. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Tina G. (tinna333) ID 26976
.
Oblasť: Humenné
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.11.2007
Naposledy: 28.8.2014 9:29
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 15
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15)<< predošlé 1, 2

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia na stredomorsky sposob



POTREBNÉ PRÍSADY

* 6 kuracich prs (zalezi od porcii 6 kuracich prs = 6 porcii), * 1 cibula * 3 vacsie paradajky * jedna cuketa * 3 polievkove lyzice olivoveho oleja, * 1 polievkova lyzica sezamovych semiacok, * 1 polievkova lyzica susenej bazalky* kavova lyzicka soli, * 1/2 kavovej lyzicky cierneho koreniia, * 2 balicky mozzarelly

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si pripravime zeleninku, nakrajame si cuketu na kruzky, paradajky na osminky, a cibulku na kruzky. Pripravime si zmes z oleja, sezamovych semiacok, bazalky, soli a cierneho korenia. Zeleniu si zmiesame s touto zmesou. Dalej si pripravime mozzarellu nakrajame si ju na platky (cca ak mame 6 kuracich prs tak potrebujeme 24 platkov). Kuracie prsia si pripravime tak ze do kazdeho vytvorime 4 zarezy - take kapsicky. Tieto kapsicky potom plnime platkami mozzarelly. Na alobal si ulozime jedno takto naplnene kuracie prso a pridame zeleninu. Kazdy balicek si zabalime zvlast a poriadne ho upevnime, kezde to vsetko pusti chutnu stavu pri peceni tak aby stava ostala vo vnutri v alobale. (TIP: balte kuracie prsia do alobalu tak aby bol alobal tou matnou stranou von - matna strana pri peceni udrzuje teplo vo vnutry a tak sa kuracie prsia rychlejsie a lepsie prepecu, kdezto leskla strana v rure teplo odraza von.) Balicky si poukladame na plech alebo do zapekacej misy a pecieme pri 180 stupnoch 45 min. Podavame s kus-kusom alebo ryzou ci cestovinami. (Ja pripravujem kus kus tak ze ho dochutim bazalkou a solou - vyborne sa to k tomuto hodi)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 13.7.2012, 22:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Tuniakova natierka - ta najlepsia :)



POTREBNÉ PRÍSADY

* 1 tuniak v plechovke * 3 vajcia uvarene na tvrdo * 2 polievkove lyzice kecupu * 2 polievkove lyzice roztieratelneho masla (napr. Rama) * 1 polievkova lyzica horcice (ja davam kremzsku ale moze ist aj ina) * 1 nadrobno nakrajana mensia cibulka

POSTUP PRÍPRAVY

Vajicka si uvarime natvrdo a pretlacime si ich cez krajac, nakrajame si nadrobno cibulku, pridame tuniaka, kecup, maslo a horciru - zamiesat a natierka je hotova :) Natierame na hrianky, bagetu alebo sendvic. Pozor zje sa rychlo! :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 57 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (24) posledné: 15.6.2019, 9:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Babovka - lahka, rychla :))



POTREBNÉ PRÍSADY

Pri tomto recepte pouzivam hrncek - je uplne jedno ci mate vacsi alebo mensi ked vsetky suroviny date v rovnakom pomere cize rovnaky hrncek, mam dost velku formu cize ja pouzivam skoro 300ml hrncek :) * 1 hrncek hladkej muky * 1 hrncek hrubej muky * 1 hrncek krystal cukru * 1 prasok do peciva * 1 hrncek mlieka * 1/3 hrnceka oleja * 2 vajcia * 100g cokolady (ja davam mliecnu ale moze ist aj tmava alebo s viac % kakaa alebo 3 lyzice kakaa ale s cokoladou je to viac mnam) * maslo na vymastenie formy a muka na vysypanie formy

POSTUP PRÍPRAVY

Zacneme tym ze si vo vodnom kupeli dame topit cokoladu (ak chcete pouzit len kakao tak tento krok samozrejme vynechate). Do misky si najprv dame vsetky ´´suche´´ suroviny cize hladku muku, hrubu muku, krystal cukor a prasok do peciva, poriadne to premiesame. Pridame ´´mokre´´ suroviny cize mlieko, olej, a vajcia - miesame rucnym mixerom do hladka, do vymastenej a mukou vysypanej formy si vlejeme 2/3 cesta. Do zvysneho cesta primixujeme roztopenu cokoladku a vlejeme zvysok tmaveho ceta do formy, vidlickou ho krasne zlahka zo spodu na vch premiesame. Pecieme pri 180 stupnoch najprv 20 min. zakryte zvrchu alobalom, potom dalsiu pol hodinku bez alobalu. Babovka je super jemna a nie je sucha ani trosiva! :) Dufam ze bude chutit.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 45 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 17.2.2013, 12:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Zeleninová



POTREBNÉ PRÍSADY

* 1 velka cibula * 3 mrkvy * 1 petrzlen * 200 - 300 g zemiacikov (najlepsie su tie malinke baby zemiaciky) * mensi karfiol * 4 lyzice oleja * sol * vegeta * maggi * petrzlenova vnat *2 kocky zeleninoveho bujonu * 1.5 - 2 litre prevarenej vody

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji si osmazime cibulku do zlatista (ja ju krajam na vacsie kusky), potom pridame mrkvu a petrzlen (pokrajane na tenke pasiky) a smazime asi 5 minut, zalejeme vriacou vodou, mame radi vela polievky cize davam tak 2 litre, pridame 2 kocky bujonu, nadrobno nakrajane zemiaciky, na ruzicky rozobraty karfiol, sol, vegetu a maggi. Varime do zmaknutia karfiolu a zemiackov na miernom stupni asi cca 20 min. Hotovo :) Pri podavani este dochutime petrzlenovou vnatou na vrch.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 3.8.2012, 9:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Cestoviny s krevetami (Tagliatelle s krevetovou omackou)



POTREBNÉ PRÍSADY

* 300 - 400 g mrazenych alebo chladenych malych kreviet (predvarene, osupane) * 50 g masla * polovica citrona * 500 ml paradajkoveho pyre (passata) * 250 - 300 ml smotany na slahanie * 3 strucky cesnaku * sol * cierne korenie * petrzlenova vnat (susena ale cerstva je najlepsia) * 500 g cestovin Tagliatelle * Syr Parmezan na postruhanie na vrch

POSTUP PRÍPRAVY

Vo woku (alebo hrnci) si roztopime 50g masla, pridame 300 - 400 g kreviet (ja pouzivam mrazene), miesame a pockame kym sa nam rozmrazia a tym pustia trochu stavy, jemne posolime a vytlacime polovicu citrona, nechame este 2 min. povarit, nemusime dlhsie lebo krevetky su uz predvarene. Pridame 500 ml. paradajkoveho pyre (passaty) a pomiesame, pockame kym zovrie a pridame 250 - 300 ml. smotany na slahanie. Povarime asi 5 min. a dochutime ciernym korenim, solou a petrzlenovou vnatou. Na koniec este pretlacime 3 strucky cesnaku a mozeme odstavit, omacka je pripravena. Podavame s cestovinami Tagliatelle a postruhanym Parmezanom a navrch este mozeme opat ozdobit a dochutit cerstvymi listkami petrzlenu. Dobru chut! Je to vyborne! Prvy krat som sa velmi bala takejto kombinacie s krevetami ale uz vyse 2 rokov to pravidelne varim a oblizujeme sa vsetci. :) Dufam ze Vam bude chutit. Tesim sa na komentare. :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 18.5.2012, 16:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu