končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 152 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 ďalšie >> |
OMÁČKY |
Špenátové pesto...POTREBNÉ PRÍSADY Keďže som do jedálneho lístka potrebovala prepašovať aj zdraviu prospešný špenát a prívarok sa u nás neosvedčil, hľadala som preň iné využitie. Našla som na internete množstvo receptov, a medzi nimi bolo aj "špenátové pesto", ale žiadny z nich ma celkom neosvojil, tak som si z každého niečo vybrala a vznikol môj receptík na "Špenátové pesto". Potrebujeme cca 125 g čerstvých špenátových lístkov, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 citrón, za hrsť vlašských orechov, za hrsť olúpaných slnečnicových semienok, 1 1/2 dcl oleja /olivového alebo slnečnicového/, 100g syra /parmezán, gouda, mozzarela, niva -komu sa čo hodí/... POSTUP PRÍPRAVY Na začiatok si jemne preperieme špenátové listy, olúpeme cesnak, dôkladne umyjeme citrón, nastrúhame si syr... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
*♥*Talianska paradajková omáčka*♥* inšpirácia z Apetit...POTREBNÉ PRÍSADY Na 4 porcie: 1 mrkva, kúsok zeleru, 3 stonky sedana (stopkový zeler), menšia cibuľa, 1 strúčik cesnaku, konzerva paradajok, paradajkový pretlak, soľ, cukor, mčk, oregano sušené, 2 čL múky, trocha oleja POSTUP PRÍPRAVY 1) Na troche oleja speníme cibuľu pokrájanú nadrobno 2) Postrúhame (alebo pokrájame, ja som strúhala) mrkvu, zeler, sedano pokrájame na prúžky 3) Zeleninu šupneme k cibuli a trocha orestujeme. Pridáme soľ, mčk, oregano, cukor (neprehnať množstvá, dochutí sa vo finiši) Prikryjeme a len chvíľu dusíme. 4) Po chvíli pridáme pokrájané konzervované paradajky (ja som dala len 1/2 konzervy) a malý pretlak a ďalej dusíme pod pokrievkou. Môžeme doliať menšie množstvo vody. 5) Keď je zelenina dosť mäkká (čo je za chvíľu), pridáme zátrepku (asi pol deci vody + 2 čL múky- rozmiešame) 6) Povaríme 3 min. bez pokrievky (na stíšenom plyne). 7) Odstavenú omáčku dochutíme pretlačeným cesnakom, prípadne dosolíme alebo docukrujeme a čerstvo mleté čierne korenie. Môžeme pridať aj čerstvú posekanú bazalku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 11.4.2013, 10:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Sladkokyslá hubová omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY Čerstvé alebo mrazené huby 300 - 500g, cibuľa, vývar ( zeleninový bujón), soľ, mletý kmín, smotana na varenie (mlieko), hl.múka, maslo POSTUP PRÍPRAVY Na masle si speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme na väčšie kúsky nakrájané huby, mierne osolíme nakoľko budeme pridávať bujón, trošku mletej rasce ( kmínu) a necháme 5 min. podusiť. Zalejeme vývarom alebo vodou do ktorej keď zovrie pridáme bujón a necháme variť 30 minút. V smotane alebo môžeme aj v mlieku ( ja používam mlieko) si pripravíme zátrepku a zahustíme omáčku. Kto má rád sladkokyslú, tak po dovarení aby sa nám omáčka nezrazila pridáme cukor a citrónovú šťavu (prípadne ocot). Výborná je aj len s cukrom bez citrónovej šťavy (octu). My ju papkáme len s cukrom bez citrónovej šťavy (octu). Podávame s knedľou alebo chlebíkom. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Andrea Č. (Andrejka71) ID 262219 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 17.6.2015, 8:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Syrovo cesnakový dressingPOTREBNÉ PRÍSADY 2 biele jogurty, 100 ml tatarskej omacky, 3-5 strucikov cesnaku (mnozstvo podla chuti a velkosti strucikov), bambino, vegeta/soľ, mčk, petržlenová vňať, par kvapiek citronu, 1 mala lyzicka horcice POSTUP PRÍPRAVY Do bieleho jogurtu pridame tatarsku omacku, pretlacime cesnak, pridame bambino, korenie (podla chuti), horcicu a trosku citronovej stavy. Vsetko spolu rozmiesame. Ja dressing podavam ku grilovanemu masku alebo napriklad aj k vyprazanemu syru, dusenej brokolici a podobne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) natalia t. (natalyas) ID 255959 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
šafránová omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY maslo, kyslá smotana, 1 PL kecupu, slabu CL kari, trosku safranu, 1dl cerveneho vina, cukor, sol, hladka muka POSTUP PRÍPRAVY Na roztopene maslo vylejeme kyslu smotanu, primiesame kecup, kari a safran podla chuti. Potom vino a cukru so solou podla chuti, omacka by mala byt sladkokysla. Na zaver pol PL hladkej muky dobre rozmiest v troske vody a po zahustemi je omacka hotova. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Domáca tatarská omáčka bez vajíčok :)POTREBNÉ PRÍSADY Nakrájajte si na jemno cibuľku, nastrúhajte 3 zavárané uhorky, pridajte 1 lyžičku olivového oleja, soľ, korenie, 1 lyžičky cukru ja dávam hnedý je zdravší :) , 2 lyžičky horčice a 1 pochúťkovú smotanu a 1biely jogurt. POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zmiešajte :) je to mňamka a určite zdravšia ako tá čo si kúpite v obchode :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Lucia O. (007Lucinda007) ID 116060 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 27.4.2014, 10:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Patizonova omáčka (prívarok)POTREBNÉ PRÍSADY 5-6 menších patizonov, 3 stredne velké zemiaky, 1 mrkva, 1 cibuľa, 500ml smotana na varenie, trošku cukru, soľ, čierne korenie, ocot, 3 lyžice hladkej múky POSTUP PRÍPRAVY Patizony, mrkvu a 1 zemiak postrúham na hrubo. Cibuľu pokrájam na drobno a spením v hrnci. Medzitým si dám variť vodu. Smotanu zmiešam tak cca s 3 lyžicami hladkej múky. Keď je cibuľka sklovitá, pridám nastrúhanú zeleninu, trošku opečiem a zalejem vriacou vodou, pridám soľ, čierne korenie. Ked je zelenina uvarená, pridám na kocky pokrájané 2 zemiaky. Ked sú uvarené prilejem smotanu zahustenú múkou, povarím ešte 5 minút. Ochutím podľa chuti. Vypnem a pridám lyžicu octu. Riadne zamiešam. Mne z tohto vznikne cca 2,5 l omáčka, takže stačí 3 litrový hrniec ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Hana D. (sharmana) ID 135570 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
TzatzikyPOTREBNÉ PRÍSADY pre jednu osobu - 1 šalátová uhorka, soľ, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, 100-150g min. 16% kyslej smotany, kôpor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Uhorku ošúpať, nastrúhať na hrubšie, osoliť podľa chuti a nechať aspoň pol hodinku stáť, nech pustí šťavu, potom riadne vyžmýkať, pridať cesnak, smotanu, dobre premiešať a dať schladiť do chladničky. Ak má dakto chuť, môže si posypať čerstvo nasekaným kôprom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Klaudia H. (Klaudia1711) ID 112679 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 1.9.2013, 9:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Zeleninová omáčka s mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY 3 mrkvy,1/2 zeleru,3bobkové listy,hovädzie alebo bravčové mäso,soľ,vegeta,kocka bujónu,knedla POSTUP PRÍPRAVY Do jedného hrnca variť mrkvu,zeler,bobkové listy Do druhého hrnca podusiť do mäkka mäso-posoliť,povegetovať,kocku bujónu Keď bude zelenina mäkká,vybrať bobkové listy a zeleninu rozmixovať. Keď bude zelenina rozmixovaná dať do nej mäkké,podusené mäso Pridať cca 500ml mlieka v ktorom budú rozhabárkované 2-3 lyžice hl.múky-zahustiť ako kto má rád Keď už bude hustota taká aká vyhovuje,dochutiť soľou,cukrom a octom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Alexandra K. (sasa12alexandra) ID 32541 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Shitake+brokolica+mrkva= omáčka :)POTREBNÉ PRÍSADY 1 hlavička brokolice, 1 mrkvička, 100g čerstvých húb shitake, 100g oravskej slaninky, soľ, sušený cesnak (granulát), 250ml šľahačkovej smotany, 1 PL hladkej múky, maslo POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca si dáme na ružičky rozobratú brokolicu, dáme toľko vody, aby bola zaliata. Nenecháme ju uvariť, iba tak aby zmäkla. Vytiahneme na tanierik a do vody vložíme na pásiky nakrájané shitake s mrkvou na kolieska. Varíme až kým nie je mrkva polomäkká. Potom pridáme brokolicu a všetko rozmixujeme ponorným mixérom , pridáme smotanu zmiešanú s múkou. Ochutíme soľou a sušeným cesnakom, podľa chuti. Na panvici osmažíme slaninu, na troške masla. Pridáme do omáčky a necháme prevrieť. Dobrú chuť :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Monika B. (Monullik) ID 170902 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 152 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 ďalšie >> |