť a pridáme syrokrém.Riadne premiešame a odstavíme s ohňa.
Odkvapkané cestoviny zmiešame s udusenou zmesou,brokolicou a hráškom.Dáme do zapekacej misy,zalejeme syrovou zálievkou.Prikryté alobalom dáme zapiecť už do vyhriatej rúry tak na 190°C asi na 30 minút.Pred koncom ešte posypeme postrúhaným syrom.Výsledok bol naozaj fantastický a dokonca chutil aj môjmu chlapovi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 17.7.2008, 14:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Vynikajúca kuracina s tatarkou.



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie mäsko(môže byť hocijaké-ja som použila prsia),1 väčšia cibuľa,syr eidam plátky,soľ korenie,maslo,tatárska omáčka.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je úplne jednoduchý,rýchly a hlavne mňamkový.Dá sa aj kadejako vylepšiť trebárs tým že pridáte ešte šunku,oravskú slaninku,alebo iné mäsové mňamky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 611 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (310) posledné: 4.3.2018, 11:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovädzia roštenka s cibuľou



POTREBNÉ PRÍSADY

800 g hovädzej roštenky, 6 lyžíc oleja, 10 g múky, 250 g cibule, soľ, horčicu, mleté čierne korenie, 1 dl kyslej smotany, 1 lyžicu Podravky.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na rezne, okrajové blany narežeme, osolíme, posypeme múkou. Rezne vložíme do horúceho oleja, opražíme ich z oboch strán, vyberieme. Na tom istom oleji osmažíme cibuľu pokrájanú na plátky, rezne vložíme späť, pridáme horčicu, korenie, podravku a dusíme pri podlievaní vodou. Nakoniec primiešame smotanu a ešte krátko povaríme. Podávame so zemiakmi alebo s ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.4.2010, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Lasagne s kuracím mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

Údená slaninka, kuracie prsia, tvrdý syr, mäkký tavený syr,paradajkový pretlak, zavárané paradajky, cibuľu, olivový olej,kari korenie,oregano,bazalka,červená paprika a samozrejme lasagne.

POSTUP PRÍPRAVY

Išpiroval ma recept pána Milana,ktorý nájdete viď.link.

http://gigel.blog.sme.sk/c/8090/Polhodinovka-Lasagne-s-kuracim-masom.html

Dnes som ho urobila a výsledok je viac než mňamkový.Vyskúšajte fakt sa oplatí a aj dobre zasÝti.(može byť?):-)

Origoš recept je trochu iný ako to robím ja.Nepoužívam mäsko zo stehien ale z pŕs a taktiež tam nedávam smotanu a olivy kedže ich môj milovaný nemá rád.No verím že s nimi to musí chutiť ešte lepšie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 128 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (42) posledné: 13.11.2013, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 30 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu