končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 548 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,55 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
***ŠVAJČIARSKA VIANOČKA PO SLOVENSKY***POTREBNÉ PRÍSADY cesto: 1kg hladkej múky(môže byť aj špeciál) 2 kocky čerstvého droždia, 4polievkové lyžice cukru, 2kávové lyžičky soli, 3 žĺtky, 100g rozpusteného masla, 500-550 ml mlieka, ....... plnka: 25polievkových lyžíc kr. cukru, 5kávových lyžíc škorice, 200g rozpusteného masla POSTUP PRÍPRAVY pozor milé dámy... ponúkam recept z mojej dielne... neokukaný, neopísaný... chutí podobne ako švajčiarsky závin v obchodoch, preto som si dovolila dať vianočke taký názov.. verím, že na jej chut si prídu nielen milovníci škorice ale aj tí ostatní... táto vianočka je už súčasťou sobotných či nedeľných raňajok... hoc príprava vyzerá náročne... verím, že vás to neodradí.. a zvládnete ju hravo... pozostáva z 9 vrkočov... z toho-vrkoč zo 4 prameňov je naspodu, potom na tom je vrkoč z 3 prameňov a navrchu vrkoč z 2 prameňov... pridávam svoj fotopostup..... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 108 návštěvníkov) Miruška B. (miruška) ID 1104 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (78) posledné: 4.12.2014, 17:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Francuzske bagetyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 pohar vody, 2 1/2 pohara hladkej muky, 1 PL cukru, 1 CL soli, 1 1/2 CL susenych kvasnic POSTUP PRÍPRAVY nizsie.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 278 návštěvníkov) Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (102) posledné: 24.4.2017, 21:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Super cesto na závin a iné sladké dobroty :-)POTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 3 kávové lyžičky sušeného droždia, 1,8 dl mlieka, 100 g margarínu Rama, 2 vajcia, 100 g práškového cukru, troška soli a troška strúhanej citrónovej kôry POSTUP PRÍPRAVY Veľmi dobrý recept, cesto je vláčne, mäkké, vzdušné a vôbec nie je suché! A množstvo, aké vzniklo z tejto dávky, ma príjemne prekvapilo! Postačí pre 4 - člennú rodinku na fakt výdatnú večeru a vyjde Vás finančne naozaj veľmi veľmi lákavo! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 285 návštěvníkov) Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (104) posledné: 8.2.2014, 10:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Focaccia plnená mozzarellou a prosciouttomPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO:3/4 salky teplej vody * 1 CL susenych kvasnic * 1/2 CL cukru * 1 CL soli * 1 PL olivoveho oleja * 225 g hladkej muky T 650 NAPLN:mozzarella,prosciutto al.susena sunka podobneho typu... POSTUP PRÍPRAVY Vonave,chrumkave,......proste straaaaaaaaaaaaaaaaaaaasne dobreeeeeeeeeeee....:) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 93 návštěvníkov) martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (88) posledné: 23.9.2012, 21:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
*** JEDNODUCHE CROISSANTY ***POTREBNÉ PRÍSADY 400ml vody, 200ml mlieka, 100ml oleja, 2 bielka, 1 a pol polievkovej lyzice soli, 1 kg hladkej muky special, 1 drozdie, 8 kavovych lyziciek cukru Na potieranie : 250g masla alebo margarinu izbovej teploty Na posypanie: sezam a sol POSTUP PRÍPRAVY Vyborne jednoduche croissanty ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 143 návštěvníkov) alije k. (alka36) ID 79302 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (63) posledné: 17.2.2018, 13:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Super vianočka pre mlsné jazýčky alias pravá francúzska brioškaPOTREBNÉ PRÍSADY Vianočka, ktorá zostane dlllllho mäkučká a vláčna.... Základný recept na vianočku som použila od Marta G. (Egreska) ID 53992 Ďakujem Martuška. Táto vianočka bola dobrá, ale len prvý deň po upečení, potom sa začala trúsiť a ostala suchá. Tak som ho trošku upravila a vyšla mi z toho super vláčna pravá francúzska brioška. A tu je nový recept: 200ml vlažného mlieka, 100g rozpusteného margarínu, pozor nie horúci (maslo, hera, palmarin...), 2 žĺtka, 90 g kryštál.cukru, pol ČL soli, 470g hladkej múky (na radu Estera L. (saxinka) ID 14692 som dala polovicu hladkej a polovicu polohrubej múky a bolo to oveľa lepšie), 1 sáčok sušených kvasníc (7g), hrozienka. POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny dáme v napísanom poradí do DP a zapneme program sladký chlieb, alebo niečo podobné, čo máte. Po zapípaní, teda počas druhého miesenia pridáme namočené hrozienka. Ak dáte pravé maslo, brioška bude mať skvelú maslovú chuť, ako originál z Francúzska, mňaaaam. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 115 návštěvníkov) Elena M. (Eyka) ID 32399 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (82) posledné: 25.9.2013, 15:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Vyborny zemiakovy chlebikPOTREBNÉ PRÍSADY 300ml. vody,1PL octu,1 PL oleja, 550g. hlad muky T650, 2 stredne velke uvarene zemiaky, 1/2 kocky drozdia, 2 lyzicky soli, 1 lyzicka rasce , 1/2 lyzicky cukru, ak niekto chce moze si pridat nejake semiačka POSTUP PRÍPRAVY V tom poradi ako je to napisane pridavame do pekarničky...ja som si to nechala len vymiesiť a nakysnuť a piekla som to v rure na 200 st asi 3/4 hodinu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 66 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (77) posledné: 30.6.2012, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlieb Mira Veselého - po ktorom sa vraj chudnePOTREBNÉ PRÍSADY * 200g pšeničná celozrnná múka * 200g ražná celozrnná múka * 250g jemné ovsenné vločky * 1 šálka /250ml/ pšeničné otruby * 500ml acidko * 125ml zelený čaj /mne stačilo 50ml/ * 1 1/2 ML morská soľ * 1 ML med * 1 ML sóda bikarbóna * 1 ML rasca * POSTUP PRÍPRAVY - povodne som sem ani nechcela dávať tento recept , ale tu sa mi /dúfam/, že ozve viacej žienok, ktoré budú mať možno viacej skúseností s pečením takéhoto typu chlebíka, ktorý som bola nútená piecť kvoli zdravotnému stavu mojej dcéry. Bohužiaľ istý čas /neviem dokedy/ nemožeme jesť nič - kde je použité klasické droždie ani PDP . ............... Recept som upravila na polovičnú dávku a chlebík mi vyšiel presne do chlebíkovej formy. Nie som s ním moc spokojná, aj to je jeden problém, že v pečení chlebíka som veľký amatér a takýto je u mňa ešte vačšia záhada . Postupovala som presne podľa receptu zo stránky od Mira Veselého, ale no neviem ... po rozkrojení bol akoby nedopečený - taký mooc hutný , inak chuťovo dobrý, chutil aj mne i dcéram, čomu sa teším, len by som ho rada doviedla k dokonalejšiemu. Je veľmi drobivý, čomu sa ani nedivím, je tam samá celozrnná múka .. ale pri povodnom recepte bolo písané, že sa má krájať vlažný - odkojiť sa dal .. len tá akoby polosurová konzistencia :( OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (64) posledné: 14.12.2011, 20:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
*♥*Parená knedľa - celkom jednoduché*♥*POTREBNÉ PRÍSADY *****15 PL kopcovitých polohr. múky (asi 310-320 g), 1/4 l vlažného mlieka, 1/2 kocky droždia, 1 čL kryš.cukru, 1a1/2 čL soli, 1 žĺtok, 1 PL oleja, 3 PL vlažnej vody , trocha múky na podsypanie**********Budeme potrebovať aj PARÁK a PAPIER NA PEČENIE (PNP). Ak nemáte parák, odporúčam kúpiť si ho, lebo ho využijete aj neskôr pri zohrievaní nakrájanej knedle, alebo pri príprave zeleniny v pare. Použitie PNP nám ušetrí trampoty pri vyberaní uvarených knedlí a navyše odpadne vymasťovanie hrnca i paráka a ich následné odmasťovanie :-) POSTUP PRÍPRAVY 1) Do misy vložíme sito a naložíme doň múku, zároveň ju aj preosejeme. Môžeme ju dať na minútku do MW zohriať, alebo ju dáme zohriať na iné teplé miesto. 2) Do misky (alebo hrnčeka) dáme vlažnú vodu, cukor a rozmiešame. Pridáme rozdrobené droždie a zalejeme trochou mlieka. Prikryjeme servítkou a do 5 minút nám vzíde kvások. 3) Do nahriatej múky vlejeme kvások, zvyšné mlieko a premiešame. Pridáme soľ, olej a žĺtok a opäť premiešame. 4) Potom dáme misu s múkou a hnetačom do silných rúk manžela, ktorý si iste rád :-D potrénuje svoje svalstvo. Treba ho inštruovať, že miesiť sa musí poriadne, bez ulievania, žiadne flákanie :-) Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (53) posledné: 23.7.2017, 23:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlieb (nielen) pre začiatočníkovPOTREBNÉ PRÍSADY 3,5 šalky (2,5 decovej )hl.muky,1 1/2 šalky teplej vody,1 1/2 čl soli,3/4 čl droždia (inst.) alebo 1/2 kocky čerstveho,1 čl rasce POSTUP PRÍPRAVY Postup je veeelmi jednoduchy,takze kto začina piect chlebiky, tak pre neho idealny..Stručne by som napisala postup ako zmiesit,vykysnut a upiect.. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 62 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (64) posledné: 18.3.2016, 9:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 548 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,55 ďalšie >> |