
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
OMÁČKY |
Maria P. (teleflex) ID 105501 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Špenátové pesto...[ recept č. 53506 zo dňa 2.5.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Keďže som do jedálneho lístka potrebovala prepašovať aj zdraviu prospešný špenát a prívarok sa u nás neosvedčil, hľadala som preň iné využitie. Našla som na internete množstvo receptov, a medzi nimi bolo aj "špenátové pesto", ale žiadny z nich ma celkom neosvojil, tak som si z každého niečo vybrala a vznikol môj receptík na "Špenátové pesto". Potrebujeme cca 125 g čerstvých špenátových lístkov, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 citrón, za hrsť vlašských orechov, za hrsť olúpaných slnečnicových semienok, 1 1/2 dcl oleja /olivového alebo slnečnicového/, 100g syra /parmezán, gouda, mozzarela, niva -komu sa čo hodí/... POSTUP PRÍPRAVY Na začiatok si jemne preperieme špenátové listy, olúpeme cesnak, dôkladne umyjeme citrón, nastrúhame si syr... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() špenát si necháme na utierke osušiť, alebo môžeme použiť odstredivku na šalát /ja ju ešte stále nemám, tak pomohla utierka/ ![]() orechy a slnečnicové semiačka si opatrne osmahneme nasucho na panvici, aby sa pekne rozvoňali... treba dávať pozor, aby sa nespálili ![]() z umytého citróna si škrabkou na zeleninu alebo ostrým nožíkom jemne našúpeme "lupienky", potom citrón prekrojíme a odšťavíme... ![]() do vhodného mixéra /ja používam na tento účel tzv. násadec na sekanie/, si vložíme špenátové listy, lupienky z citrónovej kôry, cesnak nakrájaný na plátky, olej, soľ a zmixujeme. ![]() ...asi takto nejak to bude vyzerať. ![]() Potom pridáme citrónovú šťavu, orechy a syr a znovu všetko zmixujeme. Ak sa nám zdá konzistencia moc hustá, prilejeme ešte olej... ![]() a používame všade, kde nám pesto chutí: cestoviny, hrianky, mäso...skladujeme v chladničke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |