. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Alena P. (saska) ID 3921
.
mimibazar.sk/saska
Oblasť: Prešov
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.5.2006
Naposledy: 22.3.2024 14:06
Aktualizácia: 8.11.2023 23:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 1
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 736
RODINNÉ FOTOGRAFIE 5
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 29
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 29 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

BÁBOVKA S TVAROHOM A MARHUĽAMI


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

300 g polohrubé mouky 150 g cukru krupice 100 g rozpuštěného másla nebo Hery 1 vanilkový cukr 1 prášek po pečiva 200 ml mléka 2 lžíce kakaa na náplň: 1 tvaroh 1 vanilkový cukr 1/2 vanilkového pudinku 2 lžíce cukru krupice trochu mléka meruňky

POSTUP PRÍPRAVY

Množství surovin odpovídá menší bábovkové formě. Smícháme mouku s práškem do pečiva, cukry, máslo a mléko, asi 1/3 tohoto těsta oddělíme do jiné nádoby a vmícháme kakao. Smícháme suroviny na tvarohovou náplň. Do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy nalijeme část světlého těsta, na to dáme proužek hnědého těsta (nejlépe lžičkou, protože konzistence těsta není příliš řídká), opakujeme světlé těsto a znovu kakaové, pak naklademe polovinu tvarohové náplně, tmavé těsto, proložíme meruňkami a pak dáme zbytky tvarohové náplně, hnědého těsta a bílého těsta. Pečeme při 180 °C asi hodinu (píší 45 - 50 minut, ale musela jsem dopékat, takže každý dle schopnosti své trouby)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (28) posledné: 30.11.2022, 12:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Krehle kysnute rozteky



POTREBNÉ PRÍSADY

500g múka polohrubá 42g droždie čerstvé 2ks žĺtok 2PL cukor práškový 250ml mlieko 1/2 balíčka prášok do pečiva 2dl olej štipka soľ Plnka: tvaroh vajce vanilkový cukor škoricový cukor hrozienka

POSTUP PRÍPRAVY

500g múka polohrubá
42g droždie čerstvé
2ks žĺtok
2PL cukor práškový
250ml mlieko
1/2 balíčka prášok do pečiva
2dl olej
štipka soľ

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 12.5.2013, 11:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

FANTASTICKÉ čokoládové maffiny.


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

250 g hladkáj múka 100 g práškový cukor 1 vajce 1prášok do pečiva 1 kefírové mlieko 250 ml 1 dcl oleja 50g horkej čokolády 1 vanilkový cukor stipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Vajce s cukrom a olejom vymiešame do penista, pridáme kefírove mlieko, múku, prášok do pečiva a 25 g nasekanej čokolády, rozdelime do dvanástich košíčkov a ešte navrch pred pečením nasypeme zvyšnú čokoládu. Možeme pridat citrónovú kôru alebo naplniť lyžiickou nutely. pečieme pri teplote 180 asi 20 minú.t.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 18.12.2014, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

BAKLAVA



POTREBNÉ PRÍSADY

Lístkové cesto rozdelíš na 4 časti.\r\nZomelieš 900 g orechov (od oka)\r\nzmiešaš s 3/4 hrnčeka cukru (dala som viac), citronovú a mandarínkovú šťavu a trocha roztop. masla a zmiešaš. Na maslom pomastený pekáč dáš 1 rozvaľkané cesto, potrieš topeným maslom a orechmi, druhé, to isté, tretie to isté a navrch štvrté. Rozkrájaš v pekáči na kosoštvorce a dáš piecť na 180 stupňov, 45 minút, sleduješ ku koncu aby neprihorelo. Hotové vyberieš z rúry a poleješ sirupom - 2 dcl prevarenej vody rozmiešaš menej ako hrnček cukru.keď vyberieš z rúry, chvíľu počkáš a ten sirup si priprav vopred, aby bol chladnejší, keď ho budeš polievať vrch toho koláča.\r\nOrechov daj veľa aj cukru (aj trošku vanilkového)

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozdelíš na 4 časti.\r\nZomelieš 900 g orechov (od oka)\r\nzmiešaš s 3/4 hrnčeka cukru (dala som viac), citronovú a mandarínkovú šťavu a trocha roztop. masla a zmiešaš. Na maslom pomastený pekáč dáš 1 rozvaľkané cesto, potrieš topeným maslom a orechmi, druhé, to isté, tretie to isté a navrch štvrté. Rozkrájaš v pekáči na kosoštvorce a dáš piecť na 180 stupňov, 45 minút, sleduješ ku koncu aby neprihorelo. Hotové vyberieš z rúry a poleješ sirupom - 2 dcl prevarenej vody rozmiešaš menej ako hrnček cukru.keď vyberieš z rúry, chvíľu počkáš a ten sirup si priprav vopred, aby bol chladnejší, keď ho budeš polievať vrch toho koláča.\r\nOrechov daj veľa aj cukru (aj trošku vanilkového)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Ovsenné koláčiky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky ovsenné vločky 2 hrnčeky polohrubej múky pol hrnčeka kryštáloveho cukru pol hrnčeka hnedého cukru cukor ( môže byť 1-2 lyžice medu) 1 CERA 1 vajce 1 vanilkovy cukor 1-2 polievkové lyžice vody pol kávovej lyžičky soli pol kávovej lyžičky sódy bicarbony podla chuti posekané orechy, hrozienka čokoládu (posekanu) papája alebo ine sušené či kandizované ovocie na drobne kúsočky

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiešame tuk, vanilkový cukor , vajce a vodu. Pridame vločky a ostatné prisady.
Formujeme koláčiky a kladieme na suchyý plech - ďalej od seba. Pečieme pri teplote 200 stupňoch. asi 12 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Hlivovy perkelt



POTREBNÉ PRÍSADY

30 dkg hub\r\n2 velke cibule (priemer 5 cm)\r\n1,5 dcl oleja\r\nkorenie\r\n2-5dcl smotana sladka na varenie\r\n2 polievkové lyzice hladkej muky\r\n2-5dcl mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

1. huby umyjeme a pokrajame na velkost podla svojho gusta (1x1 cm) dáme variť do dvoch litrov vody, osolime varime 20-30 min.\r\n\r\n2. V druhom hrnci:\r\n2 veľke cibule pokrajame na drobno a zalejeme 1,5 dcl olejom - spolu poprazime a stale miesame asi tri minuty do sklovita.\r\ncedidlom vyberieme uvarene huby a dame ich na cibulu. Pražime asi tri minuty a odstavime. Pridavame korenie: VEGETU, RASCU, MČK, MLETU PAPRIKU, GULASOVE KORENIE, OREGANO, MAJORANKU, 2-3 bobkove LISTY. Spolu opät premiesame a na ohni poprazime asi 1 minutu a podlejeme vodou, v ktorej sme varili huby ale len cca 1 naberacku, postupne pridavame a povarime asi 5-10 min..\r\n\r\n3. Pripravime si 2 dcl-5 dcl sladku smotanu na varenie, v nej rozhabarkujeme 2 polievkove lyzice hladkej muky, pridame aj 2 dcl mlieka (aby to nebolo huste) a precedime cez cedidlo do hubovej zmesi. Za staleho miesania varime az kym nezavrie - odstavime o mozeme dochutit magy.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 18.4.2017, 23:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

HUMMUS - dokonala pochutka s nedokonalym nazvom.


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

200 gramov sušeného cícera 2 strúčiky cesnaku (rozdrveného v mažiariku alebo tlačidle) 5 lyžíc panenského olivového oleja 1 lyžica Tahini (sezamová pasta, dostanete ju v bio-predajni) šťava z jedného citróna soľ, biele korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:

1. Cícer vysypeme na veľkú tácňu a preberieme od kamienkov.



2. Preperieme ho vodou niekoľkokrát, až kým nevyplachujeme čistú vodu. Namočíme na noc do čistej vody (dvojnásobné množstvo vody ako je cícera), do ktorej sme dali lyžičku sódy bikarbóny. Ráno cíceru vymeníme vodu a znova namočíme na pár hodín. Dokopy by mal byť vo vode 10 – 15 hodín. Na konci by mali byť vaše malé cíceríky krásne napučané, pretože absorbovali všetku vodu. Ich objem by sa mal zdvojnásobiť.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 28.8.2017, 22:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoladova torta s karamelom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Čokoládová torta s karamelom na dno torty:• sušienky 1 balenie (225 g)• 70 g rozpusteného masla• 1 tableta horká čokoláda (100 g), rozpustená karamelová čokoláda • 2 tablety horkej čokolády (200 g)\ • 1 plechovka kondenzovaného mlieka, varené salko• hrsť vlašských orechov Šľahačka s banánmi:• 4 banány• šťava z 1 citróna• 300 ml smotany na šľahanie veľmi chladná• 2 - 3 lyžice kakaa

POSTUP PRÍPRAVY

príprava: na dno: Sušienky do misy rozdrobíme. rozpustíme maslo s čokoládou (vo vodnom kúpeli alebo na veľmi miernom ohni v rendlíku), potom zmiešame s drvenými sušienkami. Dno aj boky formy vyložíme papierom,a potom sušienkovou zmesou, zmes riadne pritláčame. Dajte do chladničky .
Karamelova čoko: rozpustite čokoládu a premiešajte s vareným kondenzovaným mliekom. kladieme na dno na sušienkovú zmes , posypeme orechmi a dáme do chladu zase as na 1 hodinu.
Šľahačka s banánmi: Olúpte banány a nakrájate na plátky, zmiešame s citrónovou šťavou. urobíme si šľahačku tuhú a zmiešame s polovicou množstva banánov.navrstvite na karamelovu zmes.Ozdobte so zostávajúcimi banánmi a posypeme kakaom cez sito priamo na dezert. Skladujte v chladničke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 5.5.2012, 8:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Mrkvovo-zázvorová polievka s cicerom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

500 g mrkva, 1 ks šalotka, 1 ks zázvor (cca 7 cmx2 cm, staci nie vela alebo podla chuti kto ako znesie) , 20 g maslo, 0,5 - 1 PL cukor, 0,75 l vývar, 100 g creme fraiche, 100 g smotana sladká 2 PL paradajkový pretlak, 1 PL korenie karí, soľ, korenie biele mleté a uvareny cicer

POSTUP PRÍPRAVY

Salotku a zazvor ocistime a nakrajame nadrobno. Zohrejeme maslo a salotku so zazvorom prazime na slabom ohni cca 10 min. Nie dohneda!!! Mrkvu osupeme, nakrajame, pridame do hrnca a spolu oprazime. Posypeme cukrom, podlejeme asi 2/3 vyvaru, posolime a varime asi 15 minut. Mrkvovo-zázvorová krémová polievka - Polievku rozmixujeme, pridame smotanu, creme fraiche (pochutkovy kysla smotana), privedieme do varu. Podla zelanej konzistencie dolejeme vyvar, ochutime kari korenim, paradajkovym pretlakom (prip-kecupom), solou, bielym korenim Paradajkovy pretlak pridavame aby sa nam vratila farba, pretoze po pridani smotany a creme fraiche polievka zbledne.
Nakoniec do nej primiesame uvareny cicer.

Je geniaaaaaaaaaaaaaaalna

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Medovy kolac


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

12 dkg palmarin , 30 dkg kryštálového cukru, 3 lyžice medu, 3 vajcia - všetko nad parou rozpustiť a rozmiešať a zohriať, aby bola zmes teplá, ale nie horúca!!!!! Do toho pridať 2 a štvrť kávovej lyžičky sódy bikarbóny. Na doske preosej 75 dkg hladkej múky, a spolu zmiešaj túto múku aj s roztopenou tekutou zmesou. Vzniknuté cesto rozdeľ na 4 rovnaké diely (môžeš ich odvážiť), rozvlakáš ich na tenké pláty na celý plech, a upečieš každý plát v rúre doružova. Plech treba poriadne vymastiť olejom! KRÉM:\r\ 750 ml mlieka, 12 kopcovitých lyžíc hrubej múky, 25 dkg kryštálového cukru, 3 celé vajíčka, 3 vanilky - rozmiešať a variť na ohni hustú kašu. Do vychladnutej kaše primeišaj 500 g palmarínu. Plnku si rozdelíš na 3 diley a naplníš pláty. Po naplnení treba počkať aspoň hodinu alebo 2, kým zákusok nezmäkne. Nakoniec ho posyp práškovým cukrom a pokrájaj. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 14.3.2012, 9:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 29 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu