. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > OMÁČKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 152 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 ďalšie >>

OMÁČKY

Špenátové pesto...



POTREBNÉ PRÍSADY

Keďže som do jedálneho lístka potrebovala prepašovať aj zdraviu prospešný špenát a prívarok sa u nás neosvedčil, hľadala som preň iné využitie. Našla som na internete množstvo receptov, a medzi nimi bolo aj "špenátové pesto", ale žiadny z nich ma celkom neosvojil, tak som si z každého niečo vybrala a vznikol môj receptík na "Špenátové pesto". Potrebujeme cca 125 g čerstvých špenátových lístkov, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 citrón, za hrsť vlašských orechov, za hrsť olúpaných slnečnicových semienok, 1 1/2 dcl oleja /olivového alebo slnečnicového/, 100g syra /parmezán, gouda, mozzarela, niva -komu sa čo hodí/...

POSTUP PRÍPRAVY

Na začiatok si jemne preperieme špenátové listy, olúpeme cesnak, dôkladne umyjeme citrón, nastrúhame si syr...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

*♥*Talianska paradajková omáčka*♥* inšpirácia z Apetit...



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 porcie: 1 mrkva, kúsok zeleru, 3 stonky sedana (stopkový zeler), menšia cibuľa, 1 strúčik cesnaku, konzerva paradajok, paradajkový pretlak, soľ, cukor, mčk, oregano sušené, 2 čL múky, trocha oleja

POSTUP PRÍPRAVY

1) Na troche oleja speníme cibuľu pokrájanú nadrobno
2) Postrúhame (alebo pokrájame, ja som strúhala) mrkvu, zeler, sedano pokrájame na prúžky
3) Zeleninu šupneme k cibuli a trocha orestujeme. Pridáme soľ, mčk, oregano, cukor (neprehnať množstvá, dochutí sa vo finiši) Prikryjeme a len chvíľu dusíme.
4) Po chvíli pridáme pokrájané konzervované paradajky (ja som dala len 1/2 konzervy) a malý pretlak a ďalej dusíme pod pokrievkou. Môžeme doliať menšie množstvo vody.
5) Keď je zelenina dosť mäkká (čo je za chvíľu), pridáme zátrepku (asi pol deci vody + 2 čL múky- rozmiešame)
6) Povaríme 3 min. bez pokrievky (na stíšenom plyne).
7) Odstavenú omáčku dochutíme pretlačeným cesnakom, prípadne dosolíme alebo docukrujeme a čerstvo mleté čierne korenie. Môžeme pridať aj čerstvú posekanú bazalku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 11.4.2013, 10:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Sladkokyslá hubová omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

Čerstvé alebo mrazené huby 300 - 500g, cibuľa, vývar ( zeleninový bujón), soľ, mletý kmín, smotana na varenie (mlieko), hl.múka, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Na masle si speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme na väčšie kúsky nakrájané huby, mierne osolíme nakoľko budeme pridávať bujón, trošku mletej rasce ( kmínu) a necháme 5 min. podusiť. Zalejeme vývarom alebo vodou do ktorej keď zovrie pridáme bujón a necháme variť 30 minút. V smotane alebo môžeme aj v mlieku ( ja používam mlieko) si pripravíme zátrepku a zahustíme omáčku. Kto má rád sladkokyslú, tak po dovarení aby sa nám omáčka nezrazila pridáme cukor a citrónovú šťavu (prípadne ocot). Výborná je aj len s cukrom bez citrónovej šťavy (octu). My ju papkáme len s cukrom bez citrónovej šťavy (octu). Podávame s knedľou alebo chlebíkom. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Andrea Č. (Andrejka71) ID 262219 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 17.6.2015, 8:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Syrovo cesnakový dressing



POTREBNÉ PRÍSADY

2 biele jogurty, 100 ml tatarskej omacky, 3-5 strucikov cesnaku (mnozstvo podla chuti a velkosti strucikov), bambino, vegeta/soľ, mčk, petržlenová vňať, par kvapiek citronu, 1 mala lyzicka horcice

POSTUP PRÍPRAVY

Do bieleho jogurtu pridame tatarsku omacku, pretlacime cesnak, pridame bambino, korenie (podla chuti), horcicu a trosku citronovej stavy. Vsetko spolu rozmiesame.
Ja dressing podavam ku grilovanemu masku alebo napriklad aj k vyprazanemu syru, dusenej brokolici a podobne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

natalia t. (natalyas) ID 255959 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

šafránová omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

maslo, kyslá smotana, 1 PL kecupu, slabu CL kari, trosku safranu, 1dl cerveneho vina, cukor, sol, hladka muka

POSTUP PRÍPRAVY

Na roztopene maslo vylejeme kyslu smotanu, primiesame kecup, kari a safran podla chuti. Potom vino a cukru so solou podla chuti, omacka by mala byt sladkokysla.
Na zaver pol PL hladkej muky dobre rozmiest v troske vody a po zahustemi je omacka hotova.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Domáca tatarská omáčka bez vajíčok :)



POTREBNÉ PRÍSADY

Nakrájajte si na jemno cibuľku, nastrúhajte 3 zavárané uhorky, pridajte 1 lyžičku olivového oleja, soľ, korenie, 1 lyžičky cukru ja dávam hnedý je zdravší :) , 2 lyžičky horčice a 1 pochúťkovú smotanu a 1biely jogurt.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu zmiešajte :) je to mňamka a určite zdravšia ako tá čo si kúpite v obchode :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Lucia O. (007Lucinda007) ID 116060 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.4.2014, 10:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Patizonova omáčka (prívarok)



POTREBNÉ PRÍSADY

5-6 menších patizonov, 3 stredne velké zemiaky, 1 mrkva, 1 cibuľa, 500ml smotana na varenie, trošku cukru, soľ, čierne korenie, ocot, 3 lyžice hladkej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Patizony, mrkvu a 1 zemiak postrúham na hrubo. Cibuľu pokrájam na drobno a spením v hrnci. Medzitým si dám variť vodu. Smotanu zmiešam tak cca s 3 lyžicami hladkej múky. Keď je cibuľka sklovitá, pridám nastrúhanú zeleninu, trošku opečiem a zalejem vriacou vodou, pridám soľ, čierne korenie. Ked je zelenina uvarená, pridám na kocky pokrájané 2 zemiaky. Ked sú uvarené prilejem smotanu zahustenú múkou, povarím ešte 5 minút. Ochutím podľa chuti. Vypnem a pridám lyžicu octu. Riadne zamiešam.

Mne z tohto vznikne cca 2,5 l omáčka, takže stačí 3 litrový hrniec

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Hana D. (sharmana) ID 135570 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Tzatziky



POTREBNÉ PRÍSADY

pre jednu osobu - 1 šalátová uhorka, soľ, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, 100-150g min. 16% kyslej smotany, kôpor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Uhorku ošúpať, nastrúhať na hrubšie, osoliť podľa chuti a nechať aspoň pol hodinku stáť, nech pustí šťavu, potom riadne vyžmýkať, pridať cesnak, smotanu, dobre premiešať a dať schladiť do chladničky. Ak má dakto chuť, môže si posypať čerstvo nasekaným kôprom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Klaudia H. (Klaudia1711) ID 112679 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 1.9.2013, 9:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Zeleninová omáčka s mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

3 mrkvy,1/2 zeleru,3bobkové listy,hovädzie alebo bravčové mäso,soľ,vegeta,kocka bujónu,knedla

POSTUP PRÍPRAVY

Do jedného hrnca variť mrkvu,zeler,bobkové listy
Do druhého hrnca podusiť do mäkka mäso-posoliť,povegetovať,kocku bujónu
Keď bude zelenina mäkká,vybrať bobkové listy a zeleninu rozmixovať.
Keď bude zelenina rozmixovaná dať do nej mäkké,podusené mäso
Pridať cca 500ml mlieka v ktorom budú rozhabárkované 2-3 lyžice hl.múky-zahustiť ako kto má rád
Keď už bude hustota taká aká vyhovuje,dochutiť soľou,cukrom a octom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Alexandra K. (sasa12alexandra) ID 32541 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Shitake+brokolica+mrkva= omáčka :)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hlavička brokolice, 1 mrkvička, 100g čerstvých húb shitake, 100g oravskej slaninky, soľ, sušený cesnak (granulát), 250ml šľahačkovej smotany, 1 PL hladkej múky, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca si dáme na ružičky rozobratú brokolicu, dáme toľko vody, aby bola zaliata. Nenecháme ju uvariť, iba tak aby zmäkla. Vytiahneme na tanierik a do vody vložíme na pásiky nakrájané shitake s mrkvou na kolieska. Varíme až kým nie je mrkva polomäkká. Potom pridáme brokolicu a všetko rozmixujeme ponorným mixérom , pridáme smotanu zmiešanú s múkou. Ochutíme soľou a sušeným cesnakom, podľa chuti. Na panvici osmažíme slaninu, na troške masla. Pridáme do omáčky a necháme prevrieť.
Dobrú chuť :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Monika B. (Monullik) ID 170902 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 152 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu