končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 39 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
DIA RECEPTY |
čučoriedkové hviezdičkyPOTREBNÉ PRÍSADY 125 g masla, alebo olivoveho oleja 100 g fruktózy (ovocný cukor) 200 g hladkej celozrnnej múky 50g pomletých orechov 3 žĺtka 1 kávová lyžička prášku do pečiva čučoriedkový lekvár bez cukru ( alebo akýkoľvek) POSTUP PRÍPRAVY zmišame, vyvaľkáme, vykrojíme, nalekvárujeme, zlepíme 1 sacharidová jednotka=20 gramov (aj s lekvárom) - dávala som 4 g lekváru do každého. . . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Viera J. (Viera J.) ID 1801 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
DIA jablkové a jablkovo-čokoládové mafinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1. miska: 2 šálky hladkej múky /asi 2 x 250 ml/, 1/2 šálky Sorbitu so sacharínom /je to tak isto sladký ako cukor - čiže 1 lyžička tohoto sorbitu = 1 lyžičke cukru/, 1/2 lyžička prášku do pečiva, 1 citrónová kôra, 1 pomarančová kôra, 1 lyžička mletej škorice /ja som po sviatkoch už minula všetky zásoby a tak som improvizovala - použila som 1 lyžičku perníkového korenia/, 2. miska: 1 1/2 šálky mlieka /spolu asi 350 ml/, 3 vajcia, 2 lyžice oleja, soľ 3. miska: 250 až 500 g jabĺk pokrájaných na kocky POSTUP PRÍPRAVY Predhrejeme si trúbu na 180°C. Do prvej misky preosejeme múku, pridáme Sorbit, prášok do pečiva, nastrúhanú citrónovú a pomarančovú kôru, škoricu a soľ a všetko premiešame. Do druhej misky nalejeme mlieko, olej a rozmiešané žĺtka a všetko dobre premiešame. Následne obsah oboch misiek zmiešame a do cesta ľahko vmiešame kocky jabĺčok. Nakoniec do hotového cesta opatrne primiešame sneh s bielkov, ktorý sme si vyšľahali do tuha. Naplníme do 2/3 objemu vymastené a vysypané mafinkové formičky. Kto sa nechce hrať alebo uprednostňuje kočíky, môže použiť aj papierové košíčky - ja radšej do nich dávam už hotové upečené mafinky :O) Pečieme pri 180 °C po dobu 15 až 20 minút. Horúce mafinky možno obaliť v škoricovom cukre /zmiešame Sorbit so škoricou/, prípadne ozdobiť lekvárom alebo jablkovým Dia pyré a podávame. Prajem dobrú chuť. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Katarína K. (Karina) ID 40 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 25.6.2009, 18:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Pečené buchty s náhradným sladidlomPOTREBNÉ PRÍSADY Na veľký plech :o) 1kg múky špeciál 3 žĺtka 1/2 litra mlieka 1 kocka kvasníc + 1 čajová lyžička kr. cukru 1/2 čerstvého masla štipka soli 6 polievkových lyžíc náhradného sladidla SWEET od firmy IMBER (príp. ak nechcete robiť DIA buchty 6 PL kryštálového cukru) plnka (tvaroh, DIA džem..) POSTUP PRÍPRAVY Do misy dáme múku, náhradné sladidlo SWEET, žĺtka, štipku soli. Z mlieka, kvasníc, 1 čl cukru urobíme kvások. Maslo roztopíme. Kvások + maslo pridáme k ostatným prísadám, vymiesime cesto. Necháme kysnúť cca 30min. Rozvaľkáme, nakrájame na štvorce, naplníme plnkou, vytvarujeme buchtičky, uložíme na plech a ešte necháme podkysnúť cca 40 min. Potrieme rozšľahaným vajíčkom. Dáme piecť 170°C Upečené potrieme ešte masielkom. Zvyšné bielka môžeme dať uvariť do osolenej vody. Pridáme maslo, tavený syr a máme pomazánku ;o) Samozrejme pri konzumácii nezabúdame pripočítať k rozpisu SJ. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Milan a Ajka K. (AllaK) ID 25485 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 19.3.2014, 0:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Tvarohová bábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g práškového cukru / 25 SJ/, 250 g tuku( hera, palmarin), 4 žĺtka, 250 g hl.múka / 16,5 SJ/, 1 prášok do pečiva, 4 bielka - zostanú nám po oddelení žĺtkov, 250 hrudkového tvarohu /1 SJ/ POSTUP PRÍPRAVY Cukor+ tuk+ žĺtka vymiešame do peny. Pridávame postupne múku zmiešanú s práškom do pečiva, tvaroh a nakoniec sneh. Ak chcete mať dvojfarebnú bábovku, do 1/2 cesta pridáme kakao. Bábovku pečieme v rúre najprv na 150 C a potom pridáme teplotu. Máte tak zaručené, že nebude surová vo vnútri a ani nebude pripečená na vrchu. Je dosť sýta a 2-3 kúsky a máte dosť :D Pre diabetikov: 1 kúsok t.j asi 60 g má 3 SJ. Nakoľko je tam tvaroh nezvyšuje moc glykémiu.Teda aspoň u nás... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 15.8.2012, 16:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Marcipánové gulePOTREBNÉ PRÍSADY mandle+voda (množstvo odhadom, aby keď vygúľate guľky, aby držala pokope) 10 dia horaliek rozdrviť+maslo, aby vznikla masa, ktora sa dá tvarovať. maslo sa v receptoch snazim nahradzat olivovym olejom, ale nie vzdy sa to da. . . horka dia čokoláda (ja som použila 74%-nú dia. . . ) POSTUP PRÍPRAVY z mandlí vyguľkáte guľky, obalíte ich v horalkách a namáčate do čokolády. môžete ešte na konci posypať orechami. . . 1 sacharidová jednotka = 35 gramov ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Viera J. (Viera J.) ID 1801 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 4.5.2009, 15:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
DORT TIRAMISU * DIAPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balení piškotů 240g - dia celozrnné (Albert anebo zdravá výživa), 2 sáčky šlehačky v prášku bez cukru DrOetker, 2 balení měkkého tvarohu, 2 lžičky umělého sladidla Vitar Sweet 3*sladší anebo jiné sladidlo 12 lžiček Fan sweet (prodávají v kauflandu), hořké kakao na posypání, šálek silné černé kávy a k tomu do kávy přidat rum (nemusí). POSTUP PRÍPRAVY Tvaroh smícháme se sladidlem, šlehačku podle návodu ušleháme dotuha a promícháme s tvarohem. Uvaříme kávu, osladíme ji 2 lžičkami diabetického sladidla a přidáme 2 lžíce rumu. Piškoty opatrně namáčíme do kávy s rumem a klademe na pečící papír do dortové formy tak, aby byly těsně vedle sebe. Pak je zakryjeme částí připraveného krému, na něj opět navrstvíme piškoty a krém a tento postup opakujeme až do vypotřebování krému. Na závěr posypeme kakaem a dáme do ledničky přes noc ztuhnout. V lednici dort krásně ztuhne, dobře se krájí a pochutná si na něm nejen diabetik... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Helena Z. (ZVK) ID 49606 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 9.4.2010, 18:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
DIA tiramisuPOTREBNÉ PRÍSADY celozrnné piškoty, káva bez kofeinu, 2 šľahačky, 2 nátierkové maslo bez príchute, fruktoza podľa chuti. Na ozdobu hrozno, kakao POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme si kávu bez kofeinu ( pretože tortička bude pre malú diabetičku a nielen pre nu :-) celozrnné piškoty namáčame do vychladnutej kávy, poukladáme na dno tortovej formy. ušľaháme šlahačky s fruktozou a prdáme nátierkové masla. Natrieme na piškoty a opakujeme vrstvy. Dala som aj ovocie - mandarinky do jednej vrstvy. Mne vyšli tri vrstvy piškot. Posledná vrstva je plnka. Vrch husto posypeme kakaom a ozdobíme hroznom. Chutila nie len malej diabetičke, ale aj všetkým ostatným. A nikto ani nezistil, že je bez cukru :-)))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Dana S. (Dana253) ID 141179 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 23.4.2013, 15:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
medvedie labkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250g celozrnnej jemne mletej múky, 50g stéviového cukru, 180g masla, 1PL kakaa, 100g namletých orechov, 1ks prášok do pečiva, kus rumu alebo rumovú arómu, 1CL škorice, 1 vajce POSTUP PRÍPRAVY ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Jana H. (jana9061) ID 164741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Brokolica na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY 400g brokolice (0,0 Sj) 2 strúčky cesnaku (0,0 Sj) 250 ml kyslej smotany (1,0 Sj) olivový olej (0,0 Sj) soľ (0,0 Sj) Spolu (1,0 Sj) POSTUP PRÍPRAVY . Dáme variť vodu s troškou soli. 2. Očistenú, umytú brokolicu nakrájame. Keď voda začne vrieť ponoríme brokolicu do vody a necháme 5 minút variť. Vyberieme na sitko a necháme odtiecť. 3. Na panvicu si dáme rozohriať olivový olej. Očistený cesnak podrvíme a dáme pražiť na olej. Pár minút miešame a pridáme brokolicu a kyslú smotanu. Ochutíme soľou. 4. Podávame s mäsom na prírodno a zemiakmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Monika S. (monca301) ID 11967 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Večerný DIA bielkovinový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g proteínu (ja som nahradila 100 g ryžového nápoja a 100 g ovseného nápoja), 2 vajcia, 70g kokosu strúhaného, 50 g orechov, 3 PL medu a 3 PL ľanových semiačok, trochu teplej vody. POSTUP PRÍPRAVY V mixéri rozmixujeme orechy a kokos na jemnú múčku. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a žĺtky pridáme do orechovo-kokosovej zmesi. Pridáme med a ľan. Poriadne premiešame a pridávame po lyžičkách vodu, aby sme všetko spojili. Pridáme bielky a poriadne premiešame. Musí to byť dosť husté cesto, nie riedke. Vylejeme na plech 20x20 cm a pečieme na 180C asi 25 minút, povrch pekne zhnedne. Rozrežieme na 6 ks.\\r\\n\\r\\nKalorická hodnota pri použití ryžového a ovseného nápoja:\\r\\n345 kcl, 30g sacharidov, 22,5 g tukov, 6,4 g bielkovín. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Kaja Z. (kaja060609) ID 152220 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 28.4.2015, 22:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 39 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |