končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 13 (zobrazuje sa 11-13) | << predošlé 1, 2 |
POLIEVKY |
Zlatá polievka (Goldene jojch) s macesovými knedličkami - zo židovskej kuchynePOTREBNÉ PRÍSADY prísady na polievku: 1 sliepka (hmotnosť asi 2 kg) 4 l vody asi 2 lyžičky soli 7 zrniek ćierneho korenia 3 zrnká nového korenia 2 cibule 1 petržlen 2 mrkvy 1/4 malého zeleru 1 - 2 lyžice oleja 2 vetvičky petržlenovej vňate 2 vetvičky kôpru mleté čierne korenie prísady na macesové knedličky: 2 vajcia 3 lyžice hydinovej masti 1 hrnček macesovej múky (rozdrvený alebo pomletý maces) asi 1 lyžička soli 1 - 2 lyžičky mletého ďumbiera 1/2 hrnčeka vývaru POSTUP PRÍPRAVY Postup - Zlatá polievka: 1. Sliepku zalejeme studenou vodou, pridáme soľ a korenie, necháme zovrieť, znížime teplotu a pomaly varíme asi 40 minút. 2. Potom pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu, dozlatista opraženú na oleji - tá dodá polievke zlatú farbu, a varíme, kým sliepka nie je mäkká. 3. Nakoniec polievku ochutíme nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou a kôprom a podľa chuti okoreníme alebo prisolíme. Goldene jojch môžeme podávať s vykostenou sliepkou pokrájanou na malé kúsky a so závarkou, najlepšie s domácimi rezancami alebo macesovými knedličkami. Podáva sa aj s kreplachom - pirôžkami plnenými mäsom. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 14.6.2011, 15:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Hrášková krémová polievka s uhorkouPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g mrazeného hrášku 1 ošúpaná uhorka, z ktorej sme vybrali semienka 1 veľký zemiak, oškrabaný a pokrájaný na plátky 1/2 veľkej cibule, pokrájanej na kolieska 1 dávka ZÁKLADNÉHO HYDINOVÉHO VÝVARU alebo vývar z dvoch kociek slepačieho bujónu 3 lyžice masla /najlepšie Rajo/ 2 žĺtky zo stredne veľkých vajec 150 ml šľahačkovej smotany soľ čerstvo zomleté čierne korenie žerucha na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Postup: 1. Mrazený hrášok a plátky zemiakov dáme spolu s cibuľou do veľkého kastróla. Pridáme 300 ml hydinového vývaru alebo bujónu z kocky a polovicu masla. Pomali dusíme asi 20 minút, kým zelenina nezmäkne. Necháme vychladnúť. 2. Vychladnutú zeleninu dáme do mixéra. Pridáme 125 ml vody a rozmixujeme ju. Precedíme ju a odložíme nabok. 3. Uhorku nakrájame na hranolčeky, veľké asi ako zápalky, a pomaly ich 8 až 10 minút podusíme na zvyšnom masle, kým nezmäknú. Panvicu odstavíme z ohňa. 4. Žĺtky rozšľaháme, pridáme smotanu a rozmixovaný hráškový krém. Šľaháme, kým sa všetko dôkladne nespojí. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Arašidová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 700 ml ZÁKLADNÉHO HYDINOVÉHO VÝVARU alebo vývar z dvoch kociek slepačieho bujónu 100 g jemného arašidového masla 1 lyžička karí korenia 4 žĺtky z veľkých vajec 250 ml šľahačkovej smotany čerstvo zomleté čierne korenie soľ podľa chuti 2 lyžice anjemno pokrájanej pažitky POSTUP PRÍPRAVY 1. Základný hydinový vývar dáme do hrnca a necháme zovrieť. Pridáme arašidové maslo a karí korenie. Dôkladne premiešame. 2. Žĺtky a šľahačkovú smotanu rozšľaháme vidličkou, potom do nej pridáme trichu hydinového vývaru ochuteného arašidovým maslom. 3. Žĺtkovo-smotanovú zmes vlejeme do vývaru ochuteného arašidovým maslom a miešame na veľmi slabom ohni, kým polievka nezhustne. Ak treba, dochutíme čerstvo zomletým čiernym korením a troškou soli, ale polievka by aj bez toho mala byť dosť slaná, pretože hydinový vývar aj arašidové maslo sú solené. 4. Podávame v bujónových miskách a okoreníme na jemno pokrájanou pážitkou. Príprava: 20 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 13 (zobrazuje sa 11-13) | << predošlé 1, 2 |