. .. .. .. .. .. .
. .

DIA jablkové a jablkovo-čokoládové mafinky - RECEPT 774

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DIA RECEPTY

ID 40 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


DIA jablkové a jablkovo-čokoládové mafinky


[ recept č. 774 zo dňa  ]


DIA jablkové a jablkovo-čokoládové mafinky


POTREBNÉ PRÍSADY

1. miska: 2 šálky hladkej múky /asi 2 x 250 ml/, 1/2 šálky Sorbitu so sacharínom /je to tak isto sladký ako cukor - čiže 1 lyžička tohoto sorbitu = 1 lyžičke cukru/, 1/2 lyžička prášku do pečiva, 1 citrónová kôra, 1 pomarančová kôra, 1 lyžička mletej škorice /ja som po sviatkoch už minula všetky zásoby a tak som improvizovala - použila som 1 lyžičku perníkového korenia/, 2. miska: 1 1/2 šálky mlieka /spolu asi 350 ml/, 3 vajcia, 2 lyžice oleja, soľ 3. miska: 250 až 500 g jabĺk pokrájaných na kocky

POSTUP PRÍPRAVY

Predhrejeme si trúbu na 180°C.

Do prvej misky preosejeme múku, pridáme Sorbit, prášok do pečiva, nastrúhanú citrónovú a pomarančovú kôru, škoricu a soľ a všetko premiešame.

Do druhej misky nalejeme mlieko, olej a rozmiešané žĺtka a všetko dobre premiešame.

Následne obsah oboch misiek zmiešame a do cesta ľahko vmiešame kocky jabĺčok. Nakoniec do hotového cesta opatrne primiešame sneh s bielkov, ktorý sme si vyšľahali do tuha. Naplníme do 2/3 objemu vymastené a vysypané mafinkové formičky. Kto sa nechce hrať alebo uprednostňuje kočíky, môže použiť aj papierové košíčky - ja radšej do nich dávam už hotové upečené mafinky :O) Pečieme pri 180 °C po dobu 15 až 20 minút. Horúce mafinky možno obaliť v škoricovom cukre /zmiešame Sorbit so škoricou/, prípadne ozdobiť lekvárom alebo jablkovým Dia pyré a podávame. Prajem dobrú chuť.

Pri jablkovo-čokoládových mafinoch je postup rovnaký. Líši sa iba tým, že do hotového cesta vmiešame nalámanú DIA čokoládu.

Pokiaľ chcete udržať mafinky čerstvé po dlhšiu dobu, môžete ich po vychladnutí zmraziť. Skladujeme ich v plastových vrecúškach s vysatým vzduchom. Pred konzumáciou vyložíme s mrazničky a necháme pri izbovej teplote rozmraziť. Následne pred podávaním ohrejeme v mikrovlnej rúre.

Ospravedlňujem sa že som nedala fotky ale vybili sa mi baterky. Pri ďalšej príležitosti fotky doplním.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravíme si potrebné /hore už spomínané/ suroviny.
Hotové mafinky. V žltých papierových košíčkoch sú jabĺčkové mafinky a v bledomodrých sú jabĺčkovo-čokoládové mafinky.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Krémová vianočná rybacia polievka | DIA jablkové a jablkovo-čokoládové mafinky | vecera monackej princeznej >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
tina P. (sarahtinna) ID 34063, mimibazar.sk/sarahtinna (25.6.2009, 18:30)
Katka urcite upeciem tvoje mafinky moj otec ma cukrovku a zboznuje kolaciky tak kukam DIA receptiky *-)Dakujem za recept (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu