. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZVERINA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 41 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>

ZVERINA

Zajac pečený na cibuli a rozmaríne



POTREBNÉ PRÍSADY

zajac*soľ*citrón.šťava*plátky anglickej slaniny*vetvičky rozmarínu*ˇmalé cibuľky 6-8*1 hlavička cesnaku*maslo*olej

POSTUP PRÍPRAVY

Chutná príprava zajaca....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 11.7.2010, 19:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Horčicové medajlónky



POTREBNÉ PRÍSADY

mäsko z diviny, plnotučná horčica, soľ, korenie na divinu, cibuľa, čierne mleté korenie, majoránka, cesnak, červená paprika mletá, vývar

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko nakrájame na plátky, mierne vyklepeme, osolíme, okoreníme, natrieme horčicou a necháme aspoň pol hodinku odležať v chlade (môže byť aj dlhšie).

Na oleji popražíme cibuľu, pridáme čierne mleté korenie, majoránku, cesnak na plátky, červenú papriku. Vložíme mäsko, opečieme, podusíme, prípadne podlejeme vývarom.

Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Lucia G. (Luliky) ID 9334 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Diviak na smotane



POTREBNÉ PRÍSADY

Toľko som hľadala recept na diviaka,až som sa rozhodla pre klasiku. * (500 g) mladé diviačie mäso * (40 g) údená slanina * (40 g) masť * (50 g) cibuľa * (100 g) koreňová zelenina * celé čierne korenie * (1 ks) bobkový list * soľ * (0, 25 l) kyslá smotana * (30 g) hladká múka * ocot * cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté mäso si prešpikujeme so slaninou, kt. sme si nakrájali na plátky.
Do hrnca si vložíme hrudku masti, pridáme nadrobno posekanú cibuľu, zeleninu, kt. sme si očistili a postrúhali(alebo kúpime mrazenú:), celé čierne korenie, bobkový list, soľ, prilejeme horúcu vodu a necháme celú zmes podusiť.
Ak je mäso mäkké, vyberieme ho,zeleninu rozmixujeme, do šťavy primiešame smotanu spolu s múkou, ocot, cukor a privedieme k varu..
Hotové jedlo servírujeme spolu s knedľou a borievkami,kt.jedlu dodajú výbornú chuť.
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 27.4.2011, 12:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Sviečková z jeleňa



POTREBNÉ PRÍSADY

masko z jeleňa, koreňová zelenina, korenie, horčica, olej, cibuľa, smotana na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

Ja som mala z jelena krk, tak som si to narezala na menšie rezniky a vyklepala, osolila, pomúčila hladkou múkou a na oleji rýchlo opražila z oboch strán.
Vo výpeku som opražila cibuľu a ked bola dozlatova opražená, pridala som na kocky pokrájanú koreňovú zeleninu, hlavne veľa zeleru. Osolila som , okorenila, pridala bobkovy list 4 ks, muškátový oriešok , pridala masko a dala do kuchty na 30min, a samozrejme podliala som vodou asi 3 dcl.
Po ududsení som masko vybrala aj bobkac a potom som rozmixovala rucnym ponornym mixerom vsetku zeleninu, pridala za 2 lyzice polotucnej horcice a postupne som pridavala smotanu na varenie, nebolo treba ani zahustit.
K tomu knedlu a dobru chut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.2.2013, 10:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

JELENIE STEHNO NA BRUSNICIACH*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Jelenie stehno,olej,soľ,jalovec,bobkový list,mrkva,petržlen,zeler,cibuľa,citron,brusnice,šľahačková smotana,cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Jelenie stehno pokrájame na plátky,narežeme zľahka kraje,aby sa pri pečení nekrútili.Osolíme a opečieme prudko na rozpálenom oleji z oboch strán.Mäso vyberieme na tanier a na panvicu dáme zeleninu nakrájanú na kúsky.Mäso dáme naspäť,pridáme pol citrona aj s kôrou,bobkáč a borievky tam šupneme tiež,podlejeme vodou,zakryjeme a dusíme v rúre.Občas pozrieme,aby nám neprihorelo a nerozvarilo sa.Ak je treba,podlejeme(môžeme aj vývarom).Hotové mäso vyberieme,bobkáč a citron vyhodíme a zeleninu rozmixujeme.Pridáme šľahačku,necháme prevrieť .Vložíme brusnice(radšej zavarené)a dochutíme citronovou šťavou a cukrom.

Podávame s knedľou,mäsko prelejeme omáčkou a ozdobíme plátkom citrona,na ktorý sme šupli kopček brusníc.
Omáčka sa nezahusťuje múkou-nerobíme krupicu- len zeleninou,takže nešetríme.Mrkvy dávame toľko ako ostatnej zeleniny spolu.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.1.2011, 20:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Diviačik s omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Diviak-sviečková, cibuľa, cesnak, sušené slivky, korenie na divinu, čierne mleté korenie, soľ, olej, voda na podliatie

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko pokrájame na medailóniky, opražíme na oleji, pridáme cibuľu nakrájanú na polovičné kolieska, cesnak, korenie na divinu + čierne korenie, sušené slivky, troška soli, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. V tlakovom hrnci cca 20 minút. Odstavíme, necháme troška vychladnúť a omáčku rozmixujeme a nalejeme naspäť k mäsku. Podávame s knedľou, zemiakmi alebo ryžou, alebo len tak s chlebíkom. Dobrú chuť !!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Etela, Ing. Š. (etelinka) ID 29660 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Karé z diviny na červenom víne



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kus karé z diviny (ja som mala cca 30 cm kúsok), 2 plátky oravskej slaniny, olej, 2 cibule, cca 2-3 dl červeného vína, soľ, korenie, celé borievky, 2 kopcovité PL slivkového lekváru, 1/4 ČL rasce, 20g masla, cca 1/2 l vývaru, sladkokyslé alebo iné hríbiky

POSTUP PRÍPRAVY

... tento recept vznikol ako čistá improvizácia - ale výsledok stál zato - jeden z najlepších receptov, ktorý som jedla ... preto posúvam ďalej, možno niekoho osloví : v širšom hrnci rozpálime olej ... odblaníme mäso a nakrájame ho na plátky hrubé cca 1 cm, prudko opražíme na rozpálenom oleji aby sa mäsko zatiahlo a vyberieme von ... na výpeku osmažíme cca 4 minútky nadrobno pokrájanú slaninu slaninu a cibuľu ... vložíme späť mäsko, osolíme, okoreníme, podlejeme vínom ... necháme prevrieť, aby sa sa alkohol odparil, pridáme pokrájané hríby, borievky a slivkový lekvár, vývar, prikryjeme a dusíme do mäkka za občasného premiešania ... keď je mäsko mäkké, vyberieme von, omáčku rozmixujeme a prepasírujeme (kto nechce nemusí, my máme radšej hladšiu konzistenciu), dochutíme soľou, korením ... servírujeme s mäskom a knedľou alebo napr aj s ryžou alebo len s chlebíkom a s pohárikom červeného vínka... chuť je úplne úžasná

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 15.12.2019, 19:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Jelení guláš



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g mäsa (hovädzie), 2L masti, 4 cibule, 2l mletej papriky, soľ, čierne korenie, rasca, majorán, 2 strúčiky cesnaku, pretlak

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté a na kocky pokrájané mäso okoreníme korením na divinu, osolíme, pridáme 2 L horčice, 3 L kečupu – premiešame a necháme v chladničke cez noc (naša rodinná osvedčená marináda, ak robíme mäsko s cibuľovým základom a na pečenie v rúre)

Na masti speníme cibuľku, pridáme mletú červenú papriku. Primiešame pretlak, cesnak, mäso a opražíme, pridáme korenie, osolíme a dusíme vo vlastnej šťave. Keď je mäsko mäkké, podlejeme horúcou vodou a prikryté dovaríme.
Podávame so zemiakmi alebo ryžou, dozdobíme brusnicami.
Pridám aj postup na Brusnicovú omáčku s vínom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Gabika F. (copka) ID 27398 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 19.3.2010, 10:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Jahňacie s vínovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Jahňacie mäso (karé) Pác: olej,cesnak,sol,korenie,tymián,rozmarín Omáčka:1 cibula,25 g masla,50 ml balsamicový ocot,175 ml červeného vína,150 ml hovädzieho vývaru,1-2 čl brusnicového džemu

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájané na plátky si noc pred varením napácujeme.Polovicu z masla si rozpustíme na panvičke,opečieme mäsko a odložíme do tepla.Na panvicu pridáme zvyšok masla ,nakrájanú cibulu a restujeme vo výpeku až do zhnednutia (nie zhorenia! ).Pridáme balsamicový ocot a necháme pár minút vyvariť.Prilejeme víno,o chvíľu vývar a necháme zredukovať ,až kým sa všetko pekne nespojí .Nakoniec môžete dochutiť brusnicovým džemom. Teplé medajlónky prelejeme na tanieri omáčkou.Ja som k tomu podávala zemiakové pyré,medovú mrkvu s tymiánom a hrášok na masle.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 20.11.2012, 17:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Srnčie ragú



POTREBNÉ PRÍSADY

srnčie pliecko,olej,cibuľa, koreňová zelenina,soľ, 3 zrnká čierne korenie, 3 zrnká nové korenie, 1 bobkový list, 1 L cukru,2 dl červené víno,2 L šípkový lekvár (slivkový)

POSTUP PRÍPRAVY

Deň pred varením pliecko pokrájam na kocky (slížiky, medailónky). Nakorením (na divinu alebo stačí soľ, drvená rasca, trošku tymiánu, nové korenie a polejem trošku olejom - premiešam, odložím do chladničky). V deň varenia cibuľu spením na oleji, pridám mäsko, pokrájanú zeleninu, cukor, korenie a ešte chvíĺu opečiem, stále miešam, zalejem vývarom (môže byť aj voda) a dusíme. Zalejem červeným vínom, pridám lekvár a povarím, pred koncom zahustím solamylom (nepoužívam zápražku z múky...:-(()
Mäso môžem nakrájať aj na medailónky, potom ho vyberiem a omáčku zmixujem a zalejem ňou mäsko !!! Vyzerá to super.
Podávame s ryžou.
Dobrú chuť !

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Gabika F. (copka) ID 27398 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 41 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu