. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

Katarína B. (kava4) ID 47637
.
Oblasť: Malacky
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.5.2008
Naposledy: 26.4.2024 5:47
Aktualizácia: 23.1.2024 8:31
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 16
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 39
RODINNÉ FOTOGRAFIE 26
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 84
NÁVODY 25
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 13 (zobrazuje sa 11-13)<< predošlé 1, 2

POLIEVKY

Zlatá polievka (Goldene jojch) s macesovými knedličkami - zo židovskej kuchyne



POTREBNÉ PRÍSADY

prísady na polievku: 1 sliepka (hmotnosť asi 2 kg) 4 l vody asi 2 lyžičky soli 7 zrniek ćierneho korenia 3 zrnká nového korenia 2 cibule 1 petržlen 2 mrkvy 1/4 malého zeleru 1 - 2 lyžice oleja 2 vetvičky petržlenovej vňate 2 vetvičky kôpru mleté čierne korenie prísady na macesové knedličky: 2 vajcia 3 lyžice hydinovej masti 1 hrnček macesovej múky (rozdrvený alebo pomletý maces) asi 1 lyžička soli 1 - 2 lyžičky mletého ďumbiera 1/2 hrnčeka vývaru

POSTUP PRÍPRAVY

Postup - Zlatá polievka:
1. Sliepku zalejeme studenou vodou, pridáme soľ a korenie, necháme zovrieť, znížime teplotu a pomaly varíme asi 40 minút.

2. Potom pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu, dozlatista opraženú na oleji - tá dodá polievke zlatú farbu, a varíme, kým sliepka nie je mäkká.

3. Nakoniec polievku ochutíme nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou a kôprom a podľa chuti okoreníme alebo prisolíme. Goldene jojch môžeme podávať s vykostenou sliepkou pokrájanou na malé kúsky a so závarkou, najlepšie s domácimi rezancami alebo macesovými knedličkami. Podáva sa aj s kreplachom - pirôžkami plnenými mäsom.


Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.6.2011, 15:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Hrášková krémová polievka s uhorkou



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g mrazeného hrášku 1 ošúpaná uhorka, z ktorej sme vybrali semienka 1 veľký zemiak, oškrabaný a pokrájaný na plátky 1/2 veľkej cibule, pokrájanej na kolieska 1 dávka ZÁKLADNÉHO HYDINOVÉHO VÝVARU alebo vývar z dvoch kociek slepačieho bujónu 3 lyžice masla /najlepšie Rajo/ 2 žĺtky zo stredne veľkých vajec 150 ml šľahačkovej smotany soľ čerstvo zomleté čierne korenie žerucha na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
1. Mrazený hrášok a plátky zemiakov dáme spolu s cibuľou do veľkého kastróla. Pridáme 300 ml hydinového vývaru alebo bujónu z kocky a polovicu masla. Pomali dusíme asi 20 minút, kým zelenina nezmäkne. Necháme vychladnúť.

2. Vychladnutú zeleninu dáme do mixéra. Pridáme 125 ml vody a rozmixujeme ju. Precedíme ju a odložíme nabok.

3. Uhorku nakrájame na hranolčeky, veľké asi ako zápalky, a pomaly ich 8 až 10 minút podusíme na zvyšnom masle, kým nezmäknú. Panvicu odstavíme z ohňa.

4. Žĺtky rozšľaháme, pridáme smotanu a rozmixovaný hráškový krém. Šľaháme, kým sa všetko dôkladne nespojí.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Arašidová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

700 ml ZÁKLADNÉHO HYDINOVÉHO VÝVARU alebo vývar z dvoch kociek slepačieho bujónu 100 g jemného arašidového masla 1 lyžička karí korenia 4 žĺtky z veľkých vajec 250 ml šľahačkovej smotany čerstvo zomleté čierne korenie soľ podľa chuti 2 lyžice anjemno pokrájanej pažitky

POSTUP PRÍPRAVY

1. Základný hydinový vývar dáme do hrnca a necháme zovrieť. Pridáme arašidové maslo a karí korenie. Dôkladne premiešame.

2. Žĺtky a šľahačkovú smotanu rozšľaháme vidličkou, potom do nej pridáme trichu hydinového vývaru ochuteného arašidovým maslom.

3. Žĺtkovo-smotanovú zmes vlejeme do vývaru ochuteného arašidovým maslom a miešame na veľmi slabom ohni, kým polievka nezhustne. Ak treba, dochutíme čerstvo zomletým čiernym korením a troškou soli, ale polievka by aj bez toho mala byť dosť slaná, pretože hydinový vývar aj arašidové maslo sú solené.

4. Podávame v bujónových miskách a okoreníme na jemno pokrájanou pážitkou.
Príprava: 20 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 13 (zobrazuje sa 11-13)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu