končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 17 (zobrazuje sa 11-17) | << predošlé 1, 2 |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Obratený pivný koláč s hruškamiPOTREBNÉ PRÍSADY 250ml čierneho piva, 4 PL medu, 2 PL melasy, 1/2 ČL sody, 3 velké vajcia, 160 g cukru, 170 ml oleja, 140 g polohrubej múky + 130 g hladkej múky, 1 a 1/2 ČL PDP, štipka soli, 1 ČL mletej škorice, 1/4 ČL mletého klinčeka, 1/4 ČL mletého muškátového orieška, 3/4 ČL mletého kardamónu, 10 g strúhaného zázvoru (alebo sušený) Na karamelizované hrušky: 4 veľké hrušky (ošúpané), šťava z jedného citrónu na pokvápanie, 100 g cukru, 50 g masla, štipka mletého badyánu POSTUP PRÍPRAVY Pivo vlejte do kastrólka a zvarte spolu aj s melasou a medom. Odstavte a prisypte sodu. Zmes vypení, ale po chvíli pena opadne. Hrušky nakrájajte na osminky a pokvápte citrónom, aby nezhnedli. V panvici rozpustite maslo, vsypte cukor a zamiešajte. Pridajte badyán a už bez miešania nechajte skaramelizovať. Hneď ako zmes začne hustnúť, vložte do nej hrušky a 10 15 minút nechajte na miernom ohni pobublávať, kým všetko nezhustne. Medzitým zmiešajte obe múky s koreninami, PDP a soľou. V miske ušlahajte vajcia s cukrom, prilejte olej a pivo s melasou a medom. Pridajte múku so zázvorom a premiešajte. Trúbu predhrejte na 170 stupňov, teplovzdušnú na 150 stupňov. Pekáčik či formu vymažte maslom, na dno naklaďte karamelizované hrušky a zalejte cestom. Pečte asi 50 minút. V pekáči nechajte 5 minút chladnúť na kovovej mriežke, potom vyklopte. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 8.6.2011, 22:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pudingový kolač s hrozienkami a čokoládouPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 20g droždia, 400g hlatkej múky, 50g kr. cukru, 100ml mlieka, 90g roztopeného masla, 2 vajcia, štiopka soli Plnka: 250ml mlieka, 100g kr. cukru, 2 žĺtky, vanilkový cukor, 30g hl. múky, hrozienka, kúsky čokolády POSTUP PRÍPRAVY Cesto si buď pripravýme klasickým spôsobom, alebo ho dáme do pekárne vykysnúť, suroviny dávame v poradí akóm sú písané. Plnka: Žĺtky vymiešať s cukrom do penista a pridať hl. múku. Mlieko povariť s vanilkovým cukrom , kým sa cukor neroztopí a dať mimo sporák. Postupne mlieko primiešať k vymiešaným žĺtkam. Zmes opäť vrátit na sporák a miešať kým sa zmes nezhustne. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 25.6.2011, 20:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Výborná štrúdla s melasouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balik listkoveho cesta, nahrubo nastrhuhane jablka, hrozienka, trstinova melasa, vajicko POSTUP PRÍPRAVY 1 PL melasy rozpustime v hrnci a primiesame nastruhane jablka, chvilku podusime. Odstavime z ohna nechame vychladnut a pridame hrozienka. Zmes rovnomerne navrstvime na plat cesta, zvinieme. Povrch potrieme rozslahanym vajickom. Pecieme asi 35 minut pri 180 stupnoch. Strudla je vazne skvela :)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (10) posledné: 28.5.2011, 9:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Vynikajuce Eton messPOTREBNÉ PRÍSADY Kokosove pusinky, 450-500g jahod, 500ml smotany na slahanie, javorovy sirup POSTUP PRÍPRAVY Polovicku jahod rozmixujeme s trochou sirupu (pridame podla chuti). Pusinky nalameme na male kusky a dame do vacsej misky, primiesame k nim rozmixovane jahody. Vyzlahame si slahacku a pridame do nej javorovy sirup tie podla chuti, ako mame radi sladke. Do pohara zacneme vrstvit zmes z pusiniek a mixovanych jahod, vyslanahu slahacku, kusky zvysnych pokrajanych jahod, cele opakujeme az po vrch pohara. Je to velmi jednoducha mnamka, ktora stoji zato, ta chut kokosiek, jahod a slahacky je proste fantasticka :)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 8.5.2011, 12:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Smotanovo-tvarohový kolač - super vláčnyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 250g poloh. muky, 250g cukru, 100ml oleja, 2 cele vajcia, 2 pochutkove smotany, 2 Cl kakaa, 2 CL sody bikarbony (nemala som, dala som prasok do peciva) PLNKA: 250g hrud. tvarohu, 1 vajce, 1 vanikovy cukor, 2PL cukru, 1 CL ml. skorice POSTUP PRÍPRAVY Vsetky ingrediencie na cesto spolu vymiesame do hladkej hmoty, vylejeme na vymasteny a vysypany plech a lyzicou pridavame kopceky tvarohovej zmesi. Pecieme asi 30 - 40 minut pri teplote 180 stupnov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 23.5.2012, 22:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Parížsky šľahačkový zákusok - super a jednoduchýPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: * 4 žĺtky * 300 g práškového cukru * 150 ml vody * 150 ml oleja * 200 g polohrubej múky * 1/2 balíčka prášku do pečiva * 1 PL kakaa * 4 bielky * Krém: 4 šľahačky * 3 čokolády * ríbezľový džem na potretie * kakao na posypanie POSTUP PRÍPRAVY 1. Deň vopred si pripravíme krém. Uvaríme šľahačky s čokoládou, necháme ich vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyšľáháme z chladnej hmoty jemný krém. 2. Jednotlivé suroviny na cesto spolu premiešame a na záver zľahka pridáme sneh vyšľahaný zo 4 bielkov. Pripravenú masu rovnomerne vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 25 minút pri teplote 180 °C. 3. Upečený koláč potrieme ríbezľovým džemom a potom šľahačkovým krémom. Povrch zákuska ozdobíme preosiatym kakaom a dáme do chladu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 21.5.2016, 18:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Mrkvovo-ananásový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnceky polohrubej muky, 1 hrncek krystaloveho cukru, 1/2 hrcneka oleja, 3 vajcia, prasok do peciva, 2 hrnceky postruhanej mrkvy, konzerva ananasu POSTUP PRÍPRAVY Cukor,cele vajcia a olej vyslahame do peny. Pridame mrkvu,ananas aj so stavou ( ja som pouzila cerstvy ananas), muku zmiesanu s praskom do peciva. Dokladne premiesame. Cesto vylejeme na vymasteny a vysypany plech. Pecieme pri teplote 180 stupnov asi 25 minut. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 17 (zobrazuje sa 11-17) | << predošlé 1, 2 |