. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KRÁLIČIE MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 20 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2

KRÁLIČIE MÄSO

Zajac na perkelt s nokami



POTREBNÉ PRÍSADY

Zajac*cibuľa*olej*mletá červená paprika*kečup*soľ*mčk*lečo-nemusí byť

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 5.5.2011, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Králik so slaninkou a pečenými tymiánovými zemiakmi



POTREBNÉ PRÍSADY

králik (cca 1 kg), 100 g prerastanej slaniny - tenké plátky, 300g žltej a červenej cibule, 6 strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, celé nové korenie, bobkový list, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Takýto králik je ozaj skvelý, pečené tymiánové zemiaky k nemu výborne hodia. Recept na ne vložím zvlášť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Ivana P. (Ika) ID 2154 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 21.10.2016, 10:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Výborný zajačik na smotane



POTREBNÉ PRÍSADY

1 zajac /králik/ cibuľa / podľa chuti - aspoň 2-3/ horčica soľ smotana na šľahanie slaninka grilovacie korenie

POSTUP PRÍPRAVY

viď fotopostup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

gabika p. (gabikapl) ID 27682 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 26.10.2014, 8:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Králik na smotane s brusnicami



POTREBNÉ PRÍSADY

králik, cesnak, slaninka, cibuľa, koreň. zelenina, bobk. list, nové kor., citron, slivk. lekvár, kryšt. cukor, múka, cukor, ocot, soľ, olej a smotana, brusnice

POSTUP PRÍPRAVY

Králik sa poopeká na oleji prešpikovaný cesnakom a slaninkou, osolené, okorenené. Maso sa vyberie, do výpeku sa pridá nakrájaná cibuľa a po chvílke najemno nasekaná korenová zelenina, kt. sa tiež opečie. Pridá sa bobkový list, nove korenie, plátky citrona a jedna kávová lyž. slivkového lekváru a ešte dve poliev. lyž. kryšt. cukru. Podliať vodou, vložiť naspať maso a dusiť, kým nie je masko udusené do makka. Potom sa šťava zahustí zásmažkou, podľa potreby dochutí, cukor,ocot, soľ a 33% smotanou. Po odstavení pridať trochu brusníc. Prajem dobrú chuť....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Erika M. (erinkasz) ID 13568 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.9.2012, 20:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Zajac na paprike s cestovinou



POTREBNÉ PRÍSADY

zajac strednej veľkosti , paprika červená sladká mletá, cibuľa väčšia, korenie, cestoviny , hladká múka, mlieko alebo smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Zajka si naporcujeme, umyjeme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Marcela Š. (maca7) ID 169017 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.12.2013, 7:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Králičia paštéta



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme:
• 2 králičie stehná
• 1 až 2 králičie ramienka
• kúsok králičieho chrbta
• 1 500 až 2 000 ml zeleninového vývaru
• 250 g údenej prerastenej slaniny
• 60 g cibule
• 1 vajce
• 50 g preosiatej strúhanky
• soľ
• mleté čierne korenie
• 120 ml mäsového vývaru

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
1. Umyté kúsky králičieho mäsa uvaríme v zeleninovom vývare do mäkka, varíme približne 50 až 60 minút. Uvarené mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Potom ho vykostíme a spolu s nakrájanou cibuľou a so 150 g slaniny pomelieme na mäsovom mlynčeku.
2. Zvyšnú slaninu pokrájame na malé kocky. Spolu s vajcom, strúhankou, soľou, mletým čiernym korením a mäsovým vývarom pridáme k pomletému mäsu. Všetko dobre premiešame.3. Formu dobre vymastíme, naplníme masou, prikryjeme, vložíme do vhodnej nádoby s vodou a vo vyhriatej rúre varíme 80 minút. Hotovú paštétu necháme dobre vychladnúť. Potom ju vyklopíme a pokrájame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Eva J. (babulka2512) ID 48979 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Pečený králik



POTREBNÉ PRÍSADY

1 králik alebo zajac,masla,4 strúčiky cesnaku,údená slaninka,rozmarín,hl.múka na zahustenie šťavy, soľ,vývar-bujón,

POSTUP PRÍPRAVY

Králika umyjeme,odblaníme,rozporcujeme,osolíme a poriadne potrieme roztlačeným alebo prelisovaným cesnakom, a prudko zajačika opečieme na masle so slaninkou/ ja som zajka slaninkou aj prešpikovala/,podlejeme horúcim vývarom,posypeme rozmarínom a dáme piecť do trúby.Podlievame aby bolo masko šťavnaté.Tesne pred dopečením na kúsky maska poukládame ešte maslo a šupneme ešte na 2 min do trúby. Upečeného králika vyberieme a šťavu zahustíme múkou, a vrátime masko spať do šťavy.A je to hotové,môžeme k tomu dať knedlu,ja som urobila zemiačiky,ktoré som uvarila v šupke,ra oztlačila na kocky ako na majonézový šalát.potom som ich solila,posypala drvenou rascou a trochu za stáleho miešania osmažila na horúcom oleji.Sú fakt dobré.
Dobrú chu´t.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Monika K. (monďo) ID 4179 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Zajačie rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg zajačieho mäsa, 1kg mastnejšieho bôčika, 20dkg tvrdého syra, soľ, ČMK Trojobal: hladká múka, vajíčko, strúhanka

POSTUP PRÍPRAVY

Zajačie mäso a bôčik pomelieme na drobno. Pridáme nastrúhaný syr a soľ a ČMK podľa chuti.
Najlepšie je to pripraviť večer a do rána nechať postáť.

Tvarujeme rezne asi na veľkosť dlane ale nie príliš hrubé ale ani príliš tenké aby sa nelámali pri obalovaní. Obalíme v trojobale a pražíme ako klasické rezne.

Rezníky sú superné a najmä ak vaše deti alebo rod. príslušníci nechcú zajačie mäso lebo to ani nieje cítiť :))

Dobrú chuť prajem !!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zdenka C. (ZdenkaCh) ID 187637 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Králik na cesnaku s jogurtom a horčicou



POTREBNÉ PRÍSADY

8 stehien z králika, 4-5 strúčikov cesnaku (podla chuti), sol, korenie, horčicu, biely jogurt, cibula

POSTUP PRÍPRAVY

Cesnak pretlacime a spolu so solou zmiesame. Zmes natierame na umyte stehna.
Stehna orestujeme na prudkom oleji.
Oprazene stehna naukladame do plechu, poleje vypekom, ktory nam ostal, natrieme horcicou a bielym jogurtom. Trochu posolime a pokorenime a nakoniec na stehna naukladame na kolieska nakrajanu cibulu.
Pecieme asi 45minut.
Podavame so zemiakmi varenymi v supke.

Dobru chut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Katarína V. (pagastanka) ID 64848 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

chutný králik na syrovej omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

králičie masko, cibuľka, syr v črievku, smotana (na varenie alebo na šľahanie)

POSTUP PRÍPRAVY

na oleji si usmažíme cibuľku, pridáme očisteného rozporcovaného králika, orestujeme z každej strany, aby sa zapiekol, osolíme, okoreníme a necháme dusiť cca 45 minút, potom mäsko vyberieme a do výpeku vlejeme 250ml smotany a jeden syr v črievku, necháme roztopiť a prevariť, vložíme do omáčky mäsko a podávame s ryžou alebo s novými zemiačikmi :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Žofia N. (žofík) ID 71139 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 20 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu