. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Miriam D. (Miriam z NR) ID 2608
.
mimibazar.sk/miriamznr
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.2.2006
Naposledy: 24.2.2014 14:43
Aktualizácia: 8.2.2014 17:57
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 443
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 16
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

POLIEVKY

Bozska kremova cukinova polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

6 cukin (tie mladucke tenke), 1/2 litra zeleninoveho vyvaru, 80g nahrubo nastruhaneho parmezanu (dala som Eidam), 15cl scedenej smotany, male mnozstvo susenej bazalky, troska olivoveho oleja, sol

POSTUP PRÍPRAVY

Cukiny oplachneme pod tecucou vodou. Konce odkrojime a ostatok nakrajame na kolieska (aj so supkou). Kolieska povarime vo vode, asi 15-20 minut, osolene. Potom zlejeme vodu, nechame len na dne a este to 20 minut dusime. Zohrejeme zeleninovy vyvar. Ked su cukiny uvarene, uplneme zlejeme vodu, prilejeme do hrnca ten zeleninovy vyvar a pridame bazalku. Mixerom rozmixujeme na kasu. Otvorene to chvilu varime, asi 5 minut, priebezne miesame a vmiesame smotanu. Povarime este 5 minut. Na tanieroch to posypeme syrom. Ja som to posypala veru hodne, lubime syrove polievky :-)
Je to fakt bozske!!! A aj to super vyzera!

tak dobru chut!
Miriam a Simonka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.4.2012, 13:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Pasta a la adriena



POTREBNÉ PRÍSADY

300-400g cestovin,300g brokolice, 300g sampinonov, 200g Nivy, 200g Eidamu, 1 kyslu smotanu, roznu zeleninu (ja som dala zavarane leco), 1 cibulu, 6strucikov cesnaku, ml. c. korenie, vegetu, gyros, sol, provensalske korenie - to je dolezite! a alobal....

POSTUP PRÍPRAVY

Smotanu rozmiesame s troskou vody, c. korenim, vegetou, cesnakom. Na pekac navrstvime polovicu uvarenych cestovin, posypeme polovicou nadrobno pokrajanej cibule, polovicou zeleniny, vegetou, polovicou nadrobno pok. uvarenej brokolice, osolime, okorenime gyrosom, zalejeme polovicou ochutenej smotany, navrstvime polovicu pok. sampinonov, okorenime, osolime, posypeme Nivou. Dame druhu polovicu cestovin, osolime, posypeme cibulou, zeleninou, brokolicou, gyrosom, solou, vegetou. Zalejeme druhou polovicou smotany, navrstvime pok. hriby, osolime, posypeme vegetou, gyrosom. Navrstvime nahrubo postruhany Eidam,posypeme provensalskym korenim, prikryjeme alobalom. Zapekame v rure pri 180 stupnoch 35-40 minut.
Je to brutalne dobre!!!!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zapekane palacinky s porom



POTREBNÉ PRÍSADY

200g hladkej muky, 2 vajcia, sol, 2 lyzice oleja, 20g drozdia, 300ml mlieka.
Plnka:
3 pory, 2 lyzicky masla, 100ml smotany, lyzica hladkej muky, 100g tvrdeho syra, sol, ml. c. korenie

POSTUP PRÍPRAVY

V mlieku rozmiesame vajcia, rozmrvene drozdie, olej, trocha soli a napokon muku. Vymiesame hladke cesto a postupne z neho upecieme asi 12 palaciniek. Pripravime plnku:
Por pokrajame na tenke rezanceky, podusime na masle, osolime, okorenime a prilejeme smotanu. Muku rozmiesame asi v 150ml vody,prilejeme do omacky a varime, kym nezhustne. Potom vmiesame polovicu postruhaneho syra. Kazdu palacinku naplnime, zvinieme a ulozime na vymasteny pekac. Vrch posypeme syrom a pekac dame do vyhriatej rury. Palacinky podavame teple.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Vyprazana palacinka s nivou



POTREBNÉ PRÍSADY

600g Nivy, 4 vajcia, 250ml mlieka, 120g polohrubej muky, 50g hladkej muky,100g struhanky, vnat, sol, 250g oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Do mlieka primiesame dve vajcia, sol, nasekanu vnat. Dokladne premiesame a pridame pol. muku. Z hladkeho cesta upecieme palacinky a na kazdu postruhame syr. Palacinky zlozime do tvaru satocky, obalime v trojobale a do zlatista vyprazame. Ako priloha pasuje k palacinkam bylinkova omacka i zeleninove salaty.
Dobru chut!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Kolac so syrom a sampinonmi



POTREBNÉ PRÍSADY

180g hladkej muky, 1/3 balicku kypriaceho prasku, 90g tuku, 3 lyzice bieleho jogurtu, sol.
Napln:
2 cibule, 50g masla, 200g sampinonov, 4 vajcia, 3dcl mlieka, 150g tvrdeho syra, sol, ml. c. korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Muku preosiatu s kyp. praskom vymiesame s pokrajanym tukom, pridame jogurt a sol a vypracujeme hladke cesto. Asi na pol hodiny ho dame do chladu, potom z neho vyvalkame gulaty plat, ktorym vylozime dno a steny kolacovej formy. Dno popichame vidlickou a kratko zapecieme. Na masle spenime cibulu a na nej podusime domakka pokrajane hriby. Rozotrieme to na zapeceny kolac, zalejeme zmesou rozslahanych vajec, mlieka, jemne nastruhaneho syra, korenia a soli a pecieme v mierne vyhriatej rure, az vajecna zmes stuhne. Pri dopekani posypeme kolac zvyskom nastruhaneho syra.
Je to vynikajúúúúúúúúúúúúúce!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Cislerova rybia pomazanka



POTREBNÉ PRÍSADY

krabicku sardiniek, lucinu, kyslu smotanu, cibulu, lyzicku horcice, korenie, sol

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetko zmiesat :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Kvasnicova natierka 2



POTREBNÉ PRÍSADY

100g drozdia, lyzicu oleja, cibulu, 150g dietnej salamy, za hrst struhanky, 100ml mlieka, 3 vajcia, lyzicku horcice, lyzicku vegety, ml. c. korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Cibulu spenime a pridame na kocky pokrajanu salamu. Spolu chvilu prazime. Pridame drozdie a miesame, kym hmota nezacne mierne hnednut. Zahustime struhankou, pridame mlieko, vajcia a premiesame. Ak je hmota sucha, pridame olej alebo maslo. Na zaver ochutime.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Kvasnicova natierka



POTREBNÉ PRÍSADY

velku cibulu, olej, 2 kocky kvasnic, vajce, 80-100g masla, sol, ml. c. korenie, horcicu (najlepsie francuzsku), 1 kyslu uhorku

POSTUP PRÍPRAVY

Cibulu spenime na oleji, pridame rozdrobene kvasnice, prazime, pokial nezacnu pripekat a nestratia kvasnicovy pach. Do odstavenych kvasnic vmiesame rozslahane vajce, prazime do zhustnutia, vychadnutu zmes vmiesame do masla a pridame sol, korenie, 2 lyzicky horcice a nadrobno pokrajanu uhorku.
Dobru chut!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia s hydinovou pecienkou



POTREBNÉ PRÍSADY

500g kuracich prs, 2 cibule, sol, ml. c. korenie, kari korenie, 400g hydinovej pecene, muku, ml. papriku

POSTUP PRÍPRAVY

Prsia nakrajame na rezance. Spenime cibule. Na prvej polovici cibule prudko oprazime masove rezance, osolime, okorenime, poprasime kari korenim a udusime do makka. Pecen pokrajame na maso. Na druhej polovici cibule udusime pecen do makka. Udusenu poprasime paprikou, zmiesame s masom, osolime, okorenime.
Dobru chut!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia na omacke z piva



POTREBNÉ PRÍSADY

8 malych kuracich prs, 2 cibule, 4 struciky cesnaku, 2 petrzleny, 2 mrkvy, priblizne 20 dkg zeleru, 2 male cele pory, 1 l cierneho piva, sol, ml. c. korenie, rozmarin, horcicu, olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Cibulu pokrajame na kocky. Korenovu zeleninu tiez. Prsia osolime, okorenime, natenko potrieme horcicou a posypeme posekanym rozmarinom. Ocistime por, odstranime tmavozelene konce listov. Zvysnu svetlozelenu cast pokrajame na male kusky. Predhrejeme ruru na 180 stupnov. Na malom mnozstve oleja opecieme prsia z oboch stran, vyberieme, prikryjeme a odlozime na teple miesto. Vo vypeku oprazime cibulu, lisovany cesnak a zeleninu. Pridame maso, podlejeme pivom, aby sa uvolnil vypek. Prikryjeme hrniec pokrievkou, vsunieme do rury a dusime asi 1 hodinu. Najvhodnejsou prilohou su maslove zemiaky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu