. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

RECEPTY

Alena P. (saska) ID 3921
.
mimibazar.sk/saska
Oblasť: Prešov
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.5.2006
Naposledy: 3.12.2017 19:26
Aktualizácia: 3.12.2017 19:26
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 44
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 736
RODINNÉ FOTOGRAFIE 8
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 33
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkom: 33 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Pernicky



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g hladká muka, 120g med, 160g pras.cukor, 60g maslo, 2 vajcia, 2-3 lyzicky pernikoveho korenia, stava z pol citrona, 1 lyzicka soda bicarbona ...

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetko spolu zmiesame, vytvorime cesto. Lepi, muka na ruky musi byt (wink) prikryjeme vlhkou utierkou a nechame hodinu (mozebyt aj viac) odpocivat. Rozvalkame na cca 0,5cm. Hrubsie su nedychanejsie. Pecieme na 180° cca 5-6 min, potrieme vajcoma dame este cca 2 min piect ... ked chcetetmavsie, pecte dlhšie

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Makovy kolac s višňami



POTREBNÉ PRÍSADY

Na tento recept potrebujeme: •300g čerstvo pomletého maku •4 bio vajcia •100g masla •120g med •100g biely jogurt alebo kyslá smotana •250ml smotany na šlahanie •200g vykôstkovaných višní •50g višňového džemu (najlepšie bez cukru) •1 lyžička kypriaceho prášku z vínneho kameňa •štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Mak siaty je bohatým zdrojom vápnika, ktorého obsahuje až 12-krát viac ako kravské mlieko, ale aj iných minerálov, vitamínov a nenasýtených mastných kyselín. Obsahuje veľké množstvo bielkovín, vlákniny, tukov, ale predovšetkým kyselinu linolovú a vitamín E. Nielen kvôli týmto vlastnostiam je mak surovinou, ktorá má v pečení sladkých dobrôt významné miesto.



Koláčik je sýty, vláčny, plný maku a živých chutí. Tak vyskúšajte!


Postup:

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 10.6.2016, 22:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

kapustnica MOJEJ MAMKY



POTREBNÉ PRÍSADY

V texte

POSTUP PRÍPRAVY

Kyslu kapustu nepremytu varíme asi 20 minút vo vode. Potom buď premyjeme alebo len precedíme.
Urobíme si základ:
Na oleji popražíme cibuľu, keď už je taká púšťaca chuť tak ju zalejeme teplou vodou, pridáme lyžičku červenej papriky a pol lyžičky palivej papriky, plus asi lyžičku soli, 1 lyžičku solčanky (vegety), bobkovy list a 4 gulicky noveho korenia,; pridáme kapustu a varíme.

Osobitne ZEMIAKY:
Klasika, cibula olej na to zemiaky, PH muka, červená paprika, soľ, solčanka, bobk. list zalejeme vodou a varíme.
FAZULA:
osobitne uvaríme s bobkopvým listom, nove korenie, naokniec posolíme.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

BERLÍNSKE REZY



POTREBNÉ PRÍSADY

25 dkg hl. múka 15 dkg maslo 8 dkg prášk. cukor 1/2 prdopeč 1 vajce PLNKA: 25 dkg orechov 20 dkg pr. cukor 5 dkg hrozienka vanilkový cukor trocha mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Z prísad spracujeme cesto, dáme napoly upiecť, potrieme lekvárov, na to plnku a piškotove cesto zo 4 vajec 8 dkg práškového cukru a 8dkg hrubej múky

POLEVA: 1 dcl rum, 30 dkg práškového cukru, ja rum nedavam stací posypať pr. cukrom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.1.2015, 18:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

OLEJOVÁ BÁBOVKA



POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajec\\r\\n20 dkg cukor kryštálový\\r\\n2 dcl olej\\r\\n2 dcl vlažnej vody\\r\\n20 dkg múka HRUBÁ\\r\\nprdopeč (1/2)\\r\\ncitr. kôra

POSTUP PRÍPRAVY

Žltky s cukrom, postupne olej a vodu, striedavo sneh z bielkov, citr. kôru a muku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

LANGOŠE LOKŠE



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg PH múka 1/2 l mlieko droždie 1 lahodková kyslá smotana trocha soli

POSTUP PRÍPRAVY

Urobime cesto, dáma na 4 h do chladničky, potom pečieme na oleji

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Ako listkové cesto



POTREBNÉ PRÍSADY

25 dkg Hladká múka špeciál 1 Palmarin 1 vajce 1 lyžica octu štipka soli 1 dcl kyslé mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

Večer zhniesť, ráno plniť a piecť na 200 stupňoch.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 10.6.2015, 11:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

celozrne bagety



POTREBNÉ PRÍSADY

250g múka hladká\\\\r\\\\n 150g múka celozrnná špaldová\\\\r\\\\n 150g múka celozrnná pšeničná\\\\r\\\\n 50g ovsené vločky\\\\r\\\\n 350ml voda vlažná\\\\r\\\\n 20g droždie (1/2 kocky)\\\\r\\\\n 1 lyžička soli\\\\r\\\\n hrsť ľanových semienok\\\\r\\\\n hrsť tekvicových, slnečnicových, sézamových semienok\\\\r\\\\n\\\\r\\\\n

POSTUP PRÍPRAVY

Postup prípravy\\\\r\\\\nKrok 1\\\\r\\\\n\\\\r\\\\ndroždie rozpustím vo vode, pridám hladkú múku a vidličkou rozmiešam na hladkú kašičku, potom pridám ostatné múky, ovsené vločky, soľ, semienka a vypracujem cesto.\\\\r\\\\nKrok 2\\\\r\\\\n\\\\r\\\\nJa cesto robím priamo v miske-rýchlokyske čo prakticky môže byť hocijaká plastová, uzatvárateľná miska. Ideálne je zamiesiť cesto večer, uzavretú nádobu aj s cestom dám do chladničky alebo do chladnej komory, nie blízko vykurovacieho telesa. Cesto nechám kysnúť minimálne 3 hodiny alebo cez noc. Ak dám cesto na noc do chladničky, ráno musí minimálne 2 hodiny odpočívať aby sa oteplilo, ak ho mám v komore môžem s ním ihneď pracovať.\\\\r\\\\nKrok 3\\\\r\\\\n\\\\r\\\\nVykysnuté, odpočinuté cesto už nepremiesim ale ho rozdelím na dve časti, niekedy na štyri vtedy robím menšie a tenšie bagety. Plech si vysteliem papierom na pečenie a trochu ho poprášim múkou. Každé cesto opatrne zoberiem do pomúčených rúk a ponaťahujem ho, poskrúcam ako keď sa žmýka uterák a dám na plech.\\\\r\\\\nKrok 4\\\\r\\\\n\\\\r\\\\nNechám 30 minút nakysnúť, potriem osolenou vodou a dám piecť do vyhriatej rúry na 250°C asi 10-15 minút. Po upečení vyložím bagety na mriežku a znova ich potriem vodou aby sa pekne leskli...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 30.12.2014, 18:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

dokonalé kysnute cesto


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 šálka jogurtu alebo kyslého mlieka 0,5 šálky oleja 1 balík sušeného droždia 1 kávová lyžička soli 1 polievková lyžica cukru 3 šálky polohrubej múky 1 vajce

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 5.3.2015, 8:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Orechove nepecene hrudky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 plechovka salka\r\n 130g čokolády\r\n 250g ořechů\r\n 1 balíček rozinek /100g/\r\n 8-100g kandované ovoce

POSTUP PRÍPRAVY

Postup prípravy\r\nKrok 1\r\n\r\nVe vodní lázni rozpustíme čokoládu a pak přidáme zbytek surovin.\r\nKrok 2\r\n\r\nPořádně promícháme a dáme na 1/2hodiny do chladu.\r\nKrok 3\r\n\r\nLžičkou děláme hrudky a necháme 2-3 dny uschnout

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 33 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4 ďalšie >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku