. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Denis Č. (adec01) ID 164460
ADEC Slovakia s.r.o.
Oblasť: Sereď
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.9.2010
Naposledy: 4.4.2011 18:42
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 41
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 41 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové na zelenine TJAP TJAY



POTREBNÉ PRÍSADY

200-300 g bravčového alebo hydinového mäsa, 100 g kreviet, 300 g miešanej zeleniny (brokolicu, šampiňóny, papriku, hrášok, baby kukuricu, fazuľové výhonky), 200 ml vody, 1 kocka kuracieho a hovädzieho bujónu (podľa použitého mäsa), 1 lyžica dochucovacej pasty Sambal Badjak, Olej, Zmes(Easy mix):Tjap Tjay, Chrumkavá cibuľka, Príloha: Jazmínová ryža

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájate na veľmi tenké plátky alebo prúžky a dôkladne opražíte v 2 lyžičkách oleja. Pridajte zmes, 1 lyžicu dochucovacej pasty Sambal Badjak a dôkladne premiešajte. Pridajte 200 ml vody, kocku bujónu. Pridajte nakrájanú zeleninu: brokolicu, šampiňóny, papriku, hrášok, baby kukuricu, fazuľové výhonky. Varíte na miernom ohni, tak aby sa zelenina zohriala, ale ostala chrumkavá. Soľ podľa chuti. Podávate s Jazmínovou ryžou, posypanou chrumkavou zeleninou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.10.2011, 11:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Pečené rebierka na thajský spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg bravčových rebierok, Soľ, Rasca, Tuk, 100-125 ml Sladká sójová omáčka Ketjap A, 1-2 lyžice dochucovacej pasty Sambal Manis, 1 lyžica citrónovej šťavy

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové rebrá rozkrájame na menšie kusy a mierne posolíme. V miske si urobíme marinádu. Nalejeme sladkú sójovú omáčku KETJAP A, zmiešame s 1-2 lyžicami dochucovacej pasty Sambal Manis a pridáme 1 lyžičku citrónovej šťavy. Touto zmesou dobre potrieme bravčové rebrá. Zvyšnú zmes na ne vylejeme a necháme celú noc odstáť. Pekáč mierne vymastíme tukom a marinované rebrá naň uložíme. Každé rebro ešte polejeme zvyšnou zmesou a niektoré posypeme rascou. Pečieme cca 1,5 hodiny vo vyhriatej rúre (pri cca 180º C). Podávame s pečivom alebo so zemiakmi a s kyslou uhorkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.2.2011, 12:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Kokosový Cheesecake



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g čokoládových keksíkov,100 g masla,6 plátkov želatíny, 400 g krémového tvarohu, ¾ šálky práškového cukru, 300 ml kyslej smotany, 200 g čokolády, 160 ml kokosového mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Podrvíme si čokoládové keksíky. Zmiešame ich s roztopeným maslom. Utlačíme ich na dno aj boky menšej tortovej formy (cca 20cm priemer). Dáme do chladničky stuhnúť. Necháme napučať 6 plátkov želatíny. Zohrejeme si kokosové mlieko. Potom do mlieka vložíme napučanú želatínu, premiešame a necháme mierne vyhladnúť. Tvaroh si vymiešame s cukrom. Opatrne do tvarohu vmiešame kokosové mlieko so želatínou. Nesmie byť stuhnutá a musí sa liať. Primiešame kyslú smotanu. Roztopíme si čokoládu, ktorú necháme mierne vychladnúť. Vyberieme si tortovú formu z chladničky a nalejeme prvú vrstvu na keksíkový základ. Rozotrieme prvú polovicu kokosového krému a na krém rozfŕkame polovicu roztopenej čokolády a s vidličkou mierne porozťahuje do krému. Vylejeme druhú polovicu krému, znovu rozfŕkame zvyšnú čokoládu. Odložíme stuhnúť do chladničky, najlepšie na noc. Odporúčame krájať s nahriatym nožom, tak aby ste čokoládu lepšie krájali.

PS: Ďakujem za inšpiráciu z tejto stránky. Je to vynikajúca lahôdka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 23.8.2011, 11:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Mangoot Fish



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g makrely alebo čerstvej ryby, Citrónova šťava, Olej, Soľ, 200 ml vody, 200 ml kokosového mlieka, Mangoot Mix 100g

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame olej, soľ, citrónovú šťavu a vytvoríme zmes. Zmesou potrieme rybu. V panvici na oleji mierne usmažíme MANGOOT MIX tak, aby sa tento mix zohrial a prevoňal. Pridáme 200ml vody, 200ml kokosového mlieka. Privedieme do varu a potom pridáme ryby. Na koniec pridáme na pár minút zeleninu. Varíme rybu ešte niekoľko minúť, tak aby zmäkla. Solíme podľa chuti.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 6.2.2011, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Sladko-kyslá ryba



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g makrely nakrájenej na kúsky, trochu octu, 2 ks červenej a 1 ks zelenej papriky, Cibuľu, ½ uhorky, Atjar Kuning Mix 100g

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme zmes Atjar Kuning Mix v 250 ml vody. Pridáme ocot, soľ a cukor do sladkokyslej chuti. Na panvici v oleji vysmažíme rybu. Vyberieme rybu a do toho istého oleja pridáme uhorky, papriku, cibuľu, zeleninu a mierne osmažte. Potom ryby so zeleninou dáme do omáčky a pár minút povaríme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Mexická Salsa



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g lúpaných paradajok vo vlastnej šťave, 1 cibuľa, 1-2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice nasekaného koriandru, 2 lyžice olivového oleja, soľ, 1-2 lyžice limetkovej šťavy (môže byť aj citrón), 1-2 lyžičky dochucovacej pasty Sambal Badjak

POSTUP PRÍPRAVY

Salsa:
Všetky prísady hodíte do mixéra, zmixujete dohladka. V prípade, ak chcete hustejšiu variantu môžete chvíľu salsu povariť a nechať tak odpariť prebytočnú vodu. Necháte vychladiť a približne hodinu odležať v chlade. Potom môžete podávať.

Tortilly so Salsou:
Tortilla chips položíte do zapekacej misky. Polejete Salsou a posypete postrúhaným syrom. Necháte zapiecť pri teplote cca 180º C. Alebo tortilla chips môžete len namáčať v Salse.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 3.2.2011, 8:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Coco drink



POTREBNÉ PRÍSADY

1 ananás v konzerve (cca 500 g) + šťava (chladené), 200 ml kokosového mlieka (chladené), 200 ml 100% pomarančového džúsu (chladené), citrónová šťava (chladené), pomaranč na dekoráciu, kokosová múčka na dekoráciu pohára

POSTUP PRÍPRAVY

Skôr ako začnete s prípravou nápoja je potrebné všetky suroviny schladiť. Po schladení najprv rozmixujte ananás s 50 ml ananásovej šťavy. Pridáte 200 ml kokosového mlieka, 200 ml pomarančového džúsu a všetko rozmixujete do hladka. Pripravíte si pohár, ktorý ozdobíte kokosovou múčkou a nápoj nalejete do pohára. Na dekoráciu môžete použiť ananás, pomaranč, slamky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 3.2.2011, 0:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčová pochúťka KAKI TIGA



POTREBNÉ PRÍSADY

300-500 g bravčového alebo hydinového mäsa,Sladká Sójová omáčka KETJAP KAKI TIGA,Čerstvé chilli papričky alebo 1 lyžica dochucovacej pasty Sambal Badjak,2 lyžice Solamylu, Olej,Chrumkavá cibuľka, Príloha: Jasmínová ryža

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso si nakrájame na kocky a zmiešame so sladkou sójovou omáčkou Ketjap Kaki Tiga (kto má rád pikantnú formu pridá čerstvé chilli papričky alebo jednu lyžicu dochucovacej pasty Sambal Badjak). Necháme v chladničke odležať minimálne 1 hodinu. Do marinovanej zmesi pridáme 2 lyžice Solamylu a dobre premiešame. Na panvicu dáme 2 lyžice oleja a mäso usmažíme. Podávame s ryžou posypanou chrumkavou cibuľkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 13.2.2011, 9:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie nohy Manis



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie horných kuracích stehien, soľ, olej, hladká múka, solamyl, dochucovacia pasta Sambal Manis, Omáčka Sweet chilli a paradajky (pozri recept)

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie nohy si naporcujeme a umyjeme. Posolíme a jemne potrieme dochucovacou pastou Sambal Manis. Obalíme v hladkej múke zmiešanej so solamylom. Uložíme na pekáč a každý kúsok pokvapkáme olejom. Dáme upiecť do vyhriatej rúry (pri cca 180º C) do chrumkava. Upečené chrumkavé kuracie nohy namočíme do omáčky sweet chilli a paradajky (pozri recept) a podávame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Omáčka Sweet chilli a paradajky



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g krájaných paradajok v konzerve, Červená cibuľa, Bazalka, Petržlenová vňať, Soľ, olej, 5 lyžíc sladkej chilli omáčky

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľku si pokrájame a udusíme do mäkka na oleji. Pridáme paradajky, 5 lyžíc Sladkej chilli omáčky a dusíme 10 minút tak, aby sa voda trochu odparila. Dochutíme soľou a bylinkami (my sme použili bazalku, petržlen). Podávame teplú alebo za studena k jedlám z hydiny, z bravčového mäsa, hovädzieho mäsa alebo podľa chuti k čomukoľvek.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.1.2011, 21:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 41 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu