končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 22 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
TORTY |
Slaná tortaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Moj prvý pokus.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 19.10.2012, 9:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
CroquembouchePOTREBNÉ PRÍSADY Pridávam teda aj recept !!! Cesto: 500 ml voda, 160 g palmarín, 320 g múka polohrubá, 2 štipky soľi, 8 vajec. Krém vanilkový: 750 ml mlieka, 2 - 3 ks cukor vanilkový, 300 g cukor práškový, 3 ks zlatý klas - krémový prášok alebo vanilkoveho pudingu, 375 g masla alebo palmarínu. Karamel: 300 g cukru krystal, 5 až 6 KL vody. POSTUP PRÍPRAVY Cesto: vodu, palmarin a sol dáme zovrieť.Do vriaceho vsypeme múku a miešame až pokým sa nám masa nezačne pekne lesknúť a odlepovať od hrnca. Do teplej masy (aby troška para vyšla) zašľaháme vajíčka po jednom šľahačom. Takto pripravené cesto si dáme do vrecka.Na pekáč si dáme papier na pečenie a nanašame guličky ( viď link z youtube)... Krém: z mlieka,pudingu, van.cukru a prašk.cukru si uvaríme hustý puding.Do vlažneho pudingu pridáme maslo a vmiešame ho. Do vychladnutých upečenych guličiek si urobíme s nožikom dierku aby sme ich mohli plniť vanilkovou plnkou ( ja nerobim dierky ja to hned plnim so špicom). Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 18.10.2012, 17:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta s parížskou šlahačkou a banánmi.PRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 28.6.2013, 14:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Makový kvet podla Ela77POTREBNÉ PRÍSADY je užasny, sice som robila makovy ale na plnke nezaleži, hlavne že sa vydaril :D POSTUP PRÍPRAVY http://varecha.pravda.sk/recepty/tvarohovy-kvet/12301-recept.htmlkoment1koment1 2 x mak mlety z LIDL, 1,5 dcl až 2 dcl mlieka (aby vznikla kaša) ,3-4 PL medu, škoricu,cukor asi 2-3 PL.Všetko spolu prevaríme a necháme vychladnuť.Makovu plnku rozotrieme na rozvalkane cesto.Dala som aj 4 nastruhane jablčka,ale možu byť aj višne..Dobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Smažené zemiakyPOTREBNÉ PRÍSADY cca 2 zemiaky strednej veľkosti na 1 osobu, múka na obalenie,vajička na obalenie , strúhanka na obalenie. Omáčka: 250 ml smotana kyslá, 1 - 2 strúčiky cesnaku, vegeta 1 čl , horčica ,kôpor. POSTUP PRÍPRAVY Očistené zemiaky nakrájame na cca 0,5 cm kolieska, ktoré obalíme v klasickom troj obale.Takto obalené zemiaky dáme vysmážať na panvicu na ktorej sme si zohriali olej. Omáčka: kyslu smotanu,1-2 strúčiky nastruhaneho cesnaku,vegetu,horčicu a kôpor dame do jednej misky a všetko spolu premiešame.Do takto pripravenej omáčky si namáčame vysmažené zemiaky. Prajem dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 7.4.2012, 19:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
**Karamelová torta**PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 6 vajec, 35 dkg práš. cukru, 22 dkg poloh. múka, 15 dkg orechy / môžu byť aj lieskovce,tie sú lepšie/, 1 práš. do pečiva, 10-12 PL vody. Karamelová plnka:1 salko varené,1 smetol. Lekvár a čokoláda. Orechy na výzdobu. POSTUP PRÍPRAVY Cesto: žĺtka s cukrom a práškom do pečiva vymiešame, pridáme vodu, pomleté orechy a nakoniec múku a sneh z bielkov (jemne vmiešame).Tortovú formu si poriadne vymastíme a vlejeme pripravené cesto.Pečieme na 170 °C cca 45 min. Karamelová plnka: salko si uvaríme vo vode cca 2 hodiny ( dá sa už kúpiť aj uvarené).Po vychladnutí pridáme 1 smetol.Ja si to vždy spojím s mixérom,je to jemnejšie. Postup: upečený korpus prekrojíme na 3 časti, prekrojené vrchné časti potrieme lekvárom najlepšie nejakým kyselším ( ribezlový,višňový) a karamelovým krémom. Trochu krému si necháme na ozdobenie torty a na boky torty. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 9.11.2012, 13:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
****Zemiakový chlieb v pekárničke****POTREBNÉ PRÍSADY 300 ml.vody ,2 stredné uvarené zemiaky / môžu byť aj surové,ale varené sú lepšie/,500g hladkéj múky /môže sa použiť aj ražná múka ale vtedy je dobré ich zmiešať pol na pol/,1 ČL soli,1/4 kvasnic. POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvaríme v šupke a nastrúhame na jemnom strúhadle, potraviny dávame do pekárne postupne tak ako sú uvedené v zložení, zvolíme program na 2 hodinove pečenie .Ja potom ešte dávam chlebík na 10 minút dopiecť aby bola kôrka pekne chrumkavá. Prajem dobrú chuť.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie osie hniezdoPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny: 500 g kuracie prsia, 500 g paradajkový pretlak, maslo, soľ, vajce na volske oko,solamyl na zahustenie,syr na posypanie . Príloha :hranolky POSTUP PRÍPRAVY Postup receptu: Kuracie prsia nakrájame na tenké pásky, osmažíme ich na masle a dusíme par minút kým nezmäknú.Pridáme soľ, rajčinový pretlak,pár minút necháme prevriet a zahustíme solamylom.Môžeme dochutiť cukrom ak je potrebne.Takto pripravene mäso dáme na stred taniera , dookola dáme vysmažene hranolky, na vrch mäsa dáme volské oko a posypeme syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 26.1.2012, 10:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčová diabolskáPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny: 1 kg krkovičky alebo bravčové pliecko, 3 - 4 ks cibule, 2 - 3 PL horčice, 2 - 3 ks feferónky ,4 - 5 ks uhorky kyslej, korenie čierne mleté, olej, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Postup receptu Cibuľu , mäso a uhorky nakrájame na malé kocky . Cibuľu osmažíme na oleji , pridáme na kocky nakrájané mäso a smažíme pár minút.Pridáme soľ,korenie , na kocky nakrájané kyslé uhorky , feferónky a horčicu. Nepodlievame , mäso si pustí vlastnú šťavu. Dusíme do zmäknutia. Takto pripravené mäso podávame s chlebom. Prajem dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 17.9.2013, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Nebeské rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto:200 g múka polohrubá, 200 g cukor práškový ,4 vajce, 10 PL olej ,10 PL horúca voda ,1/2 prášok do pečiva , džem. Krém: 7,5 dcl mlieko ,3 ks puding vanilkový, 200 g cukor práškový, 3 x 250 ml smotana kyslá, 1 1/2 balíčka piškóty , kávu , um. POSTUP PRÍPRAVY Cesto: žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva a vmiešame sneh z bielkov. Pečieme na vymastenom plechu s vyšším okrajom pri 180 stupňoch asi 20 minút. Upečené vychladnuté cesto najskôr potrieme džemom ( ja som použila čučoriedkový ) a polovicou pudingového krému. Na krém poukladáme piškóty namočené v silnej káve s umom. Na piškóty dáme zvyšok krému a necháme stuhnúť. Krém: v mlieku uvaríme vanilkové pudingy s cukrom. Po vychladnutí postupne vmiešame kyslé smotany. Na vrch dáme šľahačku a posypeme strúhanou čokoládou alebo kakaom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 25.6.2014, 8:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 22 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |