. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Hana D. (sharmana) ID 135570
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.1.2010
Naposledy: 25.2.2024 11:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 17
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 23
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 23 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Marhulový džem



POTREBNÉ PRÍSADY

cca 4kg vykôstkovaných marhúl, nie prezretých 1,5kg krišt. cukru 1/3 kyselina citronova

POSTUP PRÍPRAVY

Marhule som vykôstkovala, umyla a rozmixovala. Rozmixovanú masu som dala do hrnca variť na cca 20 minút. Potom som pridávala postupne cukor a zamiešala. Priebežne som miešala a odstraňovala penu, ktorá sa pri bublaní tvorila. Neskôr som pridala kyselinu citronovu.

Videla som rôzne recepty, aj s krátkou dlžkou varenia, ale mne to tak rýchlo nehustlo. Musela som variť a priebežne miešať cca 2,5 hodiny.

Skúška hustoty: za lyžičku džemu dáme na tanier vychladnúť, urobíme prstom cestičku. Ak sa nezaleje, tak je džem hotový.

Hotový ešte horúci džem som naliala do pohárikov (vyšlo mi z toho cca 9 pohárikov 3dcl). Zavrela viečkom a na 10 minút nechala hore dnom:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 12.7.2014, 13:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Orechové rezy so žĺtkovou polevou



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 280g práškový cukor, 180g polohrubá múka, 250 g pomleté vlažské orechy, 250 g Hera (pred použitím ju treba nechať zmäknúť), 6 bielkov, 1/2 prášku do pečiva, marhuľový džem. Žĺtková poleva: 6 žltkov, 200 g práškový cukor, 1 vanilínový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Našla som zopár receptov na tento koláčik, ale prispôsobila som si ingrediencie aj postup, tak ako to mne vyhovovalo.

Najskôr si vyšľaháme 6 bielkov do tuhého snehu. Zvyknem dat za štipku soli a pár kvapiek vody. Dáme do chladničky.
Vo veľkej mise zmäknutú Heru vyšľaháme s 280 g cukru. Potom primiešame múku s kypriacim práškom a orechy. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov. Cesto pečieme na 180 °C cca 35 minút. Treba pichnúť špajdlou, či je cesto hotové.

Tesne pred dopečením cesta rozmixujeme 6 žltkov s práškovým a vanilínovým cukrom. Ak je tuhé, pridávame po malých lyžičkých vodu, aby sme vedeli polevu na koláč poliať.

Na ešte teplý koláč natrieme marhuľový džem, vylejeme polevu a necháme stuhnúť (polevu zaschnúť). Keďže je poleva so žltkov, koláčik skladujeme v chladničke.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Jablkovo tvarohová žemlovka



POTREBNÉ PRÍSADY

10-12 rožkov, 1l mlieka, 500g tvaroh, 6-8 ks jablk, 2x vanilínový cukor, 6 vajec, cukor, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Mlieko zohrejeme, rozpustíme v nom kúsok masla a 1 vanilínový cukor. Pekáč vymastíme maslom a posypeme strúhankou. Rožky nakrájame na prúžky a namáčame v mlieku, jemne vytlačíme a ukladáme prvú vrtstvu na pekáč. Jablká postrúhame, zmiešame s niekolkými lyžicami cukru (podla vlastnej chuti, záleží na kyslosti jablk) a nanesieme na prvú vrstvu rožkov. Medzitým rozdrobíme tvaroh, vmiešame don žltky a 2 dcl mlieka. Vymiešame. Na jablká nanesieme dalšiu vrstvu rožkov a na ne tvarohovú plnku. Na vrch uložíme niekolko plátkov masla. Dáme piecť na cca 35 minút pri 180 °C.\r\nMedzitým vyšľaháme bielka so štipkou soli. Po upečení natrieme sneh na žemlovku a dáme zapiecť ešte na 10 minút, alebo do zlatista. \r\n\r\nNamiesto jablk môžeme použiť aj marhuľový kompot. Každý podľa svojej chuti.\r\n\r\nDobrú chuť:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Domáca parená knedľa



POTREBNÉ PRÍSADY

Kvások:\\r\\njedno droždie, cca 2,5 dcl vlažného mlieka, trošku cukru\\r\\n\\r\\nCesto: 500g hladkej múky, 2 vajcia, štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Do mierne teplého(vlažného) mlieka nadrobíme droždie, prisypeme cukor, poriadne vymiešame a vo vhodnej nádobe prikryjeme, odložíme na teplé miesto a počkáme kým nám nakysne.***\r\nPreosejeme hladkú múku do väčšej nádoby, pridáme dve vajcia, štipku soli a kvások. Poriadne rukou cesto prepracujeme. Ak by bolo cesto tuhé, suché, pridáme vlažného mlieka. Cesto sa bude zo začiatku lepiť, ale to prejde, neskôr sa bude v pohode od náboby odlepovať. Dôležité je poriadne prepracovanie, jemne tak aby sa cesto prevzdušnilo (bude trošku akoby fučať)***\r\nOdložíme na teplé miesto a prikryté necháme poriadne vykysnúť. ***\r\nPo vykysnutí rozdelíme na dve polovice, ešte rukou prepracujeme. Druhú časť necháme stále na teplom mieste prikrytú.\\r\\nCesto vytvarované do bochníka alebo valca dáme do hrnca s horúcou vodou, položíme na parák, voda stačí ak sa jemne dotýka cesta, nie aby bola knedla pod vodou. Prikryté paríme 20 minút. Neotvárať, aby knedľa nepadla. Potom už len vyberieme, položíme na tanier a necháme prikrytú vlhkou utierkou, aby nevyschla a nestvrdla.\\r\\n\\r\\nDobrú chuť:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

JABLKOVÉ PITÉ



POTREBNÉ PRÍSADY

500g polohrubej múky 200g rastlinný tuk / napr. palmarín/ 100g práškový cukor 2 vajcia 1 škoricový cukor 800g jabĺk

POSTUP PRÍPRAVY

Z múky, tuku, cukru, vajec vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na 2 bochníky. Trošku dám vždy stuhnúť do chladničky na pol hodku.
Rozvalkáme ich na dva pláty hrubé cca 5mm.
Prvý plát položíme na vymastený, mukou vysypaný plech.
Posypeme nastrúhanými jablčkami, (môžu byť nakrájané aj na tenšie plátky), posypeme škoricovým cukrom.
Prikryjeme druhým plátom, ktorý trošku poprepichujeme vidličkou.
Pečieme v predhriatej rúre na 180stupňov 25-30 minút.
Hotový posypeme práškovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 3.5.2014, 11:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

ŠPENÁTOVÁ OMÁČKA (polievka)



POTREBNÉ PRÍSADY

cca 250 g špenátu, pol l plnotučneho mlieka, 30 ml šlahačkovej smotany, 8 stručikov cesnaku, sol, čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Táto omáčka je veľmi rýchla a jednoduchá. Prísady a gramáž jsú približné, riaďte sa svojim chuťovými bunkami:)

Najskôr zohrejem v hrnci trošku oleja, naň položím mrazený špenát, zalejem tak aby bol vodou zakrytý. Hneď pridám rozpučený cesnak, sol aj korenie. Keď je špenát udusený, prilejem mlieko, chvílu povarím a rozmixujem. Potom pridám šlahačkovú smotanu. Povarím.

Mne to vyšlo cca na 1,5 litra omáčky. Všetkého môžete pridať trošku viac, podla toho či je omáčka riedka, hustá.

Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

KAPUSTNÉ STRAPAČKY (HALUŠKY)



POTREBNÉ PRÍSADY

cca 900 g zemiakov, 700g polohrubej múky, 2 vajcia,soľ, čierne korenie, pravá údená slanina cca 25 dkg, 2-3dc vody, 500 g kyslej kapusty (alebo podľa chuti) alebo použijeme na cesto polovičnú dávku:)

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme zovrieť vodu do veľkého hrnca. Zemiaky ošúpeme, nastrúhame na jemno, pridáme múku, vajcia sol a zmiešame. Pridáme vodu podľa potreby, aby nebolo cesto také tuhé a prešlo cez haluškovač.

Pripravené cesto hádžeme do vriacej osolenej vody (cez haluškovač, tí šikovnejší nožíkom). Halušky vo vode premiešame, keď vyplávajú na povrch, necháme ešte chvíľku povariť a sitkom vyberáme do vhodne veľkej nádoby či hrnca.
Na panvici roztopíme slaninu. Keď je opečená vmiešame do halušiek. Vo výpeku zohrejeme kyslú kapustu a tiež vmiešame do halušiek. Podľa potreby ešte osolíme a okoreníme. Môžeme podávať.

Dobrú chuť:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

Karfiolový nákyp



POTREBNÉ PRÍSADY

1 karfiol, 8 stredných zemiakov, 6 vajec, 2 staršie rožky, 200 ml smotana na varenie, trochu mlieka, olivy cca 100g, údená slanina 200-300g, môže byt aj šunka 100g, sol, čierne korenie, sladka mleta paprika

POSTUP PRÍPRAVY

Nákyp som našla v jednom časopise, ale urobila som si aj tak po svojom. Zaradila som ho do kategorie "čo dom dal", pretože je tam zo všetkého trošku a nie je to ani čisto bezmäsité, ale ani mäsité jedlo.\\\\r\\\\n\\\\r\\\\n1. Uvaríme karfiol. Nie velmi domäkka.\\\\r\\\\n2. Uvaríme zemiaky, ja som ich nakrájala na krúžky.\\\\r\\\\n3. Slaninu nakrájame a opečieme, stopíme.\\\\r\\\\n4. Žltka zmiešame so smotanou.\\\\r\\\\n5. Z bielkov vyšlaháme sneh.\\\\r\\\\n6. Rožky namočíme do trošky mlieka a môžeme priliať trošku z roztopenej slaninky.\\\\r\\\\n7. Do zapekacej misy naukladáme zemiaky, karfiol rozobratý na ružičky, pokrájané olivy, osolíme, okoreníme, pridáme roztopenú slaninu, prípadne aj šunku, vmiešame rožky, žltka so smotanou a vyšlahané bielka. Ja som pridala aj trošku provensálskeho korenia. \\\\r\\\\n8. Dáme zapiecť pri 180 C cca 30-40 min.\\\\r\\\\n\\\\r\\\\nDobrú chuť:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Paradajková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Prísady: 400g rajčinový pretlak, 4 cibule, hl. múka, 1 hovädzí bujon, soľ, čierne korenie, bobkový list, za hrsť ryže

POSTUP PRÍPRAVY

Postup: Cibulu nakrájame nadrobno, speníme v hrnci, necháme podusiť. V druhom hrnčeku uvaríme bujon v 1 litri vody.Ked je cibula udusená, pridáme bujonovy vyvar, osolíme podľa potreby, pridáme čierne korenie, bobkový list. Povaríme. Pridáme rajčinový pretlak a dolejeme vody, aby bola polievka cca do 2 litrov. Povaríme, vyberieme bobkový list, rozmixujeme. Potom pridáme za hrsť ryže a ked je mäkká, môžeme vypnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Palacinkové cesto



POTREBNÉ PRÍSADY

300g hladkej múky, 2 vajíčka, 500ml mlieka, 1/2 prášku do pečiva, štipka cukru, štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady dám spolu do misky, vymiešam, najlepšie ponorným mixérom. Cesto je redšie, nesmie byť však úplne riedke. Ak sa zdá byť husté, pridávam ešte trochu mlieka.\\r\\nVymiešané cesto dávam do chladničky na takú hodinku.\\r\\nPred použitím ešte premiešam.\\r\\n\\r\\nPalacinky z tohto cesta sa mi ešte nikdy neprilepili. Na panvicu dávam vždy len trošičku oleja (zhruba pred každou palacinkou jednu polievkovú lyžicu oleja).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.8.2012, 17:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 23 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu