končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 29 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
BÁBOVKA S TVAROHOM A MARHUĽAMIPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 300 g polohrubé mouky 150 g cukru krupice 100 g rozpuštěného másla nebo Hery 1 vanilkový cukr 1 prášek po pečiva 200 ml mléka 2 lžíce kakaa na náplň: 1 tvaroh 1 vanilkový cukr 1/2 vanilkového pudinku 2 lžíce cukru krupice trochu mléka meruňky POSTUP PRÍPRAVY Množství surovin odpovídá menší bábovkové formě. Smícháme mouku s práškem do pečiva, cukry, máslo a mléko, asi 1/3 tohoto těsta oddělíme do jiné nádoby a vmícháme kakao. Smícháme suroviny na tvarohovou náplň. Do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy nalijeme část světlého těsta, na to dáme proužek hnědého těsta (nejlépe lžičkou, protože konzistence těsta není příliš řídká), opakujeme světlé těsto a znovu kakaové, pak naklademe polovinu tvarohové náplně, tmavé těsto, proložíme meruňkami a pak dáme zbytky tvarohové náplně, hnědého těsta a bílého těsta. Pečeme při 180 °C asi hodinu (píší 45 - 50 minut, ale musela jsem dopékat, takže každý dle schopnosti své trouby) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) KOMENTÁRE (28) posledné: 30.11.2022, 12:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Krehle kysnute roztekyPOTREBNÉ PRÍSADY 500g múka polohrubá 42g droždie čerstvé 2ks žĺtok 2PL cukor práškový 250ml mlieko 1/2 balíčka prášok do pečiva 2dl olej štipka soľ Plnka: tvaroh vajce vanilkový cukor škoricový cukor hrozienka POSTUP PRÍPRAVY 500g múka polohrubá 42g droždie čerstvé 2ks žĺtok 2PL cukor práškový 250ml mlieko 1/2 balíčka prášok do pečiva 2dl olej štipka soľ Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 12.5.2013, 11:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
FANTASTICKÉ čokoládové maffiny.PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 250 g hladkáj múka 100 g práškový cukor 1 vajce 1prášok do pečiva 1 kefírové mlieko 250 ml 1 dcl oleja 50g horkej čokolády 1 vanilkový cukor stipka soli POSTUP PRÍPRAVY Vajce s cukrom a olejom vymiešame do penista, pridáme kefírove mlieko, múku, prášok do pečiva a 25 g nasekanej čokolády, rozdelime do dvanástich košíčkov a ešte navrch pred pečením nasypeme zvyšnú čokoládu. Možeme pridat citrónovú kôru alebo naplniť lyžiickou nutely. pečieme pri teplote 180 asi 20 minú.t. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 18.12.2014, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
BAKLAVAPOTREBNÉ PRÍSADY Lístkové cesto rozdelíš na 4 časti.\r\nZomelieš 900 g orechov (od oka)\r\nzmiešaš s 3/4 hrnčeka cukru (dala som viac), citronovú a mandarínkovú šťavu a trocha roztop. masla a zmiešaš. Na maslom pomastený pekáč dáš 1 rozvaľkané cesto, potrieš topeným maslom a orechmi, druhé, to isté, tretie to isté a navrch štvrté. Rozkrájaš v pekáči na kosoštvorce a dáš piecť na 180 stupňov, 45 minút, sleduješ ku koncu aby neprihorelo. Hotové vyberieš z rúry a poleješ sirupom - 2 dcl prevarenej vody rozmiešaš menej ako hrnček cukru.keď vyberieš z rúry, chvíľu počkáš a ten sirup si priprav vopred, aby bol chladnejší, keď ho budeš polievať vrch toho koláča.\r\nOrechov daj veľa aj cukru (aj trošku vanilkového) POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto rozdelíš na 4 časti.\r\nZomelieš 900 g orechov (od oka)\r\nzmiešaš s 3/4 hrnčeka cukru (dala som viac), citronovú a mandarínkovú šťavu a trocha roztop. masla a zmiešaš. Na maslom pomastený pekáč dáš 1 rozvaľkané cesto, potrieš topeným maslom a orechmi, druhé, to isté, tretie to isté a navrch štvrté. Rozkrájaš v pekáči na kosoštvorce a dáš piecť na 180 stupňov, 45 minút, sleduješ ku koncu aby neprihorelo. Hotové vyberieš z rúry a poleješ sirupom - 2 dcl prevarenej vody rozmiešaš menej ako hrnček cukru.keď vyberieš z rúry, chvíľu počkáš a ten sirup si priprav vopred, aby bol chladnejší, keď ho budeš polievať vrch toho koláča.\r\nOrechov daj veľa aj cukru (aj trošku vanilkového) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Ovsenné koláčikyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčeky ovsenné vločky 2 hrnčeky polohrubej múky pol hrnčeka kryštáloveho cukru pol hrnčeka hnedého cukru cukor ( môže byť 1-2 lyžice medu) 1 CERA 1 vajce 1 vanilkovy cukor 1-2 polievkové lyžice vody pol kávovej lyžičky soli pol kávovej lyžičky sódy bicarbony podla chuti posekané orechy, hrozienka čokoládu (posekanu) papája alebo ine sušené či kandizované ovocie na drobne kúsočky POSTUP PRÍPRAVY Vymiešame tuk, vanilkový cukor , vajce a vodu. Pridame vločky a ostatné prisady. Formujeme koláčiky a kladieme na suchyý plech - ďalej od seba. Pečieme pri teplote 200 stupňoch. asi 12 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hlivovy perkeltPOTREBNÉ PRÍSADY 30 dkg hub\r\n2 velke cibule (priemer 5 cm)\r\n1,5 dcl oleja\r\nkorenie\r\n2-5dcl smotana sladka na varenie\r\n2 polievkové lyzice hladkej muky\r\n2-5dcl mlieka POSTUP PRÍPRAVY 1. huby umyjeme a pokrajame na velkost podla svojho gusta (1x1 cm) dáme variť do dvoch litrov vody, osolime varime 20-30 min.\r\n\r\n2. V druhom hrnci:\r\n2 veľke cibule pokrajame na drobno a zalejeme 1,5 dcl olejom - spolu poprazime a stale miesame asi tri minuty do sklovita.\r\ncedidlom vyberieme uvarene huby a dame ich na cibulu. Pražime asi tri minuty a odstavime. Pridavame korenie: VEGETU, RASCU, MČK, MLETU PAPRIKU, GULASOVE KORENIE, OREGANO, MAJORANKU, 2-3 bobkove LISTY. Spolu opät premiesame a na ohni poprazime asi 1 minutu a podlejeme vodou, v ktorej sme varili huby ale len cca 1 naberacku, postupne pridavame a povarime asi 5-10 min..\r\n\r\n3. Pripravime si 2 dcl-5 dcl sladku smotanu na varenie, v nej rozhabarkujeme 2 polievkove lyzice hladkej muky, pridame aj 2 dcl mlieka (aby to nebolo huste) a precedime cez cedidlo do hubovej zmesi. Za staleho miesania varime az kym nezavrie - odstavime o mozeme dochutit magy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 18.4.2017, 23:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
HUMMUS - dokonala pochutka s nedokonalym nazvom.PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 200 gramov sušeného cícera 2 strúčiky cesnaku (rozdrveného v mažiariku alebo tlačidle) 5 lyžíc panenského olivového oleja 1 lyžica Tahini (sezamová pasta, dostanete ju v bio-predajni) šťava z jedného citróna soľ, biele korenie POSTUP PRÍPRAVY Postup: 1. Cícer vysypeme na veľkú tácňu a preberieme od kamienkov. 2. Preperieme ho vodou niekoľkokrát, až kým nevyplachujeme čistú vodu. Namočíme na noc do čistej vody (dvojnásobné množstvo vody ako je cícera), do ktorej sme dali lyžičku sódy bikarbóny. Ráno cíceru vymeníme vodu a znova namočíme na pár hodín. Dokopy by mal byť vo vode 10 – 15 hodín. Na konci by mali byť vaše malé cíceríky krásne napučané, pretože absorbovali všetku vodu. Ich objem by sa mal zdvojnásobiť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 28.8.2017, 22:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoladova torta s karamelomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Čokoládová torta s karamelom na dno torty:• sušienky 1 balenie (225 g)• 70 g rozpusteného masla• 1 tableta horká čokoláda (100 g), rozpustená karamelová čokoláda • 2 tablety horkej čokolády (200 g)\ • 1 plechovka kondenzovaného mlieka, varené salko• hrsť vlašských orechov Šľahačka s banánmi:• 4 banány• šťava z 1 citróna• 300 ml smotany na šľahanie veľmi chladná• 2 - 3 lyžice kakaa POSTUP PRÍPRAVY príprava: na dno: Sušienky do misy rozdrobíme. rozpustíme maslo s čokoládou (vo vodnom kúpeli alebo na veľmi miernom ohni v rendlíku), potom zmiešame s drvenými sušienkami. Dno aj boky formy vyložíme papierom,a potom sušienkovou zmesou, zmes riadne pritláčame. Dajte do chladničky . Karamelova čoko: rozpustite čokoládu a premiešajte s vareným kondenzovaným mliekom. kladieme na dno na sušienkovú zmes , posypeme orechmi a dáme do chladu zase as na 1 hodinu. Šľahačka s banánmi: Olúpte banány a nakrájate na plátky, zmiešame s citrónovou šťavou. urobíme si šľahačku tuhú a zmiešame s polovicou množstva banánov.navrstvite na karamelovu zmes.Ozdobte so zostávajúcimi banánmi a posypeme kakaom cez sito priamo na dezert. Skladujte v chladničke. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 5.5.2012, 8:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Mrkvovo-zázvorová polievka s ciceromPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500 g mrkva, 1 ks šalotka, 1 ks zázvor (cca 7 cmx2 cm, staci nie vela alebo podla chuti kto ako znesie) , 20 g maslo, 0,5 - 1 PL cukor, 0,75 l vývar, 100 g creme fraiche, 100 g smotana sladká 2 PL paradajkový pretlak, 1 PL korenie karí, soľ, korenie biele mleté a uvareny cicer POSTUP PRÍPRAVY Salotku a zazvor ocistime a nakrajame nadrobno. Zohrejeme maslo a salotku so zazvorom prazime na slabom ohni cca 10 min. Nie dohneda!!! Mrkvu osupeme, nakrajame, pridame do hrnca a spolu oprazime. Posypeme cukrom, podlejeme asi 2/3 vyvaru, posolime a varime asi 15 minut. Mrkvovo-zázvorová krémová polievka - Polievku rozmixujeme, pridame smotanu, creme fraiche (pochutkovy kysla smotana), privedieme do varu. Podla zelanej konzistencie dolejeme vyvar, ochutime kari korenim, paradajkovym pretlakom (prip-kecupom), solou, bielym korenim Paradajkovy pretlak pridavame aby sa nam vratila farba, pretoze po pridani smotany a creme fraiche polievka zbledne. Nakoniec do nej primiesame uvareny cicer. Je geniaaaaaaaaaaaaaaalna ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Medovy kolacPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 12 dkg palmarin , 30 dkg kryštálového cukru, 3 lyžice medu, 3 vajcia - všetko nad parou rozpustiť a rozmiešať a zohriať, aby bola zmes teplá, ale nie horúca!!!!! Do toho pridať 2 a štvrť kávovej lyžičky sódy bikarbóny. Na doske preosej 75 dkg hladkej múky, a spolu zmiešaj túto múku aj s roztopenou tekutou zmesou. Vzniknuté cesto rozdeľ na 4 rovnaké diely (môžeš ich odvážiť), rozvlakáš ich na tenké pláty na celý plech, a upečieš každý plát v rúre doružova. Plech treba poriadne vymastiť olejom! KRÉM:\r\ 750 ml mlieka, 12 kopcovitých lyžíc hrubej múky, 25 dkg kryštálového cukru, 3 celé vajíčka, 3 vanilky - rozmiešať a variť na ohni hustú kašu. Do vychladnutej kaše primeišaj 500 g palmarínu. Plnku si rozdelíš na 3 diley a naplníš pláty. Po naplnení treba počkať aspoň hodinu alebo 2, kým zákusok nezmäkne. Nakoniec ho posyp práškovým cukrom a pokrájaj. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 14.3.2012, 9:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 29 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |