. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

melania l. (lararuby) ID 130989
.
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.1.2010
Naposledy: 25.2.2024 8:26
Aktualizácia: 14.11.2012 20:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 852
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 5
RECEPTY 272
NÁVODY 12
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 24 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

DOMACA SUNKA_AKO PRAZSKA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

1,20 kg bravčové pliecko,0,1 l voda,10 gr soľ,12 gr sanitra-rýchlosoľ,1 pl práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Pliecko zbavíme blán a mastného a nakrájame na väčšie kusy.Vo vode rozpustíme cukor,pridáme soľ a sanitru.Premiešame,vylejeme na kocky mäsa a poriadne vmasírujeme,až všetka tekutina zmizne.Do formy na šunku vložíme pevnejší mikroténový sáčok a vkladáme mäso.Utláčame,aby medzi jednotlivými kúskami neboli medzery.Priložíme záklopku,nasadíme pružinu a pevne zavrieme.Odložíme do chladničky na 48 hodín.O dva dni formu vložíme do primerane veľkého hrnca,ktorý naplníme vodou a pomaly varíme.Voda má siahať nie úplne po vrch formy.Pomaly varíme,voda nesmie vrieť,len na dne sa majú robiť bublinky.Varíme dve hodiny.Potom horúcu vodu vylejeme a chladíme studenou vodou.Po 2-3 hodinách formu otvoríme a máme šunku hotovú.Nevyrovná sa jej žiadna kupená,to vám garantujem.

Ja mám formu už strašne dávno,ale určite sa dá kúpiť aj teraz,oplatí sa.

DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (47) posledné: 19.1.2019, 9:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

PERKELTIK K TEKVICI*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové pliecko,olej,soľ-vegeta,červená paprika,čierne mleté korenie,bobkový list,cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové pliecko pokrájame na kocky,orestujeme na rozpálenom oleji,odtiahneme z ohňa.Pridáme červenú papriku a podlejeme vriacou vodou,dáme bobkáč,sypneme vegetu alebo soľ a tiež korenie.Za občasného podlievania udusíme do mäkka.Ku koncu pridáme postrúhaný cesnak.Sťavy nemá byť veľa,lebo mäsko dávame navrch na tekvicu.

DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.5.2010, 21:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

SKVRKANE MASO*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové stehno alebo panenka,soľ ,mleté čierne korenie,olej

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na malé rezníky,naklepeme,osolíme,okoreníme,potrieme olejom a prudko opečieme z obidvoch strán na mierne pomastenej panvici alebo rošte.
Podávame s chlebíkom,horčicou a cibuľou.

Názov preto,lebo mäsko spraví škvrk z jednej a druhej strany a je hotové.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 31.3.2010, 7:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

BRAVCOVE NA SPOSOB MUCKALICE_PIKANT*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové karé alebo stehno,olej,paradajkový pretlak,cibuľa,soľ,mleté čierne korenie,chilli papričky,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčovinku pokrájame na rezance a na oleji poriadne orestujeme zo všetkých svetových strán.Môžeme pridať aj červenú papriku,osolíme,okoreníme.Na druhej panvici to isté zopakujeme s cibuľou(nešetríme),ktorú sme pokrájali na drobno.Na zlatistú cibuľu dáme pretlak,taký väčší,a ešte trocha miešame na platni.Pretlak akoby karamelizoval.Zmiešame obidve zložky,podlejeme vriacou vodou a prikryté dusíme.Občas premiešame,aby sa neprichytilo.Trvá to asi 15-20 minút,odkryjeme,vhodíme chilli papričky nasekané na jemno-podľa chute.Sdelanoje.
Sťavy nemá byť veľa,má byť zredukovaná,nie je to polievka.

Podávame s friškým chlebíkom,aj ako predjedlo alebo chuťovku pre návštevu.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

BRAVCOVE REBIERKO_PLNENE SUNKOU A KAPUSTOU*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové karé s kosťou,kyslá kapusta,šunka,masť alebo olej,soľ,mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové karé si dáme u mäsiara nasekať na hrubšie pláty.Spravíme si do nich ostrým nožom kapsu,naplníme zmesou kyslej kapusty a šunky,okoreníme,osolíme a špajdľou uzatvoríme.Prudko opečieme na masti z oboch strán a potom podlejeme troškou horúcej vody alebo vývaru a prikryté dusíme.Podávame so zemiakovou kašou alebo varenými zemiakmi.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (11) posledné: 5.2.2014, 19:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

ZABIJACKOVE ,,KRVAVE" MASO*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové pliecko alebo krkovička,bravčová pečeň,neúdená slanina alebo bravčová masť,červená paprika,čierne mleté korenie,soľ,rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Slaninu pokrájame na kocky a vypražíme,ak nemáme,dáme masť.Pridáme mäso ,ktoré sme pokrájali na kocky a tiež pečeň.Poriadne orestujeme,aby sa nám zatiahlo zo všetkých strán.LEPSIE je to robiť v širokej rajnici.Pridáme červenú papriku,korenie a rascu.Mäso pustí šťavu,ale môžeme pridať aj troška vriacej vody.Dusíme s občasným podlievaním,kým nie je hotové.Pred koncom šťavu zredukujeme,aby zostala bez
vody,osolíme.Môžeme dochutiť strúhaným cesnakom.
Robieva sa to ako desiata pri zabíjačkách,ale tam sa dávajú trčiace kúsky mäsa,ked sa rozoberá prasiatko.
Je to rýchly a nenáročný recept,ktorý sa dá ukuchtiť aj doma.

Podávame s čerstvým chlebíkom,ktorý si namáčame do výpeku a kapustovo-kápiovym šalátom.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 23.2.2010, 21:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

FALOSNA ,,HUSACIA" PECEN*****



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5kg bravčová pečeň,2dl šľahačková smotana,1 dl olej,1čl soľ,1 čl vegeta,4 vajíčka

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčovú pečeň odblánime,pokrájame na menšie kusky a zomelieme na jemno.Pridáme všetky ostatné suroviny a dobre premiešame-môžeme aj šľahačom.Nalejeme do dobre vymastenej a jemnou strúhankou vysýpanej formy.Pečieme v mierne teplej rúre asi 45 minút(ak špáratko nelepí,je hotová).Necháme vychladnúť a v chladničke stuhnúť.

PODAVAME s čerstvým chlebíkom a kyslou uhorkou.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (10) posledné: 23.2.2010, 16:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

RESTOVANA BRAVCOVA PECEN NA SLANINE*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčová pečeň,údená slanina,cesnak,soľ,červená paprika ,čierne korenie mleté,majoránka

POSTUP PRÍPRAVY

Udenú slaninu pokrájame na kocky,vypražíme.Pečeň umyjeme,odblaníme a nakrájame na plátky.Dáme na rozpálenú panvicu so slaninou a prudko opečieme zo všetkých strán.Pridáme papriku, okoreníme,ocesnakujeme a za5-7 minút je pečeň hotová,pridáme rozdrvenú majoránku a soľ.Už nevaríme.

Podávame s ryžou,tarhoňou alebo chlebíkom a kyslou uhorkou.

Hovädzia sa robí omnoho dlhšie,preto pri kúpe pozor.
Pri restovanej pečienke nebýva veľa šťavy,robí sa ako minútka,vtedy má inú chuť ako ked pridáte veľa vody,vtedy si ju rovno môžete uvariť v polievke.

NAJLEPSIA JE CERSTVA

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

BRAVCOVA PANENKA PLNENA*****po našom RYBA



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčová panenka,mleté bravčové mäso,korenie ako do klobás,cesnak,bravčová masť,sieťka z bravčových čriev(plachetka),voda na podlievanie

POSTUP PRÍPRAVY

Pomleté bravčové mäso ochutíme čiernym korením,soľou,paprikou,rascou a cesnakom a poriadne premiešame.Nožom si v panenke urobíme v strede po celej dlžke otvor.Má byť široký,aby sa doňho vošlo mleté mäso ako keby sme vložili klobásu.Do otvoru v panenke pomocou nástavca na mäsový mlynček alebo širšieho lievika natlačíme mäso.Naplnenú panenku zvrchu osolíme,zabalíme do plachetky,zakryjeme a dáme piecť s pridaním bravčovej masti.Občas mrkneme jedným očkom,či nehorí a podlejeme.Plachetka pri pečení vytvorí taký mozaikový vzor.

Podávame so zemiakovou kašou a kapustovým šalátom s kápiou alebo studené s chlebom.
PLACHETKU občas dostať v mäsiarni.

DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (24) posledné: 28.2.2011, 8:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

LAHODKOVA HUSPENINA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové paprčky-4 ks,bravčové kolienko-1 ks,soľ,celé čierne korenie-zo 10-15 guličiek,vegeta,cesnak-1 hlávka,bobkový list-3-4 ks,ocot-5-10 cl,voda-4-5l

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové paprčky poriadne očistíme,ak je treba,opálime a v letnej vode umyjeme.Zalejeme studenou vodou,pridáme soľ,vegetu,korenie,bobkový list a cesnak.Pomaly varíme na miernom plameni štyri hodiny.Ku koncu varenia ochutíme octom,prípadne osolíme.Paprčky vyberieme na misu a vývar precedíme.Odstraníme kosti a obraté mäso pokrájame na menšie časti.Rozdelíme do foriem(ja dávam na plech),zalejeme vývarom a necháme do druhého dňa stuhnúť.
Podávame s cibuľou a octom,mäkký chlebík k tomu.

Môže sa variť aj v tlakáči,ale vtedy je mútna.Koreňovú zeleninu a cibuľu nedávam,lebo je potom sladká.
Soli a octu pridám viac ako do klasickej polievky-má byť o niečo slanšia a kyslejšia.Vegety dávam menej ako soli,aby nebola nasladlá.Väčšinou ju varím večer,nechám vychladnúť a zoberiem stuhnutú masť z vrchu.


DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 1.12.2010, 16:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 24 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu