. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Adriana L. (kikina) ID 231
.
mimibazar.sk/adriana
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.5.2005
Naposledy: 30.10.2023 10:38
Aktualizácia: 25.7.2018 11:13
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 723
RODINNÉ FOTOGRAFIE 68
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 14
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 14 (zobrazuje sa 11-14)<< predošlé 1, 2

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Knedle "Kornšpic" (nielen) ku gulášu



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 ks:
4 "kornšpic" rohlíky (nakrájať nadrobno), 100 ml mlieka, 1 vajce, soľ, trocha mletého muškátového kvetu, 50g hrubej múky, trocha posekanej petržlenovej vňaťky.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko zmiešať, ale z vajca len žĺtko, z bielka treba ušľahať sneh a pridatťdo hmoty. Hmotu nechať trocha odležať (15 min), potom vyformovať 4 guľky a variť cca 15 minút vo vriacej vode (dajú sa urobiť aj v pare - normálne dať do hrnca na parák).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Guláš na český spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg hovädzieho močingu, 4-5 väčších cibúľ, 5 lyžíc maggi polievkového korenia, 1 rajčinový pretlak (konzerva), 3 lyžice kečupu, 0,3 dcl čierneho piva, mletá paprika (1 pol. lyžica), 5 strúčikov cesnaku (riadnych), mletá rasca, mleté korenie, 1 najemno postrúhaný zemiak na zahustenie.

POSTUP PRÍPRAVY

U nás veľmi neletí klasický guláš mäsovo-zemiakový, ale skôr ten "český" variant :-).

Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľku, pridáme mäso nakrájané na kocky (treba tam dať aj všetky flaxne, tie sa potom nakoniec vyberú, ale bez nich by to chuťovo nebolo ono), zaprášime mletou paprikou a opekáme. Keď sa mäso "zatiahne" a zbelie,zalejeme vodou, aby bolo ponorené. Dusíme do polomäkka (cca 45 min až hodinku, podľa potreby prilievame vodu), potom pridáme postupne 5 lyžíc maggi, pretlak a kečup, nechame prevriet, potom pivo a dodusíme do mäkka. Nakoniec pridáme najemno postrúhaný zemiak, koreniny a prelisovaný cesnak, necháme na miernom ohni ešte 5 minút prevrieť (treba miešať sem-tam) a odstavíme (cibuľa sa má rozvariť).
Vodu treba počas varenia prilievať opatrne priebežne, lebo šťava nesmie zostať riedka, skôr hustejšia (cibuľa a zemiak majú šťavu "správne" zahustiť). Treba variť vo vyššom hrnci, lebo keď pridáte pivo, pení to nejký čas. Ak treba, nakonci trocha dosoliť, lebo zemiak stiahne slanosť maggi polievkového korenia.

Podávame so žemľovou knedľou a mäsko posypané kolieskami nakrájanej cibule, prípadne trochou nakladanej kápie. Alebo s knedličkami "Kornšpic".

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.3.2007, 16:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Rýchla rajčinová polievka bez zápražky (pre zaneprázdnených alebo lenivých ;-))



POTREBNÉ PRÍSADY

rajčinový džús Rio (alebo iná 100%ná rajčinová šťava, ale ja používam len tento), 3 pol. lyžice kryštálového cukru, 1 pol. lyžica olivového oleja, pol kávovej lyžičky mletej škorice (mám na mysli tú najmenšiu lyžičku), soľ alebo vegeta podľa chuti (ja dávam bezglutamanovú solčanku s morskou soľou).

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme variť dzús (je taký hustejší, ale netreba riediť), pridáme cukor (môže ho byť aj menej, alebo aj viac, podľa toho, aký je džús kyslý, ja dávam 3-3,5 pol. lyžice), rozmiešať, keď začne vrieť, prisypať škoricu a solčanku, nechať chvíľu prevrieť, odstaviť a potom vmiešať lyžicu olivového oleja.

Ako "závarku" dávam malému k polievke až priamo do taniera uvarené drobné cestoviny a/alebo nastrúhaný tvrdý syr. Pre dospelých to ešte v tanieri môžete posypať mletým korením (najlepšie je čerstvo zomleté).
Dnes som ju robila - trvalo mi to 12 minut. Ako prílohu som ale dala nakrájanú lokšu (nechcelo sa mi variť cestoviny) a strúhaný syr, bolo to super, malý sa išiel doslova "zadusiť", má ju veľmi rád.

Varianty:
- Môžete pridať rajčinu a šunku nakrájané na drobné kúsky a trocha provensálskych byliniek (všetko tesne pred odstavením)
- dobré sú aj opečené krutony z rohlíka a strúhaný syr a pri varení pridať do polievky 1 prelisovaný strúčik cesnaku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.11.2015, 13:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Sardinková nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

2 konzervy sardiniek v rastl. oleji (my kupujeme zn. Gianna), 1 menšia cibuľa, 1 lyžica Ramy (alebo maslo), 1 bambino, plnotučná horčica podľa chuti (tak pol až celá polievková lyžica), pol téglika kyslej smotany, 1 najemno nastrúhaná menšia kyslá uhorka, trocha solčanky, mleté korenie a mletá rasca.

POSTUP PRÍPRAVY

Sardinky scediť (troška oleja, tak za malú lyžičku, možno nechať bokom a potom pridať do nátierky, vtedy ale vynechávam Ramu), vybrať chrbtice a popučiť v miske. Pridať cibuľu nakrájanú nadrobno, Ramu...atď., všetko vymiešať a dochutiť koreninami. My ju zvykneme dávať na tmavý chlieb, je super.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 14 (zobrazuje sa 11-14)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu