. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 1851-1860)<< predošlé 1,.,181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190 ďalšie >>

TORTY

RUŠEŇ TOMÁŠ pre Tomáša :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

3 PLÁTY PIŠKÓTOVÉHO CESTA (rozpis na 1 plát: 5 vajec * 5 kopcovitých PL práškového cukru * 5 kopcovitých PL polohrubej múky) *** ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: 1.časť: 150 g práškového cukru * 50 g kakaa * 200 g masla * 2. časť: 60 g masla * 60 g hladkej múky * 500 ml mlieka *** ORECHOVÝ KRÉM: 1. časť: 150 g práškového cukru * 200 g mletých vlašských orechov * 100 g masla * 2. časť: 60 g masla * 60 g hladkej múky * 500 ml mlieka ***FALOŠNÝ MARCIPÁN - MLIEČNA HMOTA (z cca 300 g sušeného mlieka)***POTRAVINÁRSKE FARBY: žltá, červená, modrá, zelená ***6 OKRÚHLYCH KEKSOV (napr. disko) ***PEVNÉ NERVY A KOPEC ČASU

POSTUP PRÍPRAVY

Tohto narodeninového rušňa Tomáša som cez víkend vyrábala na oslavu 3. narodenín nášho Tomina, veľkého fanúšika svojho menovca a jeho kamarátov.
Pokúsim sa jednotlivé kroky popísať vo fotopostupe, ak by sa chcel niekto inšpirovať a dať na to. S falošným marcipánom - mliečnou hmotou som robila prvýkrát, takže som mala obavy ako to pôjde. Robila som ho ako inak podľa MMB. :-) Konkrétne podľa receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1133 - odporúčam. Potrebovala som 6 farieb mliečnej hmoty:
bielu - základná hmota - na oči, ústa a do rezervy,
žltú - na číslice "1",
červenú - na okná a pásy,
modrú - na väčšinu rušňa a kolesá,
čiernu - na oči, obočie, hlavu, spodný pás, "zadok" a komín - dosiahla som ju zmiešaním červeného, modrého a zeleného farbiva,
sivú - na tvár - zmiešaním bielej a trochy čiernej hmoty.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 45 návštěvníkov)

Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (85) posledné: 1.5.2012, 14:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

babka piekla pre vnucku



POTREBNÉ PRÍSADY

,

POSTUP PRÍPRAVY

pre inspiraciu

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

jana p. (jana74) ID 16372 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.1.2008, 12:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Moja prvotinka k synovmu 1. rocku!!



POTREBNÉ PRÍSADY

Nic moc na prvy krat dufam ze bude aspon chutit.

POSTUP PRÍPRAVY

...............

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Martina K. (Mackatimi) ID 14570 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 12.1.2008, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Marlenka



POTREBNÉ PRÍSADY

recept z MMB

POSTUP PRÍPRAVY

trošku náročnejšia, ale keď sa robí v predstihu, tak sa to dá zvládnuť! Ale je stráááášne dobráááá!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Monika P. (MoňaP) ID 8172 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 19.11.2008, 13:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Nášmu



POTREBNÉ PRÍSADY

Len pre inšpiráciu, robím 3 druhy cesta: biele, kakaové a orechové... plnka len nad parou a s maslom a na jeden diel džemík pikantný!!! Super vždy, istota, že bude chutiť všetkým!!!

POSTUP PRÍPRAVY

Rýchlo!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Monika P. (MoňaP) ID 8172 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

marlenka



POTREBNÉ PRÍSADY

med , orechy, soda,muka hladka, 2 vajcia, 2 salka,

POSTUP PRÍPRAVY

ani ju nechcem opisovat je neuveritelna skuste daj te si do vyhladavaca marlenka, a mate tam kopu receptov robila som tu zo salka nie z pudinkov. je aj lacna skoro nie z 8-10vajec ako ine torty skôr lacnejsia iba 2 vajcia a najdrahsie tam su dve salka po 40sk! inak by ste mali mat vsetko doma+orechy. skuste urcite nebudete lutovat!!!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Klaudia Š. (bohyna) ID 15794 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 15.3.2008, 20:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Francúzska čokoládová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 4 žĺtky, 100 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 4 bielky, 80 g polohrubej múky, 1 čajová lyžička kypriaceho prášku, balíček čokoládového pudingu v prášku
plnka: balíček želatíny (ja dávam dva tie malé, alebo jeden veľký od dr. oetkera), 250 ml červeného vína, 120 g cukru, pol balíčka vanilkového cukru, šťava z citróna, 250 ml smotany na šľahanie
poleva: 80 g čokolády, 40 g margarínu, šľahačka v tube

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky vyšľaháme s ¾ cukru a vanilkovým cukrom. Z bielkov spravíme tuhý sneh a vmiešame do nich zvyšok cukru. Hmotu zamiešame do žĺtkov, pridáme múku s kypriacim práškom a cesto upečieme na 180 stupňoch Celzia. Pečie sa asi 15 - 20 minút. Želatínu s vínom, vanilkovým cukrom a cukrom a šťavou z citróna zmiešame a zohrejeme tesne pod bod vretia. Dáme do chladničky vychladnúť a necháme trošku stuhnúť. Potom do zmesi vmiešame hotovú šľahačku. Korpus rozpolíme, naplníme krémom a necháme vychladnúť. (ja dávam do chladničky). Čokoládu a margarín rozpustite v teplom vodnom kúpeli a dôkladne vymiešajte, polejte ňou tortu. Nakoniec ozdobte podľa chuti šľahačkou alebo čokoládový hoblinkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Veronika T. (Mystery) ID 1615 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

BANANOVA TORTA



POTREBNÉ PRÍSADY

200g polohrubej muky
100g praskoveho cukru
1 vajce
1/2 balicka kypriaceho prasku
100ml oleja
120ml mlieka
1 lyzicka kakaa
PLNKA:
1 kakaovy puding
500ml mlieka
2 lyzice cukru
banany
slahacka

POSTUP PRÍPRAVY

Velmi lahky a nenarocny recept aj pre kucharky zaciatocnicky,mam ho zo zivota...deti torty zboznuju...urobte im tuto bananovopudingovu!!!Neda sa pokazit!!!
POSTUP:
Cukor,vajce a olej vymiesame,pridame mlieko,muku s kypriacim praskom a nakoniec kakao.Cesto nalejeme do vymastenej a mukou vysypanej tortovej formy a upecieme.Nechame ho vo forme vychladnut...
Z mlieka,pudingoveho prasku a cukru uvarime puding.Na vyhladnute cesto(este stale vo forme!!!)poukladame nakrajane banany,zalejeme ich pudingom a odlozime do chladu.
Ked puding stuhne,tortu prelozime na podnos a dozdobime slahackou...
Dobru chut!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

JANA B. (JOHNINKA) ID 9504 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 1.2.2013, 22:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Najrýchlejšia torta na svete sTrepanou plnkou.



POTREBNÉ PRÍSADY

Nemam rada torty,ale ta vcera stala zato.Jedla som ju u kamaratky a plnka v torte bola svieza,lahka...

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme 2 slahackove smotany, 2 konzervy mandariniek aj so stavou, 2 vanilkove pudingove prasky Dr. Oetker , ktore sa nevaria. Vsetky ingrediencie dame do misy,uzavrieme a trepeme pokial nezacitime ze to zhustlo.Toť vsio!!
Kamaratka mala korpus kupovany v lidl a torta bola super!!!! Takze kupovany korpus natrieme plnkou. Vrch mala potrety slahackou v prasku. Ja som dala klasicku slahackovu smotanu, a na zaver som posypala struhanou coko dvojfarebnou, bielou a mliecnou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Eva H. (EVA 33) ID 24479 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 17.5.2008, 11:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Ružová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

120g polohrubej múky, 120g práškového cukru, štipku prášku do pečina, 2PL oleja, 2PL vody, 6 vajec, vrecúško piškót, jahodový džemSmotanová zmes: tri 250-gramové kyslé smotany, 100g práškového cukru, 1 želatína, 100ml vodyNa zdobenie: 1 želatína, jahodový kompót, 250ml šľahačky, červená potravinárska farba

POSTUP PRÍPRAVY

K vyšľahaným žĺtkom pridáme práškový cukor, vodu, múku, prášok do pečiva a olej. Zo zmesi pripravíme cesto na korpus a plát. Nakoniec do nej vmiešame sneh z bielkov. Jednu časť cesta vylejeme na plech. Po upečení potrieme jahodovým džemom a stočíme do rolády. Druhú časť cesta vylejeme do tortovej formy. Korpus po upečení tiež natrieme jahodovým džemom a poukladáme naň jahodový kompót. Toto zalejeme 1/3 smotanovej zmesi. Tú si pripravíme z troch kyslých smotán s práškovým cukrom a teplej želatíny. Na túto vrstvu poukladáme piškóty a zalejeme 2/3 smotanovej zmesi. Zas dáme piškóty a zvyšok smotanového krému. Tortu necháme stuhnúť v chladničke a potom na ňu naukladáme polcentimetrové plátky džemovej rolády (ešte nám z nej aj zostane... :o) ). Nakoniec tortu zalejeme želatínou, ozdobíme šľahačkou vymiešanou s červenou potravinárskou farbou a jahodami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Petra G. (Pat) ID 9688 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 13.12.2007, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 1851-1860)<< predošlé 1,.,181, 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu