končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 16 (zobrazuje sa 11-16) | << predošlé 1, 2 |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Maso na arasidochPOTREBNÉ PRÍSADY 750g kuracieho alebo morcacieho masa, arasidy, cibula, 0,5dcl worch. omacky, provensalske korenie, vegeta, olej POSTUP PRÍPRAVY Maso nakrajame na rezance. Spenime cibulu, pridame maso, premiesame a pockame az pusti stavu. Pridame vegetu, provensalske korenie a worchester. Ked maso zmakne, pridame arasidy a este chvilu dusime. Podavame s ryzou. Je to vynikajuce! Tie arasidy zmaknu, nebojte sa :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie stehienka s chrumkavou bylinkovou korkouPOTREBNÉ PRÍSADY 4 stehienka, oregano, sol, ml.c.korenie, 200ml mlieka, vnat, 50g struhanky, 50g sezamu POSTUP PRÍPRAVY Stehna potrieme oreganom, solou, korenim, zlahka pokropime mliekom a nechame hodinu odlezat v chladnicke. Trubu predhrejeme na 220 stupnov. Vnat nasekame nadrobno, premiesame so struhankou a sezamom. Nalozene stehna obalime v omacke, potrieme olejom a pecieme do zlatohneda. Dobru chut! A bacha nech to nezhori! :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Pomarancove kuraPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie rezne, pomarancovu stavu, sojovu omacku, olej, lisovany cesnak, bazalku, korenie, sol POSTUP PRÍPRAVY Rezne nalozime na noc do marinady, ktorej najvacsi diel tvori pomarancova stava, potom sojova omacka, olej, cesnak, bazalka, korenie a sol. Maso potom opecieme na panvici a na tanieri ho oblozime hlavkovym salatom a kolieskami pomaranca. Dobru chut! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kurca na labuznicky sposobPOTREBNÉ PRÍSADY Kilo kurcata, sol, ml.c.korenie, olej, 50g cibule, 200g hub, 1dcl bieleho vina, 2-3 lyzice rajcinoveho pretlaku, 2dcl sladkej smotany, 1dcl konaku, citronovu stavu POSTUP PRÍPRAVY Kurca pokrajame na male kusky, vykostime, osolime, okorenime a prudko na oleji opecieme z oboch stran. Inak najlepsie to je z prs. Na oleji spenime cibulu. Huby oplachneme, pokrajame, pridame cibulu, osolime, prilejeme vino a udusime. Pridame kurca, podlejeme horucou vodou, pridame pretlak a udusime. Potom prilejeme smotanu, povarime, odlozime a nakoniec pridame konak a citronovu stavu. Mnam! Je to fantasticke s ryzou, ale hadam aj s haluskami :-) Fakf moc dobre! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Morcacie rezne v alobalePOTREBNÉ PRÍSADY 4 morcacie rezne, 2 platky sunky, 1 kysle jablko, kecup, olej, 60g masla, hladku muku, c. korenie, sol, 4 stvorce alobalu, 2 lyzice bieleho vina (nemusi byt) POSTUP PRÍPRAVY Rezne si naklepeme (ja osobne rezne ale nikdy neklepem, ani tieto som neklepala), osolime, okorenime, obalime v muke a opecieme na oleji. Olupane jablko pokrajame na kolieska, jadrovnik odstranime a kolieska opecieme z oboch stran na masle. Pozor! Nie na oleji! Opecene rezne prelozime na alobal, tenko potrieme kecupom, oblozime polovicami platkov sunky, jablkami a vlockami masla, pripadne pokvapkame vinom. Vino som dala :-) Alobal dobre uzavrieme, na vrchu narezieme, vlozime na panvicky (ja som dala na plech) a kratko zapecieme pod grilom alebo vo velmi vyhriatej rure. Do makka. Hned podavame. Je to vynikajuuuuuuuuuce! Vyborne s pecenymi zamiakmi. Dobru chut! A napiste, ci chutilo :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 7.10.2010, 18:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Vynikajuci kakaovy kysnuty kolacPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 + 2 dcl mlieka, ¾ kvasníc, trochu kr. cukru, hladkú múku na kvások, 65 dkg hladkej múky, olej, soľ, 3 vajcia Plnka: 250g pr. cukru, 3 vanilkové cukre, 4-5 lyžíc kakaa, celý Palmarín POSTUP PRÍPRAVY Kvások Do šálky si dáme 1,5 dcl trochu zohriatého mlieka, pridáme rozdrobené kvasnice, polievkovú kopcovú lyžicu kr. cukru. Po povrchu to poprášime hl. múkou. Nepomiešame! a necháme kysnúť na teplom mieste. Cesto Do veľkej misky dáme 65 dkg hl. múky, 5 pol. lyžíc oleja, lyžičku soli, potom pridáme vykysnutý kvások, 2 dcl mlieka + sneh z 3 bielkov. (Hotové cesto sa oddeľuje od misky). Poprášime ho hl. múkou a dáme kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 častí (bochníčkov). Z každej časti vyvaľkáme obdĺžnik asi na dĺžku plechu a šírku asi 15-20 cm. Na plát natrieme plnku a zrolujeme ho. To spravíme aj s druhým, a tieto dva naplnené šulce potom navzájom prepletieme, konce viac stlačíme. Budeme mať 3 ,,vrkoče“, ktoré dáme na vymastený plech, potrieme ich rozšľahaným žĺtkom a pečieme. DOBRU CHUT ZELA MIRIAM A SIMONKA :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 28.6.2007, 14:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 16 (zobrazuje sa 11-16) | << predošlé 1, 2 |