končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 28 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Škoricovo-jabĺčkový koláčPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY ***cesto:250 g hladkej múky ,200 g cukru,1 balíček vanilkového cukru ,soľ ,1 lyžica mletej škorice,130 g masla,olej 3 PL *** plnka: cukor, zlaty klas mlieko, vanilka - uvaríme hustejší puding *** na ozdobu: jablčka, škoricový cukor a trošku citrónovej šťavy POSTUP PRÍPRAVY V miske zamiešam 1 lyžičku cukru, múku, soľ a pol lyžice škorice,pridám maslo, olej a vymiešam cesto. Pridám 5 lyžíc vody a vanilkový cukor, vymiesim mäkké cesto. Cesto na hodinu dám do chladničky jablká umyjem, ošúpem ich, vykrojím jadrovníky, jablká nakrájam na plátky všetko to pokvapkám citrónovou šťavou a posypem zvyškom cukru .Okrúhlu formu na pečenie (naša forma má priemer asi 24 cm) vytriem maslom polovicu cesta vyvaľkám a položím ju do formy, dám na ňu uvarený zlatý klas ktorý už medzi časom vychladok. Na túto zmes poukladám na mesiačiky nakrájané jabĺčka, ktoré polejeme citrónom a posypeme škoricovým cukrom. Zvyšné cesto vyvaľkám, nakrájam na pásiky a poukladám ich navrch koláča v tvare mriežky koláč potriem rozšľahaným žĺtkom a pečiem asi 15 minúť v rúre nahriatej na 230 stupňov ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Vianočná kapustnicaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY kysla kapusta 1kg, susene hriby- dve hrste, klobasa- dve nozicky ( veľmi dobrá je budapeštianska ), cibula, olej, sol, smotana na varenie 0.5l, mleta sladka paprika, trošku mletej štiplavej červenej papriky, MČK a trošku kryštálového cukru. POSTUP PRÍPRAVY Hríby si namocime do horucej vody. Kapustu trochu premyjeme vodou, aby nebola velmi kysla. Klobasu nakrajame na vädšie kúsky. Cibulu nakrajame nadrobno. Na oleji spenime cibulku, pridame klobasku, opecieme ju, poprasime sladkou mletou paprikou. Pridame huby aj s vodou, a 20 min. podusime. Pridame kyslu kapustu a zalejeme ju vodou, aby bola vsetka kapusta vo vode. Posolime. Mozme dat aj trochu MČK. Varime kapustu 30-40 minut, kym nezmäkne a dáme trošku cukru. Na zaver pridame smotanu alebo slahacku a nechame prevriet. Podávame s chlebíkom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 9.2.2012, 14:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Raňajkové zapekankyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY toustový chleba, cibuľa, olej, šunka, vajíčka, soľ, korenie, oregano a zeleninka podľa chuti :) POSTUP PRÍPRAVY Toustový chlebík vyvalkáme valčekom na cesto a rozdelíme na dva trojuholníčky. Na oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku. Olejom vymažeme formu na muffiny a každú formyčku vyložíme dvoma trojuholníkmi toustového chlebíka. Na dno dáme trošku opraženej cibuľky, na drobno nakrájanú šunku, a na to vyklepneme vajíčko. To celé trošku osolíme, okoreníme a posypeme oreganom. A toto celé dáme zapiecť na 10 min. do rúry, aby sa vajíčko zapieklo. Podávame so zeleninkou. Prajem dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 5.12.2010, 10:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia s jablkovou omáčkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 4 kuracie prsia, 2 – 3 jablká, 1 cibuľu, 3 lyžice oleja, 8 lyžičiek karí 250 ml smotany na varenie, 3 lyžice kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY V panvici na rozohriatom oleji necháme zosklovatieť nadrobno posekanú cibuľu. Kuracie prsia umyjeme, osušíme papierovou utierkou, prípadne prekrojíme na menšie časti. Osolíme, posypeme mletým čiernym korením a karí a pridáme k cibuli. Z každej strany opekáme 5 až 8 minút alebo až kým mäso nie je celkom prepečené. Jablká ošúpeme a nahrubo postrúhame. Pridáme ich do panvice, kde sme predtým opekali mäso – mäso zatiaľ udržujeme v teple – a pod pokrievkou dusíme 10 až 15 minút. Ak sú jablká málo šťavnaté, môžeme k nim priliať trochu vody. Panvicu odstavíme zo sporáka a k poduseným jablkám prilejeme smotanu na varenie a kyslú smotanu. Premiešame a všetko rozmixujeme ručným ponorným mixérom. Omáčku znovu prehrejeme, pridáme kuracie prsia a podávame :). Najlepšie sa k tomu hodí dusená ryža. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 14.1.2011, 7:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Naša obľúbená nátierka :)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 pomazánkové maslo bez príchute, 1 tatárska omáčka, 1 cesnak, 100g šunky, 100 g syru eidam, 3 vajíčka uvarené na tvrdo, 1 paprika, 2-3 rajčinky, mletá páliva paprika podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Všetky potrebné prísady zmiešame aby sa nám pekne spojili a podávame s pečivom. :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 3.5.2014, 23:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Palacinky s nutelovo-tvarohovou plnkou a jahodovou polevouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Palacinky: 600 ml mlieka, 1 vajce, štipku soli, 4-5 PL cukru a hladkú múku Plnka: nutelu, tvaroh, vanilkový cukor 2x, 2 KL 10% smotany Poleva: jahody môžu byť aj z konzervy, cukor POSTUP PRÍPRAVY Z mlieka, vajca, cukru, soli a múky si vymiešame palacinkové cesto. Na rozpálenej panvici upečieme tenké palacinky. Medzitým si pripravíme jahody s cukrom, ktoré rozmixujeme. Tvaroh rozmiešame s vanilkovým cukrom a smotanou na hladký krém. Vymiešaný tvaroh dáme do chladničky, aby sa neroztekal. Hotovú palacinku potrieme nutelou a tvarohom. Preložíme, na tanieri posypeme práškovým cukrom, polejeme jahodovou polevou a ozdobíme. Prajem Vám dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 21.11.2010, 10:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia so slivkovo-badiánovou omáčkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 600 g zemiakov , 4 kusy kuracích pŕs, 200 g vykôstkovaných sliviek , 200 ml červeného vína , 4 hviezdičky badiánu , 1 čl škrobovej múčky POSTUP PRÍPRAVY Očistené zemiaky pokrájame na hrubšie plátky a rozložíme ich na plech vyložený pa¬pierom na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 20 minút. Umyté a osušené kuracie prsia nakrájame na plátky a opečieme na horúcom oleji alebo ugrilujeme z každej strany do zlatista. Udržujeme teplé. Do menšieho hrnca dáme umyté slivky po¬krájané na štvrtiny, zalejeme vínom, pridáme badián a povaríme cca 3 minúty. Badián vybe¬rieme a k vínu primiešame škrob rozmiešaný v malom množstve vody. Za stáleho miešania krátko povaríme, aby tekutina zhustne. Opečené kuracie plátky a slivky s omáčkou rozložíme na tanier a pridáme opečené zemiaky. Chuť je zvláštna ale veľmi príjemná, pričom víno v tej omáčke nie je takmer vôbec cítit. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 21.11.2010, 10:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Pikantné kuracie prsiaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500 g kuracie prsia, 1 ks cibuľa, 1 strúčik cesnak, 1 ks červená paprika, 1 konzerva šampiňóny sterilizované, 2-3 ks chilli papričky, 2 PL grilovacieho korenia na kuracie mäso, 1 KL čierne mleté korenie , 1/2 KL drvená rasca, ttrošku pálivej mletej papriky, 5 PL ostrý kečup, 1 KL soľ, podľa potreby olej POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na kúsky a zmiešame s trochou oleja, grilovacím korením, čiernym mletým korením, rascou, soľou a nasekanými chilli papričkami. Vo väčšej panvici rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, a opražíme. Pridáme zmes mäsa a korenín a za stáleho miešania restujeme asi 2 minúty. Poprášime mletou palivou paprikou. Potom pridáme na prúžky nakrájanú červenú papriku, šampiňóny, a prelisovaný cesnak. Restujeme asi 8 minút. Nakoniec pridáme kečup, premiešame, a krátko povaríme. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Francúzske zemiakyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY zemiaky uvarené v šupke, pekelne pálivá saláma, smotana kyslá, 2-3 vajíčka, hladká múka, soľ, korenie čierne, korenie na zemiakové jedlá, korenie na francúzske zemiaky a kto má rád pálivé tak 1-2 pálivé papričky :) POSTUP PRÍPRAVY Uvarené zemiaky očistíme a nakrájame na plátky. Ohňovzdornú misu si vymažeme maslom alebo olejom a kladieme zemiakové kolieska. Keď máme jeden rad uložený, posolíme a správíme druhý rad rovnako. Ten taktiež posolíme a poukaldáme naň na krúžky nakrájanú pekelne pálivú salámu.Takto pokračujeme až kým neprídeme po okraj misy. V druhej miske si vymiešame vajíčka, smotanu, pridáme soľ, korenie a trošku hladkej múky aby sme trošku zahustili omáčku. Keď je táto zmes hotová, tak ňom polejeme naše pripravené zemiaky. Vrch ešte posypeme štipkou korenia na zemiakové jedlá a štipkou korenia na francúzske zemiaky. Ak máte radi poriadne "čípoš " tak ešte posypte zemiačiky pálivou papričkou. A toto všetko dáme na cca 20 min. do rúry zapiecť. Hotové francúzske zemiačiky sú v tedy, keď chytia nádhernú zlatistú farbu. DOBRÚ CHUŤ :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Moja úplne prvá poťahovaná tortička z jojo cukríkovPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY zebrová torta plnená vanilkovým krémom a broskyňami ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (7) posledné: 6.11.2010, 14:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 28 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |