. .. .. .. .. .. .
. .

Croquembouche - RECEPT 50432

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 178038 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Croquembouche


[ recept č. 50432 zo dňa  ]


Croquembouche


POTREBNÉ PRÍSADY

Pridávam teda aj recept !!! Cesto: 500 ml voda, 160 g palmarín, 320 g múka polohrubá, 2 štipky soľi, 8 vajec. Krém vanilkový: 750 ml mlieka, 2 - 3 ks cukor vanilkový, 300 g cukor práškový, 3 ks zlatý klas - krémový prášok alebo vanilkoveho pudingu, 375 g masla alebo palmarínu. Karamel: 300 g cukru krystal, 5 až 6 KL vody.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
vodu, palmarin a sol dáme zovrieť.Do vriaceho vsypeme múku a miešame až pokým sa nám masa nezačne pekne lesknúť a odlepovať od hrnca. Do teplej masy (aby troška para vyšla) zašľaháme vajíčka po jednom šľahačom.
Takto pripravené cesto si dáme do vrecka.Na pekáč si dáme papier na pečenie a nanašame guličky ( viď link z youtube)...

Krém:
z mlieka,pudingu, van.cukru a prašk.cukru si uvaríme hustý puding.Do vlažneho pudingu pridáme maslo a vmiešame ho.

Do vychladnutých upečenych guličiek si urobíme s nožikom dierku aby sme ich mohli plniť vanilkovou plnkou ( ja nerobim dierky ja to hned plnim so špicom).


Karamel:
cukor a vodu si dame do hrnca .Nechame vypariť vodu až nam cukor skaramelizuje.
Naplnené guličky namačajte do karamelu a ukladajte ich do tvaru pyramídy.POZOR na prsty !!!!
Ja som pyramidu len posypala praškovým cukrom ale možete ju ozdobiť karamelovými vlasmi alebo poliať aj roztopenou čokoladou.





http://www.youtube.com/watch?v=YUQGf0Yhbdc&feature=related
<< Torta s parížskou šlahačkou a banánmi. | Croquembouche | Slaná torta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (18.10.2012, 17:42)
mozes ist do MasterChefa (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (matahari1974) ID 178038, mimibazar.sk/matahari1974 (18.10.2012, 17:44)
Dakujem za pochvalu. (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Petra Tóthová (PetraTothova) ID 93720, mimibazar.sk/petratothova (18.10.2012, 13:27)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=47441

mohlo by to byť toto...
ODPOVEDAŤ
Adriana M. (amina) ID 4894 (18.10.2012, 13:14)
aj mňa by to oslovilo

(Y)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (matahari1974) ID 178038, mimibazar.sk/matahari1974 (18.10.2012, 17:32)
už je pridany postup :o)))
ODPOVEDAŤ
Valéria K. (valery100) ID 21394 (18.10.2012, 12:26)
Ale ako sa to pečie.Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Martina M. (matahari1974) ID 178038, mimibazar.sk/matahari1974 (18.10.2012, 16:56)
http://www.youtube.com/watch?v=YUQGf0Yhbdc&feature=related
ODPOVEDAŤ
martina tomkova (martinatomkova) ID 51726, mimibazar.sk/martinatomkova (18.10.2012, 13:50)
sú to venčeky ( odpalované cesto Odpaľované cesto (Profiterolky)
250 ml mlieko
250 ml voda
210 g maslo
250 g múka
375 g vajcia (odporúčame odvážiť cca 7 – 8 vajec)
1g soľ
Žĺtková šľahačka
500 ml smotana na šľahanie

- aby tak v ústach "křupalo" )plnené vanilkovým krémom
750 ml mlieko
150 g cukor
100 g vanilkový puding
90 g žĺtka (odporúčame odvážiť cca 5 – 6 vajec)

, namáčené v karamelu poskladané do kuželu

postup :
Postup:
1/3 mlieka zmiešame s krémovým práškom (pudingom) a žĺtkami. Zvyšné mlieko s cukrom privedieme k varu, vmiešame pripravené mlieko a dôkladne povaríme cca 2 minúty. Mali by ste mať cca 1 liter krému. Po uvarení nalejeme na plech, zabalíme fóliou a dáme vychladnúť. Mlieko, vodu, maslo a soľ dáme do hrnca a privedieme k varu. Keď všetko začne vrieť, hrniec odstavím, pridáme naraz múku, rýchlo premiešame a a vrátime späť na oheň. Miešame dovtedy, kým sa cesto neprestane prichytávať na steny hrnca a vytvorí sa nám guľa. Po dôkladnom prevarení dáme cesto do misy kuchynského robota a miešame tak, aby bolo teplé, ale nepálilo prsty. Potom postupne zašľaháme vajcia a pomaly miešame, kým sa nám nevytvorí hladké cesto – množstvo vajec záleží na hustote cesta. Nemusíte pridávať všetky, alebo naopak, môžete pridať viac, ak bude cesto príliš riedke. Cestom naplníme vrecko a vystrihneme potvor na priemer 1 cm a striekame na plech s papierom na pečenie. Tvoríme guličky s priemerom cca 3 – 4 cm. Pečieme v rozohriatej rúre na 200 °C asi 20 minút. Po vychladnutí plníme vanilkovou šľahačkou – v cukrárskom vrecku si urobíme malú dierku. Nikdy neplňte krémom ešte horúce profiterolky. Zatiaľ, čo máme profiterolky v rúre, pripravíme vanilkovú šľahačku. Zo smotany urobíme šľahačku. Vychladnutý žĺtkový krém vymiešame šľahačom do hladka a postup
ODPOVEDAŤ
Martina M. (matahari1974) ID 178038, mimibazar.sk/matahari1974 (18.10.2012, 17:40)
Maťka , maš ich vyskusane podla tvojho navodu? Lebo ja som to skusala aj so šlahačkou ale ta plnka bola potom moc riedka...
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu