končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 41 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové na zelenine TJAP TJAYPOTREBNÉ PRÍSADY 200-300 g bravčového alebo hydinového mäsa, 100 g kreviet, 300 g miešanej zeleniny (brokolicu, šampiňóny, papriku, hrášok, baby kukuricu, fazuľové výhonky), 200 ml vody, 1 kocka kuracieho a hovädzieho bujónu (podľa použitého mäsa), 1 lyžica dochucovacej pasty Sambal Badjak, Olej, Zmes(Easy mix):Tjap Tjay, Chrumkavá cibuľka, Príloha: Jazmínová ryža POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájate na veľmi tenké plátky alebo prúžky a dôkladne opražíte v 2 lyžičkách oleja. Pridajte zmes, 1 lyžicu dochucovacej pasty Sambal Badjak a dôkladne premiešajte. Pridajte 200 ml vody, kocku bujónu. Pridajte nakrájanú zeleninu: brokolicu, šampiňóny, papriku, hrášok, baby kukuricu, fazuľové výhonky. Varíte na miernom ohni, tak aby sa zelenina zohriala, ale ostala chrumkavá. Soľ podľa chuti. Podávate s Jazmínovou ryžou, posypanou chrumkavou zeleninou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 4.10.2011, 11:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pečené rebierka na thajský spôsobPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kg bravčových rebierok, Soľ, Rasca, Tuk, 100-125 ml Sladká sójová omáčka Ketjap A, 1-2 lyžice dochucovacej pasty Sambal Manis, 1 lyžica citrónovej šťavy POSTUP PRÍPRAVY Bravčové rebrá rozkrájame na menšie kusy a mierne posolíme. V miske si urobíme marinádu. Nalejeme sladkú sójovú omáčku KETJAP A, zmiešame s 1-2 lyžicami dochucovacej pasty Sambal Manis a pridáme 1 lyžičku citrónovej šťavy. Touto zmesou dobre potrieme bravčové rebrá. Zvyšnú zmes na ne vylejeme a necháme celú noc odstáť. Pekáč mierne vymastíme tukom a marinované rebrá naň uložíme. Každé rebro ešte polejeme zvyšnou zmesou a niektoré posypeme rascou. Pečieme cca 1,5 hodiny vo vyhriatej rúre (pri cca 180º C). Podávame s pečivom alebo so zemiakmi a s kyslou uhorkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 13.2.2011, 12:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Kokosový CheesecakePOTREBNÉ PRÍSADY 300 g čokoládových keksíkov,100 g masla,6 plátkov želatíny, 400 g krémového tvarohu, ¾ šálky práškového cukru, 300 ml kyslej smotany, 200 g čokolády, 160 ml kokosového mlieka POSTUP PRÍPRAVY Podrvíme si čokoládové keksíky. Zmiešame ich s roztopeným maslom. Utlačíme ich na dno aj boky menšej tortovej formy (cca 20cm priemer). Dáme do chladničky stuhnúť. Necháme napučať 6 plátkov želatíny. Zohrejeme si kokosové mlieko. Potom do mlieka vložíme napučanú želatínu, premiešame a necháme mierne vyhladnúť. Tvaroh si vymiešame s cukrom. Opatrne do tvarohu vmiešame kokosové mlieko so želatínou. Nesmie byť stuhnutá a musí sa liať. Primiešame kyslú smotanu. Roztopíme si čokoládu, ktorú necháme mierne vychladnúť. Vyberieme si tortovú formu z chladničky a nalejeme prvú vrstvu na keksíkový základ. Rozotrieme prvú polovicu kokosového krému a na krém rozfŕkame polovicu roztopenej čokolády a s vidličkou mierne porozťahuje do krému. Vylejeme druhú polovicu krému, znovu rozfŕkame zvyšnú čokoládu. Odložíme stuhnúť do chladničky, najlepšie na noc. Odporúčame krájať s nahriatym nožom, tak aby ste čokoládu lepšie krájali. PS: Ďakujem za inšpiráciu z tejto stránky. Je to vynikajúca lahôdka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 23.8.2011, 11:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Mangoot FishPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g makrely alebo čerstvej ryby, Citrónova šťava, Olej, Soľ, 200 ml vody, 200 ml kokosového mlieka, Mangoot Mix 100g POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame olej, soľ, citrónovú šťavu a vytvoríme zmes. Zmesou potrieme rybu. V panvici na oleji mierne usmažíme MANGOOT MIX tak, aby sa tento mix zohrial a prevoňal. Pridáme 200ml vody, 200ml kokosového mlieka. Privedieme do varu a potom pridáme ryby. Na koniec pridáme na pár minút zeleninu. Varíme rybu ešte niekoľko minúť, tak aby zmäkla. Solíme podľa chuti. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 6.2.2011, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Sladko-kyslá rybaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g makrely nakrájenej na kúsky, trochu octu, 2 ks červenej a 1 ks zelenej papriky, Cibuľu, ½ uhorky, Atjar Kuning Mix 100g POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme zmes Atjar Kuning Mix v 250 ml vody. Pridáme ocot, soľ a cukor do sladkokyslej chuti. Na panvici v oleji vysmažíme rybu. Vyberieme rybu a do toho istého oleja pridáme uhorky, papriku, cibuľu, zeleninu a mierne osmažte. Potom ryby so zeleninou dáme do omáčky a pár minút povaríme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Mexická SalsaPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g lúpaných paradajok vo vlastnej šťave, 1 cibuľa, 1-2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice nasekaného koriandru, 2 lyžice olivového oleja, soľ, 1-2 lyžice limetkovej šťavy (môže byť aj citrón), 1-2 lyžičky dochucovacej pasty Sambal Badjak POSTUP PRÍPRAVY Salsa: Všetky prísady hodíte do mixéra, zmixujete dohladka. V prípade, ak chcete hustejšiu variantu môžete chvíľu salsu povariť a nechať tak odpariť prebytočnú vodu. Necháte vychladiť a približne hodinu odležať v chlade. Potom môžete podávať. Tortilly so Salsou: Tortilla chips položíte do zapekacej misky. Polejete Salsou a posypete postrúhaným syrom. Necháte zapiecť pri teplote cca 180º C. Alebo tortilla chips môžete len namáčať v Salse. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 3.2.2011, 8:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Coco drinkPOTREBNÉ PRÍSADY 1 ananás v konzerve (cca 500 g) + šťava (chladené), 200 ml kokosového mlieka (chladené), 200 ml 100% pomarančového džúsu (chladené), citrónová šťava (chladené), pomaranč na dekoráciu, kokosová múčka na dekoráciu pohára POSTUP PRÍPRAVY Skôr ako začnete s prípravou nápoja je potrebné všetky suroviny schladiť. Po schladení najprv rozmixujte ananás s 50 ml ananásovej šťavy. Pridáte 200 ml kokosového mlieka, 200 ml pomarančového džúsu a všetko rozmixujete do hladka. Pripravíte si pohár, ktorý ozdobíte kokosovou múčkou a nápoj nalejete do pohára. Na dekoráciu môžete použiť ananás, pomaranč, slamky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 3.2.2011, 0:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčová pochúťka KAKI TIGAPOTREBNÉ PRÍSADY 300-500 g bravčového alebo hydinového mäsa,Sladká Sójová omáčka KETJAP KAKI TIGA,Čerstvé chilli papričky alebo 1 lyžica dochucovacej pasty Sambal Badjak,2 lyžice Solamylu, Olej,Chrumkavá cibuľka, Príloha: Jasmínová ryža POSTUP PRÍPRAVY Mäso si nakrájame na kocky a zmiešame so sladkou sójovou omáčkou Ketjap Kaki Tiga (kto má rád pikantnú formu pridá čerstvé chilli papričky alebo jednu lyžicu dochucovacej pasty Sambal Badjak). Necháme v chladničke odležať minimálne 1 hodinu. Do marinovanej zmesi pridáme 2 lyžice Solamylu a dobre premiešame. Na panvicu dáme 2 lyžice oleja a mäso usmažíme. Podávame s ryžou posypanou chrumkavou cibuľkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 13.2.2011, 9:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie nohy ManisPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie horných kuracích stehien, soľ, olej, hladká múka, solamyl, dochucovacia pasta Sambal Manis, Omáčka Sweet chilli a paradajky (pozri recept) POSTUP PRÍPRAVY Kuracie nohy si naporcujeme a umyjeme. Posolíme a jemne potrieme dochucovacou pastou Sambal Manis. Obalíme v hladkej múke zmiešanej so solamylom. Uložíme na pekáč a každý kúsok pokvapkáme olejom. Dáme upiecť do vyhriatej rúry (pri cca 180º C) do chrumkava. Upečené chrumkavé kuracie nohy namočíme do omáčky sweet chilli a paradajky (pozri recept) a podávame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Omáčka Sweet chilli a paradajkyPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g krájaných paradajok v konzerve, Červená cibuľa, Bazalka, Petržlenová vňať, Soľ, olej, 5 lyžíc sladkej chilli omáčky POSTUP PRÍPRAVY Cibuľku si pokrájame a udusíme do mäkka na oleji. Pridáme paradajky, 5 lyžíc Sladkej chilli omáčky a dusíme 10 minút tak, aby sa voda trochu odparila. Dochutíme soľou a bylinkami (my sme použili bazalku, petržlen). Podávame teplú alebo za studena k jedlám z hydiny, z bravčového mäsa, hovädzieho mäsa alebo podľa chuti k čomukoľvek. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 23.1.2011, 21:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 41 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |