končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 24 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
DOMACA SUNKA_AKO PRAZSKA*****POTREBNÉ PRÍSADY 1,20 kg bravčové pliecko,0,1 l voda,10 gr soľ,12 gr sanitra-rýchlosoľ,1 pl práškový cukor POSTUP PRÍPRAVY Pliecko zbavíme blán a mastného a nakrájame na väčšie kusy.Vo vode rozpustíme cukor,pridáme soľ a sanitru.Premiešame,vylejeme na kocky mäsa a poriadne vmasírujeme,až všetka tekutina zmizne.Do formy na šunku vložíme pevnejší mikroténový sáčok a vkladáme mäso.Utláčame,aby medzi jednotlivými kúskami neboli medzery.Priložíme záklopku,nasadíme pružinu a pevne zavrieme.Odložíme do chladničky na 48 hodín.O dva dni formu vložíme do primerane veľkého hrnca,ktorý naplníme vodou a pomaly varíme.Voda má siahať nie úplne po vrch formy.Pomaly varíme,voda nesmie vrieť,len na dne sa majú robiť bublinky.Varíme dve hodiny.Potom horúcu vodu vylejeme a chladíme studenou vodou.Po 2-3 hodinách formu otvoríme a máme šunku hotovú.Nevyrovná sa jej žiadna kupená,to vám garantujem. Ja mám formu už strašne dávno,ale určite sa dá kúpiť aj teraz,oplatí sa. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (47) posledné: 19.1.2019, 9:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
PERKELTIK K TEKVICI*****POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové pliecko,olej,soľ-vegeta,červená paprika,čierne mleté korenie,bobkový list,cesnak POSTUP PRÍPRAVY Bravčové pliecko pokrájame na kocky,orestujeme na rozpálenom oleji,odtiahneme z ohňa.Pridáme červenú papriku a podlejeme vriacou vodou,dáme bobkáč,sypneme vegetu alebo soľ a tiež korenie.Za občasného podlievania udusíme do mäkka.Ku koncu pridáme postrúhaný cesnak.Sťavy nemá byť veľa,lebo mäsko dávame navrch na tekvicu. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 16.5.2010, 21:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
SKVRKANE MASO*****POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové stehno alebo panenka,soľ ,mleté čierne korenie,olej POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na malé rezníky,naklepeme,osolíme,okoreníme,potrieme olejom a prudko opečieme z obidvoch strán na mierne pomastenej panvici alebo rošte. Podávame s chlebíkom,horčicou a cibuľou. Názov preto,lebo mäsko spraví škvrk z jednej a druhej strany a je hotové. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 31.3.2010, 7:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
BRAVCOVE NA SPOSOB MUCKALICE_PIKANT*****POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové karé alebo stehno,olej,paradajkový pretlak,cibuľa,soľ,mleté čierne korenie,chilli papričky,voda POSTUP PRÍPRAVY Bravčovinku pokrájame na rezance a na oleji poriadne orestujeme zo všetkých svetových strán.Môžeme pridať aj červenú papriku,osolíme,okoreníme.Na druhej panvici to isté zopakujeme s cibuľou(nešetríme),ktorú sme pokrájali na drobno.Na zlatistú cibuľu dáme pretlak,taký väčší,a ešte trocha miešame na platni.Pretlak akoby karamelizoval.Zmiešame obidve zložky,podlejeme vriacou vodou a prikryté dusíme.Občas premiešame,aby sa neprichytilo.Trvá to asi 15-20 minút,odkryjeme,vhodíme chilli papričky nasekané na jemno-podľa chute.Sdelanoje. Sťavy nemá byť veľa,má byť zredukovaná,nie je to polievka. Podávame s friškým chlebíkom,aj ako predjedlo alebo chuťovku pre návštevu. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
BRAVCOVE REBIERKO_PLNENE SUNKOU A KAPUSTOU*****POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové karé s kosťou,kyslá kapusta,šunka,masť alebo olej,soľ,mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Bravčové karé si dáme u mäsiara nasekať na hrubšie pláty.Spravíme si do nich ostrým nožom kapsu,naplníme zmesou kyslej kapusty a šunky,okoreníme,osolíme a špajdľou uzatvoríme.Prudko opečieme na masti z oboch strán a potom podlejeme troškou horúcej vody alebo vývaru a prikryté dusíme.Podávame so zemiakovou kašou alebo varenými zemiakmi. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (11) posledné: 5.2.2014, 19:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
ZABIJACKOVE ,,KRVAVE" MASO*****POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové pliecko alebo krkovička,bravčová pečeň,neúdená slanina alebo bravčová masť,červená paprika,čierne mleté korenie,soľ,rasca POSTUP PRÍPRAVY Slaninu pokrájame na kocky a vypražíme,ak nemáme,dáme masť.Pridáme mäso ,ktoré sme pokrájali na kocky a tiež pečeň.Poriadne orestujeme,aby sa nám zatiahlo zo všetkých strán.LEPSIE je to robiť v širokej rajnici.Pridáme červenú papriku,korenie a rascu.Mäso pustí šťavu,ale môžeme pridať aj troška vriacej vody.Dusíme s občasným podlievaním,kým nie je hotové.Pred koncom šťavu zredukujeme,aby zostala bez vody,osolíme.Môžeme dochutiť strúhaným cesnakom. Robieva sa to ako desiata pri zabíjačkách,ale tam sa dávajú trčiace kúsky mäsa,ked sa rozoberá prasiatko. Je to rýchly a nenáročný recept,ktorý sa dá ukuchtiť aj doma. Podávame s čerstvým chlebíkom,ktorý si namáčame do výpeku a kapustovo-kápiovym šalátom. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 23.2.2010, 21:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
FALOSNA ,,HUSACIA" PECEN*****POTREBNÉ PRÍSADY 0,5kg bravčová pečeň,2dl šľahačková smotana,1 dl olej,1čl soľ,1 čl vegeta,4 vajíčka POSTUP PRÍPRAVY Bravčovú pečeň odblánime,pokrájame na menšie kusky a zomelieme na jemno.Pridáme všetky ostatné suroviny a dobre premiešame-môžeme aj šľahačom.Nalejeme do dobre vymastenej a jemnou strúhankou vysýpanej formy.Pečieme v mierne teplej rúre asi 45 minút(ak špáratko nelepí,je hotová).Necháme vychladnúť a v chladničke stuhnúť. PODAVAME s čerstvým chlebíkom a kyslou uhorkou. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (10) posledné: 23.2.2010, 16:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
RESTOVANA BRAVCOVA PECEN NA SLANINE*****POTREBNÉ PRÍSADY Bravčová pečeň,údená slanina,cesnak,soľ,červená paprika ,čierne korenie mleté,majoránka POSTUP PRÍPRAVY Udenú slaninu pokrájame na kocky,vypražíme.Pečeň umyjeme,odblaníme a nakrájame na plátky.Dáme na rozpálenú panvicu so slaninou a prudko opečieme zo všetkých strán.Pridáme papriku, okoreníme,ocesnakujeme a za5-7 minút je pečeň hotová,pridáme rozdrvenú majoránku a soľ.Už nevaríme. Podávame s ryžou,tarhoňou alebo chlebíkom a kyslou uhorkou. Hovädzia sa robí omnoho dlhšie,preto pri kúpe pozor. Pri restovanej pečienke nebýva veľa šťavy,robí sa ako minútka,vtedy má inú chuť ako ked pridáte veľa vody,vtedy si ju rovno môžete uvariť v polievke. NAJLEPSIA JE CERSTVA ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
BRAVCOVA PANENKA PLNENA*****po našom RYBAPOTREBNÉ PRÍSADY Bravčová panenka,mleté bravčové mäso,korenie ako do klobás,cesnak,bravčová masť,sieťka z bravčových čriev(plachetka),voda na podlievanie POSTUP PRÍPRAVY Pomleté bravčové mäso ochutíme čiernym korením,soľou,paprikou,rascou a cesnakom a poriadne premiešame.Nožom si v panenke urobíme v strede po celej dlžke otvor.Má byť široký,aby sa doňho vošlo mleté mäso ako keby sme vložili klobásu.Do otvoru v panenke pomocou nástavca na mäsový mlynček alebo širšieho lievika natlačíme mäso.Naplnenú panenku zvrchu osolíme,zabalíme do plachetky,zakryjeme a dáme piecť s pridaním bravčovej masti.Občas mrkneme jedným očkom,či nehorí a podlejeme.Plachetka pri pečení vytvorí taký mozaikový vzor. Podávame so zemiakovou kašou a kapustovým šalátom s kápiou alebo studené s chlebom. PLACHETKU občas dostať v mäsiarni. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (24) posledné: 28.2.2011, 8:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
LAHODKOVA HUSPENINA*****POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové paprčky-4 ks,bravčové kolienko-1 ks,soľ,celé čierne korenie-zo 10-15 guličiek,vegeta,cesnak-1 hlávka,bobkový list-3-4 ks,ocot-5-10 cl,voda-4-5l POSTUP PRÍPRAVY Bravčové paprčky poriadne očistíme,ak je treba,opálime a v letnej vode umyjeme.Zalejeme studenou vodou,pridáme soľ,vegetu,korenie,bobkový list a cesnak.Pomaly varíme na miernom plameni štyri hodiny.Ku koncu varenia ochutíme octom,prípadne osolíme.Paprčky vyberieme na misu a vývar precedíme.Odstraníme kosti a obraté mäso pokrájame na menšie časti.Rozdelíme do foriem(ja dávam na plech),zalejeme vývarom a necháme do druhého dňa stuhnúť. Podávame s cibuľou a octom,mäkký chlebík k tomu. Môže sa variť aj v tlakáči,ale vtedy je mútna.Koreňovú zeleninu a cibuľu nedávam,lebo je potom sladká. Soli a octu pridám viac ako do klasickej polievky-má byť o niečo slanšia a kyslejšia.Vegety dávam menej ako soli,aby nebola nasladlá.Väčšinou ju varím večer,nechám vychladnúť a zoberiem stuhnutú masť z vrchu. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 1.12.2010, 16:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |