. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DIA RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 39 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>

DIA RECEPTY

čučoriedkové hviezdičky



POTREBNÉ PRÍSADY

125 g masla, alebo olivoveho oleja 100 g fruktózy (ovocný cukor) 200 g hladkej celozrnnej múky 50g pomletých orechov 3 žĺtka 1 kávová lyžička prášku do pečiva čučoriedkový lekvár bez cukru ( alebo akýkoľvek)

POSTUP PRÍPRAVY

zmišame, vyvaľkáme, vykrojíme, nalekvárujeme, zlepíme

1 sacharidová jednotka=20 gramov (aj s lekvárom) - dávala som 4 g lekváru do každého. . .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Viera J. (Viera J.) ID 1801 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

DIA jablkové a jablkovo-čokoládové mafinky



POTREBNÉ PRÍSADY

1. miska: 2 šálky hladkej múky /asi 2 x 250 ml/, 1/2 šálky Sorbitu so sacharínom /je to tak isto sladký ako cukor - čiže 1 lyžička tohoto sorbitu = 1 lyžičke cukru/, 1/2 lyžička prášku do pečiva, 1 citrónová kôra, 1 pomarančová kôra, 1 lyžička mletej škorice /ja som po sviatkoch už minula všetky zásoby a tak som improvizovala - použila som 1 lyžičku perníkového korenia/, 2. miska: 1 1/2 šálky mlieka /spolu asi 350 ml/, 3 vajcia, 2 lyžice oleja, soľ 3. miska: 250 až 500 g jabĺk pokrájaných na kocky

POSTUP PRÍPRAVY

Predhrejeme si trúbu na 180°C.

Do prvej misky preosejeme múku, pridáme Sorbit, prášok do pečiva, nastrúhanú citrónovú a pomarančovú kôru, škoricu a soľ a všetko premiešame.

Do druhej misky nalejeme mlieko, olej a rozmiešané žĺtka a všetko dobre premiešame.

Následne obsah oboch misiek zmiešame a do cesta ľahko vmiešame kocky jabĺčok. Nakoniec do hotového cesta opatrne primiešame sneh s bielkov, ktorý sme si vyšľahali do tuha. Naplníme do 2/3 objemu vymastené a vysypané mafinkové formičky. Kto sa nechce hrať alebo uprednostňuje kočíky, môže použiť aj papierové košíčky - ja radšej do nich dávam už hotové upečené mafinky :O) Pečieme pri 180 °C po dobu 15 až 20 minút. Horúce mafinky možno obaliť v škoricovom cukre /zmiešame Sorbit so škoricou/, prípadne ozdobiť lekvárom alebo jablkovým Dia pyré a podávame. Prajem dobrú chuť.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Katarína K. (Karina) ID 40 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.6.2009, 18:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Pečené buchty s náhradným sladidlom



POTREBNÉ PRÍSADY

Na veľký plech :o) 1kg múky špeciál 3 žĺtka 1/2 litra mlieka 1 kocka kvasníc + 1 čajová lyžička kr. cukru 1/2 čerstvého masla štipka soli 6 polievkových lyžíc náhradného sladidla SWEET od firmy IMBER (príp. ak nechcete robiť DIA buchty 6 PL kryštálového cukru) plnka (tvaroh, DIA džem..)

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme múku, náhradné sladidlo SWEET, žĺtka, štipku soli.
Z mlieka, kvasníc, 1 čl cukru urobíme kvások.
Maslo roztopíme.
Kvások + maslo pridáme k ostatným prísadám, vymiesime cesto. Necháme kysnúť cca 30min. Rozvaľkáme, nakrájame na štvorce, naplníme plnkou, vytvarujeme buchtičky, uložíme na plech a ešte necháme podkysnúť cca 40 min. Potrieme rozšľahaným vajíčkom. Dáme piecť 170°C Upečené potrieme ešte masielkom.
Zvyšné bielka môžeme dať uvariť do osolenej vody. Pridáme maslo, tavený syr a máme pomazánku ;o)
Samozrejme pri konzumácii nezabúdame pripočítať k rozpisu SJ.
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Milan a Ajka K. (AllaK) ID 25485 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 19.3.2014, 0:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Tvarohová bábovka



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g práškového cukru / 25 SJ/, 250 g tuku( hera, palmarin), 4 žĺtka, 250 g hl.múka / 16,5 SJ/, 1 prášok do pečiva, 4 bielka - zostanú nám po oddelení žĺtkov, 250 hrudkového tvarohu /1 SJ/

POSTUP PRÍPRAVY

Cukor+ tuk+ žĺtka vymiešame do peny. Pridávame postupne múku zmiešanú s práškom do pečiva, tvaroh a nakoniec sneh.
Ak chcete mať dvojfarebnú bábovku, do 1/2 cesta pridáme kakao.
Bábovku pečieme v rúre najprv na 150 C a potom pridáme teplotu. Máte tak zaručené, že nebude surová vo vnútri a ani nebude pripečená na vrchu.
Je dosť sýta a 2-3 kúsky a máte dosť :D
Pre diabetikov: 1 kúsok t.j asi 60 g má 3 SJ.
Nakoľko je tam tvaroh nezvyšuje moc glykémiu.Teda aspoň u nás...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.8.2012, 16:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Marcipánové gule



POTREBNÉ PRÍSADY

mandle+voda (množstvo odhadom, aby keď vygúľate guľky, aby držala pokope) 10 dia horaliek rozdrviť+maslo, aby vznikla masa, ktora sa dá tvarovať. maslo sa v receptoch snazim nahradzat olivovym olejom, ale nie vzdy sa to da. . . horka dia čokoláda (ja som použila 74%-nú dia. . . )

POSTUP PRÍPRAVY

z mandlí vyguľkáte guľky, obalíte ich v horalkách a namáčate do čokolády. môžete ešte na konci posypať orechami. . .
1 sacharidová jednotka = 35 gramov

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Viera J. (Viera J.) ID 1801 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 4.5.2009, 15:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

DORT TIRAMISU * DIA



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balení piškotů 240g - dia celozrnné (Albert anebo zdravá výživa), 2 sáčky šlehačky v prášku bez cukru DrOetker, 2 balení měkkého tvarohu, 2 lžičky umělého sladidla Vitar Sweet 3*sladší anebo jiné sladidlo 12 lžiček Fan sweet (prodávají v kauflandu), hořké kakao na posypání, šálek silné černé kávy a k tomu do kávy přidat rum (nemusí).

POSTUP PRÍPRAVY

Tvaroh smícháme se sladidlem, šlehačku podle návodu ušleháme dotuha a promícháme s tvarohem. Uvaříme kávu, osladíme ji 2 lžičkami diabetického sladidla a přidáme 2 lžíce rumu. Piškoty opatrně namáčíme do kávy s rumem a klademe na pečící papír do dortové formy tak, aby byly těsně vedle sebe. Pak je zakryjeme částí připraveného krému, na něj opět navrstvíme piškoty a krém a tento postup opakujeme až do vypotřebování krému. Na závěr posypeme kakaem a dáme do ledničky přes noc ztuhnout. V lednici dort krásně ztuhne, dobře se krájí a pochutná si na něm nejen diabetik...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Helena Z. (ZVK) ID 49606 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 9.4.2010, 18:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

DIA tiramisu



POTREBNÉ PRÍSADY

celozrnné piškoty, káva bez kofeinu, 2 šľahačky, 2 nátierkové maslo bez príchute, fruktoza podľa chuti. Na ozdobu hrozno, kakao

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme si kávu bez kofeinu ( pretože tortička bude pre malú diabetičku a nielen pre nu :-)
celozrnné piškoty namáčame do vychladnutej kávy, poukladáme na dno tortovej formy.
ušľaháme šlahačky s fruktozou a prdáme nátierkové masla. Natrieme na piškoty a opakujeme vrstvy.
Dala som aj ovocie - mandarinky do jednej vrstvy.
Mne vyšli tri vrstvy piškot.
Posledná vrstva je plnka. Vrch husto posypeme kakaom a ozdobíme hroznom.

Chutila nie len malej diabetičke, ale aj všetkým ostatným. A nikto ani nezistil, že je bez cukru :-))))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Dana S. (Dana253) ID 141179 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 23.4.2013, 15:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

medvedie labky



POTREBNÉ PRÍSADY

250g celozrnnej jemne mletej múky, 50g stéviového cukru, 180g masla, 1PL kakaa, 100g namletých orechov, 1ks prášok do pečiva, kus rumu alebo rumovú arómu, 1CL škorice, 1 vajce

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Jana H. (jana9061) ID 164741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Brokolica na smotane



POTREBNÉ PRÍSADY

400g brokolice (0,0 Sj) 2 strúčky cesnaku (0,0 Sj) 250 ml kyslej smotany (1,0 Sj) olivový olej (0,0 Sj) soľ (0,0 Sj) Spolu (1,0 Sj)

POSTUP PRÍPRAVY

. Dáme variť vodu s troškou soli.
2. Očistenú, umytú brokolicu nakrájame. Keď voda začne vrieť ponoríme brokolicu do vody a necháme 5 minút variť. Vyberieme na sitko a necháme odtiecť.
3. Na panvicu si dáme rozohriať olivový olej. Očistený cesnak podrvíme a dáme pražiť na olej. Pár minút miešame a pridáme brokolicu a kyslú smotanu. Ochutíme soľou.
4. Podávame s mäsom na prírodno a zemiakmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Monika S. (monca301) ID 11967 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Večerný DIA bielkovinový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g proteínu (ja som nahradila 100 g ryžového nápoja a 100 g ovseného nápoja), 2 vajcia, 70g kokosu strúhaného, 50 g orechov, 3 PL medu a 3 PL ľanových semiačok, trochu teplej vody.

POSTUP PRÍPRAVY

V mixéri rozmixujeme orechy a kokos na jemnú múčku. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a žĺtky pridáme do orechovo-kokosovej zmesi. Pridáme med a ľan. Poriadne premiešame a pridávame po lyžičkách vodu, aby sme všetko spojili. Pridáme bielky a poriadne premiešame. Musí to byť dosť husté cesto, nie riedke. Vylejeme na plech 20x20 cm a pečieme na 180C asi 25 minút, povrch pekne zhnedne. Rozrežieme na 6 ks.\\r\\n\\r\\nKalorická hodnota pri použití ryžového a ovseného nápoja:\\r\\n345 kcl, 30g sacharidov, 22,5 g tukov, 6,4 g bielkovín.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Kaja Z. (kaja060609) ID 152220 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 28.4.2015, 22:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 39 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu