
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Bozska kremova cukinova polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 6 cukin (tie mladucke tenke), 1/2 litra zeleninoveho vyvaru, 80g nahrubo nastruhaneho parmezanu (dala som Eidam), 15cl scedenej smotany, male mnozstvo susenej bazalky, troska olivoveho oleja, sol POSTUP PRÍPRAVY Cukiny oplachneme pod tecucou vodou. Konce odkrojime a ostatok nakrajame na kolieska (aj so supkou). Kolieska povarime vo vode, asi 15-20 minut, osolene. Potom zlejeme vodu, nechame len na dne a este to 20 minut dusime. Zohrejeme zeleninovy vyvar. Ked su cukiny uvarene, uplneme zlejeme vodu, prilejeme do hrnca ten zeleninovy vyvar a pridame bazalku. Mixerom rozmixujeme na kasu. Otvorene to chvilu varime, asi 5 minut, priebezne miesame a vmiesame smotanu. Povarime este 5 minut. Na tanieroch to posypeme syrom. Ja som to posypala veru hodne, lubime syrove polievky :-) Je to fakt bozske!!! A aj to super vyzera! tak dobru chut! Miriam a Simonka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 13.4.2012, 13:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Pasta a la adrienaPOTREBNÉ PRÍSADY 300-400g cestovin,300g brokolice, 300g sampinonov, 200g Nivy, 200g Eidamu, 1 kyslu smotanu, roznu zeleninu (ja som dala zavarane leco), 1 cibulu, 6strucikov cesnaku, ml. c. korenie, vegetu, gyros, sol, provensalske korenie - to je dolezite! a alobal.... POSTUP PRÍPRAVY Smotanu rozmiesame s troskou vody, c. korenim, vegetou, cesnakom. Na pekac navrstvime polovicu uvarenych cestovin, posypeme polovicou nadrobno pokrajanej cibule, polovicou zeleniny, vegetou, polovicou nadrobno pok. uvarenej brokolice, osolime, okorenime gyrosom, zalejeme polovicou ochutenej smotany, navrstvime polovicu pok. sampinonov, okorenime, osolime, posypeme Nivou. Dame druhu polovicu cestovin, osolime, posypeme cibulou, zeleninou, brokolicou, gyrosom, solou, vegetou. Zalejeme druhou polovicou smotany, navrstvime pok. hriby, osolime, posypeme vegetou, gyrosom. Navrstvime nahrubo postruhany Eidam,posypeme provensalskym korenim, prikryjeme alobalom. Zapekame v rure pri 180 stupnoch 35-40 minut. Je to brutalne dobre!!!!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zapekane palacinky s poromPOTREBNÉ PRÍSADY 200g hladkej muky, 2 vajcia, sol, 2 lyzice oleja, 20g drozdia, 300ml mlieka. Plnka: 3 pory, 2 lyzicky masla, 100ml smotany, lyzica hladkej muky, 100g tvrdeho syra, sol, ml. c. korenie POSTUP PRÍPRAVY V mlieku rozmiesame vajcia, rozmrvene drozdie, olej, trocha soli a napokon muku. Vymiesame hladke cesto a postupne z neho upecieme asi 12 palaciniek. Pripravime plnku: Por pokrajame na tenke rezanceky, podusime na masle, osolime, okorenime a prilejeme smotanu. Muku rozmiesame asi v 150ml vody,prilejeme do omacky a varime, kym nezhustne. Potom vmiesame polovicu postruhaneho syra. Kazdu palacinku naplnime, zvinieme a ulozime na vymasteny pekac. Vrch posypeme syrom a pekac dame do vyhriatej rury. Palacinky podavame teple. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Vyprazana palacinka s nivouPOTREBNÉ PRÍSADY 600g Nivy, 4 vajcia, 250ml mlieka, 120g polohrubej muky, 50g hladkej muky,100g struhanky, vnat, sol, 250g oleja POSTUP PRÍPRAVY Do mlieka primiesame dve vajcia, sol, nasekanu vnat. Dokladne premiesame a pridame pol. muku. Z hladkeho cesta upecieme palacinky a na kazdu postruhame syr. Palacinky zlozime do tvaru satocky, obalime v trojobale a do zlatista vyprazame. Ako priloha pasuje k palacinkam bylinkova omacka i zeleninove salaty. Dobru chut! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Kolac so syrom a sampinonmiPOTREBNÉ PRÍSADY 180g hladkej muky, 1/3 balicku kypriaceho prasku, 90g tuku, 3 lyzice bieleho jogurtu, sol. Napln: 2 cibule, 50g masla, 200g sampinonov, 4 vajcia, 3dcl mlieka, 150g tvrdeho syra, sol, ml. c. korenie POSTUP PRÍPRAVY Muku preosiatu s kyp. praskom vymiesame s pokrajanym tukom, pridame jogurt a sol a vypracujeme hladke cesto. Asi na pol hodiny ho dame do chladu, potom z neho vyvalkame gulaty plat, ktorym vylozime dno a steny kolacovej formy. Dno popichame vidlickou a kratko zapecieme. Na masle spenime cibulu a na nej podusime domakka pokrajane hriby. Rozotrieme to na zapeceny kolac, zalejeme zmesou rozslahanych vajec, mlieka, jemne nastruhaneho syra, korenia a soli a pecieme v mierne vyhriatej rure, az vajecna zmes stuhne. Pri dopekani posypeme kolac zvyskom nastruhaneho syra. Je to vynikajúúúúúúúúúúúúúce! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Cislerova rybia pomazankaPOTREBNÉ PRÍSADY krabicku sardiniek, lucinu, kyslu smotanu, cibulu, lyzicku horcice, korenie, sol POSTUP PRÍPRAVY Vsetko zmiesat :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Kvasnicova natierka 2POTREBNÉ PRÍSADY 100g drozdia, lyzicu oleja, cibulu, 150g dietnej salamy, za hrst struhanky, 100ml mlieka, 3 vajcia, lyzicku horcice, lyzicku vegety, ml. c. korenie POSTUP PRÍPRAVY Cibulu spenime a pridame na kocky pokrajanu salamu. Spolu chvilu prazime. Pridame drozdie a miesame, kym hmota nezacne mierne hnednut. Zahustime struhankou, pridame mlieko, vajcia a premiesame. Ak je hmota sucha, pridame olej alebo maslo. Na zaver ochutime. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Kvasnicova natierkaPOTREBNÉ PRÍSADY velku cibulu, olej, 2 kocky kvasnic, vajce, 80-100g masla, sol, ml. c. korenie, horcicu (najlepsie francuzsku), 1 kyslu uhorku POSTUP PRÍPRAVY Cibulu spenime na oleji, pridame rozdrobene kvasnice, prazime, pokial nezacnu pripekat a nestratia kvasnicovy pach. Do odstavenych kvasnic vmiesame rozslahane vajce, prazime do zhustnutia, vychadnutu zmes vmiesame do masla a pridame sol, korenie, 2 lyzicky horcice a nadrobno pokrajanu uhorku. Dobru chut! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia s hydinovou pecienkouPOTREBNÉ PRÍSADY 500g kuracich prs, 2 cibule, sol, ml. c. korenie, kari korenie, 400g hydinovej pecene, muku, ml. papriku POSTUP PRÍPRAVY Prsia nakrajame na rezance. Spenime cibule. Na prvej polovici cibule prudko oprazime masove rezance, osolime, okorenime, poprasime kari korenim a udusime do makka. Pecen pokrajame na maso. Na druhej polovici cibule udusime pecen do makka. Udusenu poprasime paprikou, zmiesame s masom, osolime, okorenime. Dobru chut! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia na omacke z pivaPOTREBNÉ PRÍSADY 8 malych kuracich prs, 2 cibule, 4 struciky cesnaku, 2 petrzleny, 2 mrkvy, priblizne 20 dkg zeleru, 2 male cele pory, 1 l cierneho piva, sol, ml. c. korenie, rozmarin, horcicu, olej. POSTUP PRÍPRAVY Cibulu pokrajame na kocky. Korenovu zeleninu tiez. Prsia osolime, okorenime, natenko potrieme horcicou a posypeme posekanym rozmarinom. Ocistime por, odstranime tmavozelene konce listov. Zvysnu svetlozelenu cast pokrajame na male kusky. Predhrejeme ruru na 180 stupnov. Na malom mnozstve oleja opecieme prsia z oboch stran, vyberieme, prikryjeme a odlozime na teple miesto. Vo vypeku oprazime cibulu, lisovany cesnak a zeleninu. Pridame maso, podlejeme pivom, aby sa uvolnil vypek. Prikryjeme hrniec pokrievkou, vsunieme do rury a dusime asi 1 hodinu. Najvhodnejsou prilohou su maslove zemiaky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |